- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- Konu Sahibi BirkadinBirerkekBirmelek
Kirmayayim derken daha cok kiriyorlar aslinda.
Rabbim en hayirli zamanda size de nasip etsin.
Rabbim en hayirli zamanda size de nasip etsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende bu durumdayım. Bazıları saklıyor üzülüyorum. Bazısı ise bilerek isteyerek ceket atsa hamıle kalıyor benım arkadasım diyor. ...
Eee bak çok güzzel açık verdim dimi ?Ee bak insanlar soyleyince de aliniyorsunuz soylemeyince de.
Tabii nasil soylenildigi de onemli haklisin ama cocugu olmayanlar bu konuda cok hassas.
Insan ne diycegini bilemiyor bazen
HaklisinizEee bak çok güzzel açık verdim dimi ?
Nedense burda herkes biribirine giydirme modunda.
Çok iyi birisi siz üzülmeyin diye saklayınca kırılıyorsunuz.
Ama biri bacak bacak üstüne atıp arkadasımda kocadı ceket atsa hamıle kalıyor maşallah dediğindede kımın ne nıyetlı oldugunu bıldıgınızden üstünüze alınıyorsunuz doğal olarak.
Ama insanın sınanmadıgı bir acıda yorum yapması cok kolay
Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun
Ben esine üzüldüm erkekler bu durumlari daha cok kafayi takiyor. Annesinin kimseye laf vermemesi lazim daha moral vermesi lazim size. Benim eşimden kaynakli olmuyordu. Cok uzuluyordu. Allaha sukur bizim oldu insallah tez vakitte kucağınız dolar bir evlat sahibi olursunu.Arkadaşlar hepinize yaşadıklarınızı paylaştığınız destek olduğunuz için çok teşekkür ederim. Toplum o kadar acımasız ki hepimize yaşatmış bu olayı. Dediğiniz gibi uzunca bir süredir bu tür düşüncede olan çocuklu veya yeni Doğum yapana gitmiyoruz diyebilirim. Başta herkes bunu da ayıpladı tabi çekemiyor kıskanıyor bak bi gözaydın etmedi diye. Ama şükürler olsun o kadar mükemmel bir adamla evliyim ki. Hayatta benden başka hiçkimse yokmuş gibi davrandı.Bu meseleyi takmamam için ne gerekiyorsa yaptı. Bu ay adetimle birlikte başlıyoruz tüp bebeğe sadece buna odaklandı.Strese girmemem için süreci olumsuz etkileyecek herkesin önlemini aldı. Ama maalesef bu konuyu açmamın sebebi kv oldu.Herkesi geçtim ama anne dediğim insanın kendi annemi arayıp yaa x hanım komşumun gelini Doğum yaptı ama ...... ye söyleyemiyoruz şimdi kötü olur benim niye olmuyo diye düşünür üzülür ağlar diye demesi beni yeniden üzdü. Millete laf anlatamazken en yakınıma öğretememişim bişey. Aradığında annemin yanındaydım annem belli etmemek için ne kadar uğraştı ne biçim konuşuyorsunuz neden öyle bişey yapsın hem komşunuzun gelini Doğum yapan bunun nesini söyleyemediğiniz için dert ediyorsunuz bilse ne bilmese ne bu dediğinizi duysa ne kadar üzülür asıl onun farkında mısınız falan dedi.Üstelik bende hiçbir problem yok.Eşimden kaynaklı problemler yüzünden tüp bebek yapılmak zorunda.Ama kv nin şu dediğine baktığınızda problem bende gibi görünüyor öyle lanse ediliyor insanlara. Ha ben bunu yaşadıktan sonra problem kimde önemli değil eşime her zaman desteğim asla ben ve ailem bir kere bunu düşündürecek kelime kullanmayız. Biz bu kadar düşünceliyken kendi annesinin daha dikkatli olması lazım bu zoruma gitti. Kandil günü tam ezan vakti bende hıçkıra hıçkıra ağladım. Rabbim yine de herkesin kalbine göre versin.
Hamile birisiyle neden geziyorsun?Siz nasıl baş ediyorsunuz ya. Mesela yeni hamile kalmışlardan bir tanesi alış veriş yaptık oturduk kahve içicez herkesin birr bebeği varrr bakkk dedi . Allahın adaletinden sual olmaz belki ama onlar bu kadar rahat can yakarken. Onların canı neden yanmıyor?? Ben çok fena durumdayım bu aralar. Manevi yönüm zayıfladı. Bana açıklayabilecek olan var mı?? Lütfen yanlış anlamayın.
Ama mesela herkeste olmuyor. En yakın arkadaşım doğurdu. Hastanede yanındayım. Her şeyine yardım ettim. All teyzesi sen tut dedi. Sürekli destekleyici.Hamile birisiyle neden geziyorsun?
Belli ki cok etkileniyorsunuz.
Ee hamilr kadin ister istemez.hamile.muhabbeti yapar.
Yeni dogurmus kadin surekli bebek emzirme vs muhabbeti yapar.
Gorusme fazla canim.
Benim komşum da malesef ne aşılama ne de tüp bebekle hamile kalamadı. Ben de 1.5 senedir 2.yi istiyordum olmuyordu. Dua ederken bile ikimiz için de dilerdim. onun tüp bebek tedavisi deneyip tutmadığı ay ben hamile kaldım. eşim bile ''ona söyleme istersen'' dedi. Üzülmesini istemiyorduk ama gizleseydim ve daha sonra öğrenseydi çok çok daha üzüleceğini biliyordum. Biraraya geldiğimizde hamilelik bahsi geçti ben de söylemek durumunda kaldım. Ama çok çok zorlandım. söylerken başımı eğdim. onun kıskançlık ve kötüli olduğunu düşündüğümden değil imrenip te''neden ben hamile kalamıyorum'' diye üzüleceğinden söylemesi çok çok zor oluyor...
Duymamaya görmemeye görüşmemeye çalışarak baş etmeye çalışıyordum ama dün son noktamdı büyük bir sinir krizi geçirerek saatlerce çığlık çığlığa ağladım bu konuyla ilgili inşallah son gözyaşımı dökmüşümdür. Rabbim daha iyisini bilir muhakkak. Ama takati azalıyor insanın zamanla. Eşim için daha zor. Kurban olurum ona hep benim yüzümden sen bunları yaşıyorsun ben iyi olsam böyle olmazdı diye kendini suçluyorSiz nasıl baş ediyorsunuz ya. Mesela yeni hamile kalmışlardan bir tanesi alış veriş yaptık oturduk kahve içicez herkesin birr bebeği varrr bakkk dedi . Allahın adaletinden sual olmaz belki ama onlar bu kadar rahat can yakarken. Onların canı neden yanmıyor?? Ben çok fena durumdayım bu aralar. Manevi yönüm zayıfladı. Bana açıklayabilecek olan var mı?? Lütfen yanlış anlamayın.
Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun