- 9 Ekim 2016
- 110
- 69
- 48
- 38
yani bu ay evrk teslim ettik. ortalama üç ay yada beş ay sonra ev ziyareti yapabliriz dediler :)) bekliyoruz. benim hesabma göre tamda kara kışa denk gelecek ev ziyareti. :)) kasvetli kasvetli :)) herşey kısmetNekdr oldu evrak teslimine hangi sehirdesiniz ev ziyareti nezmn olckms
:)Hayırlısı olsn inşallah iyi olr herseyyani bu ay evrk teslim ettik. ortalama üç ay yada beş ay sonra ev ziyareti yapabliriz dediler :)) bekliyoruz. benim hesabma göre tamda kara kışa denk gelecek ev ziyareti. :)) kasvetli kasvetli :)) herşey kısmet
Hiç karar veremiyorum. tek çouk mu iki mi. çocuk mu bebekmi. kız mı erkekmi . iki kız mı iki erkekmi. sağlıklı olacaklarmı . hem bedenen hem zihnen. kayınvalidem babaannelik yaparmı. çocukları yadırgarmı. yardım eden olurmu. çocuk tek olursa biz dünyadan göçünce kendisini yapayalnız hissedermi :X bi kardeşi olması daha mı iyi olur. ...:)Hayırlısı olsn inşallah iyi olr hersey
Biz de aynı durumdayız tabi daha başvuru bile yapamadk o da var uzman ne der bilmyrz ona gore bir seçenek belrlcz ben kız olmasını ck istyrm ama esm 5yil bekleyn derse erkekse olsn farktmz derm diyo kardeş konusunda ikiz olblr kimseye de ihtyc duymam bakarım bahsettgn şeyleri biz de çok dusunyrz aile buyklrmz severmi ayırt edemiyor dye hatta okdr dusunduk ki başka şehre yerlsp ailelere demyp ben hamile kalmisim gibi bahsdp yalan soylylm kendi biyolojik cocgmz sansnlr dye dusunduk ama basvurudan snra bebeği nezmn verirler bebek geldgnde kaç günlük olr bilemdgmz için bu imkansız dye dusunduk basit gibi görünen fazla sorluluk gerektiren bir konu tabi bi de çokça bu süreçlerde destek alınması gerekn bir konu burasıda bunun için iyi bir yer ama fazla kimse dertlsmyr malsfHiç karar veremiyorum. tek çouk mu iki mi. çocuk mu bebekmi. kız mı erkekmi . iki kız mı iki erkekmi. sağlıklı olacaklarmı . hem bedenen hem zihnen. kayınvalidem babaannelik yaparmı. çocukları yadırgarmı. yardım eden olurmu. çocuk tek olursa biz dünyadan göçünce kendisini yapayalnız hissedermi :X bi kardeşi olması daha mı iyi olur. ...
Bana mıydı bu soru bilemedim ama eşimde sorun yok sorun malesef bende . yumurta dönasyonu yapılıyo kıbrısta. ne bileyim evlatlık mı dönasyon mu çok gelgit yaşadım. evlat edinmeye karar verdim.Hangi sehirdesiniz kaç yasndasnz cock sahibi olamama nedenmz ndr benim esm azosprmi 2kere tese amelyati oldu ama sonc olmsz doktr hersy iyi derken bi anda evlatlik alın yada sperm bankasna basvrn dedi
Ben anlamadım yumurya dönasyonuda sperm bankasıda ülkemizde yasak . buna rağmen doktor nasıl yönlendirmiş anlamadım. ben kendim araştırarak öğrenmiştim . bide eşiniz sperm bankası olayını nasıl karşıladı.Hangi sehirdesiniz kaç yasndasnz cock sahibi olamama nedenmz ndr benim esm azosprmi 2kere tese amelyati oldu ama sonc olmsz doktr hersy iyi derken bi anda evlatlik alın yada sperm bankasna basvrn dedi
Evet size sormuştum Rabbim herkesn gönlüne göre versin inşallah bizede sperm bankası onerldi ama bizim terchmz tabiki evlat ednmk oldu diğer turlu zina gibi bsy olacaktıBana mıydı bu soru bilemedim ama eşimde sorun yok sorun malesef bende . yumurta dönasyonu yapılıyo kıbrısta. ne bileyim evlatlık mı dönasyon mu çok gelgit yaşadım. evlat edinmeye karar verdim.
Ülkemizde yasak ama kibrsta yaptrblrsnz dedi esm bi ara okdr çaresiz hissttki kendi bana senin anne olmaya gebelik duygsnu yasmaya hakkın var benm yüzumdn gibi laflar etti sprm başkanı dusun dedi bana ben istmdm eğer bi bebegmzn olcksa o ondan olmalı yoksa da est sartlr altnda olmlyz bu onun suçu degl oda böyle olmansini istrmzdi tabi bide dini yönünü de dusundukBen anlamadım yumurya dönasyonuda sperm bankasıda ülkemizde yasak . buna rağmen doktor nasıl yönlendirmiş anlamadım. ben kendim araştırarak öğrenmiştim . bide eşiniz sperm bankası olayını nasıl karşıladı.
Benim şu ana kadar tecrübem. uzmanımız görece bilgilendirme yapıyor. ancak yukarıda yazdığım sorulara cevap olamıyor. çünkü bu tercihler bize bırakılıyor. yani kafamızda netleşmiş olmalı. kız mı erkek mi ocuk mu bebekmi vs. asıl sorularım bunlar bunlara neye göre ve nasıl karar vereceğim bilemiyorum. keşke tecrübe edenler bizimle paylaşabilseBiz de aynı durumdayız tabi daha başvuru bile yapamadk o da var uzman ne der bilmyrz ona gore bir seçenek belrlcz ben kız olmasını ck istyrm ama esm 5yil bekleyn derse erkekse olsn farktmz derm diyo kardeş konusunda ikiz olblr kimseye de ihtyc duymam bakarım bahsettgn şeyleri biz de çok dusunyrz aile buyklrmz severmi ayırt edemiyor dye hatta okdr dusunduk ki başka şehre yerlsp ailelere demyp ben hamile kalmisim gibi bahsdp yalan soylylm kendi biyolojik cocgmz sansnlr dye dusunduk ama basvurudan snra bebeği nezmn verirler bebek geldgnde kaç günlük olr bilemdgmz için bu imkansız dye dusunduk basit gibi görünen fazla sorluluk gerektiren bir konu tabi bi de çokça bu süreçlerde destek alınması gerekn bir konu burasıda bunun için iyi bir yer ama fazla kimse dertlsmyr malsf
Gorece bilgilendirme derken yani tercihlerinizimi sorylrlrBenim şu ana kadar tecrübem. uzmanımız görece bilgilendirme yapıyor. ancak yukarıda yazdığım sorulara cevap olamıyor. çünkü bu tercihler bize bırakılıyor. yani kafamızda netleşmiş olmalı. kız mı erkek mi ocuk mu bebekmi vs. asıl sorularım bunlar bunlara neye göre ve nasıl karar vereceğim bilemiyorum. keşke tecrübe edenler bizimle paylaşabilse
Neden karar vermyrsnz kfanizi karstrn neBenim şu ana kadar tecrübem. uzmanımız görece bilgilendirme yapıyor. ancak yukarıda yazdığım sorulara cevap olamıyor. çünkü bu tercihler bize bırakılıyor. yani kafamızda netleşmiş olmalı. kız mı erkek mi ocuk mu bebekmi vs. asıl sorularım bunlar bunlara neye göre ve nasıl karar vereceğim bilemiyorum. keşke tecrübe edenler bizimle paylaşabilse
Islam dinine göre evlat edinme nasıl acaba olumsuz bazı yazılar gördüm forumlarda.Ülkemizde yasak ama kibrsta yaptrblrsnz dedi esm bi ara okdr çaresiz hissttki kendi bana senin anne olmaya gebelik duygsnu yasmaya hakkın var benm yüzumdn gibi laflar etti sprm başkanı dusun dedi bana ben istmdm eğer bi bebegmzn olcksa o ondan olmalı yoksa da est sartlr altnda olmlyz bu onun suçu degl oda böyle olmansini istrmzdi tabi bide dini yönünü de dusunduk
Daha önce uzun uzun yazdım aslında . yani cinsiyet yaş kaç çocuk olsa daha ideal olur gibi konularda kafamda çokda netleşmiş değil :))Neden karar vermyrsnz kfanizi karstrn ne
Siz kafanızda netleşmiş olarak görevli memrun karşısına çıkıyorsunuz yani en azından görevli öyle olduğunu düşünüyo bence :))Gorece bilgilendirme derken yani tercihlerinizimi sorylrlr
Onu da arastrdm eğer kız cock evlat ediniliyrsa esinizin kız kardeşi yani gorumceniz onu emzirdiginde esinize ilerde haram olmyr oyuzdn sknti yok eğer erkek bebek evlat ediniyrsanz ozmnda sizin kız kardesnz onu emzirirse size haram olmyr ilrdeIslam dinine göre evlat edinme nasıl acaba olumsuz bazı yazılar gördüm forumlarda.
Evlat edinen birisi ilerde o bebek buydgmde yani 2yasna falan geldgnde tekrar bi r evlt için başvuru yapablyrmsuz acabaDaha önce uzun uzun yazdım aslında . yani cinsiyet yaş kaç çocuk olsa daha ideal olur gibi konularda kafamda çokda netleşmiş değil :))
Genel olarak konuyu her yönüyle ele alıyoruz yani inancımın gereklerini yok saymıyorum. tabiki tüm yavrular bizim evladımız ve bizim gibi ebeveynler evladına haram mış helalmiş diye bakmaz zaten. böyle çıkışlara gerek yok. yanlış yaptığını düşünende yok. içimizede sindirdikki başvurumuzu Da yaptık. bu sadece bi mutluluk meseleside değil . önemli olan yavrumuzun yüksek menfaatleri. ona nasıl daha iyi bir yaşam sunacağımız. Bu aşamada düşüncelerimizi paylaşıyoruz. çevremide mevcut olanlarla konuşamadıklarımızı burada beraber konuşuyoruz . olayımız bu. sevgilerEvlat edinmede bile helal haram konularına girilmesine bir anlam veremiyorum .Biz de başvurduk ve kızımızı bekliyoruz. Ama benim görümcem şu an hamile değil hamile kalmayı da düşünmüyor.Bu durumda benim biricik kızım babasına haram olacak diye onu babadan uzaklaştırmalım? Evlat aşktır. Hele bizim durumumuzda. Bırakın bu helal haram kim ne demiş işlerini. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz önce bunu sindirin. Sonra kollarınızı yüreğinizi gelecek bebeğinize açın ve hayatınızı mutlulukla doldurun.
Ben bu konuyu hiç bilmiyorum ama yavrumun bi kardeşi olsun ve biyolojik kardeşi olsun istiyorum. biz dünyadan göçüp gittikten sonra yavrumun yalnız kalmasını istemiyorum. aslında ekonomik durumum çokda parlak değil . bi dönem şöyle düşünmüştüm Önce tek yavruyu evlat edineyim büyüsün belli bi yaşa gelsin sonrada onun kardeşi olsun . ancak sanki biyolojik kardeşi olsa daha iyi olacak gibi. ama hem ekonomik olarak bakabilirmiyim hemde yalnız büyüteceğim için ikisinede yetişebilirmiyim bilmiyorum :))Evlat edinen birisi ilerde o bebek buydgmde yani 2yasna falan geldgnde tekrar bi r evlt için başvuru yapablyrmsuz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?