• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat imtihanı ve çevre yaklaşımı

Cocugu olmayanlara insan nasil davranacagini da pek bilmiyor.

Burda cok okuduk.
Hamile olanlar neden bana hemen haber veriyorlar? Diye.

Yani soylesen de alinanlar var soylemesen de alinanlar var.

Karsi taraf da arada kaliyor biraz da boyle dusunun.

Bende bu durumdayım. Bazıları saklıyor üzülüyorum. Bazısı ise bilerek isteyerek ceket atsa hamıle kalıyor benım arkadasım diyor. ...

Ee bak insanlar soyleyince de aliniyorsunuz soylemeyince de.

Tabii nasil soylenildigi de onemli haklisin ama cocugu olmayanlar bu konuda cok hassas.

Insan ne diycegini bilemiyor bazen

Ee bak insanlar soyleyince de aliniyorsunuz soylemeyince de.

Tabii nasil soylenildigi de onemli haklisin ama cocugu olmayanlar bu konuda cok hassas.

Insan ne diycegini bilemiyor bazen
Eee bak çok güzzel açık verdim dimi ?
Nedense burda herkes biribirine giydirme modunda.

Çok iyi birisi siz üzülmeyin diye saklayınca kırılıyorsunuz.
Ama biri bacak bacak üstüne atıp arkadasımda kocadı ceket atsa hamıle kalıyor maşallah dediğindede kımın ne nıyetlı oldugunu bıldıgınızden üstünüze alınıyorsunuz doğal olarak.

Ama insanın sınanmadıgı bir acıda yorum yapması cok kolay

Eee bak çok güzzel açık verdim dimi ?
Nedense burda herkes biribirine giydirme modunda.

Çok iyi birisi siz üzülmeyin diye saklayınca kırılıyorsunuz.
Ama biri bacak bacak üstüne atıp arkadasımda kocadı ceket atsa hamıle kalıyor maşallah dediğindede kımın ne nıyetlı oldugunu bıldıgınızden üstünüze alınıyorsunuz doğal olarak.

Ama insanın sınanmadıgı bir acıda yorum yapması cok kolay
Haklisiniz
Soyleme sekli cokk onemli dedim zaten.

Ama burda acilan onlarca konudan edindigime gore bazen kotu niyeti olmayanlar da arada kalabiliyor.

Siz takmatin kimseyi yine de.
Bosverin;)

Bu insanlar napsın yahu.Bi konu açılıyor benim çocuğum olmuyor arkadaşım gelmiş bana hamile olduğunu söylüyor diyo birisi.Siz gelmişsiniz benden hamile olduklarını gizliyolar diye konu açıyosunuz. İnsanın etrafında çocuğu olmayan birinin olması ne zormuş Allah sabır versin bu insanların etrafındaki kişilere.

Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun :110:

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, sırf bunu söyleyebilmek için hesap açtım. Ne yazık ki çevremiz, -bu başlıkta da görüleceği gibi- zerre empati yapamayan insanlarla dolu. Allah, inşallah onların karşısına bizim durumumuzdaki insanları çıkarmaz da, mazallah daha fazla canları sıkılmaz!!

Çocuğum olmuyor diye karalar bağlamış değilim çok şükür. Olursa dünyanın en güzel olayı olur bu benim için. Olmazsa da dünyanın sonu asla değil! Allah dağına göre kar verirmiş ya, ben çocuksuz olmakla başedebilirim ama empati yoksunu, düşüncesiz, duyarsız insanlarla maalesef ki uğraşamam. Size de tavsiyem; bu tür insanlardan olabildiğince uzak durun.

Dilerim, hayırlısı ile dileğinize kavuşursunuz.

Arkadaşlar hepinize yaşadıklarınızı paylaştığınız destek olduğunuz için çok teşekkür ederim. Toplum o kadar acımasız ki hepimize yaşatmış bu olayı. Dediğiniz gibi uzunca bir süredir bu tür düşüncede olan çocuklu veya yeni Doğum yapana gitmiyoruz diyebilirim. Başta herkes bunu da ayıpladı tabi çekemiyor kıskanıyor bak bi gözaydın etmedi diye. Ama şükürler olsun o kadar mükemmel bir adamla evliyim ki. Hayatta benden başka hiçkimse yokmuş gibi davrandı.Bu meseleyi takmamam için ne gerekiyorsa yaptı. Bu ay adetimle birlikte başlıyoruz tüp bebeğe sadece buna odaklandı.Strese girmemem için süreci olumsuz etkileyecek herkesin önlemini aldı. Ama maalesef bu konuyu açmamın sebebi kv oldu.Herkesi geçtim ama anne dediğim insanın kendi annemi arayıp yaa x hanım komşumun gelini Doğum yaptı ama ...... ye söyleyemiyoruz şimdi kötü olur benim niye olmuyo diye düşünür üzülür ağlar diye demesi beni yeniden üzdü. Millete laf anlatamazken en yakınıma öğretememişim bişey. Aradığında annemin yanındaydım annem belli etmemek için ne kadar uğraştı ne biçim konuşuyorsunuz neden öyle bişey yapsın hem komşunuzun gelini Doğum yapan bunun nesini söyleyemediğiniz için dert ediyorsunuz bilse ne bilmese ne bu dediğinizi duysa ne kadar üzülür asıl onun farkında mısınız falan dedi.Üstelik bende hiçbir problem yok.Eşimden kaynaklı problemler yüzünden tüp bebek yapılmak zorunda.Ama kv nin şu dediğine baktığınızda problem bende gibi görünüyor öyle lanse ediliyor insanlara. Ha ben bunu yaşadıktan sonra problem kimde önemli değil eşime her zaman desteğim asla ben ve ailem bir kere bunu düşündürecek kelime kullanmayız. Biz bu kadar düşünceliyken kendi annesinin daha dikkatli olması lazım bu zoruma gitti. Kandil günü tam ezan vakti bende hıçkıra hıçkıra ağladım. Rabbim yine de herkesin kalbine göre versin.
Ben esine üzüldüm erkekler bu durumlari daha cok kafayi takiyor. Annesinin kimseye laf vermemesi lazim daha moral vermesi lazim size. Benim eşimden kaynakli olmuyordu. Cok uzuluyordu. Allaha sukur bizim oldu insallah tez vakitte kucağınız dolar bir evlat sahibi olursunu.
Ben tam tersi hiç Nazar değer diye korkmadım çocuğu olmayan arkadaşlarıma uğurlu gelsin diye bizzat kucaklarına verdim çocuğumu kendileri istemeseler Bile verdim size uğurlu gelsin diye Onlar da herhalde çevre baskısı yaşıyorlar Nazar değer diye almak istemiyorlar Ama tam tersi ben veriyorum çünkü aynı şeyi ben de yaşadım komşumuzun çocuğunu kucağıma almıştım O da demişti sana uğurlu gelsin diye bir ay sonra hamile oldugumu öğrendim. Allah büyüktür hiç Üzülmeyin

Ben bebek istemeye başlayalı 9-10 ay oldu. Yakınlarımdan 5 gebelik 2 doğum haberi yaşadım :)) her ay birer ikişer geldiler.
Ben aylardır denerkenn. Biri korunurken hamile kaldım cnm dedi. Biriii ay sürprizz hiç istemiyordukk dedi. Biri rahmim sıkıntılı tedaviye başlıcaktım ama zaten olmaz dedim denedim oldu dedi.

Yaa kıskanma değilde ne biliyim içim bi buruldu. Hatta bi tanesii ayy ben size hediye ederim terbiyesizliğini bile yaptı. Ama hepsi mutlu görünüyor :)) ben hatayı nerede yapıyorum

Rahim filmi dışında bütünnn testlerrr vsler yapıldı. Rabbime şükürler olsun sonuç güzel ama bebek yok.

Siz nasıl baş ediyorsunuz ya. Mesela yeni hamile kalmışlardan bir tanesi alış veriş yaptık oturduk kahve içicez herkesin birr bebeği varrr bakkk dedi . Allahın adaletinden sual olmaz belki ama onlar bu kadar rahat can yakarken. Onların canı neden yanmıyor?? Ben çok fena durumdayım bu aralar. Manevi yönüm zayıfladı. Bana açıklayabilecek olan var mı?? Lütfen yanlış anlamayın.

Siz nasıl baş ediyorsunuz ya. Mesela yeni hamile kalmışlardan bir tanesi alış veriş yaptık oturduk kahve içicez herkesin birr bebeği varrr bakkk dedi . Allahın adaletinden sual olmaz belki ama onlar bu kadar rahat can yakarken. Onların canı neden yanmıyor?? Ben çok fena durumdayım bu aralar. Manevi yönüm zayıfladı. Bana açıklayabilecek olan var mı?? Lütfen yanlış anlamayın.
Hamile birisiyle neden geziyorsun?
Belli ki cok etkileniyorsunuz.
Ee hamilr kadin ister istemez.hamile.muhabbeti yapar.
Yeni dogurmus kadin surekli bebek emzirme vs muhabbeti yapar.

Gorusme fazla canim.

Hamile birisiyle neden geziyorsun?
Belli ki cok etkileniyorsunuz.
Ee hamilr kadin ister istemez.hamile.muhabbeti yapar.
Yeni dogurmus kadin surekli bebek emzirme vs muhabbeti yapar.

Gorusme fazla canim.
Ama mesela herkeste olmuyor. En yakın arkadaşım doğurdu. Hastanede yanındayım. Her şeyine yardım ettim. All teyzesi sen tut dedi. Sürekli destekleyici.

O hamile dediğim eşimin kardeşinin eşi. Denk gelmemek mümkün değil. Diğerleri hep kuzenleri :)) ya da kendi kuzenlerim. Art niyetli olanlardan bahsediyorum.

Benim komşum da malesef ne aşılama ne de tüp bebekle hamile kalamadı. Ben de 1.5 senedir 2.yi istiyordum olmuyordu. Dua ederken bile ikimiz için de dilerdim. onun tüp bebek tedavisi deneyip tutmadığı ay ben hamile kaldım. eşim bile ''ona söyleme istersen'' dedi. Üzülmesini istemiyorduk ama gizleseydim ve daha sonra öğrenseydi çok çok daha üzüleceğini biliyordum. Biraraya geldiğimizde hamilelik bahsi geçti ben de söylemek durumunda kaldım. Ama çok çok zorlandım. söylerken başımı eğdim. onun kıskançlık ve kötüli olduğunu düşündüğümden değil imrenip te''neden ben hamile kalamıyorum'' diye üzüleceğinden söylemesi çok çok zor oluyor...

Benim komşum da malesef ne aşılama ne de tüp bebekle hamile kalamadı. Ben de 1.5 senedir 2.yi istiyordum olmuyordu. Dua ederken bile ikimiz için de dilerdim. onun tüp bebek tedavisi deneyip tutmadığı ay ben hamile kaldım. eşim bile ''ona söyleme istersen'' dedi. Üzülmesini istemiyorduk ama gizleseydim ve daha sonra öğrenseydi çok çok daha üzüleceğini biliyordum. Biraraya geldiğimizde hamilelik bahsi geçti ben de söylemek durumunda kaldım. Ama çok çok zorlandım. söylerken başımı eğdim. onun kıskançlık ve kötüli olduğunu düşündüğümden değil imrenip te''neden ben hamile kalamıyorum'' diye üzüleceğinden söylemesi çok çok zor oluyor...

Söylemekle en iyisini yapmışsınız. Zaten ne zamana kadar gizli tutulabilir ki? Bu haberi vermek size zor gelmiştir mutlaka anlıyorum ama uygun bir dille söylemek en güzeli. Ben saklanmasını istemezdim.

Kızlar bu hepimizin ortak acısı ortak sınavıymış bir an içimi dökmek için açtığım konuda aynı kaderi paylaştığım hayatlara şahit olunca sanki daha güçlendim onlar dayandı mutluluğa ulaştı hala direnenler var ben de yapabilirim diye motive ediyorum kendimi bakalım adet görmeme birkaç gün var adetin 2. Günü iğnelere başlıyorum inşallah bir aya kalmadan size burdan güzel haberler veririm kızlar bakın dün ne konusuyoduk bugün ne oldu hala aynı şeyi yaşamaya devam edenler bakın geçti sıra sıra hepimizin ki geçecek diyebilirim umarım o zamana kalmadan inşallah herkes yazar benimki de geçti diye ne olur Allahım dualarım kendim ve sizlerle birlikte :dua:

Duymamaya görmemeye görüşmemeye çalışarak baş etmeye çalışıyordum ama dün son noktamdı büyük bir sinir krizi geçirerek saatlerce çığlık çığlığa ağladım bu konuyla ilgili inşallah son gözyaşımı dökmüşümdür. Rabbim daha iyisini bilir muhakkak. Ama takati azalıyor insanın zamanla. Eşim için daha zor. Kurban olurum ona hep benim yüzümden sen bunları yaşıyorsun ben iyi olsam böyle olmazdı diye kendini suçluyor :KK42:

Merhaba Kızlar
Bi sorum olmayacak sadece zoruma giden bir durumu paylaşmak istedim Hepinizin kandili mübarek olsun.
Eşimle 4 yıllık evliyiz çok şükür çok mutluyuz tek problem evlat sahibi olamadık bu ay tüp bebek yaptırcaz artık. Sorun şu ki zaten zor dönemler atlatıyoruz ama etrafımızda aileler dahil olmak üzere herkes biri hamile kaldı mı Doğum yaptı mı aman ona duyurmayın onun oldu benim olmadı der huzursuz olur şimdi diye aralarında konuşmaya başlıyorlar bir arkadasım hamileliğini sakladı benden nazar ederse diye çok yakın başka biri Doğum yapmış kv bana söyleyemiyomus onun oldu benim olmadı dermişim kuzenimin eşi hamileymiş hayırlı olsun diyorum yok öyle bişey diyo artık o kadar fazla yaşamaya başladım ki başta belki üzülmeyim diye yapıyorlardır derken artık haklı olarak alınmaya başladım hasetlik kıskançlık mı yapıyorum neden böyle davranıyorlar aksine onlar bizim yaşadıklarımızı yaşamadı diye sevinirim bile maalesef bugünde aynısını yaşadım Rabbim şu mübarek gecede hakkımızda böyle düşünen herkesi sustursun kucaklarımızı doldursun :110:

Sizin çocuğunuz oluyor degil canim. Allah henüz kısmet etmedi sadece. Ha tedavi olacağın bi durum sa buda kısmet.

Burda cok okuduk tedaviyi bıraktığı ay hamile kalanı da umudunu yitirip artık olmaz dediği ay hamile kalanida.

Bu hep böyledir. Hamile olduğunu öğrenen kadin ister istemez nazar değecek diye korkar. Bu bence genel bi düşünce. Bak ablam mesela dışarda benimle yken muhakkak gelip soranlara maşallah dedirtir. Neden? Nazar değmesin der. Bu bi inanç tabi.

Alınma lutfen. Insanlar maalesef senin gibi dusunmuyor. Sen onlar adına mutlu olursun ama onlar senin icin Allah'ım onada nasip et insallah demezler .

Sıkma canını. Insallah sende alacaksın o güzel haberi. Insallah Allah'ım gönlüne gore verir.

Kizlar konu dikkatimi cekti ayni seylerin daha hafifini yasiyosunuz inanin bana teselli icin soylemiyorum yillarca olmadi yavrumuz her dugun sonrasi her bayram sonrasi hastanelik olurdum aglamaktan bayilir kalirdim perisan olurdum okadar acimasizlarki herneyse bosa takmisim rabbim okadar guzel evlat veriyoki herseyi unutturuyor tek dusundugum keske bu aptal insanlarin yaptiklarina takilmak yerine tup bebek islemini daha erken yapsaymisiz inanin okadar boski onlara uzulmek rabbim biran once kavustursunda nedemek istedigimi ozaman anliycaksiniz bu insanlari gormiycek gozunuz inanin sadece stres yapmayin iyi bir doktor ile tedavinize biran once baslayip rabbime birakin insallah rabbim yasatmayacagi seyi hayal ettirmez diyin huzurlu olun gerisi gelicek

Bende evlikigimin 4.yilinda hamile kaldim sukur.simdi bi evladim vardarisi sizin basiniza insallah.
Ama cevrenizin hassas olmasi güzel bişey.sizin boyle bi komida hassas dusunmenizi cok iyi anliyorum.
Misal bi arkadasim hamile kalamadigim donemlerde hamile kaldi evlendikten bikac ay sonra.
Bana whatsaptan esine yaptigi surpriz fotograflari atti.mujdesini sevincini paylasti.once dusuncesiz vuldum amadaha sonra dua etti benim icinde.bikac ay sonrada ben hamile kaldim.
Kalinca yakin arkadasimla paylastim hemen.onunda cocugu olmuyordu oysa.sonra kendime cok kizdim aynis seyi ben yapmistim.
Sonra o arkadasima sadece sevincimi paylastigimi ve onun icinde cok dua ettigimi soyledim..
Oda simdi hamile cok sukur.
Zaten anlamisti beni.
Yani olabildigince normal dusunmeye calisin.siz sorun..hayirli olsun diyin.
Belki sizin davranislarinizdan sakliyorda olabilirler.

Back