• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlık mı

Açık açık sormayı denesin,kaç yaşında insan.
Evlatlık olduğunu öğrenirse ne yapmayı düşünüyor?

arkadasınız degılde sız cok takıldınız kafama

Bazi cocugu olmayan aileler para karsiligi durumu olmayan kisilerle anlasip dogan cocugu evlatlik alabiliyorlar.cevremde de boyle yapanlar var.kimisi cocugun gercek ailesini soylemiyor ne cocuga ne cevreye.kimisi de aile yakinindan aldigi icin zaten biliniyor cocuk da gercek anne babasini biliyor.
arkadasinizin suphelendigi seylerin bazisi gercekten de akil karistirici.bence de bunu ogrenmesinin tek yolu dna testi.

Kan grubu evlatlık olduğunu kanıtlamaz. O yüzden arkadaşınız buna takılmasın. 0 çekinik olarak da aktarılabiliyor ailede olmasa bile.
Tek çözüm konuşmak ya da DNA testi.

Bir sürü insanın hastanede çekilmiş fotoğrafı, bebeklik fotografi yok. 3.de ise 2 hafta kalmış falan ama arkadaşınıza söylemeseler bunu nereden bilecekti. Bu kadar bir şey saklayacak biri başka bir şey uydururdu sanki. Son taraf ise baya şüpheli. Peki arkadaşınız niye şüphelenmeye başlamış, ben fotoğrafım yok diye( ki yok) şüphelenmem ya da iki hafta bir yerde kaldık deyince de. Yani başka şeyler var gibi

Katıldım

Bir de gezmeye girmişler ya köye o kimin köyü yani Doğum sonrası neden yine o köye gitmeyip de hastane çalışanında kaldı

Kış değilse neden Doğum için kendi şehrine gelmemiş zaten hemen doğurulmaz ki orada hastane arayacağına bildiği yere gelirdi

Katıldım

Bir de gezmeye girmişler ya köye o kimin köyü yani Doğum sonrası neden yine o köye gitmeyip de hastane çalışanında kaldı

Kış değilse neden Doğum için kendi şehrine gelmemiş zaten hemen doğurulmaz ki orada hastane arayacağına bildiği yere gelirdi
Doğum yeri farklı olunca soruyor niye orası yazıyor kimlik te diye gezmeye gitmiştik oraya diyorlar kimseleri yokmuş
Orda hastanede de doğurunca hastane çalışanı evine davet etmiş 2 hafta onda kalmışlar
Kış değil ağustos doğumlu
Arabaları varmış 1 saat uzaklıkta bir yermiş

Bir tanıdığım var evlatlık olduğundan şüpheleniyor konuyu açmamı kendi rica etti şüphelendiği durumları anlatıyım

.Tek çocuk olması ve hastanede çekilmiş hiç fotoğrafı yokmuş
1 yaşından sonra fotoğrafları varmış
.Annesi doğumu memleketlerinden 1 saat uzaklıkta bir yerde yapmış ve doğum yaptığı zaman orda birinin evinde kalmışlar 2 hafta. Arkadaşım da niye o kadar uzun kaldık sen hamileyken neden oraya gittin diye sorduğunda. Annesi gezmeye gitmiştik oraya demiş gezmeye gittikleri yerde dağ köyüymüş. 2 hafta neden kaldınız geri dönmediniz sorusunun cevabı da yeni doğum yaptığım için kaldık orda hastanede çalışan birisinin eviymiş çalışan kişi davet etmiş yani toparlanınca gidersiniz diye. Arkadaşımda arabayla gitmişiniz zaten 1 saatlik yol çok uzun değil gelebilirdin memlekete demiş kızmış annesi işte bağırmış. Ve bu soruları sorduğunda tutarsız cevaplar veriyolarmış hep bir gün sorduğunda farklı aradan biraz geçiyomuş farklı cevap veriyolarlarmış
. birde geçenlerde şöyle birşey dikkatini çekmiş. İsmiini neden x koydunuz diye sormuş. Annesi de senin doğduğun yıl Teyzemin oğlu vefat etti o yüzden senin ismini öyle koyduk demiş. Neyse mezarlığa ziyarete gittiğinde teyzesinin oğlunun vefat yılı 95 yılıymış. Ama arkadaşım 94 doğumlu

Sizce de gariplikler yokmu doğum yapıp hiç tanımadığı birinin evinde kalması 9 aylıkken dağ köyüne gezmeye gitmesi. İsim konusunda falan.
Yorumlarınızı arkadaşıma atcam
Bunu nasıl öğrenebilirim diye soruyor sistemde falan yazarmı diye
E devletten doğum sorgulama varmış annesinin e devletine girse orda eğer annesi çocuğu aldıysa birinden doğum yaptıgı çıkarmı çıkmazmı bilgisi olan varmı

Bir şey daha eklemek istiyorum. Bu doğum olduktan sonra kaldıkları kadının küçükken evine sık sık giderlermiş. Kadının 4 çocuğu varmış. Kadının oğlu 4 yıl önce mi ne vefat etmiş. Ondan beri sık gitmemeye başlamışlar. Ve bu kadınla telefonda annesi hiç konuşmuyormuş babası konuşuyormuş sadece. Babası görüntülü falan konuşuyormuş ordada şüphelenmiş kadınla babası görüntülü konuşunca. Kadın işte x i göster demiş görünce ağlamış benimde oğlum vardı diye. Babası da oğluma iyi bakıyorum bak diye göstermiş
Merak ettiğim evlatlıksa ne yapacak? Bunda bir şey yok ne kadar şanslı bak güzel bir aileye denk gelmiş ben yaşadığım her gün iyi ya da kötü aileme sahip olduğum gün şükrediyorum öğrendiğim günden beri bir kere biyolojik annemle babamla görüşmedim emin ol şüphelenen arkadaşın öğrendikten sonra hayatı birden değişmeyecek yani çoğu zaman ne gerek vardı öğrendim diyorum yine de tc kimlik numaralarına bakabilir benim ilk 3 hanem şimdiki ailemle tutmuyor ama biyolojik kardeşlerimle aynı

Merak ettiğim evlatlıksa ne yapacak? Bunda bir şey yok ne kadar şanslı bak güzel bir aileye denk gelmiş ben yaşadığım her gün iyi ya da kötü aileme sahip olduğum gün şükrediyorum öğrendiğim günden beri bir kere biyolojik annemle babamla görüşmedim emin ol şüphelenen arkadaşın öğrendikten sonra hayatı birden değişmeyecek yani çoğu zaman ne gerek vardı öğrendim diyorum yine de tc kimlik numaralarına bakabilir benim ilk 3 hanem şimdiki ailemle tutmuyor ama biyolojik kardeşlerimle aynı
Tc kimlikten nasıl anlıcak

Doğum yeri farklı olunca soruyor niye orası yazıyor kimlik te diye gezmeye gitmiştik oraya diyorlar kimseleri yokmuş
Orda hastanede de doğurunca hastane çalışanı evine davet etmiş 2 hafta onda kalmışlar
Kış değil ağustos doğumlu
Arabaları varmış 1 saat uzaklıkta bir yermiş

Cidden gezilen bir yer mi peki

Yani ne bileyim Ağustos ta Ayvalık a gezmeye gidilir de Anadolu da kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde gezilmesi garip

Gezilebilir bir yer mi orası

Bir de evde Doğum ise beyan ettiği yeri yazarlar o zaman neden o şehri yazdırsın doğum yerine akrabalar vs için mi

Yok mu hiç ondan birkaç yaş büyük kuzen

Ondan 5-6 yaş büyük kuzen hatırlar annesinin hamileliğini hikayeleri vs onlar anlamaz diye yanlarında konuşurlar da

Hiç bir yeri annesine babasına benzemiyor mu illa bir tarafları birine benzer kendi anlayamazsa bile birileri anneye benziyor babaya benziyor demiştir
Benim cok yakın olan bir akrabam 14 sene once evlatlık edindi. İnanırmısınız sankı kendı cocuklarıymış gıbı okadar benzıyorkı cocuk ailesine helede babasına 😲

Oğlumun ilk üç hanesi de benimki ile aynı değil

Yani kimlik numaraları belirlendikten sonra doğanlarda bu geçerli değil

Bunu okuyup ben evlatlıkmışım diye düşünecek arkadaşlara dipnot olsun diye yazdım

Cidden gezilen bir yer mi peki

Yani ne bileyim Ağustos ta Ayvalık a gezmeye gidilir de Anadolu da kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde gezilmesi garip

Gezilebilir bir yer mi orası
Gezilebilir bir yer değil hatta arkadaşım her gittiğinde oraya burda nerde gezdiniz dağda ne işiniz vardı falan diyomuş insan 9 aylıkken gidermi hiç dağın başına dediğinde annesi kızıyomuş. İnternetten de baktık çok ücra bi yer

Bir de evde Doğum ise beyan ettiği yeri yazarlar o zaman neden o şehri yazdırsın doğum yerine akrabalar vs için mi

Yok mu hiç ondan birkaç yaş büyük kuzen

Ondan 5-6 yaş büyük kuzen hatırlar annesinin hamileliğini hikayeleri vs onlar anlamaz diye yanlarında konuşurlar da
Hiç yokmuş öyle varsada zaten aile içine karışmazlar

Benim cok yakın olan bir akrabam 14 sene once evlatlık edindi. İnanırmısınız sankı kendı cocuklarıymış gıbı okadar benzıyorkı cocuk ailesine helede babasına 😲
Evet o da var benimde tanıdığım akrabalardan var benle annemden daha çok benziyor öz kızı olsa belki o kadar benzemez di. Alırkende zaten çocuğu kendilerine göre seçip aldılar sarışındılar sarı çocuk aldılar ilerde sorun olmasın diye

Back