- 7 Mart 2018
- 1.331
- 3.783
- 133
- Konu Sahibi BirkadinBirerkekBirmelek
-
Benim zoruma giden dua etmeleri değil ki tabi ki bunun için memnun oluyorum.Benim üzüldüğüm profilde beni üzmemek için yapıldığı görünse de ben durumu öğrendiğimde açık ve net bi şekilde bu durumu hazmedemeyeceğim için benden sakladıklarını öğrenmek. Bunu direk yüzüme söylüyorlar yani bunu düşündürecek bir hareketim oldu mu benim bu nasıl bir mantık dediğimde işte sen ondan önce evlendin onun hemen oldu senin olmadı ya ondan diyolar. Bu gebeliğini saklayan arkadasım açıkça belirtmiş duymasın nazar edebilir diye. Demek bu konumdayım insanların gözünde diyosunuz artık.Ben hamile kaldığımda bir arkadaşıma söyleyemedim çünkü bebeği olmadığı için çok üzülen bu yüzden sağlığı bozulan birisi. Diğer arkadaşıma hemen söyledim çünkü 6 kaybı olmasına rağmen hayata küsmeyen birisi. Yazdıklarınızdan sizin de fazla üzüldüğünüzü düşündüm bu yüzden her söylenen size batıyor. Dua almak kötü bir şey değil. Siz evlat istiyorsunuz size dua edenler de evladınız olsun diye dua ediyor. Allah kabul etsin inşallah hayırlısıyla kucağınıza alın. Aman boşver çocuk bakmak zor iş bak uğraşıyoruz keyfine bak deseler, senin ayak bağın yok istediğin yere gidersin deseler daha mı iyi. Bana bunları söyleyenler keşke dua etselerdi memnun olurdum.
Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun
Anlayamazlar bosver takma tedavine odaklan.Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun
Ahh ahh aynıları yaşadım hemde bire bir aynılarınıMerhaba Kızlar
Nazar eder diyen arkadaşınızın bebeğini kendi bebeğiniz olana kadar görmeye gitmeyin sorarsa nazar dersiniz. Diğerlerine de söyleyin başkasının bebeği oluyor diye üzülmem benden saklamayın diyin. İnsanlar gözünde hangi konumdasınız bilemem ama sizi düşündüklerine eminim. Ben bebeğimi kaybettiğimde durumu bilen ilk defa gördüğüm insanlar çocuklarının fotoğraflarını gözüme soktu. Kaynanam görümcemin bebek görmeye gittiğini söyledi. İki ya da üç hafta olmuştu bunları yaşadığım da. Düşüncesizlik böyle bir şey.
Bu düşüncesizlik beni üzen zaten. Oğlunuzu Allah bağışlasın güzel günlerini görün inşallah. Ben de bir dönem diyetisyene gitmiştim bu sürede hem bi kaç kilo veririm hem kafam dağılır düşüncesiyle kv pat diye kız kardeşine çocuğu olsun diye zayıflıyor yoksa biz bu halini seviyoruz dedi. Oysa sadece 10 kilo kadar versen yeterli o da gebelikte nefesin daralmasın hareketlerin rahat olsun diye demişti doktorum. Ama kilodan sorunluyum çocuğum olmuyor gibi gösterdi. Bu bahsettiğim kırıldığım konular aslında hep bişeylerin birikmesi. Aslında zamanında başka başka şeylere kırılmışım ama zamanında tepki veremediğimden şimdi böyle ufak şeyler bardağımı taşırmaya yetiyor. Bunu da sizinle burda sohbet ederken farkediyor olmam ...Yaşadığınız süreci maalesef bende tecrübe ettim,Kv ler kendi evlatlarında sıkıntı olabileceğinin ihtimalini bile kabul etmiyorlar.Eşim ameliyat olmasına rağmen kadın bir türlü ikna olmadı sonuç Allah yüzümüzü güldürdü ve bir oğlumuz oldu.Hiç unutmam bir yakını misafir olarak gelmişti evime ben de hamileydim ve kadının yanında bana dönüp dikkat et kızım zaten tedaviyle oldu Allah korusun bir şey olur bebeğe dedi yetmedi kadına dönüp tedaviyle oldu çok uğraştı gelin demez mi?Güleyim mi ağlayayım mı boğazım düğümlendi:)Velhasıl kelam Rabbim nasip eder bir evlat verir inşallah ve bu yaşananları en kısa sürede unutursunuz.... Şunu söylemeden de geçemeyeceğim ben bu yaklaşımlarda herkesin kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum sadece düşüncesizce söylenmiş karşı tarafın ne hissedeceğini anlamadan konuşulmuş boş laflar,fazla kafanıza takmamalısınız..
Aynen öyle:)Ama inanın gün gelecek bunları tebessümle anacaksınız.Bir örnek daha vereyim misal eltim her regly dönemimi bilmek isterdi söz de destek oluyor ya:)neyse arar bu ay olur inşallah vırt zırt sonra eşiyle bir muhabbetini araya sıkıştırır muhabbette de kendi tarlasının sağlam, eşinin tohumun da verimli olmasını bana vurgulayarak söyler;kahkahaları eşliğinde ben de boğazımda bir yumruyla tel muhabbeti sonlanır....İçim acırdı ama yine de kıracak bir şey söylemezdim sessizce ağlardım...Bunlar gibi saçma sapan şeyler dediğim gibi kafana takma Rabbim nasip eder inşallah kucağına alırsan dünya vız gelir:)Bu düşüncesizlik beni üzen zaten. Oğlunuzu Allah bağışlasın güzel günlerini görün inşallah. Ben de bir dönem diyetisyene gitmiştim bu sürede hem bi kaç kilo veririm hem kafam dağılır düşüncesiyle kv pat diye kız kardeşine çocuğu olsun diye zayıflıyor yoksa biz bu halini seviyoruz dedi. Oysa sadece 10 kilo kadar versen yeterli o da gebelikte nefesin daralmasın hareketlerin rahat olsun diye demişti doktorum. Ama kilodan sorunluyum çocuğum olmuyor gibi gösterdi. Bu bahsettiğim kırıldığım konular aslında hep bişeylerin birikmesi. Aslında zamanında başka başka şeylere kırılmışım ama zamanında tepki veremediğimden şimdi böyle ufak şeyler bardağımı taşırmaya yetiyor. Bunu da sizinle burda sohbet ederken farkediyor olmam ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?