Evlat imtihanı ve çevre yaklaşımı

Bende çocuğu olmayan çok yakın bir arkadaşımdan gizlemiştim hamileliğimi ama hasetlik nazar korkusu falan değil üzülürse diye sonra evine gittiğimde söylemiştim ağlaşmıştık beraber
İki taraf içinde zor bir durum direk açıp söylese bu sefer benim olmuyor diye gözüme sokuyor da denebilir söylemese hasetlik oluyor
Doğru tutum ne bilmiyorum ama şöyle bakabilirsiniz olaya sizi sevdikleri için üzülme ihtimalini düşünüyorlar ve üzmemek için uğraşıyorlar
Allah sana da evlat sevgisini tattırsın inşallah en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir çocukla

Size çok katılıyorum.gerçekten insan şaşırıyor.söylese nispet yapar gibi diye mi düşünecek acaba diye filan geliyordur akıllarına.

Hiç kendini üzme bitanem bende 5 buçuk yıllık evliyim bizde evlat sahibi olamıyoruz RABBIM INŞAALLAH evlat isteyen herkesin kucağını doldursun içinde de bizim INŞAALLAH... onlar bizim iyiliğimizi düşünüyorlar güya ama ne kadar yaraladiklarindan haberleri yok sen hiç stres yapma ALLAH'IN izniyle tedavine odaklan tedavinin başarılı olması için öncelikle hamile kalacağına inanman gerekiyor herşey senin psikolojinle odaklı gerekirse sana kötü gelecek kimseyle görüşme INŞAALLAH senin güzel haberlerinide duyarız bitanem

Bence cocuk sahibi olamayanlar fazla alingan. Hamilelik soylenmese nazar deger diye soylemiyorlar diyorsunuz, soylense nispet yapiyorlar diyorsunuz. Dua edilse aciyorlar, etmeseler onemsemiyorlar oluyor. Insanlar ne yapacagini sasiriyor artik.
Tup bebek surecinde bir arkadasim vardi, sorsam herkes soruyor biktim artik diye dusunur mu sormasam suna bak hic onemsemedi der mi diye kirk kere dusunuyordum. Ne yasadiginizi, hissettiginizi elbette bilemeyiz ama cok hassassiniz ve herkese kotu niyetli olarak bakmamaniz lazim, sizi dusunenler de vardir emin olun. Neyden rahatsiz oluyorsaniz acik acik soylerseniz sizi sevenler icin de kolay olur.

bence de açık açık söyle böyle yapmalarının ne kadar saçma olduğunu.ben de aynı durumları yaşadım gizleyen de oldu gözüme sokan da oldu.ama onlar bilmiyor ki hamile birini görünce ya da duyunca yaşadığımız duygu kıskançlık değil.tam tersine özenmeyle karışık yoğun bir hasret.bence ne yaparlarsa yapsınlar kafana takma.zamanı gelince herşey yoluna girer.

O kdr dogruki yazdiklarin. Bu yollardan gectim agladigimda cok oldu, simdi gulumseyerek bakiorum o zmnlarima..o zamanlar aliniordum her hamileyi goruyordum filan tabii duygusallikta oluyo.. sorduklarinda cinler tepeme cikiyordu:) simdi sukur anneyim ve benimle ayni durumda olanlar icin uzuluorum dua ediorum ve sorduklarinda her bildigimi anlatiorum. O kdr istiorumki isteyen herkesin olsun. Rabbim bu duyguyu tum isteyen kadinlara tattirsin insallah

Hayir bir de esim tup bebek merkezinde, sureci ve yapilacaklari biliyorum. Buna ragmen kimseye de sormadim surecleri boyunca sadece olumlu olumsuz sormustum. Cok ilginc bir psikoloji cunku, her seye negatif bakmaya basliyorlar. Oysa biz neden istemeyelim evlat sahibi olmasinlar, neden canlarini yakacak davranista bulunalim.
Allah isteyen herkese hayirli evlat nasip etsin.

O psikoloji cok baska inan. Herkes kotu niyetle sormuyo ama o kadarda cokki kotu niyetliler.. standart bi turk ailesinin 5-10 sene bebek istememek gibi bi durumu genelde olmaz. Okumus isini eline almis kadin erkek.. surekli surekli soranlar oluyo. Ben ogluma hamile kslmadan komsum her hafta sorardi bak her ay degil her hafta:) belki kotu niyetinden degildi ama.. ne gerek var bu kdr ozele girmeye? Bi kez sorarsin ok baskada sormazsin. Senin icin demiorum bunu buarada. Ben hepsini bildigim icin asla kimseye cocuk yapin yok cocuk dusunmuyonuz mu gibi seyler sormam. Tarzim degil zatende.. kim bana 4. Yu yap derse o zmn derim sen yap diye ancak.

Ben sizi çok alıngan buldum burada çocuk olacağını dillendiren çok üzülmüş olanlardan mevcut çocuğu olamayan bir insana nasıl yaklaşılması konuşulması getrkir bu konuda kafalar karışık

Bence evlat hasreti çeken bizlerin yaşadığı bu durumu alınganlık değil de hassasiyet olarak adlandırabiliriz.bu durumu ağır yaşamış biri olarak (5 hamilelik sonucu 3 bebeğimi kaybettim şu anda iki kızım var) şunu diyebilirim ki bu durumu yaşayan bizler evet çok duygusalız ve kırılmaya dökülmeye açığız.tabi ki etrafımızdaki herkesten bizi anlamasını bekleyemeyiz.ama ailemiz dostlarımız en azından anlamaya çalışabilir. Kötü niyetli olup bebek için yanıp tutuşan bir insanı bilerek kıranları da allah ıslah etsin.

İnşallah canım benim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim inşallah Rabbim hepimizin hasretini dindirir kucaklarımızı doldurur hayırlısından sağlıklısından inşallah

Siz üzülmeyin diye de saklayabileceklerini dusunuyorum. Bu forumlarda cocuk icin ugrasan insanlarin, es dost tarafindan hamilelik haberi aldiklarinda cok buyuk alinganlik gosterdiklerini gorduk.

Bence alınganlık falan değil insanlar sadece dua etseler herşeyi akışına bıraksalar kimse incinmez bi arkadaşım çalışma ortamında iki arkadaşı hamile kalmış arkadaşım için demişler ki yanından geçerken felak nas okuyalım nazari değmesin başka bi çocuğu olmayan bi ablamızı yeni gelin evine çeyiz sererler ya ona çağirmamişlar bu gelininde çocuğu olmaz diye keza benimde kulağım duya duya neler söylediler bana düşün ki artık doktora gidip ağlamişliğim vardır çevre baskısı insanın psikolojisini bozuyor hamilelik haberine hiç bir zaman üzülmedim aksine dua ettim herkese ALLAH'IN izniyle RABBIM bizim yaşadıklarımızı kimseye yaşatmasin kimsenin kucağını boş biraktirmasin evlat kokusuna hasret biraktirmasin INŞAALLAH

Yaw bırak canım milletin ağzını. Herkes konuşur.
Ben daha yorum yapmayan kadın görmedim herkesin bir yorumunolur herşeye aklı yettiğince ki çoğunun yetmez ama yine de konuşur.
Ha bir de kendi doğurdukları hep bakacak onları heeeep hayırlı olacak sanıyorlar. Hepsi prens prenses. Allah de ki herşeyin hayırlısını versin evladın da.
Allah evladını imanla büyüten annelere imanlı evlat versin. Bizlere de verir inşAllah gönlümüzdekini.
Ama milleti dinlersen çook üzülürsün biri bişey derse de ki ben de tüm gece fosur fosur uyuyorum siz beşbin kere uyanırken gezmek bende rahatlık bende bana hiç nazar değmiyor

Üzülmeyesin diye yapıyorlar. Sevenin çok muş.

Bir konu daha vardı öncelerde. Çocuğum olmuyor ama her hamile sanki işi yok gibi beni arayıp haber veriyor, bütün herkes gözümün içine sokuyor çok kırılıp üzülüyorum demişti. Sizinki de tam tersi olmuş. Ne yapmalı ben de çözemedim vallahi. Burada okudukça da kimsenin ne çocuğu ne hamileliği hakkında yorum yapmıyorum kimseyi üzmeyeyim, kırmayayım diye ama. Her türlü kırılıyor insanlar galiba.

Bide böyle düşün şimdi sen hamile olsan ve senin karşında da 4 sene bebeği olmamış biri olsa hamileliğini ona direk söyleyebilirmiydin yada söylersem üzülür mü acaba diye çekinirmiydin bnce sen üzülme diye söylemiyorlar
Umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

Iste psikolojiyi bilemiyorum ama bakiyorsun sodular niye sordular, sormadilar niye sormadilar deniyor. E ne yapalim zaten iki secenek var
Bariz kotu niyetliler ayri, her hareketi kotu niyetli anlamak ayri. Mesela sizce bebek sahibi olamayan ve bu konuda uzulen birini bebek gormeye cagirmali miyiz? Haber veriyoruz kiziyor, zaten uzuluyorum diye; haber vermiyoruz kiziyor nazarim mi degecek diye.
Ben sahsen ne yapacagimi sasirdim cok samimi arkadasim degilse hic sormuyor ve ilgilenmiyorum.

Ben cok yakinim olmadikca sormuyorun kimsenin seyini :) dedim ya ayni yollardan gectigim icin belkide bilemiyorum. Zaten kimi bi tane daha yapcan mi diye soruyo, kimide sen bu gidisle bi tane daha dogurursun diyo :) yani ne bilimki baska muhabbet yok mu onuda anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…