Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Allah mutluluğunu artırsın.. hadi gözünüz aydın arkadaşım. cinsiyet bence de önemli değil.eskiden hep kızım olsun derim şimdi ise ne olursa diyorum :) genelde yuvada sağlık sıkıntısı oluyor sanırım.. dün bir arkadaşım bana birşeyler dedi. çok kızdım. kendinin 2 çocuğu var hiç zorlanmadan çocuk sahibi olmuş.. bana diyorki evlat edinmeyin o çocuğun haklarını elinden alıyorsunuz. devlet onlara iş buluyor okula sınav derdi yok falan. imkanlarınız yetmez devletin onlara verdiği imkanlara karşı.. ya aile özlemi ne olacak çocukların. kendi menfaatimiz için o çocuğun hayatıyla oynuyormuşuz. tersledim biraz açıkçası.sonra da çok üzüldüm. yaşamayan bilemez diye. bugün de aradı açmadım bile telefonu. yani demem şu ki hani oradaki çocukların imkanlarını elinden alıyormuşuz ya neden o zaman hep bu kurumdaki çocuklar hasta falan dimi yani. ay neyse çok kızmışım kusura bakma canım. inşallah oğluşunla çooook mutlu olursun böyle diyenlere karşı bir örnek oluruz
Ne saçma bir düşünce
Böyle diyenlerin ağzına mapa terlikle vuracaksın

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014:KK6: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014:KK66: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 :KK6: [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014:KK6:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Dea-tacita[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[td]11.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Erkek[/td]
[td]12.2014 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2014 :KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]01.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2015 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]03.2015:KK6:[/td]
[/tr]

[tr]

[td]scuba[/td]
[td]10.2013[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]03.2015:KK6:[/td]
[/tr]

[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2015:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]04.2015:KK66:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]06.2015 :KK66:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]07.2015 
:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]11.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]HAYATIMIN MASALI [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İzmir-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2015:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida [/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td]12.2015:KK6:[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td]12.2015:KK66:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cnrdfn[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Ankara -Terk-Rıza-Kız [/td]
[td]01.2016:KK6:[/td]
[/tr]
[tr]

[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td]:nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Oglusunu bekleyen anne [/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sunita[/td]
[td]10.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]bebegim26[/td]
[td]10.2014[/td]
[td]Eskişehir -Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]citcitlenbik[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]xnimresx[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serdogan[/td]
[td]11.2014[/td]
[td]Ankara-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]menzil54[/td]
[td]02.2015[/td]
[td]Tekirdağ-Terk-Kız[/td]

[/tr]
[tr]
[td]elifturker[/td]
[td]03.2015[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]dlkkrm [/td]
[td]03.2015[/td]
[td]Ankara-Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]mesuf[/td]
[td]05.2015[/td]
[td]Ankara -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]alarak_alone[/td]
[td]05.2015[/td]
[td]Kırklareli -Terk -Rıza -Kız -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nilayss[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Şanlıurfa-Terk -Rıza -Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sudece[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]İstanbul-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]

[tr]

[td]Kelebekcik1616[/td]
[td]06.2015[/td]
[td]Bursa-Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]sessizlayd[/td]
[td]07.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]dadaa[/td]
[td]08.2015[/td]
[td]İzmir -Terk-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]fatos1982[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Bursa -Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]htckrt [/td]
[td]09.2015[/td]
[td]İzmir -Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cigdem 4235[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[/tr]
[tr]

[td]ıneedamiracle[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Arya_20[/td]
[td]09.2015[/td]
[td]Denizli -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]hzrmsn[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk-Rıza-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]BaybPrin[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]Ankara -Terk-Rıza- Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Gülay400[/td]
[td]10.2015[/td]
[td]Gaziantep-Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nazimm[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]İstanbul-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]hazan bahar [/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Mersin -Terk-Rıza-Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Gidaci_[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Denizli-Terk-Rıza-Kız [/td]
[/tr]
[tr]

[td]Levent_life80[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Adana -Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]

[td]elibes85[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]yoksun [/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Ankara-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]umudum 16[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Afyon-Terk -Rıza -Kız[/td]
[/tr]
[tr]

[td]Forever_in_love[/td]
[td]11.2015[/td]
[td]Konya-Terk -Rıza -Kız-Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]birumuzyok [/td]
[td]12.2015[/td]
[td]İstanbul -Terk -Rıza -Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Biliyorsunuz gönüllü anneyim, dönem dönem bu konuyla ilgili de paylaşım yapıyorum bu sayfada... Belki kendi içinizde bir cevap veya hani dışardaki tuzu kuruların yaptığı bazı saçma konuşmalara cevaap olur... yada hani dönem dönem sayfamıza misafirlerimiz geliyor, birinin benzer yolda adım atmasına ve dolayısıyla bir çocuğun daha yüzünün gülmesine vesile olurum...

Oğlum bende kalıyor bu hafta, bu ikinci kalışı oluyor, daha önce de 3 geceyi geçirdik aynı çatı altında...

yaklaşık 7-8 aydır da gönüllü annesiyim... İlk başta gönüllüm diyordu, sonrasında X abla oldum, bir sonraki aşama X anne veya gönüllü anneydi... Şimdi direk annem, annecim diyor...

Bugün bana ilk defa hikayesini anlattı, neler yaşadığını... annesini, bugüne kadar anmadığı babasını... 9 yaşında bu çocuk ve bana dedi ki "Görüyorsun işte anne benimle top gibi oynadılar. O ona attı, o başkasına. kimse istemedi beni, yuvaya bıraktılar". 9 yaşındaki bu çocuğun neler yaşadığını, neler hissettiğini anlayabilir misiniz? anlayabilir miyim ben gerçekten??? Kardeşim ben 8 yaşındayken doğmuştu mesela ben kıskanmış ve kimsenin beni sevmediğini düşünmüştüm... Oysa bu çocuğun yaşadığı sevilmezlik duygusu yanında benim yaşadığım ve hala dün gibi hatırladığım o duygular ne ki...

Babası için yorum yapamadım ama kendimce annesini savunmaya çalıştım, zorda olmasa onu bırakmayacağını, 9 ay karnında taşındığı, fırsatı olsa ona geleceğini, onu çok özlediğini ssöyledim... Asla kabul etmiyor, çok kızgın herşeyden önce... Benim iki annem var dedi, Biri ben diğeri doğuran anne... ama hayatta en çok sevdiği kişi benmişim... Bu söze sevinemedim bile. BİR KİŞİNİN HAYATINDA EN ÇOK SEVDİĞİ KİŞİ OLMAK GURUR VERİCİ GERÇEKTEN ama sanki o sevgide hayatındaki tüm acılar var.

Annem diyor, başka birşey demiyor. Eskiden herşeyden çok korkarmış, ama artık benim annem var, hiçbirşeyden korkmuyorum diyor... Kocaman bir adamın olgunluğu ama o çocuk gözleriyle kuruyor bu cümleleri...

Sonra bana söyleyecek şarkı bulmuş, durup durup söylüyor kaç gündür. Kadını da, şarkıyı da sevmem ama şimdi anlamı farklı benim için... Sadece nkaratını ezberlemiş onu ssöylüyor sarılıp sarılıp

Çok şükür bin şükür seni bana verene
Yazmasın tek günümü sensiz kadere
Ellerimiz bir gönüllerimiz bir
Ne dağlar denizler engeldir sevene.

Nefret ederdim bu tarz şarkılardan, şuan dilimde, içimden onu söylüyorum...

Oğlum hikayesini anlattıktan sonra ben de anlattım. Çocuğum olmadığı için üzüldüğümü ama Allah'ımın bana önce onu, sonrada kardeşini vereceğini söyledim. Her anne karından doğurmaz, bazı annelerin kalbindeki sevgi de yeterdir dedim. Bence dedim, böyle çocuklar çok şanlıdır, çünkü kendilerini seven iki anneleri vardır. Benim oğlan nuh diyor, peygamber demiyor ama... Büyüyünce anneni sen gidersin ziyarete, o zaman görürsün seni ne kadar çok sevip özlediğini demeye çalıştım ama dışarı çıktığında ilk benim yanıma gelmek istiyormuş, eğer annesi görmek isterse zaten gelirmiş, ben nasıl gidiyormuşum onu özleyip yanına...

Boğazım düğüm düğüm kızlar... ailesi ile ilgili onun bilmediği detaylar biliyorum ve ben daha da öfke doluyum belki... Yine de oğlum sevilmediğini, istenmediğini düşünmesin istiyorum... En acısı onun içindeki bu fırtınalar sanırım...

yedirenk79 yedirenk79 sana kurumda iş imkanı var sen onu elinden alıyorsun evlat edinerek diyen kişiye bu hikayeyi anlat... Onlar belki de yaşayamayacakları bir hayatta işe girmeyi değil, bir yere ait olmayı istiyorlar de... 9 yaşında okuyamayan bir çocuğun okumayı ve 4 işlemi nasıl tıkır tıkır yaptığını anlat...

Evlat edindikten sonra gerçeği söylemek istemeyen ailelere de gelsin bu minik konuşmalar... Gerçeği öğrenirse ve giderse veya ya artık beni sevmezse sorularının yanıtı işte burada... siz sevdiğiniz ve adil, dürüst davrandığınız sürece hayatta en çok sevdiği kişi siz olacaksınız.

Bugün oğlumla kardeşinin beek şekerlerini hazırladık mesela, çoğu gitti azı kaldı... Kardeşi olacak diye nasıl hevesli görmelisiniz, oysa iki kardeşi daha var asla adlarını bile anmadığı...

Sözün özü, siz sevginizi verdiğiniz sürece, kat be kat fazlasını alacaksınız zaten :)

Allah mutluluğunu artırsın.. hadi gözünüz aydın arkadaşım. cinsiyet bence de önemli değil.eskiden hep kızım olsun derim şimdi ise ne olursa diyorum :) genelde yuvada sağlık sıkıntısı oluyor sanırım.. dün bir arkadaşım bana birşeyler dedi. çok kızdım. kendinin 2 çocuğu var hiç zorlanmadan çocuk sahibi olmuş.. bana diyorki evlat edinmeyin o çocuğun haklarını elinden alıyorsunuz. devlet onlara iş buluyor okula sınav derdi yok falan. imkanlarınız yetmez devletin onlara verdiği imkanlara karşı.. ya aile özlemi ne olacak çocukların. kendi menfaatimiz için o çocuğun hayatıyla oynuyormuşuz. tersledim biraz açıkçası.sonra da çok üzüldüm. yaşamayan bilemez diye. bugün de aradı açmadım bile telefonu. yani demem şu ki hani oradaki çocukların imkanlarını elinden alıyormuşuz ya neden o zaman hep bu kurumdaki çocuklar hasta falan dimi yani. ay neyse çok kızmışım kusura bakma canım. inşallah oğluşunla çooook mutlu olursun böyle diyenlere karşı bir örnek oluruz

selam....
arkadaşınızın söylediğinin aksine bizler o yavrulara yeni imkanlar sunuyoruz...onlara kucak açıyoruz...benim kzım 1 yaşındaydı...bir hafta geçmişti doğum gününü...tek bir harf yoktu.tek bir hece...tek...tek hece...oturamıyordu bile.hatta ve hatta dönemiyor diye raporu vardı...boş bakıyordu...belki bunları bu kadar yazmak istemezdim ama içiniz rahat olsun diye yazma gereği duydum.bize seçenek sunulduğunda kızımızı seçtiğimizi söylediğimizde sosyal hizmetler görevlisi bile eminmisiniz bu çocuğu almakta diye şaşkınlığını belirtmişti...kendisi de hamile olmasına rağmen o sıralarda.......

şimdi....şimdi belki dünyanın en mutlu yavrusu...hayat fışkırıyor her yerinden...parktayken ,yürürken benim diye dünyaya ilan ediyor kendini...canlı...capcanlı...hiç tanımayan biri bile yanıma oturduğunda ne kadar mutlu diyor...

benim kızım şimdi tüm gelişim evrelerinde yaşıtlarına göre hepsinden önde...

bizler o yavrulara evimizi açıyoruz...aşımızı her şeyimizi paylaşıyoruz.... bizden önce onlar geliyor her ihyiyaçta....canımız oluyor..sizlerin de olacak....değil imkan çalmak her türlü imkanı sağlıyoruz...
neyin imkanını çalıyormuşuz??sorarım...orada çocuklar sadece bakılıyor...sevgi yok...sadece altları değişiyor...sadece karınları çabucak doyuruluyor...vücut temizliği yapılıyor oradaki bayanlarca...çünkü işleri bu...ama sevme yok...dokunma yok...kucağa alma yok...kendileri dediler...sadece rutin bakımlar..bir bayana 7 çocuk düşüyordu benim gittiğim zamanlarda...hiç birini sevme yok...ne kadar doluyum bu konuda....bebeklerden bi tanesi kendince bir strateji geliştirmişti...inanın rol yapar gibi...çok iyi gözlemlerseniz görebiliyordunuz. .daha sizin gölgenizi gördüğü gibi ağzını öy le bir yayıyor öyle bir gülücük yapıyordu ki...sırf ona ilgi göstersinler diye...onu sevsinler diye.....açlar sevilmeye...

bizlerin doğal yollarla anne olanlardan tek farkımız sevgimizin özlemimizin daha fazla olması....öyle kolay yoldan bulup bol keseden atmasınlar....

Sevgili arkadaşlarım;
Doğum sürecinde pek giremedim, biriken sayfaları okudum.. Yavrusuna kavuşan arkadaşlarımı kutluyorum. Bekleyen arkadaşlarıma da sabır diliyorum...
Kızımın kardeşi dünyaya geldi çok şükür. 20 günlük olduk bile.. Ablası daha bi abla oldu sanki, kardeşi ağlayınca hemen beni çağırıyorr "annii bebee eeeee" diyorrr. Kardeşi ağlıyormuş.. Göğsümü gösteriyo, mamaaa diyor.. Emzirecekmişim :) Bu arada geçen gün gel sana da vereyim kızım dedim.. Bir güzel dişledi, ağlayacaktım nerdeyse :) Oyun yaptı şimdi, emmek değil derdi, beni kızdırmakkk.. Isırıyo kaçıyo gülüyo falan :) Ama biraz sütüm artsın, sağıp bardakla veya biberonla vericem. Annesinin sütünün tadına bi baksın fıstığım :)
Sezeryan doğum yaptım kızlar.. İlk günler çok ağrılarım falan vardı. Şimdi daha iyiyim çok şükür.. Bu arada taburcu olup birkaç gün evde kaldıktan sonra bebiş sarılık oldu. Hastaneye yattık tekrar. Sonra idrar yollarında enfeksiyon çıktı. 10 gün kadar kaldı bebiş, yenidoğan yoğunbakımda.. Ben de hastanede kaldım ve her 3 saatte bir gidip emzirip tekrar odaya geliyordum.. Çok üzüldük tabi o günler.. Ve o yenidoğan yoğunbakıma girip emzirirken kucuk kızımı bir gün, aklıma büyük kızım geldi.. Yavrum erken doğduğu için 2 ay küvözde kalmış. O bölüme anneler belli saatlerde geliyor, yavrularını emzirip sevip gidiyorlar sonraki saate kadar... Kızım 2 ay orada kaldığında, saati geldiğinde, diğer anneler gelip çocuklarını emzirdiğinde, benim kızım napıyodu acaba.. Anneler olarak nasıl saat gelse de heyecanla görsek bebeğimizi diye içeri giriyoruz.. Benim canım kızım 2 ay boyunca orda saati de gelse gelen giden yok, yavrumm iştee, mamayla falan beslendi işte demek o zaman da.. Ne bileyim işte anlatabildim mi bilmiyorum ama, orda o durumlar aklıma geldi, üzüldüm böyle sanki, ağladım... Neysee önemli olan şimdi. Şükür anneciğine kavuştu, anneciği her dakika takipteee :) Böyle işte arkadaşlar şükür iyileşti bebeişimiz de evimize geldik... Artık gelen gideni ağırlıyoruz. Darısı dileyen tüm arkadaşlarımın başına...
Geçmiş sayfaları okurken Bursa'da kavuşma süresi ile ilgili özellikle uzmana atıfta bulunularak bir yorum yapılmış.. Ekleyecektim tekrar bulamadım... Biz 2 ay gibi kısa bir sürede kavuştuk yavrumuza evet.. Belki herşeye evet dememizden.. Tüm Türkiye, terk rıza, vs herşeye evet dedik. Ve en önemlisi hasta bebek kabul etmemiz süremizin kısa olmasını sağlamış olabilir.. Ki yavrumuzda çok büyük olmasa da bir sağlık problemi vardı.. Bizden önceki birkaç ailenin kabul etmediğini biliyorum... İyi ki, çok şükür ki kabul etmemişler... Şimdi çok sağlıklıııı çok şükür... Ayrıca uzmanımızz da gerçekten işini çok iyi yapan bir bayandı. Yıllık izne çıkacağı için gece gündüz elindeki yarım raporları yetiştirmeye çalıştığını biliyorum. Ayrıca o kadar hakkıyla yapmaya çalışıyordu ki, bize "birilerini aratmadığınız için teşekkür ederim" demişti.. Demek ki herkes araya birilerini sokup bişeyler yapmaya çalışıyor... Vesselam yani bizim zamanımızdaki uzmanımızdan herkes çok memnundu hakkının yenmesini istemem... Şimdiki bayan da çok kibar ve ilgili.. Ama belki de başvuru sayısı arttı veya bebek sayılarında azalma olabilir... Gerçekten Bursa'da da biraz yavaşladı yerleştirmeler.. Ha şunu da söyleyim, mesela bizim evrak listesini almamız ile evrak teslimi arasında geçen süre sadece 4 gün.. Son hızla hazırladık herşeyi.. Hatta ramazandı, gece sahurlara kadar özgeçmiş yazdık vs..... Ve herşeyin ötesinde kısmettt.... Hangi bebek sizin kısmetinizdeyse onu bekliyorsunuz sevgili arkadaşlarım...
Başka neler yazılmıştı.. Mevlüt süsleri ne dağıtsak falan demişsiniz.. Açıkcası ben buzdolabı süsü vss pek sevmiyorum.. Daha kullanışlı bişeyler dağıtılmasından yanayım.. Mesela kızım geldiğinde mevlüt yapınca (yaz ayıydı Ağustos'tu) biz yelpaze dağıtmıştık.. Sıcakta pek iyi gelmişti herkese :) Geçenlerde bir arkadaşım ufak el kremi dağıttı. Hani böyle hemen çantada taşımalık... Üstleri tabi ki süslenmiş, bebişin adı yazılmış vss.. Yani süsten sizade kullanımlık bişeyler düşünebilirsiniz.. Bakalım biz de yapıcaz 1 aya kadar mevlüt inş.. Ben de şimdi kendime, büyük kızıma, kücük kızıma birörnek, ya da en azından yakın renklerde kıyafet bakınıyorum :)
Bu arada kızımın mahkemesi olmuştu aralıkta... Şükür diğer prosedürler de bitti. Kimliğimizi de aldık.. Ayy cüzdanımda 3 kimlik taşıyorum.. Kendimin, ve iki kızımın.. Pek güzel bişeymiş :)
Bilgi olması açısından yazayım. 1 Ağustosta 1 senemiz dolmuştu. Hemen açtık davayı 3 ağustosta.. Mahkeme günü 9 aralıktı... Tek mahkemede bitti. Ve 28 Ocakta da kimliği çıktı kızımın.. Hani ben önceden ağustosta dolacak hemen eylül ekimde alırız sanıyordum da o yüzden yazayım dedim...
Neyse, kızları uyutttum çok gevezelik ettim :) Canım arkadaşlarım, ahh ahh tüp bebekleri denerkenn ne hayaller kuruyordum... Şimdi iki minik kızz içerde uyuyorlar... Zaman geçiyorrr hayaller gerçek oluyorr.. Tüp bebekte bile başarı oranı belli.. Evlat edinmede kesin gelecek bebişlerr, sadece biraz sabırr..
Hepinize sevgiler..........

Biliyorsunuz gönüllü anneyim, dönem dönem bu konuyla ilgili de paylaşım yapıyorum bu sayfada... Belki kendi içinizde bir cevap veya hani dışardaki tuzu kuruların yaptığı bazı saçma konuşmalara cevaap olur... yada hani dönem dönem sayfamıza misafirlerimiz geliyor, birinin benzer yolda adım atmasına ve dolayısıyla bir çocuğun daha yüzünün gülmesine vesile olurum...

Oğlum bende kalıyor bu hafta, bu ikinci kalışı oluyor, daha önce de 3 geceyi geçirdik aynı çatı altında...

yaklaşık 7-8 aydır da gönüllü annesiyim... İlk başta gönüllüm diyordu, sonrasında X abla oldum, bir sonraki aşama X anne veya gönüllü anneydi... Şimdi direk annem, annecim diyor...

Bugün bana ilk defa hikayesini anlattı, neler yaşadığını... annesini, bugüne kadar anmadığı babasını... 9 yaşında bu çocuk ve bana dedi ki "Görüyorsun işte anne benimle top gibi oynadılar. O ona attı, o başkasına. kimse istemedi beni, yuvaya bıraktılar". 9 yaşındaki bu çocuğun neler yaşadığını, neler hissettiğini anlayabilir misiniz? anlayabilir miyim ben gerçekten??? Kardeşim ben 8 yaşındayken doğmuştu mesela ben kıskanmış ve kimsenin beni sevmediğini düşünmüştüm... Oysa bu çocuğun yaşadığı sevilmezlik duygusu yanında benim yaşadığım ve hala dün gibi hatırladığım o duygular ne ki...

Babası için yorum yapamadım ama kendimce annesini savunmaya çalıştım, zorda olmasa onu bırakmayacağını, 9 ay karnında taşındığı, fırsatı olsa ona geleceğini, onu çok özlediğini ssöyledim... Asla kabul etmiyor, çok kızgın herşeyden önce... Benim iki annem var dedi, Biri ben diğeri doğuran anne... ama hayatta en çok sevdiği kişi benmişim... Bu söze sevinemedim bile. BİR KİŞİNİN HAYATINDA EN ÇOK SEVDİĞİ KİŞİ OLMAK GURUR VERİCİ GERÇEKTEN ama sanki o sevgide hayatındaki tüm acılar var.

Annem diyor, başka birşey demiyor. Eskiden herşeyden çok korkarmış, ama artık benim annem var, hiçbirşeyden korkmuyorum diyor... Kocaman bir adamın olgunluğu ama o çocuk gözleriyle kuruyor bu cümleleri...

Sonra bana söyleyecek şarkı bulmuş, durup durup söylüyor kaç gündür. Kadını da, şarkıyı da sevmem ama şimdi anlamı farklı benim için... Sadece nkaratını ezberlemiş onu ssöylüyor sarılıp sarılıp

Oğlum hikayesini anlattıktan sonra ben de anlattım. Çocuğum olmadığı için üzüldüğümü ama Allah'ımın bana önce onu, sonrada kardeşini vereceğini söyledim. Her anne karından doğurmaz, bazı annelerin kalbindeki sevgi de yeterdir dedim. Bence dedim, böyle çocuklar çok şanlıdır, çünkü kendilerini seven iki anneleri vardır. Benim oğlan nuh diyor, peygamber demiyor ama... Büyüyünce anneni sen gidersin ziyarete, o zaman görürsün seni ne kadar çok sevip özlediğini demeye çalıştım ama dışarı çıktığında ilk benim yanıma gelmek istiyormuş, eğer annesi görmek isterse zaten gelirmiş, ben nasıl gidiyormuşum onu özleyip yanına...

Boğazım düğüm düğüm kızlar... ailesi ile ilgili onun bilmediği detaylar biliyorum ve ben daha da öfke doluyum belki... Yine de oğlum sevilmediğini, istenmediğini düşünmesin istiyorum... En acısı onun içindeki bu fırtınalar sanırım...

yedirenk79 yedirenk79 sana kurumda iş imkanı var sen onu elinden alıyorsun evlat edinerek diyen kişiye bu hikayeyi anlat... Onlar belki de yaşayamayacakları bir hayatta işe girmeyi değil, bir yere ait olmayı istiyorlar de... 9 yaşında okuyamayan bir çocuğun okumayı ve 4 işlemi nasıl tıkır tıkır yaptığını anlat...

Evlat edindikten sonra gerçeği söylemek istemeyen ailelere de gelsin bu minik konuşmalar... Gerçeği öğrenirse ve giderse veya ya artık beni sevmezse sorularının yanıtı işte burada... siz sevdiğiniz ve adil, dürüst davrandığınız sürece hayatta en çok sevdiği kişi siz olacaksınız.

Bugün oğlumla kardeşinin beek şekerlerini hazırladık mesela, çoğu gitti azı kaldı... Kardeşi olacak diye nasıl hevesli görmelisiniz, oysa iki kardeşi daha var asla adlarını bile anmadığı...

Sözün özü, siz sevginizi verdiğiniz sürece, kat be kat fazlasını alacaksınız zaten :)
Oncelikle buyuk azmin ve cesaretinden dolayi tebrik ediyorum canm seni.
Cok guzel seyler yapiyosun.
Belkide o yavrunun hayatini kurtardin.
Sen gitmeseydin belki kimse gitmeyecekti.
Biyolojik aile zaten gelmiyomus ama bizlerde gitmiyoruz :KK43:
Sen gittin ama.
Gitmeseydin,tutmasaydin elinden arkadas abla anne olmasaydin ona belkide hayata duydugu kinle yanlis yollara gidebilirdi.
Ama simdi sevginin nedemek oldugunu ogrendi.
Ne diyomus bak.burdan cikinca sana gelicem diyomus.
Ne kadar masum.nekadar basit hayalleri var.
Bi yavrunun yuregine dokunmak nasil bi duygu yasamak isterdim.
Srninle gecirdigi bi haftasi ona omur boyu yetecek.ilerde anlatacak seni.
Bende isterdim.ama cesaretim yok.
Oyuzden tebrik ediyorum ve saygi duyuyorum.
İnsallah 4kisilik mutlu huzurlu bi omur suren aile olursunuz.

açıkçası bu tür sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.ondan dolayı sanırım ensest ilişki daha mı iyi olur..çübkü çocuğu alacağım derdine düşmezler diye düşünüyorum
Buluntu bebek en iyisi galiba bilmiyorum :(
benim de aklımda hep şu soru var yetkili birini bulupta soramadım 'evlat edinilen çocuk anne ve baba rızası ve mahkeme kararıyla bir aileye verilmiş olsa bile biyolojik anne veya babadan birsisi 5 yıl içersinde yeniden mahkeme açıp karardan vazgeçtik çocuğumuzu istiyoruz diyebilir'diye bir duyum almıştım. Nimet Çubukçu o zamanlar bakandı artık böyle birşey olmayacak aileler huzursuz yaşamayacak demişti bunu da duymuştum ama sonuç ne bilmiyorum. bilen biri var mı?

Sevgili arkadaşlarım;
Doğum sürecinde pek giremedim, biriken sayfaları okudum.. Yavrusuna kavuşan arkadaşlarımı kutluyorum. Bekleyen arkadaşlarıma da sabır diliyorum...
Kızımın kardeşi dünyaya geldi çok şükür. 20 günlük olduk bile.. Ablası daha bi abla oldu sanki, kardeşi ağlayınca hemen beni çağırıyorr "annii bebee eeeee" diyorrr. Kardeşi ağlıyormuş.. Göğsümü gösteriyo, mamaaa diyor.. Emzirecekmişim :) Bu arada geçen gün gel sana da vereyim kızım dedim.. Bir güzel dişledi, ağlayacaktım nerdeyse :) Oyun yaptı şimdi, emmek değil derdi, beni kızdırmakkk.. Isırıyo kaçıyo gülüyo falan :) Ama biraz sütüm artsın, sağıp bardakla veya biberonla vericem. Annesinin sütünün tadına bi baksın fıstığım :)
Sezeryan doğum yaptım kızlar.. İlk günler çok ağrılarım falan vardı. Şimdi daha iyiyim çok şükür.. Bu arada taburcu olup birkaç gün evde kaldıktan sonra bebiş sarılık oldu. Hastaneye yattık tekrar. Sonra idrar yollarında enfeksiyon çıktı. 10 gün kadar kaldı bebiş, yenidoğan yoğunbakımda.. Ben de hastanede kaldım ve her 3 saatte bir gidip emzirip tekrar odaya geliyordum.. Çok üzüldük tabi o günler.. Ve o yenidoğan yoğunbakıma girip emzirirken kucuk kızımı bir gün, aklıma büyük kızım geldi.. Yavrum erken doğduğu için 2 ay küvözde kalmış. O bölüme anneler belli saatlerde geliyor, yavrularını emzirip sevip gidiyorlar sonraki saate kadar... Kızım 2 ay orada kaldığında, saati geldiğinde, diğer anneler gelip çocuklarını emzirdiğinde, benim kızım napıyodu acaba.. Anneler olarak nasıl saat gelse de heyecanla görsek bebeğimizi diye içeri giriyoruz.. Benim canım kızım 2 ay boyunca orda saati de gelse gelen giden yok, yavrumm iştee, mamayla falan beslendi işte demek o zaman da.. Ne bileyim işte anlatabildim mi bilmiyorum ama, orda o durumlar aklıma geldi, üzüldüm böyle sanki, ağladım... Neysee önemli olan şimdi. Şükür anneciğine kavuştu, anneciği her dakika takipteee :) Böyle işte arkadaşlar şükür iyileşti bebeişimiz de evimize geldik... Artık gelen gideni ağırlıyoruz. Darısı dileyen tüm arkadaşlarımın başına...
Geçmiş sayfaları okurken Bursa'da kavuşma süresi ile ilgili özellikle uzmana atıfta bulunularak bir yorum yapılmış.. Ekleyecektim tekrar bulamadım... Biz 2 ay gibi kısa bir sürede kavuştuk yavrumuza evet.. Belki herşeye evet dememizden.. Tüm Türkiye, terk rıza, vs herşeye evet dedik. Ve en önemlisi hasta bebek kabul etmemiz süremizin kısa olmasını sağlamış olabilir.. Ki yavrumuzda çok büyük olmasa da bir sağlık problemi vardı.. Bizden önceki birkaç ailenin kabul etmediğini biliyorum... İyi ki, çok şükür ki kabul etmemişler... Şimdi çok sağlıklıııı çok şükür... Ayrıca uzmanımızz da gerçekten işini çok iyi yapan bir bayandı. Yıllık izne çıkacağı için gece gündüz elindeki yarım raporları yetiştirmeye çalıştığını biliyorum. Ayrıca o kadar hakkıyla yapmaya çalışıyordu ki, bize "birilerini aratmadığınız için teşekkür ederim" demişti.. Demek ki herkes araya birilerini sokup bişeyler yapmaya çalışıyor... Vesselam yani bizim zamanımızdaki uzmanımızdan herkes çok memnundu hakkının yenmesini istemem... Şimdiki bayan da çok kibar ve ilgili.. Ama belki de başvuru sayısı arttı veya bebek sayılarında azalma olabilir... Gerçekten Bursa'da da biraz yavaşladı yerleştirmeler.. Ha şunu da söyleyim, mesela bizim evrak listesini almamız ile evrak teslimi arasında geçen süre sadece 4 gün.. Son hızla hazırladık herşeyi.. Hatta ramazandı, gece sahurlara kadar özgeçmiş yazdık vs..... Ve herşeyin ötesinde kısmettt.... Hangi bebek sizin kısmetinizdeyse onu bekliyorsunuz sevgili arkadaşlarım...
Başka neler yazılmıştı.. Mevlüt süsleri ne dağıtsak falan demişsiniz.. Açıkcası ben buzdolabı süsü vss pek sevmiyorum.. Daha kullanışlı bişeyler dağıtılmasından yanayım.. Mesela kızım geldiğinde mevlüt yapınca (yaz ayıydı Ağustos'tu) biz yelpaze dağıtmıştık.. Sıcakta pek iyi gelmişti herkese :) Geçenlerde bir arkadaşım ufak el kremi dağıttı. Hani böyle hemen çantada taşımalık... Üstleri tabi ki süslenmiş, bebişin adı yazılmış vss.. Yani süsten sizade kullanımlık bişeyler düşünebilirsiniz.. Bakalım biz de yapıcaz 1 aya kadar mevlüt inş.. Ben de şimdi kendime, büyük kızıma, kücük kızıma birörnek, ya da en azından yakın renklerde kıyafet bakınıyorum :)
Bu arada kızımın mahkemesi olmuştu aralıkta... Şükür diğer prosedürler de bitti. Kimliğimizi de aldık.. Ayy cüzdanımda 3 kimlik taşıyorum.. Kendimin, ve iki kızımın.. Pek güzel bişeymiş :)
Bilgi olması açısından yazayım. 1 Ağustosta 1 senemiz dolmuştu. Hemen açtık davayı 3 ağustosta.. Mahkeme günü 9 aralıktı... Tek mahkemede bitti. Ve 28 Ocakta da kimliği çıktı kızımın.. Hani ben önceden ağustosta dolacak hemen eylül ekimde alırız sanıyordum da o yüzden yazayım dedim...
Neyse, kızları uyutttum çok gevezelik ettim :) Canım arkadaşlarım, ahh ahh tüp bebekleri denerkenn ne hayaller kuruyordum... Şimdi iki minik kızz içerde uyuyorlar... Zaman geçiyorrr hayaller gerçek oluyorr.. Tüp bebekte bile başarı oranı belli.. Evlat edinmede kesin gelecek bebişlerr, sadece biraz sabırr..
Hepinize sevgiler..........

baharım.....

sana çok geçmiş olsun,yavrucuğunu güle güle iyi günlerde hayırlı geleceklerde büyüt...kızların sana hayırlı evlat olsunlar inşallah..

okuyunca anımsadım....bizim kızımızı da onu görmeye gittiğimizde biz getiren bayan yalvarır vari bir konuşmayla bir hafta önce başka bir ailenin geldiğini hastalığı nedeniyle vazgeçtiklerini bizim onu almamamızı istemişti bizden....inanın orada çok dokunaklı sahneler yaşanıyor....anımsadım...

bilginize.....kriterlerinize.....

Buluntu bebek en iyisi galiba bilmiyorum :KK43:
benim de aklımda hep şu soru var yetkili birini bulupta soramadım 'evlat edinilen çocuk anne ve baba rızası ve mahkeme kararıyla bir aileye verilmiş olsa bile biyolojik anne veya babadan birsisi 5 yıl içersinde yeniden mahkeme açıp karardan vazgeçtik çocuğumuzu istiyoruz diyebilir'diye bir duyum almıştım. Nimet Çubukçu o zamanlar bakandı artık böyle birşey olmayacak aileler huzursuz yaşamayacak demişti bunu da duymuştum ama sonuç ne bilmiyorum. bilen biri var mı?

bildiğim kadarıyla maalesef o 5 yıl kriteri de kalktı....hiç bir zamana kısıtlaması yok şimdi...yeniden .mahkemea açma hakkına sahip biyolojikler...sadece mahkeme açma haklarına sahip...kesin geri alacaklar diye bir şey yok...

Çok güçlü bir kadınsın ilk önce onu söylemeliyim. Kızın geldiğinde de kızın ve oğlunla çok güzel bağlar kuracağına tüm yüreğimle inanıyorum. Evin içinde 3. bir nefes 3. bir ses harika bir şey olsa gerek. Oğlunla ne güzel bebek şekerlerini de birlikte hazırlıyorsunuz :)))) Çok yakında 4 ses, 4 nefes..... Kalabalık aile hikayelerini dört gözle beklyorum.

Hiç ümitsizliğe düşme. Bak kendin söylüyorsun doğurma ihtimalim yok diye. Oysa evladının geleceği kesin. Sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor. En güzel evlat gelecek, sadece doğru zamanı bekliyor.
İstanbul için ben Ekim ayında gittiğimde Temmuz 2014 bebeklerini verdiklerini söylemişlerdi. Arada vermediklerinde belki evrak sorunları filan vardır, bilemedim. Listeyi de bulamadım şimdi.

Temmuz 2014 bebekleri yerlestiriliyorsa hic yoktan iyidir, hayirlisi olsun insallah hepimiz icin. Tesekkur ederim.

çok üzüldüm. verdiğin bilgilere bakıyorum da demişsinki 2014 yılının 4. ayı... geçen yıl istanbuldan baş vurup anne olan bir tanıdığım var. acaba senin kriterlerine uygun bebek mi olmadı? çünkü yelpazeni ne kadar geniş tutarsan şansın o kadar fazla oluyor. kendimden örnek vereyim türkiyenin her yerinden kız erkek terk rıza ensest farketmez demiştik çok şükür 5 ay bile beklemedim. inşallah sende beklemezsin tez zamanda evin kucağın bebeğinle dolar. üzme kendiniz her işte bir hayır var.

Siz hangi ildesiniz? 5 ayda yerlestirilme yapilan bir sehir oldugunu bilmiyordum. Masallah cok sanslisiniz. Biz de ve cogu insan da zaten tum Turkiye'ye, terk riza kiz erkek hasta bebek herseye evet diyoruz ki.. Bizim de yelpazemiz genis ama bu dediginiz surelerde yerlestirilme yapildigini duymamistim. Sadece gecen senelerde Bursa'da 3-4 ay icerisinde yerlestirmelerin oldugunu gormustuk. Orada da artik durum degisti, siralar uzadi.
Hayirlisi olsun insallah.

Arkadaşım öyle ümitsizliğe kapılma sabrın sonu selamettir sabretmemiz gerekiyor hem burda yazan arkadaşlarımız oldu çok yavaş ileleyipte birden hızlandığınıda okuduk öylede olabilir dediğin gibi bende Bursadan başvurdum hızlı ilerliyormuş diye sevindim ama burada tamam sıraları çok büyük rakamlarla başlamıyorsun ama çokda hızlı ilerlediği söylememez canım ama birden ilerler ümidiyle bekliyorum inan inşallahda hepimiz için öyle olur

Hayirlisi olsun insallah hepimiz icin.
Allah razi olsun.
Siralar tam bi muamma..

bu kadar karamsar düşünme bence canım, çünkü çocuk konusunun imkansız olmadığını ben bu sayfaya katılınca farkettim.yoksa hep karamsar yaklaşıyordum. sabır..

Bizim surecimiz burdaki herkesten biraz daha farkli.. Tum sureci bos yere bize yasatip, sonra tekrar basa sardirdilar. Olan bizim gecen yillarimiza oldu.
O yuzden sabir denildikce daha da afakanlar basiyor. Hayirlisi olsun artik, yapacak birsey yok.

Ben boyle sacmalik gormedim. O nasil bir mantiktir? Sinav, is, para.. Maddi seyler bir sekilde yerine konulur ama manevi boslugun yerini ne dolduracak? Devletin o kadar iyi baktigini ve evlat edinilerek cocuklara haksizlik yapildigini dusunuyorsa once ise kendi cocuklarindan baslasin madem? Tovbe tovbe.. Kendi dogurdu ama hakkini verebiliyor mu acaba? Allahim ya..

Kendi menfaatiniz icin dedi bir de? Ben boyle dilinin filtresi olmayan, kendi sacma dusuncelerini baskalarina kusan insanlarin zihniyetini algilayamiyorum. Allah akil fikir versin. Bir cocuga yuvamizi kalbimizi acmakla ne korkunc insanlar oluyormusuz bizler boyle...
Pessss.

Me

Hayatisiltisi, sana sormak istedigim cok sey var. Gonullu annelikle koruyucu aile olmanin farki nedir? Diyalogunuza bayildim, masallah. Tam bir anne ogul olmussunuz. Senin adina cok cok sevindim. Biyolojik anneden nefret etmesin diye yaptigin ugraslar gozden kacmiyor, ne guzel.. Ben de acikcasi evlat edinme sirasinda beklerken icimdeki bu sevgiyi, imkanlarimi aile sicakligina ihtiyaci olan bir bebek ya da cocukla paylasmak istiyorum ama surecte hem o hem de ben eger olumsuzluk olursa ne sekilde etkileniriz diye cekncelerim var

Oğlunun gözlerinden öp benim icin lütfen teşekkürler cokkkkkkkkk teşekürler hep yaz. ..

Back
X