Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba benimde 4 yaşında bir kizim var bizde müracaat ettik ev ziyaretimiz oldu şimdi sonucu bekliyoruz. ..
Merhaba. Ne güzel yapmışsınız. Size birkaç sorum olacak müsadenizle. Yeni evladınızın cinsiyetini seçtiniz mi. Bir de bu durumu kızınıza nasıl açıkladınız. Cevaplarsanız sevinirim

Bizim görüşmemiz de aynı bu şekilde gitmişti. Eşler ayrı ayrı giriyor. Yani ikinizin de okuması gerek. Örnekler üzerinden soru sorıyor. Mesela çocuğunuz kreşte hırsızlık yaptı ne yaparsınız? Gibi. Yanlış cevap verirseniz sizi öyle değil böyle yapsanız daha iyi olur şeklinde düzeltecektir. Önemli olan okuduğunuzu hissettirmeniz.

selam....
biz kızımızn resim yapma yeteneğini keşfettiğimizde onu hiç engellemedikduvara boyunun yettiği yre kadar resimler çizdi...ilk başlarda karalamalr tabiii...onun dünyasında o karalamalarda çok şey vardı...bazen bir imza...daha çok harita..yalnız onun odasının duvarları serbestti...eğer birşeyler varsa engelleyemiyorsunuz zaten...aklınıza gelebilecek her yere çizer yapardı birşeyler...
o çok mutluydu...engellemedik...

geçenlerde meraklı minik kitabında şeritlerle yapılmış bir otoyol gördük..babasıyla yapacaktılar akşama bantla ...ben beklemedim,..odası küçük...minik halısının etrafından tebeşirle otoyol çizdim...hoşuna gitti oynadı bir vakit....

evim çocuksuzken minder kıpırdamazdı koltuk üzerinden...şimdi ara ki yerinde bulasın...
kolay olmadı tabiii...çocuk gelişim siteleri....psikolg pedagog yazıları...Cüceloğlu kitapları....ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE SİZ DE GELİŞİYORSUNUZ....DEĞİŞİYORUSUNUZ

ay büyük çıkmış düzeltme yaparken....herkese sevgiler..kocaman.

Hayır tabikide yanlış veya
Verdiğiniz cvp yanlış sa 0 vermiyor şöyle de olabilir buda denebilir diye yol gösteriyor eşlerle ayrı ayrı evet görüşme yani bizde öyle oldu. Bizim ev ziyaretinden sonra birebir görüşmemiz daha olmuştu çocukluğumdan okul hayatı kardeşler işhayatı eşiniz evliliginiz kavga edermisisiniz vs vs. Bu görüşmeden sonra tel açtım ocak sonuna randevu aldım tel de uzmanımız çocuk yetiştirme ile ilgili kitapları nızı okuyun demişti :) Uzmanımız her konuda yardımcı yol gosterenimiz bizler bu sınavları alnimizin akıyla tamamlayabilir sek dünyalar bizim olacak umutla bekleyiş devam ediyor. En son kitap lar ile ilgili görüşmemiz bitti ve uzmanımız referansları ariyacagim sonra size tel ederim dedi. Onay ve sıra ile ilgili sorduğumda olumsuz hiç bir şey yok zaten demişti 20 gün oldu bekliyorum. .. Kitaplar da çok şey öğreneceksiniz eminim ben okurken bir ağacın meyve vermesi gibi düşündüm yetiştirmek büyütmek çok güzel ama zor emek ve sevgi ile inşallah hayırlı çok başarılı merhametli vatana millete hayırlı evlatlar yetistiririz. O kadar büyük bir sevgi ve hasret varki Rabbim gonlumuz den geçeni biliyor .Her şey güzel olacak .....

şehirden şehire değişior demek ki cidden bizim ki izmirde sohbet gibi geçmişti baya arkadaş ortamı olmuştu hani gitmeselerde olurdu çok iyiydi bizim uzmanımız o konuda çok soru sordu ama hep çaktırmadan bizi strese sokmadan:):)

Peki canm ev ziyaretinden sonraki gorusme icin senmi randevu aldin arayarak yoksa onlarmi cagirdi.
Son gorusme kitaplar uzerine yani.ben 4.gorusme kitaplarla ilgili sanmistim

Peki canm ev ziyaretinden sonraki gorusme icin senmi randevu aldin arayarak yoksa onlarmi cagirdi.
Son gorusme kitaplar uzerine yani.ben 4.gorusme kitaplarla ilgili sanmistim
Her görüşmemiz sonucunda 1 ay sonra arayın randevu alın dedi. Bende mesala Ocak ayının ilk pzt günü arayip randevu alırdım. Hayır son görüşmemiz bizim kitaplar la ilgili oldu. İlk muraacat . ikinci eşle birlikte tercih lerle ilgili kız erkek ikiz kardeş Türkiye geneli ağır veya hafif hasta gibi..3 görüşme ev ziyareti 4.görüşme bire bir uzmanla çocukluk gençlik iş evlilik aile kardeşler kişilik ev hayatı gibi 5 görüşme son kitaplar ile ilgili bizde böyleydi ....

Merhabalar, oğlumla ilgili güzel dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, dilerim tez zamanda kavuşma hikayelerinizi okuruz arkadaşlar. Görüşmelerle ilgili ben de yardımcı olmak isterim. Kitapla ilgili olan görüşmeye kadar evet sohbet havasında geçiyordu. Eşinizle tanışmanızdan tutun, hobileriniz, özel günleri kutlamanız, tatiller... Her görüşmede eşlerle ayrı olmuştu, burada amaç sanırım çapraz sorgı gibi :)) eşinizle ortak noktalara ait beyanlar doğru mu tutarlı bir çift misiniz ona bakıolar. Kitapla ilgili görüşme ise kitaptaki bilgilerden yola çıkarak sizin kendinize ait oluşturduğunuz çocuk yetiştirme modelini anlamaya çalışıyorlar. Kitapları bu noktada kesinlikle itici bulmayın oldukça faydalılar. Sürekli örnekler üzerinden gittikleri için verilen bilgi zihninizde somutlaşıyor ve çoğu bizlerin günlük hayatta karşılaşabileceği olaylar. Evlat edinilen çocukların özel durumlarına ait yazılan pek kitap yok. Burada önemli nokta ise fiziksel ya da sözlü şiddete başvurmadan kararlı şekilde eğitim. Kitapların genelinde ortak payda bu: tutarlılık ve kararlılık. Mesela bi konuda annenin uyarıp babanın normal karşılaması değil, ya da annenin bir uyarıp serbest bırakması değil. Evinizin kurallarını sormuşlardı mesela, ya da ödül ceza sistemi nasıl olmalı, ödev yapıldı diye ödül verir misiniz? Uyku düzeni, bunun gibi şeylerdi. Mahremiyet eğitimi ve cinsel eğitim üzerine çok konuşmuştuk. Bununla ilgili adem güneş mahremiyet eğitimi, bengi semerci çocuğumla cinsellik konuşuyorum kitaplarını tavsiye ederim. Ayrıca netten bu hocaların makalelerini de okuyabilirsiniz çıktı alıp. Çocuğunuza sınır koyma da süper bir kitap, ayrıca bölüm sonlarında toparlayıcı özetler olması işinize yarayabilir. Taciz konusunda çocuğa güven çemberi oluşturma, anneler çok yapar 3 yaşından sonra orta yerde tuvalet vs üst değişimlerin olmaması önemli çünkü çocuğun yabancıların önünde soyunmaktan rahatsız olması gerekir. Eğer ilgilenen arkadaşlar varsa çocuğunuza sınır koyma adlı kitabın daha inatçı ve dirençli çocukların eğitimi için 2. Cildi var onu da tavsiye edebilirim. Ben okumayı çok sevdiğim için kitaplar bana külfet gelmemişti. Tavsiyem gözünüzde sınav olarak büyütmeyin, içlerinde gerçekten çok faydalı bilgiler var. Ve okudukça bilgileneceğiz çok basit gördüğümüz şeyler yanlış olabilir ya da çok karmaşık bulduğumuz sorunların basit çözümleri var. Oğlum geldikten sonra bakmak istediğim çok şey vardı ayırdığım kitaplar ama malesef artık hiç vakit yok :) siz de beklerkenki boş vakitlerinizi iyi değerlendirin. Şimdiden kolay gelsin....

Cok tesekkur ederim bilgiler icin.hepimize faydali olacak.
Kitap okumayi bende cok severim.kitapligim var.
Suanda sinavlarim var onlara calistigim icin firsat bulamiyorum.ozellikle oyuzden sordum.yoksa tabiki bu konuda kendimi gelistirmem lazim.
Kitaplarida aldim.cok yararli seyler var.
Okudukca not aliyim dedim ama her cumlesi bi not nerdeysr cok faydali.
Keske her anne babaya zorunlu olsa bu kitaplari okumak bitek bize degil.
Cunku her cocuk hicbisey bilmeden dunyaya geliyo ve onlari aileler yetistiriyolar.ogretiyolar.
Anne baba hernekadar dogru yetistirdiklerini zannetselerde cogu yanlis yapiyo.kitabi okumalari gerekiyo bence her ebeveynin.ozellikle cocuguna sinir koymayi.
Ben 2. Ciltide aldim.ikisini birden aldim bende 1 ve 2yi.
Yoksa tabiki okuyup ogrenmekten yanayim.onlar soylemesede okurdum alip ama zamanim kisitli.
Sudecenin soyledikleri rahatlatti biraz.5.gorusmede kitaplarla ilgiliymis.
Bizim daha evziyaretimiz olmadi.ozmana kadar sinavlarimda biter rahat rahat okurum insallah

Zaten son görüşme kitaplardan olmuştu, süreç zor olduğu için birden önümüze bir sürü kitap konulunca benden sıkıntı hissetmiştim. Benim söylemek istediğim sınav herşeyi aklımda tutmalıyım psikolojisiyle okumayın, sürecin sonunda kavuşacağımız şey çok değerli olduğu için genel olarak evham yapıyoruz, hiç aklımda bişey kalmadı dediğimizde bile mutlaka şey öğrenmişizdir. Rahat rahat okuyun.benim eşim kitapları okumamıştı mesela bir tanesi hariç:) ben ona akşamları okuduklarımı anlatıodum ikimiz için de iyi oluyordu. Haluk yavuzer in kalın bir kitabı vardı mesela onu sevmemiştim. Çocuk gelişimi ve eğitiminin kuramsal yaklaşımlarından bahsediyordu sürekli, fazla akademik gelmişti bana. Diğerleri güzeldi.

Haluk yavuzerin kitabini bende almadim.cocugunuza sınır koyma 1ve 2
Cocuklarimizla cinsellik hakkinda nasil konusmaliyiz.
Bebeginizin ilk yillarinda sizi neler bekler.(bu kitabi uzman tavsiye etmedi ben kendim arastiistim.)
Bide bi kitap daha vardi o kargoda hala gelmedi adini unuttum.
Boyle iste yavas yavas basladik ama endisrliyim.baya detayli soruluyomus.
Siz kitapla ilgili gorusmenizi yaptinizmi.
Nasil gecti

günaydın arkadaşlar,listede beni antalya ili olarak değiştirebilir misiniz şuan kim ilgileniyor Esranın yerine
Listeyle ben ilgileniyordum
Fakat bir yanlışlık olacak benim adım yazmış olduğunuz isim değil
Şuan kim ilgilenecek bilmiyorum
Sizde yapabilirsiniz

Merhaba. Ne güzel yapmışsınız. Size birkaç sorum olacak müsadenizle. Yeni evladınızın cinsiyetini seçtiniz mi. Bir de bu durumu kızınıza nasıl açıkladınız. Cevaplarsanız sevinirim
Tabiki ... benim kızım down sendromlu (ki normal bir çocuk olsaydı da evlat edinecektik ) iki cinsiyette,ikiz ve kardeste olabilir dedik .... kızıma kardes gelecek bebeğimiz olacak ona beraber bakacagiz diyorum .... bizim kalbimizde kardesin büyüyor diyoruz ... ( tubitak 4+ yaş grubu icin uğurböceği kapınızi çalarsa diye bir kitap çıkardı tavsiye ederim )

Arkadaşlar bu arada pazartesi ev ziyaretimiz olmuştu bugün uzmanımız aradım şimdi ne yapacağız diye ... sizin yapacak birseyiniz yok biz yazısını yazacagiz siz bizden haber bekleyin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…