- 24 Aralık 2014
- 4.996
- 6.742
Benim kocam gider, takısını takar, bana da gel demez. Çok yakın biriyse birlikte gideriz elbette. Ama uzak akrabalara hiç gitmemArkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Kocanla samimi değillerse, sizin düğüne takı takmadılarsa hiç gerek yok bence.Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Bunun cevabı direk HAYIR. Sen oğlunu getiremedin ama ben gelinlerimi bile getirdim demek için uğraşıyor. Hava atıp gövde gösterisi yapacakOğlu gelmedi düğünüme evlenen de oğlu işte ama kaynanamın kuzeni geldi kadın kaynanam da gidiyor benim gitmem gerekli mi
Çöz o zaman, her seferinde hayır diyeceksin. Diyeceksin yani, sen dik duracaksın, gerekirse 'ben cevabımı verdim, tekrar tekrar sormak cevabımı değiştirmeyecek anne, yorulma artık' diyeceksin. Kocalar genelde o topa girmez. Boşa bekleme. Sana istersen gitme, dediğinde onun cevabı bitmiştirKocam annesinin yanlış düşündüğünü ama yapısının böyle olduğunu söylüyor. Bana gitme boşver de dedi ama kendisi hiç bir şekilde dahil olmuyor kendi aramızda çözmemizi bekliyor
Eşim daha önce bu durumu belirtti özellikle ilk senem de kpss sürecine denk geldim ve gelip gitmek istemiyordum kaynanam ısrar ediyordu bir süre sonra derslerimin yetişmediğini gelmek istemediğimi ben kendim de söyledim şu an sınavım yok o yüzden daha çok üstünde duruyor ama bu düğüne gitmedim pişman da değilim küser muhtemelen ama uğraşamam artıkBenim k.v nişan düğün vs bayılır. Tanimadigi insanların düğününe bile gitmişliğj var . Hele pastalı bòrekli günlere bayılır . Bende nefret ederim . İlk evlendiğim yıl akraba günlerine 1 2 kere çağırdı gitmedim. Baktım ısrar ediyor eşime ; ben anneni kırmak istemiyorum bence sen çöz dedim. 1 telefonla çözdü . Kadınların bu tarz sorunlarının kaynağı tamamen eşlerinin gerektigi gibi arkalarında duramadıği ailelerine karşı pısırık olduğu için oluyor
Aynen öyle oldu sanırım eşime ee sen neden bir şey yapmıyorsun dediğim de bana senin dilin yok mu ben neden aracı oluyorum kendin konuş gitmek istemezsen gitme bunu her aradığın da da söyle dedi ama işte yüz yüze geldiğim insanlar sonrasın da tavır yapıyor bu da beni etkiliyor. Bu arada gitmedim ve kendisi alınıp kaynım da mecbursun geleceksin dedi bekar bir kaynım var.Çöz o zaman, her seferinde hayır diyeceksin. Diyeceksin yani, sen dik duracaksın, gerekirse 'ben cevabımı verdim, tekrar tekrar sormak cevabımı değiştirmeyecek anne, yorulma artık' diyeceksin. Kocalar genelde o topa girmez. Boşa bekleme. Sana istersen gitme, dediğinde onun cevabı bitmiştir
Hayır neden kendi oğullarından beklemiyor ben düğün olduğu zaman eşim gelirse gelirim diyorum hayır olmaz o gelmezse sen gelmeyecek misin diyor istemiyorum ya artık anladı gitmedim küser muhtemelen umrumda değil.Bunun cevabı direk HAYIR. Sen oğlunu getiremedin ama ben gelinlerimi bile getirdim demek için uğraşıyor. Hava atıp gövde gösterisi yapacak
Bak aklıma ne geldi düğünden çıktık eve geldik gündüz düğünüydu ailesinin evinde yemek yiyoruz patavatsiz görümce dedi ki oo abi senin çok borcun oldu herkes kameraya baka baka altın taktı senin gideceğin çok düğün oldu.. Eve gelince dedim ki madem sizin her düğüne katılmak zorundayız ben ailemden işim listesini alayım da bizim düğünlere de tek tek katılalım..tek düğüne dahi katilmadam 7.yila geldik şükür..bize takılan altınları biz geri iade edecektik madem o dugunu niye yaptırdınız?Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Şöyle ki eşim zaten belirtti kaynanam oğullarından beklemiyor gelinlerinden bekliyor erkekler düğün sevmez o ortamlardan hoşlanmaz normaldir diyor ee ama ben de sevmiyorum hiç birini tanımıyorum yabancı birinin evin de 100 tane insanla kalmak istemiyorum. Sorun şu ki eşim ne derse desin sonrasında sürekli beni arıyor ve baskı yapıyor çünkü eltim her yere ama her yere elinde küçücük bebeği ile gidiyor kaynanam ne derse desin yapıyor ben öyle olmayınca da baskı uyguluyor. Bu arada gitmedimAma burda bence en büyük hata eşinizde. Sizi bu kadar ortaya atmaması gerekiyordu. Kendisi gelemeyeceğinizi bildirip konuyu kapatacaktı, sizi sürekli kv ile muhatap olmak zorunda bırakmayacaktı.
Eşimin olmadığı yerde benim de işim yok diyin.
Benzer durumlar bizde de birkaç kez yaşandı, eşimin konuşmasının yeterli olmadığı yerlerde ben çok net konuştum.
Hahaha ne güzel cevap vermişsiniz Allah'tan benim görümcem yok ama sizinkiler ısrarcı değiller o zaman benim eşimin ailesine 10 kere de söylesem net bir şekilde 11.kez arayıp ikna etmeye çalışırlar.Bak aklıma ne geldi düğünden çıktık eve geldik gündüz düğünüydu ailesinin evinde yemek yiyoruz patavatsiz görümce dedi ki oo abi senin çok borcun oldu herkes kameraya baka baka altın taktı senin gideceğin çok düğün oldu.. Eve gelince dedim ki madem sizin her düğüne katılmak zorundayız ben ailemden işim listesini alayım da bizim düğünlere de tek tek katılalım..tek düğüne dahi katilmadam 7.yila geldik şükür..bize takılan altınları biz geri iade edecektik madem o dugunu niye yaptırdınız?
Gelin de bunu kaynanama anlatın bakın en azından size sürekli baskı yapan bir kaynana yok kadın kodlanmış gibi hayır bu normal ve çok güzel deyip duruyor sana güzel olabilir ben sevmiyorum sevmek zorunda değilim muhtemelen bu gidişle bana sürekli küsecek ve bir süre sonra araya mesafe girecek.Eskiden düğünleri severdim şuan nefret ediyorum.cok yakın kişiler değilse gitmiyorum.esimi gönderiyorum yada gitsem de bı saat oturup kalkıyorum.kaynanamin kuzeninin oğlu da eksik kalsın bı zahmet didisinin didisi
Yani ısrar etmeye çalışırlardi kayinpeder özellikle çok manipule eder ama ben kaya gibiyim artıkHahaha ne güzel cevap vermişsiniz Allah'tan benim görümcem yok ama sizinkiler ısrarcı değiller o zaman benim eşimin ailesine 10 kere de söylesem net bir şekilde 11.kez arayıp ikna etmeye çalışırlar.
Kaynananın kuzeninin oğlundan sana ne size neArkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?