Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar listeyi incelediğimde çok kısa zamanlarda kavuşanlar olmuş bebişine... Farklı bi başvuru mu acaba onlar? 1 ay var 3 ay var? İl sosyal hizmetlerden mi bu başvurular hep?
Evet ya eskiden oyleymis galiba.yada yas araligi falan farkimi vardi bilmiyorum.tabi o 2ayda kavusanlardan kimse yok forumda soramiyoruzda bende merak ediyorum.
Ama eskiye gore uzamis kavusmalar.
Zaten listedende anlasiliyo her sene biraz daha uzamis.
Mesela istanbulda 2014un ocak ayi basvurusu tam 1senede kavusmus.
2014 sonlarina dogru yapilan basvurular 15ayi bulmus.ikiside riza erkek mesela.
Gitgide uzuyo bekleme siralari.
Hakkimizda hayirlisi artik yapcak bisry yok.insallah cabuk gecer siralar.

Benim eşim duygularını kolay kolay belli etmez, edemez nedense. Öyle kolay kolay gözleri dolmaz mesela yada doluyorsa da kaçar ortamdan kimse görmez. Öyle çok sevgi pıtırcığı gibi durmaz dışardan, çok çok nadir anlarda duygularını dışa vurur.

Başvurumuzdan bu yana ben her zırıl zırıl ağladığımda, dik duran, hatta zaman zaman acaba sadece beni kırmamak için mi kabul etti başvurmayı dedirten davranışları olmadı değil. mesela bir görüşmemizde dayanamamış ağlamıştım ben çocukla ilgili hayallerimizi sorduğunda uzmanımız. Çıkıştane var ağlayacak abarttın sen de demişti mesela.

Bebek şekerlerini hazırlamaya başladığımda, sen de sosyete uydun, eskiden böyle şeyler mi vardı, gereksiz yoruyorsun kendini falan demişti. şimdi bal kavanozlarım ve keçe arılarımı görünce ne iyi yaptın, ne kadar yaratıcısın, çok güzel düşünmüşsün diye diye bir hal oldu günlerdir. akşam eve gelince getir bir daha bakayım diyor :) etiketine kadar kendim tasarladım bu arada. (aklınızda olsun parti malzemeleri satanlar vs gereksiz yüksek fiyat istiyor, flash diskle kırtasiyeye götürdüm. 3 tl ye hem etiketleri hem keçelere zımbalanacak kağırları bastırdım)

Bu aralar ister istemez her konumuz kızımız... bu kadar zaman duygu belirtisi göstermeyen adam gitti bambaşka biri geldi. Ben bebek kucağıma alamam, düşürürüm diye korkarım diyordu birkaç ay öncesine kadar, şimdi kucağında nasıl pışpışlayacağını, nasıl niniler söyleyeceğini anlatıyor; bir şarkı bulmuş onu söyleyecekmiş kızına uyuturken...

Kızıma tek kıyafet alamadım bugüne kadar ama geçen dayanamadım 9-12 ay veya 1 yaş body ve tişört aldım birkaç tane. dün akşam eşime gösterdim aldıklarımı. Ayı belli olmadan kıyafet almama son derece karşı olan adam gitti bir anda, aa çok güzelmiş, biraz daha alsaydın diyen bir adam geldi karşıma. aldı hepsini tek tek kokladı üstelik. bunların hepsi benim kızım gibi kokacak biliyor musun dedi ve başladı ağlamaya...

O ağladı, ben ağladım... dün gecemiz karşılıklı ağlayarak geçti...

bugün bile hala içim bir hoş... sabah aradım, 1 sıra daha atmışız. Bir adım daha azaldı. son birkaç adım kaldı ama keşke koşabilsek...

Sevinç gözyaşlarınız olsun artık inşallah ..Aynen benim eşim de hiç hayal kurmadi yıllarca ama artık bişey konuşurken bile kızım gelse şu şöyle bu böyle olur diyor birde işe Nasıl gidecekmis cok ozlerim emekli olsunmuş hahaha ....En kısa zamanda haberiniz gelsin hayatisiltisi insallahhhhhhh

Aglattiniz beni. Esinizin kizinizin bodylerini koklayip aglamasi beni de aglatti. Boyle zorluklar ilk etapta insana kotu gelse de sonra bir bakiyoruz bu tarz imtihanlar esleri birbirine yakinlastiriyor. Hayirlisiyla en kisa zamanda kavusursunuz insallah saglikla.. Hepimizin duasi bu.

Hepimizin kucağı en kısa zamanda dolsun, o kokuyu çekelim içimize derin derin inşallah

Ne güzel yazmışsın canım bende çok duygulandım özellikle bugün çok hassasım tez zamanda kavuşun inşallah güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum sen yazınca heyecanlanıyorum acaba mı diye

Kızlar bugün çok hassasım yazmak istedim az önce uzmanımızla görüştüm sırayı sormak için aradım hiç ilerlememiş sıram çok ilerlerde değil ama rahat 1 sene sürer dedi çok etkilendim üzüldüm Bursada çabuk sıra geliyor diye hazırlıklarımın hepsini yaptım ama burdada sıralar eskisi gibi değil başka şehirlerden dosya geliyormuş önümüze hayırlısı olsun artık diyorum arkadaşlar geç olsun güç olmasın ama bekleme süreleri eskiye oranla ne kadar uzun geldi anlamadım ben yazın gelir diye düşünüyordum ama nasip inşallah yinede çabuk ilerler

Anne olmak nasıl başka bişey
Şimdi bana tarif et deseniz ne diyeceğimi bilemiyorum
Minicik bir el kocaman bir sevgi
Her gülüşte dünyanın en kıymetli hazinesi
Her ağlayışta bin parça eden
Gözlerine hayran olduğum minik sevdiğim
Çok bekledik uğruna
Geçmeyen aylar bitmeyen sıralar
Bitermi diyordum bitiyormuş
Üstelik sanki yıllarca beklememisiz gibi sanki dün başvurduk tüm herşey unutuluyor muş
Hani bir canım var feda ederim
Öyle seviyorum
Seveceğimizi biliyordum da bukadar seveceğimizi bilmiyordum
Öyle büyük öyle kocaman öyle candan
Ponciğim yokken acaba nasıl yaşamısız
Aslında sadece onun gelmesi için yaşamışız
Ponciğim geldi ya hayat geldi evimize
Babası deli divane ben pervane
Kurban olurum sana herdiyişinde babasına bir gülücükler saçıyor anlatamam
Dünyada böyle bir mutluluk varmıdır bilmiyorum
Tek üzüntümüz neden onca yıl tedavilerde geçti bu huzurdan bu sevgiden yıllarca mahrum yaşadık
Bir su damlası bir güneş ışığı bir can bir nefes uğruna ömrüm feda
Anne olmak nasıl güzel
Şimdilerde annemi daha çok anlıyorum
Gerçekten anne olmadan anneni anlıyamıyormuşsun
Normalde olsa bukadar harekete dayanamaz dım
Anne olunca ne uykusuzluk nede açlık
Allah farklı güç veriyor
Ençok düşündüğüm ya uyunamazsam idi hafif derinden nefes alsa anında dikiliyorum
Evimize can geldi hayat geldi
Zaman da sonunda anne oldu
Önceden de dua ederdim su gibi seçsin evladına kavuş diye
Şimdi ise diyorum ki Rabbim bir an önce bekleyen tüm herkes kavuşsun
Evlat neymiş
Kavuşunca daha farklı anlıyorsun
Oturmaya vakit bulamıyorum
Yılların beklenen sultanı gelince tüm gün onunla geçiyor
Varmıydı öncesi yoktu boştu
Çok şükür bin şükür artık var
Rabbim den dileğim tez vakitte kavuşun yok böyle sevgi bambaşka bir aşk
İnşallah bacılar tüm bekleyen anne adaylarımız tez vakitte anne olsunlar
Cennet kokusunu kulaklarına alsınlar

Hic uzulme.canini sıkma.simdi sen erken geliyo bursada diye sartladin kendini tabi listeye bakarak.oyuzden fazlasi üzüyo seni.
Biseneyi gozden cikar daha kolay olur beklemesi ozmn.
Mesela ben birbucuk sene beklicem diye sartliyorum kendimi.yoksa hergunumuz gecmez zorlaniriz.
Hayirli saglikli olsunlarda bebislerimiz biraz gec olsunlar napalim

Evet canım dediğin gibi biraz şartlamışım kendimi dediğin gibi bir sene gibi düşünmek lazım sağlıklı hayırlı olsunda hayırlı zamanda gelsin kuzularımız inşallah canım çok saol

Mutluluğunuz daim olsun inşallah

Ne güzel anlatmışsın anneliği canım yaa. Zor zamanların ardından dünyanın en güzel hediyesi evinizi şenlendirdi bizim de gönüllerimizi. Çok öpüyorum, çok mutlu oldum senin adınaa

Bende aglayamam.esim bile bi iki kere gormustur beni aglarken.saklanirim.aglayamam.
Ama ogun sokakta kaldirima oturdum utanmadan agladim :)) iyi geldi.
Bebegimi hissettim sanki bian.
Sanki rabbim biyerlerde ol demis olmus.
Hamileler gibi kalbimde tasidigimi hissediyorum.
Cok baska bisey bu.beklemesi bile guzel

beni de ağlattın!

en yakın zamanda mutluluk gözyaşlarınız olsun hayırlısı ile....tüm bekleyenlere enn yakın zamanda inşallah...

anlaşıldı...bu sabah hayatışıltısı ile işbirliği yapmışsınız zaman.........yazıları zor gördüm.....yavrunla hep mutlu ol....onunla büyü.....birbirinizi büyütün zaman....buraya da yaz zaman...bekleyen annelerin ihtiyacı var....

bu sayfalara ilk yazışımı hatırladım.. o zamanlar da şimdiki gibi ara sıra girer toplu okumalar yapardım. kararı vermiştik çoktan, "neyi bekliyoruz " diye sorardım eşime...meğer kızımızı bekliyormuşuz.. uzmanımızla tanışmak için randevu almıştık ve en büyük kaygım karşısında ağlamaktı.. bu konudan bahsedilince gözlerim doluyordu çünkü.. aradan 2,5 yılı aşkın bir zaman geçti.. değişen şey kızımla ilgili yaşadığımız durumlarda karı koca gözlerimiz doluyor, ağlıyoruz aynı sizin yaptığınız gibi.. duyguda değişiklik oldu, özlem ağlamasına karşılık mutluluk gözyaşları döküyoruz..
az kaldı hayatının ışıltısına kavuşmana.. ve siz de onun ışığı olacaksınız.. sabır..sabır..sabır..

kızçem bu sıralar durup şöyle bir süzüyor beni, "niye baktın ki" diyorum "çok tatlısın annem" diye cevap veriyor "ah sensin tatlı" diyorum kıkırdıyoruz.. kızın geldiğinde siz de kıkırdayacaksınız.. hatta onun sözlerine davranışlarına gözleriniz dolup dolup kahkahalar atacaksınız :)

Arkadaşlar listeyi incelediğimde çok kısa zamanlarda kavuşanlar olmuş bebişine... Farklı bi başvuru mu acaba onlar? 1 ay var 3 ay var? İl sosyal hizmetlerden mi bu başvurular hep?
yaklaşık 2 ayda kuzusuna kavuşmuş biri olarak şöyle bir bilgi verebilirim.. evet sosyal hizmetlerden başvurduk. kriterimiz yoktu. kız-erkek, yaş sınırlaması yapmamıştık; yaşımız 40ın altında olduğu için 0-3 yaş demişti uzmanımız. engelli diye sayılan kronik hastalığı olan bebeklere de altından kalkabileceğimiz bir sorunsa olur dedik.. ki kızımız o kontenjandan geldi :) kronik bronşiti ve kalbinde sorun olduğundan uzunca bir süre tedavi olması için kurumda kalmış ve bizden önce önerdikleri hiçbir aile istememişti. erkek bebek beklerken 2 yaşında cimcime bir kızımız oldu :) tedavilerimize evde ve farklı doktorlarla devam ettik, çok şükür sonuç aldık... önerim, kriterlerinizi daraltmamanız.. kısmetinizde olan, beklediğiniz ve sizi bekleyen kuzunuza kavuşuyorsunuz.. beklemek zor geliyor biliyorum, ama yolun sonunda aydınlık ve mutluluk varsa herşeye değer...

kuzularına kavuşan anneler için seviniyorum.. allah analı babalı büyütsün yavrularımızı..yeni başvuru yapan ve bekleyen anneler, sabır, sabır, sabır... sonu güzel olacak..

Çok tatlısın anne diyen o dilli düdüğü yerim ben, cimcimelerin cimcimesi :) Ah bizim kız da gelecek de böyle dillenecek mi birgün diye iyice sabırsızlanıyorum zaman zaman. ama artık son sıralardayız, çok yakınız kızıma, zaten sonrası zaman su gibi geçecek, bi bakçısım benim cadı laf yetiştiriyor bana :)

Canım benim iyi varsın ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…