Evlendikten sonra her eş akrabalarının düğününe gitmek gerekli mi ?

Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Sizin düğününüze gelmişlerse gitmeniz iyi olur.

Aynen öyle oldu sanırım eşime ee sen neden bir şey yapmıyorsun dediğim de bana senin dilin yok mu ben neden aracı oluyorum kendin konuş gitmek istemezsen gitme bunu her aradığın da da söyle dedi ama işte yüz yüze geldiğim insanlar sonrasın da tavır yapıyor bu da beni etkiliyor. Bu arada gitmedim ve kendisi alınıp kaynım da mecbursun geleceksin dedi bekar bir kaynım var.
Tavırlarını görmezden geleceksin, zamanla alışacaklar ama bu zaman ne kadar olur bilemem.

Kaynananizin tek derdi millete bakın benim gelinim gelmiş demek.kaynanalar böyle şeyleri çok sever.mesela benimki sürekli benim soylemedigim şeyleri sanki söylemişim gibi millete hava atarak anlatıyor.mesela ayy gelinim siz çok iyisiniz diyor diye yanımda millete anlatıyor.halbuki ağzımdan öyle bişey çıkmamış ama yalancı durumuna düşmesin diye susuyorum.sizinki de bak gelinim taa kimlerin düğününe bile benim için geliyor diyecek tek derdi o
Bunların derdi ne bir türlü anlamıyorum çevreme bakıyorum da sorun gerçekten hep erkek tarafında oluyor.

Tavşanın suyunun suyuna dönmüş o tadı verir .Şahsen kaynananizin kuzeninin oğlunun evleneceği eşi olsam siz gelmişsiniz gelmemissiniz fark etmezdi.Esimin annesinin kuzeninin gelini yani
Onu düşünmüyor kaynanam ona göre ben gidersem hava atavak işte gelinlerim benimle gelip gidiyor diye ki eltim aynen de böyle bir insan

Gerçekten burada söylenmiş ama bir de ben söyleyeyim dıdının dıdısı için kendinizi zora sokmanın mantığı yok. Yani sırf şu alınacak, bu gönül koyacak diye istemediğiniz bir şeyi yapmak kendinizden ödün vermektir.
Ben de öyle düşünüyorum ve gerçekten ödün verdiğim zamanlar da oldu ama daha fazlasını yapamam gitmedim alınacak muhtemelen ama artık umrumda değil.

ay bana da yeter ki gezmek olsun çok severim bi yerlere gitmeyi. evli değilim ama olsaydım muhtemelen her davete giderdim eşimi asla yalnız bırakmazdım şıkır şıkır giyinir süslenir yanında olurdum
Eşim gelmiyor ki kaynanam için önemli olan benim gitmem gelinlerinin gelmesi eşimin gitmediği bir düğüne de hiç gitmek istemiyorum. Bu arada ben de tam tersi hiç sevmem düğünlere gidip gelmeyi ama seven de kendi isteğiyle gidiyor zorlamayla olacak şeyler değil

ay bana da yeter ki gezmek olsun çok severim bi yerlere gitmeyi. evli değilim ama olsaydım muhtemelen her davete giderdim eşimi asla yalnız bırakmazdım şıkır şıkır giyinir süslenir yanında olurdum
Eşim gelmiyor ki kaynanam için önemli olan benim gitmem gelinlerinin gelmesi eşimin gitmediği bir düğüne de hiç gitmek istemiyorum. Bu arada ben de tam tersi hiç sevmem düğünlere gidip gelmeyi ama seven insan da kendi isteği ile gidip gelir zorlama olunca tadı kaçıyor

Kaynananın kuzeninin oğlundan sana ne size ne 🤣 ben gitmezdim durumum yoksa eğlenme amaclı değişiklik olsun diye gidilir ama o ayrı atıyorum eşinin kuzeniyse amca cocukları gibi vs. Yakın akrabalara gidilir bence ama onun dışında gerek yok bu arada eltin gidiyor ve yapıyor diye sen herşeyi yapmak zorunda değilsin. Elaleme gösteri yapan kaynanalara gıcık oluyorum millet görse ne görmese ne 🤦🏻‍♀️
Kesinlikle öyle ikimiz farklıyız karakterimiz yapımız ama kaynanam bizi bir görüyor gitmedim çokta iyi yaptım

Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Ay ben kendi annemin kuzeninin oğlunun düğününe gitmem tanımıyorum bile 😄 illa birinin gitmesi gerekiyosa kocan gitsin onun akrabası sonuçta

Eşim gelmiyor ki kaynanam için önemli olan benim gitmem gelinlerinin gelmesi eşimin gitmediği bir düğüne de hiç gitmek istemiyorum. Bu arada ben de tam tersi hiç sevmem düğünlere gidip gelmeyi ama seven de kendi isteğiyle gidiyor zorlamayla olacak şeyler değil
Kayınvalideniz oğluna geçiremediği dişi size mi geçirmeye çalışıyor? İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın, yapmak istemedikleriniz için de taviz vermeyin.

X