Onların deyimi ile "kendilerinden olanı gırtlaklamak istiyorlar", sen "kendinden olmayan"a tek nefesi için can verirsin. şimdi hanginiz öz üvey demiyorum ama gerçek anne...
bazen tvde doğuran mı, büyüten mi anne tartışmalarına denk gelip sinirleniyorum, hala mı bu konuşuluyor sorulması bile abes diye... doğurduğu çocuğu gece ağlıyor diye gırtlamak istediğini söyleyen bir kadın... hala tartışmaya değer mi bu konu...
evet arkadaşım, gecelerce günlerce, belki aylarca yıllarca uykusuz kalacaksın, kolun, belin tutmayacak, belki günlerce bırak banyoyu saçını bile yıkayamayacaksın, hatta geçtim onu, tuvalete girmek için bile ancak son anda fırsatın olacak... ama sen şikayet etmek yerine hep şükredeceksin bunları yaşayabildiğin için. valla kimse kusura bakmasın, ama özellikle kazara hamile kalmış kişilerin bizim yaşadığımız şeyleri anlamaları gibi birşey olamaz zaten. biz bu yolda kendimizi paralaya paralaya, ağlaya zırlaya, depresyonlara gire çıka ilerledik. o yüzden onlar gırtlaklamanın esprisini yaparken biz içimizden bile of demeyiz, diyemeyiz...
yemişim milletin hadsiz söylemlerini... boş ver arkadaşım... bak ne güzel hazırlıklara başlamışsın, odası hazır madem çık halısına bak. kafanı dağıt, düşünme bu hadsiz insanları...
zaten o odadan sesler yükselmeye başladığında herşey bambaşka olacak. duymaacak, görmeyecek, umursamayacaksın başka hiç birşeyi... ve inan çok az kaldı o günleri yaşamana....