- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.589
- 35
Buradan da anlıyoruz ki bu erkeklere iyilik yaramıyor anacım! Hep iyi niyetten vurulmuşsunuz, anlattıklarınızda fedakar annemi gördüm. Annemle babam da ayrılar, annem aynı sizin gibi hep kendi kendine yetebilen, hiç mizmiz etmeyen, hep kendinden ödün verip bir türlü babam tarafından kıymeti bilinmeyen bir kadın. Üstelik bir de aşırı bakımlı ve çok güzelken babam tarafından, hakimin böyle güzel karin varken ne buldun bu paçozda diyebileceği kadsr basit biriyle aldatılmış.annem onun her kahrını çekip ona 2 evlat vermişken kadına bes kuruş koklatmaz ama o dilenci kılıklı kadına ev almış. Annem hala anlatır, Allah affetsin ben hayatımda öyle çirkin bir kadın görmedim hakim bile yüzüne tükürdu diye.30da boşandım.2 yıl evlilik.O bundan çok daha iyiydi.Ozaman çalışmaya ara vermiştim özel kurumdan sonra..Babam 3ay hastanede yatmıştı.Onla ilgilenmistim evimden uzakta..O uzaklık bize iyi gelmedi.Babam çok zor bir hastaydı yatağanlık yatak yaraları yemek yememeler alzheimer türü davranislar .Sinirlerim çok bozulmuştu.Sik boğaz ailesi yüzünden de onla arada tartisirdim..O konuda hataliyim ben..iyi bir ev hanimi olamadim pek..Kahvalti istermis ama ben kalkmazmisim..Istesem iyi ev hanimi olarak onu bağlayabilirdim...Kalkamazdimki..
O cok daha guven doluydu.Onun da hataları çok oldu.Ailesiyle aramı bulamadı.Koruyamadi.Bir de hicbir dedigimi yapmak istemezdi sonradan anladim otoiritesini gecirmek icinmis. Ben de kimseyle yapamadigim güzel yaşamı onla yapmak istedim..Nisaniyken o da ilgisizdi çok dolmuştum..Ama ayni evde sorun olmamisti sadece duyarsizdi benim sorunlarıma.. Mesala bir gezi yapmak istemistim istanbula çok.Yapmadi.Sebep yok.Sinsiymis aslında sonradan anladım o giderken.Herseyi dertetmiş...Oysa mutluymus gibiydi..Kahvaltida bile uyarmamisti beni..Liseye giden erkek kardeşi hafta sonu bizde kalırdı kadere bakSorun etmedim.En son babam konusunda karsi koymadi ama destek de olmadi.Ailesi fitliyordu bence kadinin yeri erkegin yani diye En son ondan "gel bu kez babamı beraber götürelim dr cokk yoruldum bir başıma riskli ameliyat karar vermem lazim""ızın al ""dedimAlamam dedi kavga ettik.Gelmeliydi bana göre desteğini görmek istiyordum.Bana vurdu biraz.Sonra terketti gitti.Ama gerçekten bozulacak bir evlilik değildi.Ama mükemmeliyetçi biriymiş demekki..Ben o küçük görünen hatalarin bedelini çok ağır odedim.Boyle olmamalıydı sevgi bu değil.. Ama en iyisi oydu..Ben çalışmazdım zaten.Para derdi yoktu. Ama ben de onu para konusunda sikiştirmadım idareli bir ev hanimi oldum para bile istemedim dogru durust.O da yokluğumu aramıştır dilerim.
Canim sorunun bu adm degil.sorunun ozguven eksikligi kendini sevmemen.ise kendine deger vererek basla.kendini sever deger verirsen gerisi gelir.bu arada ben mersinde yaiyorumÖyle ailede hep suçlanarak buyumustum annem babam değil de bir büyük ablam şuana kadar hala öyle.Esi eniştem de kötü katkısı oldi bana bir de şuan beraber oturduğumuz ablam hep maddi çıkarla yaklaştı bana.Kardesi gibi sevmedi.Digerleri kendi halinde.Istemedigim şey başıma geldi.
Yok onaylatmak için değil.Cok üzgündüm konuda taburlarımız ne görmek için.Cunku o konu da ben atamı yapıyorum gerçekten senim benim mi yapıyorum gerçekten diye o jektif yorum almak için...Siz bence evlilik fikrinizi onaylamamamız için bu konuyu açtınız. Olumlu çıkarımlar yapmaya çalışıyorsunuz bir de, Allah mutluluğunuzu daim etsin ne diyelim.
Tamam toplu dua ayinimizi yaptiktan sonra huzur içinde konuyu terkedebiliriz.
Dinimiz amin.
+1Tulipa senin ortalama 6 senedir actigin butun konulari,iliskilerini karsina cikan hodukleri ve evlilik istegini biliyorum. Bu konunu okuyunca da sac bas yoldum. Su herifle evlenme inan cok cok ve cok mutsuz olacaksin. Lami cimi yok,hersey cok net gormemek icin cabaliyorsun. YAPMA.
Yok ya inanki yaşım ilerledikçe gucsuzlestim.23 yaşımdayken olabilecek güzel bir aşkta nasıl gururlu davrandığımi bilemezsiniz.Okadar ki adam sevmiyorum sandı da gitti.Yoksa 2 yıl unutamamıştım çok acı çekmiştim.Ama ozaman daha dayanıklı ve güçlüydüm.Yorulmamistim.Zamanla insan çok yoruluyor aynı sorunlara. Sev ayrıllara. Bu benim toplamda yaşadığım 8.ilişkim. 3 u çok önemli değildi.O 5 kişi için cokSabır testi gibi konu yemin ederim.
42 yaşındaki kadın böyleyse forumdaki 20liklerden çok şey bekliyoruz demek ki.
İnşallah adam ayrılır. Yoksa konu sahibi eş değil finansör olacak.
Maddi kaynak.Sizce onun gözünden ben neyim..
Yok ya inanki yaşım ilerledikçe gucsuzlestim.23 yaşımdayken olabilecek güzel bir aşkta nasıl gururlu davrandığımi bilemezsiniz.Okadar ki adam sevmiyorum sandı da gitti.Yoksa 2 yıl unutamamıştım çok acı çekmiştim.Ama ozaman daha dayanıklı ve güçlüydüm.Yorulmamistim.Zamanla insan çok yoruluyor aynı sorunlara. Sev ayrıllara. Bu benim toplamda yaşadığım 8.ilişkim. 3 u çok önemli değildi.O 5 kişi için cok
cok acı çekmiştim bu dahil..Yorulmusum..Yaşla insan yoruluyor.Mantigin iyi çalışıyor ama duyguların yoruluyor..Ve beni acaba dedirten şey de çok kişinin maaş kartı kocasında olması veya tamamına yakınını eşine havale yapması.Boyle saçma ataerkil bir düzende çoğunluk böyleyken çok az çalışan kadın kendi maaşını vermek zorunda değilken dilediği gibi hareket ederken ,toplum yapmış yapacağını benim değiştirmeye gücüm kalmış mi...Diyorum herkes veriyor ben vermem de ev ali rim geçerim.. Ki bir-çok kadının yaptığı tavizi yapmam maddi konu benim için hassas .Onlar eşlerine tüm paralarını verip mutlu olurken benim sadece ev alıp mutlu olmam çok mu diye de düşünüyorum.. Tmm tavrı hic hoş değil ondan zaten aramı bozdum yoksa bozmazdım hiç;ama çok evlilikler niye birbirinden görüyorlar ve bu nalet düşünceye sahip oluyorlar..
Bitirsin anasını satayim ...Kizlar bir yildir bir ikiskim var.Burda son birkaç konu onla ilgili.
ilgisizligini çektim bir yıl.Sevdim, değer verdim ..Oğlunu ikna etti sonunda arabayı sattı eşya almak üzereyken özensiz davranışları yüzünden eşya almayı erteledim(meğer 500tl kapora vermis bana soylememis) Sonra yine ilişkime normal devam ettik.
Zaten o bana güzel yaklaşsa yelkenlerim iner ama o öyle değil..
Oğlunu iki yıl sonra yurtdışına para değeri düşük bir ülkeye okumaya göndereceğini söyledi (ailesinin yaninda).Şuan maaşının çoğu geçmişte yaptığı borsa borcuna gidiyor .O da 2 yıl 8 ay sonra bitiyor..Ben bazı sözlerinden maaş kartı beklediğini anlamistim.Bu tür maddi beklentiler beni üzüyordu.Evlenmeden konuşup temiz bir sayfayla evliliğe girmek istedim.(Tabi pişman edildim)
Ben oglunun yurt disi olayini konuştum.Sahsen bana gereksiz gelmişti kendi çocuğum olsa yine de gereksiz görürdüm.Hani ikinci öğretimler var.Bunu söyledim.Kararli olduğunu gördüm.Olabilir.
Su dikkatimi cekti.Tam 2 yıl sonra göndermek istiyor ama borcu 2 yıl 8ay sonra bitiyor.Nasil göndereceksin dedim.Fazla mesai yaparım biriktiririm dedi.Ev alıp sonra pirimim dolunca emekli olmak istediğimi söyledim.O da ev almak istiyordu esasen.Cogunluk taksitleri benimkiyle odesek son taksitleri de sen ödesen ne güzel olurdu.Oglandan sonra bari yapmasan"dedim(kızını da kesin olmasa da göndermeyi dusunuyordu).. Tabi bozuldu.Pirim dolunca emekli olmamı istemedi.Ben de söz veremem dedim..
Ertesi gün sen benim çocuklarıma ana olamazsın hiç başlamamalıydık dedi.Ben onu üzdüğünü fark ettiğim için özür dilerim dedim.Cok açıklamalar yazdım.Sen bu meselelerden kiymetlisin dedim.Ertesi gün de evine gittim.Guzel karsiladi.
Bir hafta geçti yine arıyor soruyor ama ben artık evlenmek eşya almak istiyorum.Daha bir ilgisizlik sezdim.Bir mesaj yazdım bir sonraki aşamaya geçelim yada düşünmüyorsan bitirelim diye.
Ertesi gün buluşma ayarladı.Bir korkuyla gittim.Ve düşüneceğini söyledi.O arabayı satıp yatak odası ve oturma grubu alacaktı.Oturma grubunu sen al benim daha masraflarım olacak demişti.Halbuki yeterdi.Ben yetmediği yerde yardım edeyim demistim.Sonrada oturma grubu alayim haki perdeleri en al ozaman demistim.Diger eşyalar zaten var.Ben de onun almadiklarini alacaktim klima masa ayakkabilik mutfağa ek dolap vs.Altin alma demistim ama yok almak lazım demişti.kupe kolye...Ben buna 7bin de para vermiştim parca parca önceleri araba için..Onun birini geri istemiisim. ..Işte bu diyalogu sevmemiş.. O dialologu sevmemiş..Beni denemişmiş.
Dusunecem dedi..20 gun oldu .Bu buluşma da iki hafta once.Ama iki haftadır canım demeyi anında kesti daha az aramaya başladı..
Ben evine gittim sık sık aramı iyi tutmak için..
Seni engellemiş gibi olmak istemiyorum bildiğin gibi yap ama sen böyle beni düşün demistim gidip geldikçe..
Teli birkerede açmaz nerdeyse bir yildir. ona laf ediyorum artık bu olay üstüne iyice kudurdu.hicbitsey dedittirmez oldu
.Dün buluşma ayarladım.. Ben daralıyorum ne olacağız diye...Yine bahanelar. Ben eşya icin çok gezmiş karar verememisim huuzru önemseyen insna bunları çok düşünmezmis.
Ben gezme dersindeymişim sürekli. Onu zorluyormusum.Sik görüşmek istiyormusum (.Bir haftayı geçince görüşmek istiyordum artık .)
.Firsat vermiyormuşum ona.
Ilgi için çok dırdır ediyormuşum.Benle mutlu olur mu onu düşünüyormuş.. O an birsey diyemedim fazla uzuntuden..
Geri bas biraz dusuneyim dedi.
Akşamına mesajla bahsettigi kirildigim şeyleri yazdım.Uzuntumu belirttim..(arada ilgisizliğinden dolayı sitemler yazardim) Cok kizdi..Yazistik derken daha da kızdı kizginlikla bitirdi..
Kızlar ben elimden geleni yapmadım mi?Onu biraz da rahat bırakmak isterdim ama bu kusluk bana çok stres vermişti.. Nefes alamaz olmuştum
Hoş böyle de rahat değilim
..Adam bitirecekmi sizce..yazar mi.. Benim yapabileceğim başka birşey varmı?O konudan bahsettiğine cok pişman oldum.Cok büyütmedi mi sizce?Burnumdan getirdi resmen belki de tamamen bitirecek buyuzden..
..
Sanki maddi olarak istediği gibi olmayacağımı anladi da yan mi çiziyor.. Bunu kendine soyledim bugun yok diyor tabi..Gerçekten mi kafasi karisiyor..Yada burnumu diger seylerle beraber surtmek mi istiyor..Bilsemki surtmek icin yapiyor ;yine rahat olacaktim..Ne diyorsunuz?
Tesekur ederim mihailcim benim.insallah mutlu ve guclu oluruz.Benim neden üstümde böyle bir ortu var.Depresyona bağlıyorum.ben bunu.Onu geciremedim yenemedim ben elimde değil.Bu durumda ayrılık acısı yaşamak daha zor oluyor..Ve hiç sevmedim gerçekten bana göre değil bu çileler.. Calismak da iyi gelmiyor bana fazla mesailer var.Evde olsam ina ki bu depresyon daha kolay atlatılır.+1
Seneler öncesini de bildiğimiz için bazı üyeler bu kadar sert yapıyor,Led_BiR_Vele_DisTiri r yap bile demiş o mevzuda da aylarca mantıksızca karalar bağladıydın tulipa. Ben yeni evlenecektim evlendim 2 sene evli kaldım boşandım 3 senedir profesyonel yalnızım hala yorumlarını okuduğumda eski tulipayı görüyorum. İnşallah gönlüne göre bi yuvan olsun aile olmak güzel şey senin için de kendim için de istiyorum ama bizler acı tecrübeler yaşamış insanlarız, hala böylesine kontağı kapatıp yokuşa salacaksak boşa yaşamışız bunca sene. Bu adamla evlenirsen müstehak sana herşey o kadar söylüyorum, gözünü seveyim hayatının kontrolünü eline al önce seni ezikleyen herkesten bi uzaklaş ablaydı yeğendi bu yamyam herifiydi. Kendin önce bi iyileş hayatın tadına var sonrası allah kerim bu kadar mı zor bunu yapmak.
Aslında hayata karşı güçlü kişilik.Ama olgun degil ..Nerden anlıyorum etrafına bakıp herkes boyle deyip( ki kankisi oyle)kadının maddi gelirine göz koyabiliyor..Kompleksli, ezik, kişiliği yarim yamalak kalmis tum tipler gibi bu da suç bastırma peşinde.. İşin kötüsü; başarıyor da.. Kendini suclu ve kotu hissedip onun gönlünü yapma derdindesin ve bunu bal gibi kullaniyor..
Katılıyorum davranışlarında ;meymenet, kisilik yok.Nesini sevdim ben de bilmiyorum.Nasil bir kafadaydım onu da bilmiyorum.Bu aşk gerçekten ota boka olabiliyor dediklerinin vücut bulmuş hali..Kompleksli, ezik, kişiliği yarim yamalak kalmis tum tipler gibi bu da suç bastırma peşinde.. İşin kötüsü; başarıyor da.. Kendini suclu ve kotu hissedip onun gönlünü yapma derdindesin ve bunu bal gibi kullaniyor..
Buradan da anlıyoruz ki bu erkeklere iyilik yaramıyor anacım! Hep iyi niyetten vurulmuşsunuz, anlattıklarınızda fedakar annemi gördüm. Annemle babam da ayrılar, annem aynı sizin gibi hep kendi kendine yetebilen, hiç mizmiz etmeyen, hep kendinden ödün verip bir türlü babam tarafından kıymeti bilinmeyen bir kadın. Üstelik bir de aşırı bakımlı ve çok güzelken babam tarafından, hakimin böyle güzel karin varken ne buldun bu paçozda diyebileceği kadsr basit biriyle aldatılmış.annem onun her kahrını çekip ona 2 evlat vermişken kadına bes kuruş koklatmaz ama o dilenci kılıklı kadına ev almış. Annem hala anlatır, Allah affetsin ben hayatımda öyle çirkin bir kadın görmedim hakim bile yüzüne tükürdu diye.
O yüzden bu adamlara fedakar olmak asla yaramıyor, erkekler kullanılmaktan keyif alan mazoşist canlılar bundan eminim artık. Asla anneleri gibi davranıp mutlu etmeye uğraşmayacaksin, en duzgunune bile bunu yapsan, "en ufak hatanda basıp giderim, umrumda bile olmaz" korkusunu vermek lazım. Kullanılmak değil kullanmak lazım. Eski eşinize normal seven bir eş gibi değil de, malmış gibi davransaniz koşarak giderdi belki babanıza yardıma. Otorite kurmak isterken aslında gizli köle olmaktan hoşlanıyor hepsi.
Neyse özetle iki adamı da al birini vur ötekine. O bundan iyiydi diye kıyas yapma, o da aynı leşin laciverti. İkisi de yanlış. Bu adamdan bir anda kopman kolay olmaz, alışkanlık var ve sen çok duygusalsin. Ama burası bence gözünü açtı. Olan biteni burada paylaşmadan adım atma, bazen 2 kere düşünmek iyidir senin ilişkine dışardan bakıp doğru kararı vermen için burası iyi geliyor bence. Zamanla ortak fikirlerle kendine objektif bakmaya başlayarak önünü daha kolay görürsün diye düşünüyorum. Ona göre devam ya da tamam kararını verebilirsin. Bir anda kesip atamayacagina emin oldum çünkü
Aynen ya ben de oyle hissediyorum..Işten ayrılsam telime çıkmaz.Simdi böyle yapan..Hamileligimde son üç ay ücretsiz izin kullanayim dedim.Yok evde kilo alırsın.Dedim çok yoruldum yada bir ara 6 ay ücretsiz izin alayim çocuk olursa.Bu konusmalar o onemli konusmanin icindeydi...Bunlar da hiç hoşuna gitmedi.Hepsini düşünüp belki de attirivermek üzere düşünecem dedi.Maddi kaynak.
Kendisine ev alacak, çekip çevirecek para kaynağı.
Üzgünüm ama adam sizin sadece maaşınızı seviyor. Yarın işten ayrılsanız adam telefonlarınıza bile çıkmaz.
Katiliyorum.Hayat dersi gibi yorum. Muhtemelen gerçekten de erkekler kullanilmaktan keyif alan canlılar.