• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşım merhaba,yazdıklarınız çok açıklayıcı. Önce teşekkür ederim.Fakat tanıdığımız bir aile var bir yıl önce evlat edindiler. Kadın 44 adam 41yasindayken aldılar bebeklerini.Yaş konusunu sordum ben ve başvurduğumuz yaş 40tan küçüktü dediler.Çünkü bebek 2aylikti aldıklarında. Acaba başvurulan yasmi esas alınıyor yoksa eslim tarihindeki yaşmi.

Başvurulan değil, teslim alınan yaş esas alınıyor.

Bu 40 yaşın şöyle bir istisnası var benim bildiğim; eğer hasta bir bebek varsa ve 0-1 yaş gurubunda hata bebek kabul eden aile yoksa üst yaş grubunda sıra bekleyenlere gidiyorlar. Yani belki bebeğn kimseye söylemedikleri bir sağlık sorunu vardır veya bir sağlık riski taşıyordur. Benim bbildiğim istisnası bu, başka bir şekilde 40 yaş üstüne bebek yerleştiriliyor mu bilmiyorum ben de

Ben bisey duydum ama dogrumu bilmiyorum.evlad edinmeye basvurduktan sonra tupbebek yaptirilirsa basvurunuz iptal oluyomus.ama dedigim gibi nekadar dogru bilmiyorum

Hiç öyle birşey duymadım. hem ne olur tedavi devam ederse, en fazla iki kardeş beraber büyür. zannetmiyorum öyle birşey olacağını

Ahhh şu kadınlık hormonları ☺ eşlerden çok farklı düşünüyoruz cok daha farklı gözle bakıyoruz işte. Forumda okudukça da göreceksin genelde erkekler ikna edilmeye çalışılıyor. İster istemez kaygıları oluyor. Buradaki hikayeleri ufak ufak sıkmadan üzerine fazla gitmeden onunla da paylaşmaya çalışın . Evlat edinen ailelerle tanışmaya çalışın ki bu gerçekten çok etkili oluyor. Zamanla değişecektir düşünceleri. Elif adanın annesi ve Ilgaz'ın babişi diye facede sayfalar var. Onları da okumak iyi gelecektir size. O beklediğiniz kuzu umarım çok fazla bekletmeden sizin kollarınızda olur.
Evet malesef oyle baktim dedigin sayfaya cnm ordada cok guzel hikayeler var kalben gebelik cok dogru . bende calismalara basladim ufaktan ufaktan işliyorum eşimi inş bizde en yakin zamanda başvuru yapariz .

Hiç öyle birşey duymadım. hem ne olur tedavi devam ederse, en fazla iki kardeş beraber büyür. zannetmiyorum öyle birşey olacağını
Belkide yanlis duymusumdur yani kesinmi bilmiyorum.yasak derlerse tabiki sacma olur.duydugumdada cok sasirmistim.ama kulaktan dolma bi bilgi.
Yinede uzmanlarimiza sorabiliriz

ben evlat edinmeye başvurduğum zmnlarda tüp bebekde deniyordum uzmanımız bunun sorun olmıyacağını istediğimizi yapabilceğimizi söylemişti 3 yıl öncesine kadar...yani sorun olmuyor bildiğim kadarıyla.2 kere denemiştim hatta ;)

Kızlar benim dünyalar güzeli kızım var çok tatlı ben onu çok ama çok seviyorum Allahım bizi ayırmasın diye dua ediyorum.... inş. yavrumun bahtıda,huyu suyuda,vefalı ve kendi gibi güzel olur.Doğursam bu kadar sevebilirdim ancak,benim için doğurup doğurmamak hiç önemli değil şu satten sonra Allahım bizi ayırmasın bu bana yeter diyorum.... inş. en kısa zmnda sizlerde evlatlarınıza kavuşursunuz...

Kızlar benim dünyalar güzeli kızım var çok tatlı ben onu çok ama çok seviyorum Allahım bizi ayırmasın diye dua ediyorum.... inş. yavrumun bahtıda,huyu suyuda,vefalı ve kendi gibi güzel olur.Doğursam bu kadar sevebilirdim ancak,benim için doğurup doğurmamak hiç önemli değil şu satten sonra Allahım bizi ayırmasın bu bana yeter diyorum.... inş. en kısa zmnda sizlerde evlatlarınıza kavuşursunuz...
Allah bağışlasın inş hayirli bi evlat olur sen ne verirsen onu alacak iyi yurekli bi evlat olur annesi gibi

Normal olarak hamile kalanlara bisey diyemezler tabi buna haklari yok.
Tupbebrk yaptirabilirsiniz basvurudan sonra dedimi uzmsniniz citlenbik.
Bende istanbuldayim prosedurler aynidir.bilmek isterim.bende belki bikere daha denemek isterdim.tabi ogluma kavustuktan sonra.ama belki
Biz eşimle başvururken diyorduk ki son bir kez daha deneyelim başvuru sonrasında. O yüzden uzmanımızla görüşmüştüm, hamile kalırsam süreçte sorun olur mu diye. Tüp bebek denediğimizi biliyordu. Hamilelik durumunda ister sürece devam edebileceğimi, istersek de dondurabileceğimizi söyledi. Aramızdaki görüşme bu şekildeydi. Bir de aslında tüp bebek olduğunu ben söylemesem zaten bilemezdi. Ancak başvurumuzdan sonra biz o kadar rahatladık ki bir daha denemekle hiç uğraşmadık. Ama deneyip hamile kalsaydım neredeyse aynı yaşlarda olacaklardı:)))

başvuru yaşı esas alınıyor.
biz izmirdeyn başvurduk 40ın altındayken sıra size gelene kadar 40 yaşın üstüne çıkınca otomatik olarak 0-1 yaş sırasından büyük bebek sırasına alıorlarmış dolayısıyla 44 yaşında 0-1 yaş küçük bebek vermiorlar ilden ile değişior olmaması lazım die düşünüorm ama belki başvurulan yerde başvuru sayısı az olunca yaşı dikkate elmior olabilirler

Aynen ilden ile değişen bir durum değil. Yani kural şu :
  • Evlat edinen ile edinilen arasında en fazla 40 yaş fark olması,
Sıra sana geldiğinde kaç yaşındaysan otomatik olarak o yaş grubuna ait bebeği alabiliyorsun.

biz izmirdeyn başvurduk 40ın altındayken sıra size gelene kadar 40 yaşın üstüne çıkınca otomatik olarak 0-1 yaş sırasından büyük bebek sırasına alıorlarmış dolayısıyla 44 yaşında 0-1 yaş küçük bebek vermiorlar ilden ile değişior olmaması lazım die düşünüorm ama belki başvurulan yerde başvuru sayısı az olunca yaşı dikkate elmior olabilirler

Bacılar Nasılsınız
Sizlerden ve tanıdıklarınız dan dua istiyoruz
Kimin duası kabul olur belli olmaz
Kızım hala hastanede
Nezaman çıkar belli değil
Sonumuz belli değil
Nolcak belli değil
Dualarınıza ihtiyacımız var
İnşallah yakında çıkar da artık kavuşuruz
Zaman dualarımız seninle.Rabbim tez zamanda kavuşmanızı nasip etsin meleğinle.
Belkide yanlis duymusumdur yani kesinmi bilmiyorum.yasak derlerse tabiki sacma olur.duydugumdada cok sasirmistim.ama kulaktan dolma bi bilgi.
Yinede uzmanlarimiza sorabiliriz
bende duydum onu kara listeye almışlar birini. Sırasını beklerken tüp bebek olmuş.Uzmandan uzmana da değişebiliyordur belki.Yinede uzmanımıza sorup bilgi alabiliriz...

zaman anne oldu
kurumdan haber geldikten sonra sabaha kadar uyuyamadım
NEFES alamadım
sıkıntılar içinde açaba nasıl dı aç mıydı hastamıydı gerçi uzmanımız hasta değil işlemler biterse akşama berarber dönersiniz demişti
sabah oldu dualarla düştük yollara
kuruma vardık bekliyoruz uzman bir türlü çağırmıyor içimde ki sıkıntı büyüdü büyüdü kocaman oldu
uzmanımız çıktı çağırdı
önce cümleye şimdi sizi beklettim yuvayla görüştüm bebek gece hastalanmış acile gitmiş
büyük bir sorun yok azcık solumun darlığı çekmiş
muhtemelen öğlene taburcu olur yada akşama
onda içimde ki sıkıntı anlamını buldu
NEFES alamıyor du kızım
NEFES alamıyorduk
tamam dedik hastahane de görecektik yuvaya gittik
orda ki diğer uzman gitmeyin görmeyin diye çok ısrar etti
bizi üzeceğinden bu sürecin bitmesini görmeden eve gitmemizin daha doğru olduğun dan bahsetti
evet haklıydı göz görmeyince gönül kabullenirdi
ama bu gönül günlerdir acısını çekiyordu
göz görmeden gönül müptelası olmuştu
ısrarlarımız üzerine hastahaneye gittik
hastahane koridorun da bir feryat var içimi eriten
biran için koşmak odalara bakmak annem ağlama ben geldim diye diye aramak geldi
benim kızım değildir düşüncesi diğer taraftan
sonun da odanın kapısın dayız
eşimle el ele
odaya girdik
Allahım minnacık bir nur bir melek feryat ediyor
koştum kollarıma aldım annem ağlama geldim dedim
kızım ağladı biz ağladık
odaya annem teyzem eşim ben kızım hepimiz ağlıyoruz
ilk girince öyle feryat ederken kızım bakıcı sandelyede oturuyor
koridor inliyor ömrümün gülü aşkımın baharı feryat ediyor
bir el yok dokunacak
sonra kucağımda dakikalarca kaldı
gözleri gözlerimde benden başka kimseye öyle bakmadı
eşime baktı anneme teyzeme baktı öyle sadece baktı
biz kanetlendik
gözgöze ağladık
üstünde incecik bir tulum içinde bişey yok bacakları gözüküyor çıtçıtların arasından
üstünde penye bir yelek kolunda serum kolunda morluklar
içimde yangınlar tarifsiz acılar
sakinleşti kızım dakikalarca gözgöze kaldık
ama çok acı çekiyordu öksürürken peşine ağlıyor
belli kuzum acı çekiyor
hangi anne dayanırdı hangi anne sakin kalabilirdi
burnun da akıntılar birikmiş
elleri buz gibi
üstünde incecik battaniye
dünya yıkıldı zaten ayakta kalmasın
doktoruna gittik hayatım da hiç bu kadar yalvarmadım kimsenin ayaklarına kapanmadım
ağlayarak medet ummmadım
doktoru kesindi çıkamazdı
biliyorum çıkabilecek gibi değildi çok hastaydı gözleri şişmiş akıyor nefes alamıyordu
bize verin biz yatıralım biz başında kalalım biz bakalım dedik
doktoru annesi sakin ol burdan çıkıp başka hastaneye gidecek durumda değil hayati tehlike olur
herhalde anne baba için en büyük yıkım buydu
bundan daha büyük yıkım olmaz
yavrunu yaşasın diye senden uzakta feryatları koridorda yankılanarak bırakmak
doktoru ciğer filmi çekildiğini ve çok kötü çıktığını en az 5 gün damardan antibiyotik tedavisi olması gerektiğini anlatıyor
anlatıyorda anlamıyorum
öyle üşürken öyle bakanı yokken nasıl iyileşecek
eşim bir yandan ben bir yandan yalvardık olmadı
merak etmeyin iyileşecek aklınıza öyle kötü hastalıklar getirmeyin sadece ciğerleri çok hasta dedi
ve sonunda bizi yıkan alevler içinde çehennem azabına bırakan cümlesi
bu kadar hasta olmadan getirselerdi tedavisi kolay olurdu
doktordan taviz yok bizde bırakacak güç yok
döndük kuruma
ordaki bakıcılardan biri eğer kurum izin verirse gelir kalırsın dedi
sen bakarsın dedi
cennet müjdesi bir cümle oldu
ve içimize en çok dokunan da şu oldu
kızımın ağlaması koridoru kaplamış odaya girince tabi biz başına üşüştük sakinleştirdik sonra bakıcı kalktı ilgilenir gibi verin ben bakayım dedi işte kızıma bakıyor güya bi kaç parça kıyafet çıkarmış doktarla konuşmaya gidince
ey gidi yalan dünya sahipsiz olmak bu olsa gerek kızdığımı görünce etrafında dolaşmaya başladı
kuruma gittik az bucuk anlatmaya uzmanımızdan kızımla kalmak için izin almaya çalışırken anlattım
uzmanımız çok ilgilendi bakmıyorlar mı dedi hafif çıtlatmış oldum ama kızım gene onların eline muhtaç diyemedim ki hayır bakmamışlar hasta olmuş bakmıyorlar iyileşsin
diyemedim Allah yardım etsin gene onlarda gene ellerine muthaç kızım
çok yalvardık alamadım beklerken yandımdı da bugün ki yanmalar anlatamam
dilekçemizi yazdık umutla ayrıldık kurumdan
sonra uzmanımız aradı anlamak istediğim gibi anlamışım
ben sandım gidip kalabilicem meğer sadece ziyaretçi saatinde görebilecekmişim
bacılar biz hala anne baba olamamışız ziyaretçiyiz
günde 1 saat ziyaretçi
zaten sözleşmemiz de olmadı hastahanede olduğu için
taburcu olduktan sonra sözleşmemiz imzalanacakmış
yani zaman anne oldu
ziyaretçi anne
yanıyorum bacılar kızımı orda öyle bırakmak
geldiğimizden beri eşimde bende tüm ailemde ne biliyim çok üzgünüz
gözlerimiz bir olunca yeminle diyebilim konuştuk
kızımın bana ihtiyacı var bakmama ihtiyacı var
anlamıyorum nolcaktı bir ambulansa bakardı ordan alıp bizim bakabileceğimiz her anında yanında olabileceğimiz bir hastaneye gitmek
insanları aşmak zor burokrasiyi aşmak daha zor
her halini yeminle diyebiliriz ki hissediyoruz
gelgör ki ziyaretçi olarak kalıyoruz
en son ağlaya ağlaya uyuttum kızımı bir sonraki ziyarete kadar bıraktık çıktık
yanıyoruz hepinizden dua istiyoruz
zamancım ilk kavuştugunu okuyunca çok sevindim hep bekliyodum ama bu yazını okuyunca çok ağlattın beni insan tanımadığı hiç görmedi biri için ağlarmı ağlar duygular hasret aynı olunca kızında iyileşir inş burda birsürü teyzeleri var dua eden sen çok güzel kalplisin yüzün güler kızınla birlikteinş kucağından indirmediğin günleride görürsün inş

Zaman dualarımız seninle.Rabbim tez zamanda kavuşmanızı nasip etsin meleğinle.

bende duydum onu kara listeye almışlar birini. Sırasını beklerken tüp bebek olmuş.Uzmandan uzmana da değişebiliyordur belki.Yinede uzmanımıza sorup bilgi alabiliriz...
biz başvurduktan sonra tüp bebek denicez dedik deneyin önemli değil demişti uzman

arkadaşlar sayfayı yeni farkettim ve sormak istedim. Benim bi çocuğum var fakat çocuğuma geç sahip oldum. Doğumda sıkıntılıydı. Yaşımda ileri biraz. Çocuğum kardeşsiz kalsın istemiyorum. Acaba çocuğum 3 yaşına falan gelince bir kardeş evlat edinsem nasıl olur. Eşim de istiyor evlat ediinmemizi. Acaba sıkıntı olur mu bu durumu yaşayan var mı. Allah hepimize şifa versin.
Merhaba benimde 4 yaşında bir kizim var bizde müracaat ettik ev ziyaretimiz oldu şimdi sonucu bekliyoruz. ..

tabiki degismiyor kurallar. 38 yaşında baş vurursan ve 41 yaşında sana sıra gelmişse 0-1 yas araligi alabiliyorsun ama 40 yasinda bas vurursan 44 yasinda sira geliyorsa 1 yas ustu alabilirsin. yani 40 yas kurali burada işliyor. tabi herseyin hayirlisi kismet

Kizlar.uzmanimiz okumamiz icin kitap listesi verdi.istanbulda bu sekilde isliyo.
Ev ziyaretinden sonra kitaplarla ilgili yani cocuk gelisimi davranisi,dogru ebeveynlik.
Kitaplarimizi aldik.okumaya basladik ama hicte kolay gibi gorunmuyo.
Sinava girecek gibi gerginim.ya sordugu sorulara yanlis cevap verirsem diye.
Kafamda surekli ne sorarda nasil cevap veririm diye dusunuyorum.yada soylediklerim esimle celisirse.
Sizlerin nasil gecti bu gorusmeniz.neler sordular.cokmu kitaba bagli seylerden soruyolar.
Biraz anlatabilirseniz cok sevinirim.
Stres yapiyorum cook

Kizlar.uzmanimiz okumamiz icin kitap listesi verdi.istanbulda bu sekilde isliyo.
Ev ziyaretinden sonra kitaplarla ilgili yani cocuk gelisimi davranisi,dogru ebeveynlik.
Kitaplarimizi aldik.okumaya basladik ama hicte kolay gibi gorunmuyo.
Sinava girecek gibi gerginim.ya sordugu sorulara yanlis cevap verirsem diye.
Kafamda surekli ne sorarda nasil cevap veririm diye dusunuyorum.yada soylediklerim esimle celisirse.
Sizlerin nasil gecti bu gorusmeniz.neler sordular.cokmu kitaba bagli seylerden soruyolar.
Biraz anlatabilirseniz cok sevinirim.
Stres yapiyorum cook
Yakın zaman önce aynı stres i yaşadım çok iyi anlıyorum. Çocuk yetiştirme. , çocuğa cinsel eğitim. , çocuğa sınır koyma Robert J Mackenize nin kitabını. , Haluk Yavuzer in çocuk psikolojisi çocuğunuzun ilk 6 yılı bu kitapları yuttum soru cvp şeklinde geçiyor. Kısa bir örnek çocuğunuz boya kalemleri ile kağıda resim yapıyor masada fakat masayı boyuyor yapma diyorsun ama duvarları da boyuyor naparsiniz demişti :) Ben uyarı rım ve boya kalemleri ni alıp bu gün boya yapamiyacagini ve bez getirip onada verip masayı temizleriz dedim.... Neyle ilgili ise onunla kısıtlamalar olması gerektiğini okumuştum.Cinsel istismar ile ilgili nasıl egitir siniz demişti ..daha böyle sorular en çok bana sormuştu eşim daha az soru ile karsilasmis; ) ilk başlarda kitap açmıyor ama ilerledikçe sayfalar elinden birakamicaksin ne eker sen onu bicersin demiştim çocuk anne ve babanın aynası ve kitap ta okuduğum çok hoşuma giden bir kısım vardı çocuğunuzun her sorduğu na cvp verin kısa ve öz anlayacağı gibi birde teşekkür ve Özür ü ögretin ve çocuğunuz ile hep göz göze konuşun onun boyun inin egilin yüksekten konusmayin diyor. .. Uzmanımız her soruyu ornekleyerek açıklayıcı bir şekilde sormuştu .... Sıkılmadan okuyun gitmeden önce tekrar yapın ben internet te de çok araştırıp notlar almıştım bol şans dilerim. ..Sevgiler

Yakın zaman önce aynı stres i yaşadım çok iyi anlıyorum. Çocuk yetiştirme. , çocuğa cinsel eğitim. , çocuğa sınır koyma Robert J Mackenize nin kitabını. , Haluk Yavuzer in çocuk psikolojisi çocuğunuzun ilk 6 yılı bu kitapları yuttum soru cvp şeklinde geçiyor. Kısa bir örnek çocuğunuz boya kalemleri ile kağıda resim yapıyor masada fakat masayı boyuyor yapma diyorsun ama duvarları da boyuyor naparsiniz demişti :) Ben uyarı rım ve boya kalemleri ni alıp bu gün boya yapamiyacagini ve bez getirip onada verip masayı temizleriz dedim.... Neyle ilgili ise onunla kısıtlamalar olması gerektiğini okumuştum.Cinsel istismar ile ilgili nasıl egitir siniz demişti ..daha böyle sorular en çok bana sormuştu eşim daha az soru ile karsilasmis; ) ilk başlarda kitap açmıyor ama ilerledikçe sayfalar elinden birakamicaksin ne eker sen onu bicersin demiştim çocuk anne ve babanın aynası ve kitap ta okuduğum çok hoşuma giden bir kısım vardı çocuğunuzun her sorduğu na cvp verin kısa ve öz anlayacağı gibi birde teşekkür ve Özür ü ögretin ve çocuğunuz ile hep göz göze konuşun onun boyun inin egilin yüksekten konusmayin diyor. .. Uzmanımız her soruyu ornekleyerek açıklayıcı bir şekilde sormuştu .... Sıkılmadan okuyun gitmeden önce tekrar yapın ben internet te de çok araştırıp notlar almıştım bol şans dilerim. ..Sevgiler
Hey Allahım zaten kitaplarla boğuşuyorum sınav deyince tuylerim urperiyo yine mi sınav:KK76:insallah sohbet havasında geçer. KPSS yetiyor zaten:-)

Ya bende birisi cikarda yok ya soru falan sormuyolar nerden cikardin sadece sohbet muhabbet der dedim ama gorunen oki gercekten sinava giricez
Peki cok zorluyolarmi.
Diyelimki verdigimiz cevabi begenmediler nasil tepki veriyo uzmanlar.
Eslerle ayri ayrimi konusuluyo.
Ev ziyeretinden nekadar sonra bu gorusmeyi yapiyoruz.
Cok tesekkurler cevap icin sudece :))
Bu sorularimida cevaplarsan cok sevinirim

Back
X