- 7 Ocak 2011
- 161
- 249
- 103
Sanki başka sevap işleyecek hiçbişey yok evlat edindikya cennetliğiz onlara göre ohhh cennette o kadar ucuzdu sanki bu soyut düşünce ne zaman değişir değişirde bizim gözümüz görürmü bilmem yahuu anlasalar artık biz sevap işlemek iiçin değil ANNE olmak için evlat ediniyoruz inanın bizim onlara daha çok ihtiyacımız varToplumumuzdaki bu sevap olur, iyilik olur algısı değişmeli... Bizimkisi karşılıklı bir durum. Ailesiz bir çocuğa aile, çocuksuz bir aileye çocuk... Sevap için değil hayatlarımızı tamamlamak amaç. Ama sevapsa da kimilerine göre günahsa da bu yol bizim yolumuz. Birbimizi beklediğimiz bir yol bu tek taraflı değil.
Sizin gibi dusunen ne kadar az. Ne guzel hem hamilesiniz hemde evladiniz oldugu halde ona kardes dusunuyorsunuz.sizi icten kutluyorum. Arkadaslarim evlatlik denince kizmislar gibi ama uzulmeyin sizin demek istediginizi yanlis anladilar sanirim. Esinizide bu gorusunden kutluyorum. Maalesef evladi olmayipta evlat edinmek istemeyen okadar cok esler varki bu durum daha uzucu....Benimde çoçukluk hayalimdir evlat edinmek. Bebeğimi kucağımı aldıktan biraz büyüttükten sonra sorumluluk alıp alamayacağımı ölçtükten sonra bende evlat edinmek istiyorum.Okadar masum yavrular anne sevgisine hasretlerki bi el uzatmakta bize düşer..eşimde bende evlendiğimizde bebeğimiz olsada olmasada evlatlık düşündük hep.. sadece bebeği olmayanlar değil ,,bebeği olup ve sorumluluğu kaldırabilicek herkes bi çoçuğu mutlu etmeli hiç yapamıyorsa koruyucu aile olmalı ..
Hamileyim bebeğim olucak inşallah ama şunu biliyorumki annelik doğurmakla değil emekle vicdanla sevgiyle oluyor..Allah tüm isteyenlere yani bunu hakkıyla göğüsleyebilicek tüm isteyenlere nasip etsin,,sıranız çabucak gelsin inşallah.
Sizlere çok teşekkürederim çoçuklara umut olacağınız için,onları geleceğe topluma kazandırmak kadar sevap birşey olabilrmi?
Kendi adima cvp veriyim ben canm.yanlis anlamasin kimse.Sizin gibi dusunen ne kadar az. Ne guzel hem hamilesiniz hemde evladiniz oldugu halde ona kardes dusunuyorsunuz.sizi icten kutluyorum. Arkadaslarim evlatlik denince kizmislar gibi ama uzulmeyin sizin demek istediginizi yanlis anladilar sanirim. Esinizide bu gorusunden kutluyorum. Maalesef evladi olmayipta evlat edinmek istemeyen okadar cok esler varki bu durum daha uzucu....
Ben bazen sizin kadar iyi niyetli olamiyorum.herkes iyi degil.herksin davranisi ve soyledikleri benm iyiligim icin degil.Arkadaşlar aranızda yeniyim ama gözlemleme fırsatım oldu. Birkaç arkadaşın çok hassas olduğunu farkettim. Tüm arkadaşların böyle olduğunu düşünmüyorum. Elbette zor bir imtihanımız var ama bu demek değil ki "biz hassasız, yaralıyız ona göre konuşun, davranın" Birisi buraya nokta koyarsa altında art niyet aramamak lazım. birisi "evlatlık" diyorsa onu kırarak düzeltmemek lazım. " ne güzel o çocuklara bakarak sevap kazanacaksın" diyene " sevap o kadar ucuz değil" diyerek tepki vermemek lazım. Yanlış düşünceler demiyorum ama siz karşıdakinin ince fikirli olmasını istiyorsanız siz de ince fikirli olmalısınız. Ki bu üç örnekte de kesinlikle bir kasıt olmadığını düşünüyorum. Bunu söylemekteki amacım zaman zaman bu hissiyatlara benim de kapılmam. Hem dışardan hem içerden bir gözle değerlendirmek istedim. Katılmayabilirsiniz sadece düşünmenizi istedim. Bize iyi niyetle yaklaşan, iyi nasihatler veren, dua eden insanlara bazen sadece "teşekkür ederim" demek gerekiyor.
Benim cennet o kadar ucuz değil dediğimemi takıldınız elbette değil cennet o kadar ucuz benim burdaki söylemim sadece o bayana değil herkezin söylediği bu aaa ne güzel sevap cennetliksiniz biz ince düşündüğümüz için zaten tepkimiz yoksa kimsenin nolktası virgülü bizi ilgilendirmiyor buda benim düşüncem yıllardık o kadar yaralandıkki bu konularda ancak bu kadar incelik gösterebiliyoruz buda benim düşüncem saygılar...Arkadaşlar aranızda yeniyim ama gözlemleme fırsatım oldu. Birkaç arkadaşın çok hassas olduğunu farkettim. Tüm arkadaşların böyle olduğunu düşünmüyorum. Elbette zor bir imtihanımız var ama bu demek değil ki "biz hassasız, yaralıyız ona göre konuşun, davranın" Birisi buraya nokta koyarsa altında art niyet aramamak lazım. birisi "evlatlık" diyorsa onu kırarak düzeltmemek lazım. " ne güzel o çocuklara bakarak sevap kazanacaksın" diyene " sevap o kadar ucuz değil" diyerek tepki vermemek lazım. Yanlış düşünceler demiyorum ama siz karşıdakinin ince fikirli olmasını istiyorsanız siz de ince fikirli olmalısınız. Ki bu üç örnekte de kesinlikle bir kasıt olmadığını düşünüyorum. Bunu söylemekteki amacım zaman zaman bu hissiyatlara benim de kapılmam. Hem dışardan hem içerden bir gözle değerlendirmek istedim. Katılmayabilirsiniz sadece düşünmenizi istedim. Bize iyi niyetle yaklaşan, iyi nasihatler veren, dua eden insanlara bazen sadece "teşekkür ederim" demek gerekiyor.
Bende biktim sevap isliyeceksin lafindan kimse ne guzel anne baba olacaksiniz evladiniz olacak demiyor tutturmuslar sevap isliyosunuz baska laf yok biz sevap isleriz diye bu yola cikmadik ki anlatamiyorsun anne baba olacagimiz umurunda degil kimsenin evimizde bakmak icin aldigimizi dusunuyorlar nasil bir kalp tasiyorlarsaSanki başka sevap işleyecek hiçbişey yok evlat edindikya cennetliğiz onlara göre ohhh cennette o kadar ucuzdu sanki bu soyut düşünce ne zaman değişir değişirde bizim gözümüz görürmü bilmem yahuu anlasalar artık biz sevap işlemek iiçin değil ANNE olmak için evlat ediniyoruz inanın bizim onlara daha çok ihtiyacımız var
BİRDE karar verseler sevapmı günahmı :) Vallahi kimsenin düşünceside umrumuzda değil açıkcası yaşaman ne bilsinki ne anlatsak nafile belkide bazen en iyisi herşeye gözünü kulağını kapatmak Rabbim hayırlı tez zamanda kavuştursun bizi yeter .Bende biktim sevap isliyeceksin lafindan kimse ne guzel anne baba olacaksiniz evladiniz olacak demiyor tutturmuslar sevap isliyosunuz baska laf yok biz sevap isleriz diye bu yola cikmadik ki anlatamiyorsun anne baba olacagimiz umurunda degil kimsenin evimizde bakmak icin aldigimizi dusunuyorlar nasil bir kalp tasiyorlarsa
biz başvurduğumuzda 2 yıl bekleyebilirsiniz demişlerdi. gebeliğim 5 ay sürdü :) onun için bu işler kısmet işi bence sıraya pek bakmıyor. umutla sevinçle beklediğinize eminim zaten umuda umut katmak istedim :)Hic uzulme.canini sıkma.simdi sen erken geliyo bursada diye sartladin kendini tabi listeye bakarak.oyuzden fazlasi üzüyo seni.
Biseneyi gozden cikar daha kolay olur beklemesi ozmn.
Mesela ben birbucuk sene beklicem diye sartliyorum kendimi.yoksa hergunumuz gecmez zorlaniriz.
Hayirli saglikli olsunlarda bebislerimiz biraz gec olsunlar napalim
Allah razi olsun.evet belli olmuyo ama bi ortalamasi var sanirim beklemenin.biz başvurduğumuzda 2 yıl bekleyebilirsiniz demişlerdi. gebeliğim 5 ay sürdü :) onun için bu işler kısmet işi bence sıraya pek bakmıyor. umutla sevinçle beklediğinize eminim zaten umuda umut katmak istedim :)
siz nerden başvurmuştunuz acaba bide kaçıncı sıradaydınız. bende çok heyecanlıyımda bu konuda ona göre fazla umutlanmak istemiyorum .biz başvurduğumuzda 2 yıl bekleyebilirsiniz demişlerdi. gebeliğim 5 ay sürdü :) onun için bu işler kısmet işi bence sıraya pek bakmıyor. umutla sevinçle beklediğinize eminim zaten umuda umut katmak istedim :)
siz nerden başvurmuştunuz acaba bide kaçıncı sıradaydınız. bende çok heyecanlıyımda bu konuda ona göre fazla umutlanmak istemiyorum .Allah razi olsun.evet belli olmuyo ama bi ortalamasi var sanirim beklemenin.
Mesela ben birbucuk sene beklerim gibime geliyo oda en iyi ihtimal.cunku istanbulda cok basvuru var galiba.
Eski yazilari okumustumda hep bekleyenler bu sene gelir demisler ama mesela onun ustune 1sene beklemisler.
Hayirli saglikli olsunda bekleriz.hayirli zamanda gelsin hepimizin evladlari
ben böyle tek tek soruyorum ama heyecanıma verin :)
Cok tesekkur ederiz.bizler iyilik olsun diye onlara iyilik olsun diye cikmadik bu yola.
Onlarin bize degil bizim onlara ihtiyacimiz var.bizde yuvadaki cocuklarda daha vahim durumdayiz onlara nazaran.
Bi guluslerine sevgilerine açiz yillardir.
Onlar bizim dunyamizi hayatimizi degistirecek.elimizden tutup ayaga kaldiracak.hasretle ozlemle minnetle bekliyoruz yavrularimizi.
Sizde hayirlisiyla alin bebiginizi kucaginiza.ilerde hic olmadi koruyucu aileliligi dusunun.
Bu arada evlatlik degil "evlad,can,aşk,sevgili,hayatin anlami,kuzu,tatlisko,minnak......
Sizin gibi dusunen ne kadar az. Ne guzel hem hamilesiniz hemde evladiniz oldugu halde ona kardes dusunuyorsunuz.sizi icten kutluyorum. Arkadaslarim evlatlik denince kizmislar gibi ama uzulmeyin sizin demek istediginizi yanlis anladilar sanirim. Esinizide bu gorusunden kutluyorum. Maalesef evladi olmayipta evlat edinmek istemeyen okadar cok esler varki bu durum daha uzucu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?