Evlendigime pişmanım!!!!

Herkese merhaba,

Ben başımdan geçenleri anlatmak ve burada paylaşmak istedim. Hem aynı durumda olan insanlara ışık olmak hem de sizden gelen önerileri duymak için. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Ben yurtdisinda yaşayan, eğitimli (doktora), kültürlü, iyi bir mesleğe sahip olan kendine yetebilen bir Türk kadınıyım. 15 yıldır yurtdisinda yaşıyorum. 3 sene önce duygusal bir çöküş ve yalnızlık psikolojisi yaşadığım bir dönemde burada eşimle tanıştım. Eşim lise mezunu, o da 20 senedir burada ve kendisi ticaret ile uğraşıyor. O dönemde herseyimle ilgilendi, yanımda oldu, yalnızlığımı paylaşıp bana el ayak oldu ve hayatıma girip kendini sevdirmisti. 3 senedir bir kavga bir barış ilişkimiz devam etti, her seferinde öfkesini kontrol edemeyip kalbimi kırdı sonrasında yalvar yakar özür kendini affettirdi. Gurbetteki psikoloji çok farklı oluyor, affettim acıdım. Eşim en ufak şeylere sinirlenebilen, bağırıp çağıran, ağzından çıkanı kontrol edemeyen, panik atak hastası bir insan (şuan psikolojik hasta olduğundan şüpheleniyorum) . Ben onu merhametli, dürüst, beni canından çok seven, güvenilir bir insan olarak tanıyıp sevmiştim, ta ki düğün için memlekete gidene kadar.

Düğün için memlekete gittik. Şehre vardık beni annemlere bıraktı ve sonrasında eşim tanıdığım insan olmaktan çıktı. Düğün öncesi ne aradı sordu ne yapılacak ne edilecek plan ne, nereye götüreyim seni neleri halledelim, hicbirsey sormadı, resmen beni yalnız bıraktı heryere babamla gittim, yaşlı babacım kosturdu eşim olacak adam öğlenin 1ine kadar kendi evlerinde uyurken. Adam nikah için ne gerekiyor diye bile bakmamış, liste olduğu halde. Kimliğini yurtdisinda bırakmış getirmemiş, bunlarla da benim babam uğraştı kendisine hadi oğlum şuraya gidecez bunu yapicaz diye kosturdu kendi ailesi değil. Ailesi ne nikah ne imam nikahı hiç birsey için çaba sarfetmedi. Herşeyi başkasının üzerinden telefon açarak halletmeye çalıştı asalak gibi ve tabi ki hiç birsey halledip sonuclandiramadilar. Bu eşim olacak adam düğüne son bir gün kala beni aldı düğün mekanı provasi için, arabada ona herşey için benim ve ailemin kosturdugunu bunun adil olmadığını herşeyi çift dikiş yaptığını kan bile vermeye zamanında gitmediğini söylediğimde bana bağırmaya hatta hakaret etmeye başladı. "Ben senin şoförün muyum lan, dün boktun bugün korktun, sen bana fırça atamazsın, manyak kadın, aileme ve bana laf edersen a..na korum".. Beni düğünden bir gün önce bu şekilde ağlattı hakaretlerle. O an vazgeçtim kesinlikle evlenmek istemiyorum dedim kendi kendime, o an onun ölümünü diledim tanrımdan yalan yok, ama herşey için çok geçti. Misafirlerimiz uzaktan geliyordu ve herşey hazırdı. Akşamında özür diledi ben sessiz kaldım sustum şu düğün bir geçsin dedim. Düğün oldu bitti. Gecesinde ayaklarıma kapanıp özür diledi ne için siz tahmin edersiniz, acaba gerçekten pişman mı yoksa başka birsey için mi... Ben bilemedim. Çok safım.
Ne ailesi ne kendi yine hicbirsey için kosturmadi. Ailesi ne beni ne benim ailemi yemeğe çıkardı, ne davet etti ne de benim ailemi ziyarete geldi. Düğünde onlar tarafından takılan altın ve para içler acisiydi. Kayinbabam hicbirsey takmazken kayinvalidem düşük ayar komik ince bir set taktı benim ailem düşünüp gerekeni onların oğluna takmisken. Bunun cabası oğulları düğün sonrası altınların yarısını bozdurup, arabaya harcadı ve bize yol harçlığı yaptı. Altınların çoğu benim ailem tarafından takıldı.

Nikahim babamın kosturmasi ve yardımıyla memur odasında oldu, güvenlik görevlileri şahidimiz oldu. Düşünün damadın ailesi yine yanımızda yoktu, ne görümcem ne kayinvalidem kuaföre bile gelmedi saçma bahanelerle. Herşeyde ailem yanımdaydı ailem kosturdu. Tüm bu süreçte ailem de ben de stres olduk üzüldük çok yıprandık ve şok yaşadık. Ben ailemi böyle insanlarla yüz göz ettiğim için okadar üzgün ve pişmanım ki. Şuan eşimi bir gram sevmiyorum, ailesinden de zerre hoşlanmıyorum. Ailecek kültürsüz cahil vasıfsız parasız fakat kendini 180 derece farklı gösteren tipler. Düğünden önce nişanda böyle değil normal gozukmuslerdi.

Kısaca en güzel günüm olacakken en kötü günlerimden biri oldu düğünüm. Sahte gülümsememle geçirdim koca düğünü.

Şuan evime döndüm. Evlendigim için çok pişmanım. Tek isteğim yoluma nasıl devam edeceğime karar vermek.
Eşim dönünce değişti bana kul köle oldu eskisi gibi ama neye yarar bir gram sevgi yok içimde nefret ediyorum kendisinden, ve zerre güvenmiyorum ona artık herşeyi laf herşeyi yalan geliyor, bana muhtaç burda oyuzden böyle diye düşünüyorum. Ailemi ve beni üzüp yiprattigi için kendinden ve ailesinden tiksiniyorum. Çözemiyorum, iki karakterini de gördüm artık. Ailesinin yanında esip gürleyen hakaretler edip bana it muamelesi yapan, benim aileme ilgisiz alakasız soğuk kalan insan müsveddesi. Buraya gelince kul köle ama yüz verince esip gurlemeye hazır ne olduğu belirsiz bir adam.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailemi üzdüğüm için kendimi affedemiyorum. Okadar temiz saf güzel duygularla beni beklerken o gün için heyecanlı iken hepsi çok ama çok yoruldu üzüldü ve yıprandı, annemin gözyaşları gözümün önünden gitmiyor. Ben yanlış kişiyi seçtim, tanıyamadım benim hatam ve ailemi üzdüm istemeden yıprattım. Bazı şeyleri göremedim öncesinde. Bir insanı ailesinin içinde, kendi çöplüğünde tanımak lazımmış bilemedim... Evlenmeden önce bir tartışma sonrası kayinbabam söyle demişti "benim essek oğlum seni kaybeder de bosanirsaniz ben düğün parasını ondan çatır çatır geri almayı bilirim", ozaman şok olmustum, bir baba nasıl böyle bir laf eder dedim. Halbuki ozaman anlamalıydım..

Kim uzaktan geliyorsa gelsin başkaları için yaşamıyor kimse.. O an evlenmemeliydiniz. Gerçek yüzü görünmüş..

Şeyi anlamadım ben ya,15 yıldır yurtdışında yaşayıp, doktora yapıp bula bula bunu mu buldunuz gerçekten?? Çok kapalı bi çevrede misiniz, kendi kültürünüzden uzaklaşmak istemiyor musunuz ,asosyal misiniz nedir bahaneniz?
15 yıldır yurtdışında olsam üst düzey değilse bir türkle evlenir miydim ona bile emin değilim, al işte muhabbetler hep aynı..takı toka kaynana görümce kuaför kayınpeder
Aileniz de sanki bir kusurunuz varmış da zorla onunla evlendirmeye çalışıyormuş gibi,anneniz ağlıyor babanız tüm işleri hallediyor, güvenlik görevlisi nikah şahidi oluyor?babanızın defol ulan it diyeceği yerde düğünü sonuna kadar sürdürmesi enteresan

Siz baştan kaybetmissiniz ..nikaha babanizla koşturarak .adam evde uyurken zaten sizi istemediği aşikar mis ..siz çok sevdiginizden kendinizi Feda etmişsiniz...size bosanin diye tavsiyede bulunmucam zira bunu yapmayı herkes bilir ama her evlilikte belki bir mücadele sabır köşesi olması gerekir ..siz tam da bu köşede siniz..Allah yardımcınız olsun

Ben de boşanma aşamasında biri olarak senin yaşadığın duyguları yaşıyorum. İnsan en çok da annesine yapılan haksızlıklarıve gözyaşlarını düşündükçe kötü oluyor.

İnsanlar seni suçlamaya ne kadar meyilli. Boşver sen hiç birine kulak asma. İnsan bile isteye neden kendini kötü duruma düşürmek istesin? Senin o zaman için kendince mantıklı sebeplerin ve seni bunu yapmaya iten duyguların vardı ve yaptın. Buradaki yorumları okuyup kendini suçlaman yapman gereken en son şey çünkü bu senin savaşman çözüm üretmen için gereken enerjini senden söker alır. Bu konularda şu söz çok hoşuma gider "be softer with you, you are a breathing thing, a memory to someone, a home to a life." Üzgünüm ancak eşin hiç bir zaman değişmeyecek ve ne kadar şanslısın ki öyle ya da böyle onun gerçek yüzünü görebildin. Ya bu yüzünü görene kadar ömrünü vermiş olsaydın. Ya gerçekten çok aciz bir durumdayken yapsaydı bunu gerçekten ona tam anlamıyla ihtiyacın varken ve yardım edecek hiç kimsen olmadığında? Kendini şanslı say ve ondan uzaklaş. Benimde başımdan geçti bu tarz bi adam. İntikam alırlar canını yakarlar. Hiç bir faydaları olmaz.

Asıl siz şaka yapıyorsunuz herhalde. Kendiniz yazmışsınız uzaktan gelecek olan misafirler için evlendim diye. Böyle bir mantık olur mu? O dediğiniz beş kadından bir farkınız yok. İsterseniz nasa da atomu parçalayın kafa aynı kafa. Siz o gün evlenmeseydiniz birkaç hafta sizi konuşup sonra unutacaklardı. Bizim yakın çevrede kına gecesi olduğu gün bozuldu birinin işi sonra unutuldu. O kadın başka biri ile evlendi ve çocuğu oldu. Kimsenin aklına bile gelmiyor özellikle düşünmedikçe. Ve sizin kadar eğitimli falanda değildi ama millet ne der diye kendini feda edemeyecek kadar akıllıydı.
Ben uzaktan gelen misafirler icin evlendim yazmadim. Karistiriyorsunuz

Bu arada bu bahsettiklerinizi yaşamak eğitim seviyesine bakmıyor. Bende tıp okuyorum. Okurum araştırırım çok yönlüyümdür. Ama gönül işleriyle bu işler o kadar ayrı ki. İnsan aptallaşıyor sevince ve karşısındakinin öyle biri olduğuna inanmak istemiyor. Çünkü ilişkiye dair hayalleri vardır emek vermiştir alışmıştır. O kadar kötülüğü yakıştıramıyordur çok sevdiği kişiye. Hatta onun kötü olduğunu kabullenmek ve hayalkırıklığıyla başa çıkmaktan korkuyordur bu yüzden de kendini kandırıyordur. Yaşadıkların o kadar normal ki. Burdaki insanların mükemmel ilişkileri ve hayatları varmış gibi ahkem tutmasına bakma bence bu tarz olayları yaşayan o kadar çok kadın-erkek var ki. Yalnız olmadığından çok eminim. Kendinden nefret etme kendine kızma. Sen çok insancıl bir hata yaptın bu kadar basit.Öfkeni doğru insana yönlendir. Elindeki güzel şeyler için şükret. Üzülmeye öfkelenmeye dahi değmez o adam. Tek bir saniyeni hatta tek bir duygunu dahi harcama o adama. Nötr ol. Tüm enerjini kendini yenilemeye ve sevmeye harca. Biraz emir kipiyle yazdım ama tabi ki bunların hepsi tavsiye. Sevgiler 🌸

Bu arada bu bahsettiklerinizi yaşamak eğitim seviyesine bakmıyor. Bende tıp okuyorum. Okurum araştırırım çok yönlüyümdür. Ama gönül işleriyle bu işler o kadar ayrı ki. İnsan aptallaşıyor sevince ve karşısındakinin öyle biri olduğuna inanmak istemiyor. Çünkü ilişkiye dair hayalleri vardır emek vermiştir alışmıştır. O kadar kötülüğü yakıştıramıyordur çok sevdiği kişiye. Hatta onun kötü olduğunu kabullenmek ve hayalkırıklığıyla başa çıkmaktan korkuyordur bu yüzden de kendini kandırıyordur. Yaşadıkların o kadar normal ki. Burdaki insanların mükemmel ilişkileri ve hayatları varmış gibi ahkem tutmasına bakma bence bu tarz olayları yaşayan o kadar çok kadın-erkek var ki. Yalnız olmadığından çok eminim. Kendinden nefret etme kendine kızma. Sen çok insancıl bir hata yaptın bu kadar basit.Öfkeni doğru insana yönlendir. Elindeki güzel şeyler için şükret. Üzülmeye öfkelenmeye dahi değmez o adam. Tek bir saniyeni hatta tek bir duygunu dahi harcama o adama. Nötr ol. Tüm enerjini kendini yenilemeye ve sevmeye harca. Biraz emir kipiyle yazdım ama tabi ki bunların hepsi tavsiye. Sevgiler 🌸

Az önce bol yargı dağıtan bir yorumu okurken gerçekten ağlamaklı olmuştum, kusurluymusum gibi babam kosturmus falan okadar sığ düşünceler yazılmış ki.. Yorumunu gördükten sonra kalbim rahatladı gerçekten çok teşekkür ederim kalbinle beni hissettiğin ve güzel yorumun için. ❤🙏

Evet bazı şeyleri göremedim, eğitim farkını önemsemedim, çünkü bi önceki 3 yıllık erkek arkadaşım da narsist çıkmıştı eğitimli olduğu halde ve beni aldatmıştı. Ondan 1 buçuk sene sonra eşimle tanışmıştım. Zaman geçti ve eşim için çok merhametli çok iyi kalpli çok sadık güvenilir neyi varsa paylaşıyor beni seviyor destekliyor diyordum ama sonunda böyle bozuk bir kişilik çıktı. Gerçeği görmek için sevginin de saygının da bitmesi gerekiyormuş. Okadar doğru ki yazdıkların gerçekten çok teşekkür ederim hissettiklerimi birebir yazdığın ve güzel tavsiyelerin için. 🙏

O an evlenme kararı aldım çünkü vazgeçseydim hem ailemi daha da yipratmis olacaktım hem de o stresi boşuna yaşamış olacaktım elim boş şekilde dönmek istemedim en azından şimdi oturum alacağım. İstediğimi aldığımda da ilk işim boşanmak, kendimi daha çok sevmek ve kendimi kariyerime adamak ve bu hayatı doyasıya kafama göre yaşamak olacak. Ben kültür çatışması, psikolojik yalnızlık ve eşime acıma ve minnet hissi yaşamışım, meğersem hepsi buymuş..
AMa bundan sonra kesinlikle, sizin de dediğiniz gibi tüm enerjimi kendimi yenilemeye ve sevmeye harcayacagim. ❤😘
Kalbime dokunduğunu için tekrar teşekkür ederim, sevgiler ❤

Çok sevindim iyi hissetmene :) İstediğini almaktan kastın ne pek anlayamadım ama bu tarz adamlar intikam almaya yatkın bir yapı da olurlar. Karşısındakine gerçekten acı vermek onları tam anlamıyla yenmek isterler. Güç gösterisidir onlar için bu. Bence ondan sıfır zararla kurtulmaya çalışmalısın. Ondan bir şey aldığın onu acıttığın anda o da sana aynısını yapmaya çalışacaktır ve kısır döngüye girersin hayatından çıkaramazsın. Nesillerce giden kan davası gibi bir şey olur. Çünkü yapabileceklerinin gerçekten sınırı yoktur.Daha da zarar görmemeyi istemelisin. Karşıdakini kışkırtmadan öfke patlamalarına sebep olmadan akıllıca kendini çekmelisin. Boşver o kendini galip sansın. O öyle sanıyor diye gerçekten öyle olmak zorunda değil ya :) Sen onu hayatından çıkarıp sağlıklı yaşamına dön. Mutluysan galip sensin. Onun bunu bilmesinin hiç bir önemi yok. :)

Herkese merhaba,

Ben başımdan geçenleri anlatmak ve burada paylaşmak istedim. Hem aynı durumda olan insanlara ışık olmak hem de sizden gelen önerileri duymak için. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Ben yurtdisinda yaşayan, eğitimli (doktora), kültürlü, iyi bir mesleğe sahip olan kendine yetebilen bir Türk kadınıyım. 15 yıldır yurtdisinda yaşıyorum. 3 sene önce duygusal bir çöküş ve yalnızlık psikolojisi yaşadığım bir dönemde burada eşimle tanıştım. Eşim lise mezunu, o da 20 senedir burada ve kendisi ticaret ile uğraşıyor. O dönemde herseyimle ilgilendi, yanımda oldu, yalnızlığımı paylaşıp bana el ayak oldu ve hayatıma girip kendini sevdirmisti. 3 senedir bir kavga bir barış ilişkimiz devam etti, her seferinde öfkesini kontrol edemeyip kalbimi kırdı sonrasında yalvar yakar özür kendini affettirdi. Gurbetteki psikoloji çok farklı oluyor, affettim acıdım. Eşim en ufak şeylere sinirlenebilen, bağırıp çağıran, ağzından çıkanı kontrol edemeyen, panik atak hastası bir insan (şuan psikolojik hasta olduğundan şüpheleniyorum) . Ben onu merhametli, dürüst, beni canından çok seven, güvenilir bir insan olarak tanıyıp sevmiştim, ta ki düğün için memlekete gidene kadar.

Düğün için memlekete gittik. Şehre vardık beni annemlere bıraktı ve sonrasında eşim tanıdığım insan olmaktan çıktı. Düğün öncesi ne aradı sordu ne yapılacak ne edilecek plan ne, nereye götüreyim seni neleri halledelim, hicbirsey sormadı, resmen beni yalnız bıraktı heryere babamla gittim, yaşlı babacım kosturdu eşim olacak adam öğlenin 1ine kadar kendi evlerinde uyurken. Adam nikah için ne gerekiyor diye bile bakmamış, liste olduğu halde. Kimliğini yurtdisinda bırakmış getirmemiş, bunlarla da benim babam uğraştı kendisine hadi oğlum şuraya gidecez bunu yapicaz diye kosturdu kendi ailesi değil. Ailesi ne nikah ne imam nikahı hiç birsey için çaba sarfetmedi. Herşeyi başkasının üzerinden telefon açarak halletmeye çalıştı asalak gibi ve tabi ki hiç birsey halledip sonuclandiramadilar. Bu eşim olacak adam düğüne son bir gün kala beni aldı düğün mekanı provasi için, arabada ona herşey için benim ve ailemin kosturdugunu bunun adil olmadığını herşeyi çift dikiş yaptığını kan bile vermeye zamanında gitmediğini söylediğimde bana bağırmaya hatta hakaret etmeye başladı. "Ben senin şoförün muyum lan, dün boktun bugün korktun, sen bana fırça atamazsın, manyak kadın, aileme ve bana laf edersen a..na korum".. Beni düğünden bir gün önce bu şekilde ağlattı hakaretlerle. O an vazgeçtim kesinlikle evlenmek istemiyorum dedim kendi kendime, o an onun ölümünü diledim tanrımdan yalan yok, ama herşey için çok geçti. Misafirlerimiz uzaktan geliyordu ve herşey hazırdı. Akşamında özür diledi ben sessiz kaldım sustum şu düğün bir geçsin dedim. Düğün oldu bitti. Gecesinde ayaklarıma kapanıp özür diledi ne için siz tahmin edersiniz, acaba gerçekten pişman mı yoksa başka birsey için mi... Ben bilemedim. Çok safım.
Ne ailesi ne kendi yine hicbirsey için kosturmadi. Ailesi ne beni ne benim ailemi yemeğe çıkardı, ne davet etti ne de benim ailemi ziyarete geldi. Düğünde onlar tarafından takılan altın ve para içler acisiydi. Kayinbabam hicbirsey takmazken kayinvalidem düşük ayar komik ince bir set taktı benim ailem düşünüp gerekeni onların oğluna takmisken. Bunun cabası oğulları düğün sonrası altınların yarısını bozdurup, arabaya harcadı ve bize yol harçlığı yaptı. Altınların çoğu benim ailem tarafından takıldı.

Nikahim babamın kosturmasi ve yardımıyla memur odasında oldu, güvenlik görevlileri şahidimiz oldu. Düşünün damadın ailesi yine yanımızda yoktu, ne görümcem ne kayinvalidem kuaföre bile gelmedi saçma bahanelerle. Herşeyde ailem yanımdaydı ailem kosturdu. Tüm bu süreçte ailem de ben de stres olduk üzüldük çok yıprandık ve şok yaşadık. Ben ailemi böyle insanlarla yüz göz ettiğim için okadar üzgün ve pişmanım ki. Şuan eşimi bir gram sevmiyorum, ailesinden de zerre hoşlanmıyorum. Ailecek kültürsüz cahil vasıfsız parasız fakat kendini 180 derece farklı gösteren tipler. Düğünden önce nişanda böyle değil normal gozukmuslerdi.

Kısaca en güzel günüm olacakken en kötü günlerimden biri oldu düğünüm. Sahte gülümsememle geçirdim koca düğünü.

Şuan evime döndüm. Evlendigim için çok pişmanım. Tek isteğim yoluma nasıl devam edeceğime karar vermek.
Eşim dönünce değişti bana kul köle oldu eskisi gibi ama neye yarar bir gram sevgi yok içimde nefret ediyorum kendisinden, ve zerre güvenmiyorum ona artık herşeyi laf herşeyi yalan geliyor, bana muhtaç burda oyuzden böyle diye düşünüyorum. Ailemi ve beni üzüp yiprattigi için kendinden ve ailesinden tiksiniyorum. Çözemiyorum, iki karakterini de gördüm artık. Ailesinin yanında esip gürleyen hakaretler edip bana it muamelesi yapan, benim aileme ilgisiz alakasız soğuk kalan insan müsveddesi. Buraya gelince kul köle ama yüz verince esip gurlemeye hazır ne olduğu belirsiz bir adam.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailemi üzdüğüm için kendimi affedemiyorum. Okadar temiz saf güzel duygularla beni beklerken o gün için heyecanlı iken hepsi çok ama çok yoruldu üzüldü ve yıprandı, annemin gözyaşları gözümün önünden gitmiyor. Ben yanlış kişiyi seçtim, tanıyamadım benim hatam ve ailemi üzdüm istemeden yıprattım. Bazı şeyleri göremedim öncesinde. Bir insanı ailesinin içinde, kendi çöplüğünde tanımak lazımmış bilemedim... Evlenmeden önce bir tartışma sonrası kayinbabam söyle demişti "benim essek oğlum seni kaybeder de bosanirsaniz ben düğün parasını ondan çatır çatır geri almayı bilirim", ozaman şok olmustum, bir baba nasıl böyle bir laf eder dedim. Halbuki ozaman anlamalıydım..
Adam bildiğin çift karakterli.Allah yardımcın olsun.Kim nereden geliosa gelsin keşke evlenmeseydın.Adamın saygısız oldugu ettıgı kufurlerden belli.

yanlışın neresinden dönseniz kâr.

keşke düğün öncesi cesaret edebilseydiniz ayrılmaya ama işte elalem ne der diye diye biz kadınlar kendimize neler yapıyoruz.

bence boşanın bu adamdan eş olmaz. önce ağzını toplamayı öğrensin terbiyesiz herif.

Ailecek kültürsüz cahil vasıfsız parasız fakat kendini 180 derece farklı gösteren tipler. Düğünden önce nişanda böyle değil normal gozukmuslerdi.

Çözemiyorum, iki karakterini de gördüm artık. Ailesinin yanında esip gürleyen hakaretler edip bana it muamelesi yapan, benim aileme ilgisiz alakasız soğuk kalan insan müsveddesi. Buraya gelince kul köle ama yüz verince esip gurlemeye hazır ne olduğu belirsiz bir adam.

Hayir berbat otesi hele su ilk saydığın özellikler. Fakir ve pislik insanlar zaten sen belirli bi yasa gelmis meslegini eline almış birisin cocuk olmadan olur ya kazayla mazayla hemen bosan bu adamdan . Tam bir sinsi çünkü. Cahil ve kötü insanla ugrasmak o kadar zor ki. Bunu ailen icin onlara üzüldüm diye düşünerek degil kendin icin yap ve o pislikten kurtul soguk su icsin bakalim biraz nasılmış..

Esler arasindaki egitim farki demek istemiyorum cünkü bazi insanlar vardir ki lise mezunudur ama acaip guzel konusur kalitelidir yani..bence kultür farkindan cok karakter ve kisilikle alakali bisey bu..cok üzüldum adıniza size arabada hakaret ettiginde biraksaydiniz daha iyi olurmus enazindan suan evli olmicaktiniz ve kafaniz rahat olucakti..ayrilmak istiyorsaniz ayrilın siz önemlisiniz size bunlari yasatan biriyle bir omur gecirmek zorunda değilsiniz hep mutlu olun

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandan sonra güncelleme yapmak ve dertleşmek istedim. Yorumlarınız için çok teşekkürler, özellikle yüreğime su serpen destek olanlarinizdan Allah razı olsun. Mübarek Ramazan ayında dualarınız kabul olsun.

Ben en son eşim denen adama boşanmak istediğimi ve onu artık sevmediğimi söyledim. Ailesini aradı olay çıkardı, babası beni tehdit etti ailemle uslupsuzca diyaloga girdi. Sonra zaman geçti düğün zamanı icin kendi ilgisizlikle ailesini suçlayıp, babasının doldurursuna geldiğini soyleyip benden özür diledi. O zaman zarfında ben odamı çoktan ayırmıştım bir arkadaş gibi gün içinde diyaloga girip fazla muhatap olmadım. Bu konuyu açtığımdan beri de odalarımız ayrı. Bir kaç ay içinde tasinacagini ve anlaşmalı boşanma davasını kendinin açacağını söylemisti. Taki corona belası çıkana kadar. Corona çıktı, geliri düştü, durduk yere salonda veya mutfakta beni gördüğünde sorun çıkarmaya hakaret küfür etmeye başladı.

Orspu, kahpe, şerefsz, pislik kadın. Sen beni kullandın attın. Şuan da tahmin ediyorum sosyal medyada erkeklerle mesajlasiyorsundur. Halbuki o beni kullandı kendinin ne parası ne de tahsilli mesleği var. Ben bu erkek müsveddesinden bikmisim deli miyim başkasıyla mesajlaşayim. Adam tam bir sizofren. Ama o bana diyor Şizofren kadın, sokak kadını, Şeytan iblis.. Durup durup sorun çıkarıp bana böyle hakaret ediyor. Ben de, seni Allah'a havale ettim diyorum söylediklerinin hepsi sensin diyorum. Boşanma davasi da açmıyor, parası yok evden de taşmınıyor, kira fatura ben ödüyorum kaç aydır, bu halde bile bana küfür edip yüzsüzce bu evde kalıyor. Onu evden kovmadim ama bugün çık git demek zorunda kaldım. Çıkmıyorum. Sıkıyorsa çıkar diyor. Kira sözleşmesi 2021 başına kadar. Ne yapacağım bilmiyorum.

Boşanma davasını ben açma kararı aldım bugün çünkü ona kalırsa sittin sene acmayacak. Anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlayıp imzalamayı düşünüyorum yarın. Tecrübeli arkadaşlar var ise lütfen bir akıl verin başka yapmam gereken birsey var mı? Kira kontratıni gidip yenilenmesini rica edicem ev sahibinden, sadece kendi ismime yazdiricam. Polise gitsem, daha düşman olacak bana, bela olacak başıma. Birkaç aya gidicem diyor hala ama 2 güne bir günümü zehir ediyor karantinada. Odamdan çıkmıyorum gerekmedikçe karşılaşmamak için. Bıktım bu durumdan. Yemediğim hakaret kalmadı, tehdit bile etti, beni rezil rüsva edecekmiş insan içine çıkamayacakmisim hayatımı zehir edecekmiş. Elinden geleni ardına koyma dedim. Böyle bir şeref yoksunu işte, teşekkür edeceğine yediği kaba pisliyor, bir kuruş kira ödeyemiyor üstüne küfür ediyor. Ne yapacağımı şaştım.. Oruçluyken bile ağlattı beni benimle tartıştı. Allah'a havale ediyorum. Ins cezasını alır ve biran önce defolur gider hayatımdan.

Aranizda benzer tecrübeleri olan var ise ve boşanma dilekçesi ve diğer konularda nasihat verecek olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim..

Ayrıca ailemi ben kosturmadim, babam adamcağız baktı bu damat bi is halledemeyecek o eşlik etti kosturdu ama yıprandı sinirlendi haliyle ama nikahsız evlenemezdim düğün gününün sabahında nikah gerçekleşti. Hata benim, ben bazı şeyleri göremeyip bu adama acıyıp affettim, gurbetteki yüzünü görüp adam sandım meğer tarla faresiymis kendi çöplüğünde. Herşeyi laf çıktı ailesi de aynı. Lütfen yorum yazarken düşünüp yazın incinebiliyorum, her insan hata yapıyor, siz gurbette hiç yalnız yaşadınız mı? Yaşasaydınız anlardınız..
Gerçekten de gurbette tek yaşamayan insanlar yalnızlık kelimesinin anlamını asla anlayamazlar.

Çünkü bir duygudan fazlası yalnızlık. Şu hayatta hatırlamak istemediğim en büyük acımdır bir şehirde hiçkimseyi tanimadan tek kalmak.

Ben sizin için çok üzüldüm. Allah kalbimi biliyor. Çok kırıldım.

Size boşanmanızı tavsiye ederim. Çünkü evlilik uzadıkça daha da zor olacak her şey.

Allah sizinledir. Yalnızlığınızda kendinize bunu sık sık hatırlatın.

Edit: güncellemenizi okudum şimdi. Allah yardımcınız olsun
Yasal haklarımızdan faydalanmaya çalışın. Gerekirse uzaklaştırma talep edin.

Gerçekten de gurbette tek yaşamayan insanlar yalnızlık kelimesinin anlamını asla anlayamazlar.

Çünkü bir duygudan fazlası yalnızlık. Şu hayatta hatırlamak istemediğim en büyük acımdır bir şehirde hiçkimseyi tanimadan tek kalmak.

Ben sizin için çok üzüldüm. Allah kalbimi biliyor. Çok kırıldım.

Size boşanmanızı tavsiye ederim. Çünkü evlilik uzadıkça daha da zor olacak her şey.

Allah sizinledir. Yalnızlığınızda kendinize bunu sık sık hatırlatın.

Edit: güncellemenizi okudum şimdi. Allah yardımcınız olsun
Yasal haklarımızdan faydalanmaya çalışın. Gerekirse uzaklaştırma talep edin.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sagolun.
Uzaklaştırma nasıl talep edebilirim. Polise mi başvurmam gerekir?

X