Evlendikten sonra her eş akrabalarının düğününe gitmek gerekli mi ?

Gitmek istemiyorum eltimin ailesi de o şehir de ailesinde kalacak ama ben tıklım tıklım akraba dolu bir ev de kalıcam ki iyi gelin olma gibi bir derdim gerçekten hiç olmadı elimden gelen bu benim de yapım böyle artık kabul etsinler bazı şeyleri zaten kaldığım yer de olsaydı düğünleri giderdim.
O zaman gitme

Algıları almıyor ve günü birlikte değil hiç tanımadığım birinin evin de tıka basa dolu insanlarla kalmamı bunun adet olduğunu yapılması gerektiğinin dayatmaya çalışıyor Allah'ım inşallah hayırla atanır giderim buradan. Eşim gitmek istemiyorsam gitme diyor ama oda karışmıyor acaba annesi ile o konuşsa daha iyi olur mu ?
Eşiniz gitmiyor mu düğüne?

Haklısınız işte bu yüzden hayır diyorum söyledim de ama bildiğiniz beni anormal göstermeye kalktı ve kaç kere hayır diycem hayır demek netlik değil mi neden anlamıyor sürekli ısrar ediyor
e ona de anne hayir diyorum neden israr ediyorsun, hayirdan anlamiyor musun? diye
neden demiyorsun? ya da kocana söyle o izin vermiyorum desin ugrasma

K.V gelinim diye sizi toplum önüne çıkarıp kendince övünme derdinde..kuzeninin oğlunun düğününe gitmek zorunda değilsiniz..onlar da sizinkine gelmemiş zaten.. kalabalık bi evde kalacaksınız zaten çok fena..aynı şehirde olsanız tamam da kuzeninin oğlu için neden başka bir şehire gidip kalacaksınız ki
Çünkü adetleri böyleymiş yanlış düşünen aslında benmişim mantığa bak herkesin yetişme tarzı farklı açık açıkta söyledim ben böyle görmedim rahat edemiyorum diye ama yok asla değişmiyor ve hala bekliyor ki onlara göre davranayım.

Yani bence gitmelisin sonuçta seni ordakilerle tanıştırmak daha yakınlaştırmak istiyordur ben olsam giderdim yani eğer eltin gidiyorsa sen de git gitmezsen eltin iyi gelin sende kötü gelin olarak bilinirsin kaynananın gözünde
Kötü gelinler daha kıymetli oluyor ama. 😀 elti her yere gidecek, kvnin her dediğini yapacak hep alttan alacak ama muhtemelen asssla yaranamayacak. Hatta kkya konu açacak kv hep benden bekliyor eltim hiç gitmiyor ona laf edemiyor diye :KK70:

e ona de anne hayir diyorum neden israr ediyorsun, hayirdan anlamiyor musun? diye
neden demiyorsun? ya da kocana söyle o izin vermiyorum desin ugrasma
Son dakika karar değiştirdiğimi düşünmüş hayır defalarca hayır dedim gelmek istesem fikrim değişse arar söylerdim ama işte dediğiniz gibi tekrardan açıklama yapıp gelmek istemediğimi belirttim oda söylendi söylendi küstü kapattı telefonu.

Eşiniz gitmeyecekse sizin ne işiniz var?
Kayınvalide istediği kadar arasın gelmeyeceğim deyin.
Eşinizi de sokmayın araya, kendi işinizi kendiniz halledin.
Zorla götürecek değil, sonuçta.

Eğer gidersem asla otelde kalmama izin vermezler bir de gerçekten ben sevmiyorum eğlenmem mümkün değil rahat rahat uyuyamam ve eşim gelmeyecek benden bekliyor
Evlenen kişi sizin düğüne gelmemiş annesi gelmiş kayınvalidenin gitmesi yeterli.

Eşiniz gitmeyecekse sizin ne işiniz var?
Kayınvalide istediği kadar arasın gelmeyeceğim deyin.
Eşinizi de sokmayın araya, kendi işinizi kendiniz halledin.
Zorla götürecek değil, sonuçta.
Evet çok haklısınız ama işte tam olarak böyle olmuyor sonrası sürekli bize yansıyor ben yine geri adım atmadım istemediğimi söyledim söylendi baya bana kapattı.

Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Gelemem de hastayım de modum düşük de o kadar kalabalıkta yatamam ben de

Son dakika karar değiştirdiğimi düşünmüş hayır defalarca hayır dedim gelmek istesem fikrim değişse arar söylerdim ama işte dediğiniz gibi tekrardan açıklama yapıp gelmek istemediğimi belirttim oda söylendi söylendi küstü kapattı telefonu.
e küsmüş işte ne güzel:) madem küstü sizi tekrar tekrar arayamaz. şükredin barismasin :) konuyu aranizda çözmüş kabul edin.
ayrica benim de size sorum var. baban esini cumartesi pazar kendi akrabasinin idisinin didisinin sunnetine cagirabilir mi? diyelim ki cagirdi esin gider mi? niye evliligin tüm ameleligi kadinin üstüne olsun ki

Evlenen kişi sizin düğüne gelmemiş annesi gelmiş kayınvalidenin gitmesi yeterli.
Gelmemesine de hak veriyorum sonuçta farklı şehir benim gitmek istememem ise sorun oluyor değişik bir kadınla karşı karşıyayım bu arada kültürlerimiz aslında farklı değil ama şehir şehir dahi değişiyormuş bunu öğrendim.

Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Dıdısının dıdısına da gidemem vallahi. Ben diyorum kvalideme hediyemi sana verelim büyük olarak sen gider misin diye. zaten calısıyoruz haftasonumu da ayıramam ona. o da sag olsun ben gidiyorum size gerek yok diyor. Eğer kvalideme eslik edecek birileri yoksa biz gidiyoruz araba yok onda uzak olur diye. Kvalidenize bu sekilde soyleyebilirsiniz

Kv min kuzenini bırakın ben eşimin kuzenini tanımam. Üstelik 20 yıllık evliyim.
Bu kv lerin dıdısının dıdısını bile saydırma peşine düşmelerini anlayamıyorum.
İstemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın. Yapınca madalya takılmıyor çünkü

e küsmüş işte ne güzel:) madem küstü sizi tekrar tekrar arayamaz. şükredin barismasin :) konuyu aranizda çözmüş kabul edin.
ayrica benim de size sorum var. baban esini cumartesi pazar kendi akrabasinin idisinin didisinin sunnetine cagirabilir mi? diyelim ki cagirdi esin gider mi? niye evliligin tüm ameleligi kadinin üstüne olsun ki
Hahaha maalesef o kadar rahat bırakmaz beni arar mutlaka evine çağırır. Asla benim ailem öyle insanlar değiller kendi öz amcamın oğlunun düğünü var eşime direk bak sakın biz kırılırız diye gelme ben işi var derim damadın bitti gitti hiç gelmene gerek kalmaz dediler ama bakın eşimin ailesini görün.

Dıdısının dıdısına da gidemem vallahi. Ben diyorum kvalideme hediyemi sana verelim büyük olarak sen gider misin diye. zaten calısıyoruz haftasonumu da ayıramam ona. o da sag olsun ben gidiyorum size gerek yok diyor. Eğer kvalideme eslik edecek birileri yoksa biz gidiyoruz araba yok onda uzak olur diye. Kvalidenize bu sekilde soyleyebilirsiniz
Siz çalışıyorsunuz bir de sizin için çok daha zor olurdu. Ben şu an çalışmıyorum atama bekliyorum inşallah olursa bu şehirden gidicem. Çünkü sizin gibi anlayışlı biri değil bu konularda aslında gerçekten iyi bir insan ama böyle yetişmiş ve bunun doğru olduğuna inanıyor empoze etmeye çalışıyor eltimi kendi bulmuş araştırmış görücü usulü evlilik ben severek evlendim bekliyor ki tamamen eltim gibi davranayım.

Kv min kuzenini bırakın ben eşimin kuzenini tanımam. Üstelik 20 yıllık evliyim.
Bu kv lerin dıdısının dıdısını bile saydırma peşine düşmelerini anlayamıyorum.
İstemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın. Yapınca madalya takılmıyor çünkü
Sizin kaynanazı buraya ışınlayabilir miyiz lütfen gerçekten zorluk çıkarmayan anlayışlı düşünceli bir kaynanamın olmasını çok isterdim. Severek evlendim ailesini tanımadan tam anlamıyla şu an düşünüyorum da tanısam evlenmezdim muhtemelen

X