Evlemmek uzereyken konustugum bir konu yizunden duşunecegini soyledi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradan da anlıyoruz ki bu erkeklere iyilik yaramıyor anacım! Hep iyi niyetten vurulmuşsunuz, anlattıklarınızda fedakar annemi gördüm. Annemle babam da ayrılar, annem aynı sizin gibi hep kendi kendine yetebilen, hiç mizmiz etmeyen, hep kendinden ödün verip bir türlü babam tarafından kıymeti bilinmeyen bir kadın. Üstelik bir de aşırı bakımlı ve çok güzelken babam tarafından, hakimin böyle güzel karin varken ne buldun bu paçozda diyebileceği kadsr basit biriyle aldatılmış.annem onun her kahrını çekip ona 2 evlat vermişken kadına bes kuruş koklatmaz ama o dilenci kılıklı kadına ev almış. Annem hala anlatır, Allah affetsin ben hayatımda öyle çirkin bir kadın görmedim hakim bile yüzüne tükürdu diye.

O yüzden bu adamlara fedakar olmak asla yaramıyor, erkekler kullanılmaktan keyif alan mazoşist canlılar bundan eminim artık. Asla anneleri gibi davranıp mutlu etmeye uğraşmayacaksin, en duzgunune bile bunu yapsan, "en ufak hatanda basıp giderim, umrumda bile olmaz" korkusunu vermek lazım. Kullanılmak değil kullanmak lazım. Eski eşinize normal seven bir eş gibi değil de, malmış gibi davransaniz koşarak giderdi belki babanıza yardıma. Otorite kurmak isterken aslında gizli köle olmaktan hoşlanıyor hepsi.

Neyse özetle iki adamı da al birini vur ötekine. O bundan iyiydi diye kıyas yapma, o da aynı leşin laciverti. İkisi de yanlış. Bu adamdan bir anda kopman kolay olmaz, alışkanlık var ve sen çok duygusalsin. Ama burası bence gözünü açtı. Olan biteni burada paylaşmadan adım atma, bazen 2 kere düşünmek iyidir senin ilişkine dışardan bakıp doğru kararı vermen için burası iyi geliyor bence. Zamanla ortak fikirlerle kendine objektif bakmaya başlayarak önünü daha kolay görürsün diye düşünüyorum. Ona göre devam ya da tamam kararını verebilirsin. Bir anda kesip atamayacagina emin oldum çünkü

Canim sorunun bu adm degil.sorunun ozguven eksikligi kendini sevmemen.ise kendine deger vererek basla.kendini sever deger verirsen gerisi gelir.bu arada ben mersinde yaiyorum

Merhaba tulipa, Allah sana herifin gerçek yüzünü gösteriyor. Bak kulum bunu alırsan, hayatın mahvolur diye işaret gönderiyor. Sen tehlikenin farkında değilsin. Adamı ara 7 bin Tl paranı iste. Sana çocuklarınla mutluluklar dilerim de. Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna demeyi de unutma. Yoluna bak. Pembe bulutlu fantazilerden kurtul. Evlilik , hayatının sonu olmasın. Gerçeklerle evlilik planlarını kur. Allah'ın sana gönderdiği işaretleri sakın göz ardı etme. Çünkü onlar sayesinde yolumuzun rotasını çiziyoruz. Sevgiyle kal..

Siz bence evlilik fikrinizi onaylamamamız için bu konuyu açtınız. Olumlu çıkarımlar yapmaya çalışıyorsunuz bir de, Allah mutluluğunuzu daim etsin ne diyelim.
Yok onaylatmak için değil.Cok üzgündüm konuda taburlarımız ne görmek için.Cunku o konu da ben atamı yapıyorum gerçekten senim benim mi yapıyorum gerçekten diye o jektif yorum almak için...

Bu arada bu adamla meslektasiz.Ayni yerde çalıştık.Aylik ödediği yüklü borcu 3 yıla bitecek onu önemsememiştim.Sonra yurt dışı da çıkarınca yeter ama demistim
..

Tulipa senin ortalama 6 senedir actigin butun konulari,iliskilerini karsina cikan hodukleri ve evlilik istegini biliyorum. Bu konunu okuyunca da sac bas yoldum. Su herifle evlenme inan cok cok ve cok mutsuz olacaksin. Lami cimi yok,hersey cok net gormemek icin cabaliyorsun. YAPMA.

+1
Seneler öncesini de bildiğimiz için bazı üyeler bu kadar sert yapıyor, Led_BiR_Vele_DisTiri r yap bile demiş o mevzuda da aylarca mantıksızca karalar bağladıydın tulipa. Ben yeni evlenecektim evlendim 2 sene evli kaldım boşandım 3 senedir profesyonel yalnızım hala yorumlarını okuduğumda eski tulipayı görüyorum. İnşallah gönlüne göre bi yuvan olsun aile olmak güzel şey senin için de kendim için de istiyorum ama bizler acı tecrübeler yaşamış insanlarız, hala böylesine kontağı kapatıp yokuşa salacaksak boşa yaşamışız bunca sene. Bu adamla evlenirsen müstehak sana herşey o kadar söylüyorum, gözünü seveyim hayatının kontrolünü eline al önce seni ezikleyen herkesten bi uzaklaş ablaydı yeğendi bu yamyam herifiydi. Kendin önce bi iyileş hayatın tadına var sonrası allah kerim bu kadar mı zor bunu yapmak.

Sabır testi gibi konu yemin ederim.

42 yaşındaki kadın böyleyse forumdaki 20liklerden çok şey bekliyoruz demek ki.

İnşallah adam ayrılır. Yoksa konu sahibi eş değil finansör olacak.
Yok ya inanki yaşım ilerledikçe gucsuzlestim.23 yaşımdayken olabilecek güzel bir aşkta nasıl gururlu davrandığımi bilemezsiniz.Okadar ki adam sevmiyorum sandı da gitti.Yoksa 2 yıl unutamamıştım çok acı çekmiştim.Ama ozaman daha dayanıklı ve güçlüydüm.Yorulmamistim.Zamanla insan çok yoruluyor aynı sorunlara. Sev ayrıllara. Bu benim toplamda yaşadığım 8.ilişkim. 3 u çok önemli değildi.O 5 kişi için cok
cok acı çekmiştim bu dahil..Yorulmusum..Yaşla insan yoruluyor.Mantigin iyi çalışıyor ama duyguların yoruluyor..

Ve beni"" acaba "dedirten şey de çok kişinin maaş kartı kocasında olması veya tamamına yakınını eşine havale yapması.Boyle saçma ataerkil bir düzende çoğunluk böyleyken çok az çalışan kadın kendi maaşını vermek zorunda değilken dilediği gibi hareket ederken ,toplum yapmış yapacağını benim değiştirmeye gücüm kalmış mi...Diyorum herkes veriyor ben vermem de ev ali rim geçerim.. Ki bir-çok kadının yaptığı tavizi yapmam maddi konu benim için hassas .Onlar eşlerine tüm paralarını verip mutlu olurken benim sadece ev alıp mutlu olmam çok mu diye de düşünüyorum.. Tmm tavrı hic hoş değil ondan zaten aramı bozdum yoksa bozmazdım hiç;ama çok evlilikler niye birbirinden görüyorlar ve bu nalet düşünceye sahip oluyorlar..
Maddi konu harici ilgisi kalıyor.Bu halde değil ama evliyken ilgi sorunu çok olmamisti ilk evliliğimde aynı eve girince..
Ha bu adam hala bana kök soktiurmeye devam ederse ac çöpe gitsin...Daha kolay soğurum öyle zaten..
Dışardan bakınca kolay denebiliyor ama anlayın işin icin de acaba deniyor...Ben sadece acaba diyorum düşünme aşamasaydım.. Sizce onun gözünden ben neyim..

Son düzenleme:
Kompleksli, ezik, kişiliği yarim yamalak kalmis tum tipler gibi bu da suç bastırma peşinde.. İşin kötüsü; başarıyor da.. Kendini suclu ve kotu hissedip onun gönlünü yapma derdindesin ve bunu bal gibi kullaniyor..

Sana bunu bırak, dışarda süper kusursuz erkek çok bulursun demiyorum.
Yok öyle bir şey :)

Buna inansam,'' önce kendim ''yara bereden canı çıkmış evliliğimden çoktan kopup gitmiştim heralde.
Yamuksuz herif yok. Yeni yeni yamuklar tanıyıp uğraşmak yerine, bildiğim yamukları düzeltmeye uğraşayım
kalan enerjimle diye durdum hep.
Her şeyin farkındayım.
Nasıl hissettiğini biliyorum.

Ama bu adamın sana karşı ilgisini, sevgisini de göremiyorum ben başından beri.
İttin ittin bu noktaya getirdin.
Yarın evlendiğinde mutsuzum desen ''Evlenelim diye sen yapıştın bana, ben mi koştum peşinden'' demesi muhtemel.
Hayır peşimizden koşanların bile pek çok konuda havasından geçilmiyor nikah sonrası biliyorsun.

Eşi güvenilir biridir, para konusunda istediği hayatı yaşadığı için de eşine kartını veren kadına şaşırmam ben.
Harcadığı her kuruşun hesabını veren çalışan kadın için ''Neden çalışıyor madem böyle yaşayacak.'' diye düşünülür doğru.
Yine de bu yaşamdan mutlu olan yaşar.
Peki sen yaşayabilir misin öyle?
Onu düşün.
Herkesin kaldırdığını sen kaldıramayabilirsin.
Şimdiden açık açık oynanıyor kartlar, adam bas bas bağırıyor ben buyum diye.
Yarın ''sıkıldım, yeter'' deme hakkını bile görmeyecek sende.

Mükemmeli yok tamam, ama seni önemsesin, mutlu etme potansiyeli olsun.
Bu kadar zamanını yalnız, özlemle geçirmişsin.
Beklediğime değdi dedirtsin sana.

Bitirsin anasını satayim ...

Tesekur ederim mihailcim benim.insallah mutlu ve guclu oluruz.Benim neden üstümde böyle bir ortu var.Depresyona bağlıyorum.ben bunu.Onu geciremedim yenemedim ben elimde değil.Bu durumda ayrılık acısı yaşamak daha zor oluyor..Ve hiç sevmedim gerçekten bana göre değil bu çileler.. Calismak da iyi gelmiyor bana fazla mesailer var.Evde olsam ina ki bu depresyon daha kolay atlatılır.
Is ruhumu yoruyor.Ilac almadan uyuyamıyorum mesela hiç.Bana bu evlilik belki iyi gelir diye düşündüm.Köprüden önceki son çıkış gibi gördüm..Onun yanında çok mutlu oluyordum . Güçlü bir kişilik mesela. Sanki ondan bunu öğreneceğim ona çaktırmadan.. Hani bunlari da anlayabiliyorum..Duygular böyle karisik işte.. Olay taze aslinda normal de.Cunku bir anda hiç tanımamış gibi olamam ki.Onu bıraksam aynı kaderi tekrar tekrar yaşadığıma üzülürüm valla bir sure..Bir surec bu da ..Kafa karisik ve burugum suan..

Aslında hayata karşı güçlü kişilik.Ama olgun degil ..Nerden anlıyorum etrafına bakıp herkes boyle deyip( ki kankisi oyle)kadının maddi gelirine göz koyabiliyor..
Ben onun kadar güçlü olmayabilirim ama ondan daha olgunum.Ki guclulukten daha onemli ilişkilerde olgunluk aslinda..Ben onu güç konusunda kutsuyorum ama ben genel anlamda ondan üstünüm.Onun güçlülüğü bana çok da yaramayacak.
Hatta aslında aleyhime ;gucluluguyle acımasız da oluyor insan genelde..
Gucsuzlukle merhamet ;guclulukle merhametsizlik sanki yakın arkadaş gibi..Hep öyle gözlemledim.
Oysa bana onun olgunluğu merhameti lazım.
Benim olgunlugumumun merhatimin ona iyi geleceği gibi..

Katılıyorum davranışlarında ;meymenet, kisilik yok.Nesini sevdim ben de bilmiyorum.Nasil bir kafadaydım onu da bilmiyorum.Bu aşk gerçekten ota boka olabiliyor dediklerinin vücut bulmuş hali..

Hayat dersi gibi yorum. Muhtemelen gerçekten de erkekler kullanilmaktan keyif alan canlılar.

Maddi kaynak.
Kendisine ev alacak, çekip çevirecek para kaynağı.

Üzgünüm ama adam sizin sadece maaşınızı seviyor. Yarın işten ayrılsanız adam telefonlarınıza bile çıkmaz.
Aynen ya ben de oyle hissediyorum..Işten ayrılsam telime çıkmaz.Simdi böyle yapan..Hamileligimde son üç ay ücretsiz izin kullanayim dedim.Yok evde kilo alırsın.Dedim çok yoruldum yada bir ara 6 ay ücretsiz izin alayim çocuk olursa.Bu konusmalar o onemli konusmanin icindeydi...Bunlar da hiç hoşuna gitmedi.Hepsini düşünüp belki de attirivermek üzere düşünecem dedi.

Ablacım 42 yaşındasın adam sana çok bariz değer vermiyor .
Yanı cidden ömür boyu yalnız olup şöyle bi adamı çekmem k.cini kaldırmam yani o kim oluyor?
Sizin ısrarınızla emeğimizle yürüyen bi ilişki bi zaten.
Hayır evlenmeden böyle evlendikten sonra hayatin zindan olur hayır tecrubelisin de yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…