Evlat imtihanı ve çevre yaklaşımı

Hepimiz benzer şeyleri yaşamışızdır canım... Bol dua bol sabır... Rabbim inşallah en güzel zamanda kavuşturacak mucizenle...

Ben de kendimden bir örnek vereyim. Komşu oturmasına gitmiştim. Bir benim bebeğim yok içlerinde hepsi ya hamile ya çocukluydu. Doğal olarak beni de sormuşlardı, ben de istediğimizi Rabbim ne zaman yazdıysa o zaman olacağını, pkolu olduğumu filan söyledim. Biraz da tontişimdir, oldum olası. Bunlar bi başladılar, yok kilo ver, bu kiloyla hamile kalınmazmış, kendi iki kilo alsa kocası ona kızarmış benim de çok kilo vermem lazımmış bi yirmi kilo fazlam varmış. (o sıralar 70e düşmüştüm) Yok apartmanımızın tüm baaayanları çok bereketliymiş üçer beşer doğuruyorlarmış onlar. Neler neler dediler ama beynimden vurulmuşa döndüm.
Zaten biri mutfağa gitse arkasından konuşmalar filan, içim daraldı bir saat zor durdum, eve döndüm.

Eşim akşam geldiğinde sana arkadaş olurlar belki yaşlarınız yakın sayılır, görüşürsün artık dedi de, ben dedim tövbe daha gitmem, bu ilk ve sondu...

Şimdi çok şükür biz mutlu haberimizi aldık... Darısı sizin başınıza hayırlısıyla inşallah canım.

Sana nacizane tavsiyem sakın stresle kendini şartlandırarak tedaviye başlama etrafı unut sadece sen ve eşin..başka hiç kimse anlamaz anlayamaz. Etrafta herkes konuşur ama anca konuşur. Bir de akıl verirler dr a git şunu yap bunu ye..Kimseyi takmaman lazım eşinle güzel vakit geçireceğiniz aktiviteler yapın tedavi öncesi hazırlık yap yemene içmene dikkat et spor yap bol bol eğlen gül herkesi uzağında tut..ben 4.tüp bebek tedavisindeyim bugün transferimin 9.günü inşallah hakkımızda hayırlısı. Daha önce hep stresliydim herkesi takıyordum kafama ama acısını ben çektim tedavilerime yansıdı ee kimin umurunda oldu herkes keyfine bakmaya devam etti. Etrafımdakiler abartmadan söylüyorum 2.çocuklarını yaptılar.Eltim var 2.yi doğurdu.Senin olmayınca kıymetin olmuyor ama kimse şunu düşünmüyor ‘bu kadının elinden gelen bir şey yok Allah nasip etmemiş’. O hamile kalanlar varya hani çok doğurgan hanımlar beyleri hemen hamile bırakma kapasitesine sahip şahıslar..ballandıra ballandıra anlatanlar ‘ayy korunmayı bıraktık hemen hamile kaldım’ diye kibirli övünenler.. Sen kimsin ki onu veren ALLAH tır. Allah nasip etmedikten sonra kul ne yapabilir nasip ettiyse de bu kulun yeteneği değildir Allah ın taktiridir... İnşallah dularımız kabul olur bizlere de nasip olur elden gelen neyse yapıp dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok canmm Allah yardımcımız olsun

Ayni ortamda zaten 15 civari arkadasiz. 3-4 tanesi tup bebek surecindeydi, ne yapilsa beraber yapiliyor zaten. Bir ziyarete gidilecekse haber verilir normalde, gelir veya gelmez o artik onun psikolojisine bagli ama iste soylesen bir dert soylemesen baska bir dert
Sahsen ben zaten hic merak etmiyorum, cocuk sevmeyip istemedigim icin ne hamilelik ilgimi cekiyor ne tup bebek sureci o yuzden onlarla ilgili soru sormuyorum. Ama bazen oyle bir sey oluyor ki esim tup bebek merkezinde calistigi icin biliyorum ve uyarmak istiyorum. Sonra banane doktoru soylemistir zaten, vardir bir bildigi diyorum. Mesela igne yapacak kadin ama verilen saatte yapmiyor her gun kafasina gore. Dusunuyorum belki baska bir sey vardir, hic sormuyorum bile kendileri soylemedikce.
Eminim onlar da cocuk sahibi olduktan sonra ne kadar alinganmisim derler

Ben gidiyodum doya doyada seviyodum benim güya en yakın dediğim arkadaşım vardi bende seviyorum bebeğini arkamdan konuşmuş kulağıma geldi ben bebek tutmasını bilmiyormuşum bebeğini vermek istemiyormuş bana bişey olcak diye bunuda duyduktan sonra kimsenin bebeğini kucağıma dahi almadım işte bizi alıngan yapan insanlar herkes öyle değil ince düşünenlerde var ama kurunun yanında yaşta yaniyo işte dediğin gibi çocuğu olup kötü düşüncelerle bize kötü davrananlar var yada bizi incitmemeye çalişican insanda var ama şunda haklisin ben iki kere düşük yaşadım birini daha yeni kaybettim şimdi beni bebek görmeye falan çağırdılar gitmedim gidemedim ağlardım herhalde şuan alıngan olan benim galiba :)

Çocuk sahibi olamayan her kadının psikolojisi aynı değil, önce genelleme yapmaktan ve 'alıngan' etiketini tümüne yapıştırmaktan vazgeçin.

3,5 senedir çocuğum olmuyor ve bu sürede yanımda defalarca hamilelik haberleri konuşuldu, asla rahatsızlık duymadım. Eşimin ve benim problemimizin ne olduğu, yeni tanıştığım insanlar tarafından fütursuzca soruldu, bunlara da güldüm geçtim. Ne çocuğum olmuyor diye isyan ettim ne de cahil insanların sözlerini kendime dert edindim. Ta ki... eltimin hamileliği benden ve eşimden gizlenene kadar. Eltimin ikinci çocuğu olduğunu, doğum yaptığı gün öğrendik. Kendisiyle görüşmüyoruz ama küs de değiliz. Bu haber bana söylenmedi diye değil, 'saklandı' diye üzüldüm. Benim tepkim eltime ya da eşimin kardeşine asla değil, onlarla zaten fazla diyaloğumuz olmuyordu. Tepkim, dokuz ay boyunca bunu üzüleceğimi düşünerek benden saklayan kayınvalideme oldu.

Bu konu hep 'kadın' odaklı tartışıldı. Bu sadece kadınların sorunu değil, hadi beni bir tarafa bırakın. Eşim bir yeğeni olduğunu, bebeğin doğduğu gün öğrendi! Kaldı ki kendisi çocuksuz oluşumuzu kafasına takan bir insan değil. "Olursa olur, olmazsa olmaz" diyen biri. Bu insan bir sabah telefonla "hadi hastaneye gel, amca oldun" haberini alıp, beyninden vurulmuşa döndü ve neden bu haberin saklandığına anlam veremedi, hâlâ veremiyor.

Alınganlık acaba bu hikayenin neresinde? Burada olsa olsa işgüzarlık var, onu da kimin yaptığı belli.

Aysöylesekbirdertsöylemesekbirderthepalınıyorsunuzcular; söylemeseniz nereye kadar saklayacaksınız? Siz de haklısınız, bebek doğunca söylersiniz canım ne olacak. Yeter ki kimse alınmasın.

Çok güzel açıklamışsın alıngan olan bizler oluyoruz ne yazık ki ama bende bu düşünceye karşıyım.Olmuyorsa olmuyor bu bizim değil Allahın taktiridir bunu sorgulayan, bizlere çocuğu olmayan kusurlular gibi davranıp tuhaf gözlerle bakanlar asıl benim gözümde değersiz insanlardır. Nedense çatır çatır doğuranlar bizden üstünmüş gibi bir hale bürünüyorlar ‘hemen hamile kaldım,senin neden olmuyor dr a git’diye küçümseyenler komik duruma düşüyorlar . Sen benden üstün olduğun için ya da daha çok kadın olduğunu sandığın için hamile kalmadın Allah nasip ettiği için kaldın o istemese nasip etmese sende benim yaşadığımı yaşıyor olurdun.
Bu arada asıl kötü duruma düşürülen eşin olmuş kayınvaliden oğluna nasıl bir haksızlık ettiğinin farkında olamayacak kadar acınacak durumda..

Sadece dört yıllık evliyseniz herkes nasıl çocuğunuzun olmadığını biliyor? İnsanlardan empati bekleyip anlatırsınız ama karşılığında böyle bencil tepkiler alırsınız işte. Kimsenin bilmesine gerek yoktu bence.

Akıllırınca birşey yaptıkları sanılıyor ama yanlış anlaşılma dağ gibi.

Elti veya kardeşi tebrık edilmeyi beklemiş ollabilir. Sonra kıskanıyor da etmedı diye kırılganlık sebebi. Oysa ki haberi yok kimsenin

Işte bende tam bu noktada kızıyorum herşeyi akışına bırakın demi niye karışıyorsunuz biz vebalimiyizda bizden kaçırıyorsunuz veya söylemiyorsunuz sizede çok büyük ayıp etmişler keşke doğduğunuda söylemeselermiş

Benim çocuğum yokken arkadaşım düşük yaptığında yanına gittim, nasıl teselli edilir bilemesem de yalnız bırakmadım, ikinci hamileliğinde de ilk bana söyledi hatta dua da etti, biz de istiyorduk o sırada bir iki ay sonra da ben hamile kaldım. Yani karşıdaki sizi ne kadar tanıyor, ne kadar seviyor onunla ilgili bence eşimin bir akrabası ise 5 aylık gebeydi kimseye söylememişlerdi hem istemedikleri için insanların gereksiz yorum yapmasını istemedikleri için. Onlara da Allah'ın verdiğine kul birşey dese ne olur dedim. Aldırmadıklarına da çok sevindim açıkçası. Yani onların saklama sebepleri sadece sizle ilgili değildir. Eltim düşük yaptığında benim 1 çocuğum vardı, 2. ye hamile kaldım benden dua istemişti sadece, ben hiç saklamadım ondan, hatta üzüldüm benden önce o kalsaydı diye bizimki sürprizdi çünkü, ilk çocuğumda beklemenin ne demek olduğunu biliyordum. Şimdi o da hamile şükür; tam tersi saklamasınlar ki siz hamile, bebekli annelere yakın oldukça onlara destek oldukça onların da duasıyla inşallah bebeğinize kavuşursunuz. Mesela benim hayalim ehliyet almak araba kullanmak, her gördüğüm kadın şoföre maşallah derim, Allah bana da nasip etsin derim. Kimsenin içini bilemiyoruz tabi ki, haset insanlar da vardır, Allah onların şerrinden korusun. Evladım konuşmada geriden geliyor, açık açık konuşanları gördükçe sevinirim annesi babası adına, Allah'ım benim evladıma da kolaylık ver derim. Herkesin imtihanını başka, Rabbim hayır dualarımızı kabul eylesin inşallah.

benimde 6 yıl sonunda sağlıklı devam eden bir hamileliğim var işte. inş. devamı gelirde sağlıklı alırız kucağımıza... ben bunun aksine daha sıkıntılı süreçler yaşadım yoldan tanımadığım insanlar mı çevirmedi üzülme kızın olur demeler mi neler neler.... nefret etmiştim artık herkes çocuk sahibi olmak zorunda mı diyordum.. olmuyorsa olmuyor ne yapayım kendimi mi öldüreyim derdim. ne öfke nöbetleri geçirttiler bana hatta en bombası ne biliyor musun eşimin şuursuz bir akrabası bizim köpek bile doğurdu sen daha doğuramadın mı bile dedi düşün artık... sildim hepsini hayatımdan... insanoğlu bu konuşur söylemesinler boşver daha iyi mazallah birşey olur bebeklerine falancanın nazarı değdi ondan oldu der bu zihniyet.ben çevremde herkese kendim diyordum söylemeyin kimseye nazar değmesin diyordum ama ilk duyanda ben oluyordum sanırım bir arkadaşım söylememişti umursadım hayır söylemesinler tabi boşver olunca sende söyleme mazallah nazarları değer.... böyle insanları kafana takıp alınacağına hiç muhattap olma böylesi daha iyi. belli ki aynı tarz ve yapıda değilsiniz ne onalar seni anlar ne sen onları anlayabilirsin. dilerim Allah en kısa zamanda sana çok güzel nur topu gibi bir bebek nasip etsin.

Insan evet uyarmak bildiklerini anlatmak istiyor. Iyi niyetten tabii.. ama bizim dusundugumuz baska karsidakilerin algilama farkli olunca problemler cikiyor. En iyisi bulasmamak :)

RABBIM sağ salim kucağına almayı nasip etsin bebeğini INŞAALLAH

yani şu nazar eder diyip görüşmeyenler cahil desem değil, öküz desem değil. gerçekten insan bazen ne diyeceğini bilemiyor. ulan dünyada milyarlarca bebe var, bi senin mi çocuğun var nazara gelecek ?

Onca zaman nasil saklamislar hayret bir sey

Insallah saglikla al kucagina.alti yil bende cektim o cileyi simdi iki kiz annesiyim.cok sukur bin sukur diyorum hep.fakat madalyonun birde oteku yuzu varki bebek buyutmek cok guzel cok harika ama oldukca zor.sabir ve fedakarlik gerektirwn her insanin yapqbilecegi birsey olmadigini bebegini kucagina alinca anlican zaten.insanlar susmaz ama yok ismi guzel deyil yok zayif yok soyle yok boyle.kulaklarinizi tikarsaniz mutlusunuz yoksa delirmek isten bile degil.kisaca anne lik hayati yuklenmek demek hemde tek basina.ve de sonsuz enerji bitmeyen yasama swvinci.kokusu cennet yuzleri nur dan o masum ay parcalarinin.guzel gunlerin olsun cok dikkat et bebisine.masallah.
Bebek isteyen bu yolda mucadele eden herkese su uc aylar hurmetine nasip etsin Rabbim insallah konu sahibi sanada insallah tez vakitte saglikli bir evlada kavustursun.amin...

Ne saçma ya boyle yapmalari daha sacma rabbim olmayan herkeze versin demek lazim

Ben 3 aylık evliydim, bi akrabamız kızının hamileliğini benden saklamış. Bir de bunu anneme söylemiş, onun çocuğu olmadı diye üzülür söylemedim demiş. Al buyur burdan yak. Dangalaklık resmen. Yani insanlar tuhaf sen hiç üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…