• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat imtihanı ve çevre yaklaşımı

Belki ne yapacağını bilemiyorlardır. Ama abartıp da kaş yaparken göz çıkartıyorlar demek ki.
Bebeği vefat eden bir arkadaşımın yanında bebek ve çocuk çağrışımlı hiçbir şey konuşmamak için kendimizi zorlardık. Sonradan tekrar bebekleri oldu. O zaman o da demişti çok iticiydiniz diye. :D

Yani evet nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Benim de ennn nefret ettiğim cümle ise "Allah sana da versin". Bu cümleyi duyduğum anda karşı tarafı sonsuza dek hayatımdan çıkarıyorum. İyi niyetle demiştir belki bilemem. Ama o insanı daha da görmem

Bir konu daha vardı öncelerde. Çocuğum olmuyor ama her hamile sanki işi yok gibi beni arayıp haber veriyor, bütün herkes gözümün içine sokuyor çok kırılıp üzülüyorum demişti. Sizinki de tam tersi olmuş. Ne yapmalı ben de çözemedim vallahi. Burada okudukça da kimsenin ne çocuğu ne hamileliği hakkında yorum yapmıyorum kimseyi üzmeyeyim, kırmayayım diye ama. Her türlü kırılıyor insanlar galiba.
Bu durum ruh haline göre, söyleyen kişiye göre ve söyleme şekline göre değişiyor. Kendimden biliyorum

Yani evet nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Benim de ennn nefret ettiğim cümle ise "Allah sana da versin". Bu cümleyi duyduğum anda karşı tarafı sonsuza dek hayatımdan çıkarıyorum. İyi niyetle demiştir belki bilemem. Ama o insanı daha da görmem
Hayırlısı de geç be gülüm ammaaan evlat da çok hırlı birşey değil neticede hayırlısı var hayırsızı var

Aminn canım amin.

3,5 yıldır bizimde olmuyor, 5 yıllık evliyim. Çevremdeki insanlar o kadar kırdı ki beni, okuyunca hııh bir tane daha benden dedim hemen.
O bebeklerin canını biz vermiyoruz canını biz almıyoruz. Böyle abuk subuk konuşanlarıda Allaha havale ediyorum. Böyle laflar duydukça insan iyice stres oluyor. Boşver.

Merhaba kızlar pazar günü gezdik eğlendik ancak size yazıyorum hepinizin başından geçenleri okudum desteğiniz için teşekkür ederim. Alınganlık diyen arkadaşlarım özellikle bu konuda bir alınganlığım olmadı aslında söylenmeyebilir tamam ama art niyetle nazar eder hasetlik yapar onun olmuyo uğursuzluk getirir veya kıskanır oturur ağlar düşüncesiyle hareket edilmesi alınmama değil üzülmeme sebep oluyor.Aksine O anda kendim için üzülsemde onlar bu yaşadıklarımızı yasamadan bebek sahibi oldu ne şanslılar diye seviniyorum. Biri getirir kucağına koyar Uğur olsun diye biri senden kaçırır kucağına alır da uğursuzluk getirir diye herkes duyduğu otu çöpü ilacı doktoru tavsiye eder milletin içinde. Rabbim kimseye fırsatımızı verme sen .

Back