Evlendigime pişmanım!!!!

Herkese merhaba,

Ben başımdan geçenleri anlatmak ve burada paylaşmak istedim. Hem aynı durumda olan insanlara ışık olmak hem de sizden gelen önerileri duymak için. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Ben yurtdisinda yaşayan, eğitimli (doktora), kültürlü, iyi bir mesleğe sahip olan kendine yetebilen bir Türk kadınıyım. 15 yıldır yurtdisinda yaşıyorum. 3 sene önce duygusal bir çöküş ve yalnızlık psikolojisi yaşadığım bir dönemde burada eşimle tanıştım. Eşim lise mezunu, o da 20 senedir burada ve kendisi ticaret ile uğraşıyor. O dönemde herseyimle ilgilendi, yanımda oldu, yalnızlığımı paylaşıp bana el ayak oldu ve hayatıma girip kendini sevdirmisti. 3 senedir bir kavga bir barış ilişkimiz devam etti, her seferinde öfkesini kontrol edemeyip kalbimi kırdı sonrasında yalvar yakar özür kendini affettirdi. Gurbetteki psikoloji çok farklı oluyor, affettim acıdım. Eşim en ufak şeylere sinirlenebilen, bağırıp çağıran, ağzından çıkanı kontrol edemeyen, panik atak hastası bir insan (şuan psikolojik hasta olduğundan şüpheleniyorum) . Ben onu merhametli, dürüst, beni canından çok seven, güvenilir bir insan olarak tanıyıp sevmiştim, ta ki düğün için memlekete gidene kadar.

Düğün için memlekete gittik. Şehre vardık beni annemlere bıraktı ve sonrasında eşim tanıdığım insan olmaktan çıktı. Düğün öncesi ne aradı sordu ne yapılacak ne edilecek plan ne, nereye götüreyim seni neleri halledelim, hicbirsey sormadı, resmen beni yalnız bıraktı heryere babamla gittim, yaşlı babacım kosturdu eşim olacak adam öğlenin 1ine kadar kendi evlerinde uyurken. Adam nikah için ne gerekiyor diye bile bakmamış, liste olduğu halde. Kimliğini yurtdisinda bırakmış getirmemiş, bunlarla da benim babam uğraştı kendisine hadi oğlum şuraya gidecez bunu yapicaz diye kosturdu kendi ailesi değil. Ailesi ne nikah ne imam nikahı hiç birsey için çaba sarfetmedi. Herşeyi başkasının üzerinden telefon açarak halletmeye çalıştı asalak gibi ve tabi ki hiç birsey halledip sonuclandiramadilar. Bu eşim olacak adam düğüne son bir gün kala beni aldı düğün mekanı provasi için, arabada ona herşey için benim ve ailemin kosturdugunu bunun adil olmadığını herşeyi çift dikiş yaptığını kan bile vermeye zamanında gitmediğini söylediğimde bana bağırmaya hatta hakaret etmeye başladı. "Ben senin şoförün muyum lan, dün boktun bugün korktun, sen bana fırça atamazsın, manyak kadın, aileme ve bana laf edersen a..na korum".. Beni düğünden bir gün önce bu şekilde ağlattı hakaretlerle. O an vazgeçtim kesinlikle evlenmek istemiyorum dedim kendi kendime, o an onun ölümünü diledim tanrımdan yalan yok, ama herşey için çok geçti. Misafirlerimiz uzaktan geliyordu ve herşey hazırdı. Akşamında özür diledi ben sessiz kaldım sustum şu düğün bir geçsin dedim. Düğün oldu bitti. Gecesinde ayaklarıma kapanıp özür diledi ne için siz tahmin edersiniz, acaba gerçekten pişman mı yoksa başka birsey için mi... Ben bilemedim. Çok safım.
Ne ailesi ne kendi yine hicbirsey için kosturmadi. Ailesi ne beni ne benim ailemi yemeğe çıkardı, ne davet etti ne de benim ailemi ziyarete geldi. Düğünde onlar tarafından takılan altın ve para içler acisiydi. Kayinbabam hicbirsey takmazken kayinvalidem düşük ayar komik ince bir set taktı benim ailem düşünüp gerekeni onların oğluna takmisken. Bunun cabası oğulları düğün sonrası altınların yarısını bozdurup, arabaya harcadı ve bize yol harçlığı yaptı. Altınların çoğu benim ailem tarafından takıldı.

Nikahim babamın kosturmasi ve yardımıyla memur odasında oldu, güvenlik görevlileri şahidimiz oldu. Düşünün damadın ailesi yine yanımızda yoktu, ne görümcem ne kayinvalidem kuaföre bile gelmedi saçma bahanelerle. Herşeyde ailem yanımdaydı ailem kosturdu. Tüm bu süreçte ailem de ben de stres olduk üzüldük çok yıprandık ve şok yaşadık. Ben ailemi böyle insanlarla yüz göz ettiğim için okadar üzgün ve pişmanım ki. Şuan eşimi bir gram sevmiyorum, ailesinden de zerre hoşlanmıyorum. Ailecek kültürsüz cahil vasıfsız parasız fakat kendini 180 derece farklı gösteren tipler. Düğünden önce nişanda böyle değil normal gozukmuslerdi.

Kısaca en güzel günüm olacakken en kötü günlerimden biri oldu düğünüm. Sahte gülümsememle geçirdim koca düğünü.

Şuan evime döndüm. Evlendigim için çok pişmanım. Tek isteğim yoluma nasıl devam edeceğime karar vermek.
Eşim dönünce değişti bana kul köle oldu eskisi gibi ama neye yarar bir gram sevgi yok içimde nefret ediyorum kendisinden, ve zerre güvenmiyorum ona artık herşeyi laf herşeyi yalan geliyor, bana muhtaç burda oyuzden böyle diye düşünüyorum. Ailemi ve beni üzüp yiprattigi için kendinden ve ailesinden tiksiniyorum. Çözemiyorum, iki karakterini de gördüm artık. Ailesinin yanında esip gürleyen hakaretler edip bana it muamelesi yapan, benim aileme ilgisiz alakasız soğuk kalan insan müsveddesi. Buraya gelince kul köle ama yüz verince esip gurlemeye hazır ne olduğu belirsiz bir adam.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailemi üzdüğüm için kendimi affedemiyorum. Okadar temiz saf güzel duygularla beni beklerken o gün için heyecanlı iken hepsi çok ama çok yoruldu üzüldü ve yıprandı, annemin gözyaşları gözümün önünden gitmiyor. Ben yanlış kişiyi seçtim, tanıyamadım benim hatam ve ailemi üzdüm istemeden yıprattım. Bazı şeyleri göremedim öncesinde. Bir insanı ailesinin içinde, kendi çöplüğünde tanımak lazımmış bilemedim... Evlenmeden önce bir tartışma sonrası kayinbabam söyle demişti "benim essek oğlum seni kaybeder de bosanirsaniz ben düğün parasını ondan çatır çatır geri almayı bilirim", ozaman şok olmustum, bir baba nasıl böyle bir laf eder dedim. Halbuki ozaman anlamalıydım..
yaslarınız kaç ?

Keşke evlenmeden 1 gün önce yaptığı hakaretlerden sonra herkes geldi düğüne diye evlenmek zorunda hissetmeseydiniz kendinizi. Yurtdışında nasıl oluyor bu işler bilmem ama bence en kısa zamanda hatta bugün ayırın evlerinizi bu adam size sadece psikolojik olarak değil fiziki olarak da zarar verebilir.

Bu tür manyaklar evlilik oncesinde kendilerini belli ediyorlar da bizler bu adam beni seviyor diyerek görmezden geliyoruz. Yasadiklariniz kabus gibi. Bir an önce ayrilmalisiniz. Cok iuzuldum yasadiklariniza. .

Şerefsizin teki hayatimiza giriyor yakıp yıkıp yok ediyor herseyi. Gel de sonra eskisi gibi ol. Kalbim dualarım sizinle❤

3 senede birini tanıyamamak da ne bileyim... Zeki birisiniz belli ki doktora vs... Ama akıl başka
Taniyamamis olmak değil beni çok seviyor aslında iyi biri vs diyerek kendimizi kandiriyor uz. Akılla ne alakası var. Ben de doktora yapmış makina mühendisiyim. Ve ben de öfke kontrolü olmayan bir Adana evlenip boşandım. O aşık olduğun dönemde görmezden geliyorsun bazı şeyleri.

Adam kaba saba sosyal gelişimini tamamlamamış birisi ama sizde beklentisi bitmeyen tipik piremses Türk kızlarındansınız. On lafınızdan birisi düğün, sürekli bir evlenme merakı, onun dışında sürekli adam kul köle olsun, ayaklara kapansın merakı,yok altını şöyle az taktılar, yok yemeğe çıkarmadılar. Kusura bakmayın ama bunlar da çok alt kültüre ait beklentiler.
Maalesef eğitim bazen kültür ve vizyonda bir işe yaramıyor. Eğitim dışında sizi de çok da farklı göremedim tekrar kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Aslında eşiniz ne olduğunu evlilik öncesi o arabada size hakaretler ederken göstermiş. Basiretiniz bağlanmış, o kadar insan geldi nasıl dönücem burdan diyip çaresiz kalıp evlenmişsiniz. Sizin de içinize sinmemiş ki şimdi size olan ilgisi alakası hiç bir anlam ifade etmiyor. Ne kadar düzeldi deseniz de o arabada yaşadıklarınız, ailenize yaşattıklarını hiç unutamayacaksınız. Siz beni dövdü sövdü ama şimdi çok ilgili beni seviyor diye kendini kandırabilen kadınlardan değilsiniz, her şeyin farkındasınız sadece cesaretiniz yok. Şimdi eşim maddi manevi bana muhtaç diyorsunuz ama yarın bir gün işlerini oturtursa çevre edinirse onun size hiç merhametli davranacağını düşünmüyorum, ilerde onun size yapacaklarını o yapmadan siz buna son vermelisiniz. Korunmak diyorsunuz da bunu size yaşatan biriyle de nasıl birlikte olabilirsiniz ki zaten😲

Taniyamamis olmak değil beni çok seviyor aslında iyi biri vs diyerek kendimizi kandiriyor uz. Akılla ne alakası var. Ben de doktora yapmış makina mühendisiyim. Ve ben de öfke kontrolü olmayan bir Adana evlenip boşandım. O aşık olduğun dönemde görmezden geliyorsun bazı şeyleri.
Akılla ne ilgisi olduğunu kendiniz yazmışsınız zaten... Görmezden gelmemek akıllı insan işidir eğitim durumu farketmez, doktora için belli bir zeka gerekir o kısmı sizde mevcut.

o kufur hakaret cok agir olmus tabiri caizse düğünün içine etmis . keske o zman ayrılsaydınız ne yazıkki bu tip insanlar düzelmiyor ozur dileyip aynısını gene yapıyorlar . size olacak planı soyleyeyim ilk memlekete gittiğinizde size gene berbat davranacak

Ben senin şoförün muyum lan, dün boktun bugün korktun, sen bana fırça atamazsın, manyak kadın, aileme ve bana laf edersen a..na korum"

Size zaten her sinirlendiğinde bunu yapmış biri. Hiç ama hiç beklemeyin. Gidin boşanın. Yalnızlıktan bunaldınız anlıyorum ama bu kadar karaktersiz biriyle olur mu?

Allah akıl fikir versin yurtdışında gidip böyle tipleri bulan eğitimli Türk kızlarına.

Akılla ne ilgisi olduğunu kendiniz yazmışsınız zaten... Görmezden gelmemek akıllı insan işidir eğitim durumu farketmez, doktora için belli bir zeka gerekir o kısmı sizde mevcut.
[/QUOTE
Akılla zerre ilgisi yok herseyi görüyorsun ama inanılmaz aşiksin adamdan vazgecemiuorsun o an. Bilmem anltabildim mi

Bu tür manyaklar evlilik oncesinde kendilerini belli ediyorlar da bizler bu adam beni seviyor diyerek görmezden geliyoruz. Yasadiklariniz kabus gibi. Bir an önce ayrilmalisiniz. Cok iuzuldum yasadiklariniza. .

Şerefsizin teki hayatimiza giriyor yakıp yıkıp yok ediyor herseyi. Gel de sonra eskisi gibi ol. Kalbim dualarım sizinle❤
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Sagolun.

Bu yazıyı seni üzmek için yazmıyorum. Gözünü aç ki bundan sonraki hayatında mutlu ol, doğru seçimler yap. Bir kere gurbet psikolojisini yalvariyorum bahane etme. İnsan iyice tanimadigi birisiyle nasil evlenir... Benim babam eşimin ve ailesinin gbt'sine kadar araştırmıştı. Ayrıca sürekli ailenin "koşturduğunu" söylemişsin. Ailen ne meraklıymış seni evlendirmeye. Kimliğini yurtdışında unutan evlenmek üzere olan bir adam... Bir tek bana mı tuhaf geldi? Sana düğün günü "a... koyarım" diyen bir adamla tek özürüyle seviştin mi, nikah mı kıydın? Bırak akrabaların gelsin. Düğünü yaptın diyelim. Nikahı bari kıymasaydın. Uzun süre sonra açıklardın yani ne var? Önemli olan akrabaların mı senin mutluluğun mu? Şu an o adamla evlenmemiş olsaydın bu konuyu açmayacaktın... Neyse.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sagolun.
Uzaklaştırma nasıl talep edebilirim. Polise mi başvurmam gerekir?
Yasadiginiz ulkenin kurallarini bilmiyor musunuz? Kusura bakmayin, incitmek icin yazmiyorum ama hangi ulkedesiniz bilmiyoruz (onceki sayfalarda yazdiniz mi bilmiyorum). Bulundugunuz ulkede bu isler nasil isliyor buradaki uyeler nasil bilsin? Orada hic mi danisabileceginiz bir dostunuz ya da bir kurum yok? En olmadi, gidip polise sorun, google'a sorun...

Yasadiginiz ulkenin kurallarini bilmiyor musunuz? Kusura bakmayin, incitmek icin yazmiyorum ama hangi ulkedesiniz bilmiyoruz (onceki sayfalarda yazdiniz mi bilmiyorum). Bulundugunuz ulkede bu isler nasil isliyor buradaki uyeler nasil bilsin? Orada hic mi danisabileceginiz bir dostunuz ya da bir kurum yok? En olmadi, gidip polise sorun, google'a sorun...

Ulkeden bagimsiz olarak polise basvurmak gerekiyor. Tehdir, santaj, hakaret durumlarinda lutfen kadinlar polise basvursun. Onlar savciliga yonlendirir.

Keske biraksaydin dugun olmasaydi.sanki simdi cok mu iyi oldu.yerinizde olsam dugun gunu terkeder sonrada bulundugum ulkeye donerdim.en azindan baska insanlarin sizi yipratmasina izin vermezdim.madem gormussun gercek yuzunu yol yakinken vazgec.evliligin basindan kotu olup sonradan degisen sayisi cok az sakin kendini umitlendirip degisir diye dusunmez.degissede daha kotuye donusur.yaz bunu bi yere yol yakinken vazgec

Ulkeden bagimsiz olarak polise basvurmak gerekiyor. Tehdir, santaj, hakaret durumlarinda lutfen kadinlar polise basvursun. Onlar savciliga yonlendirir.
Konu sahibi neden buradan medet umuyor anlamadim. Egitimli bir insan olduguna gore dil bariyeri de yoktur diye dusunuyorum. Insanin onundeki en buyuk bariyer yine kendi galiba.

X