Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Genel olarak konuyu her yönüyle ele alıyoruz yani inancımın gereklerini yok saymıyorum. tabiki tüm yavrular bizim evladımız ve bizim gibi ebeveynler evladına haram mış helalmiş diye bakmaz zaten. böyle çıkışlara gerek yok. yanlış yaptığını düşünende yok. içimizede sindirdikki başvurumuzu Da yaptık. bu sadece bi mutluluk meseleside değil . önemli olan yavrumuzun yüksek menfaatleri. ona nasıl daha iyi bir yaşam sunacağımız. Bu aşamada düşüncelerimizi paylaşıyoruz. çevremide mevcut olanlarla konuşamadıklarımızı burada beraber konuşuyoruz . olayımız bu. sevgiler
Bu bir çıkış değildi. Ama toplumun helal mi haram mı önyargısı varken,evlat hasreti ne demek bilmeden o acıyı yokluğu bilmeden bizim yerimize tüm bu ayrıntıları dile getirmekten ,bu konuda canımızı yakmaktan çekinmeyen insanlar varken bir de burada bu tür yazılar görmek üzdü beni. Sevgiler

Evlat edinmede bile helal haram konularına girilmesine bir anlam veremiyorum .Biz de başvurduk ve kızımızı bekliyoruz. Ama benim görümcem şu an hamile değil hamile kalmayı da düşünmüyor.Bu durumda benim biricik kızım babasına haram olacak diye onu babadan uzaklaştırmalım? Evlat aşktır. Hele bizim durumumuzda. Bırakın bu helal haram kim ne demiş işlerini. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz önce bunu sindirin. Sonra kollarınızı yüreğinizi gelecek bebeğinize açın ve hayatınızı mutlulukla doldurun.
Kimin ne dediği düşüncesinde değiliz zaten sen uygularsin uygulamzsn o seninle Allah arasında biz bunları da uydurmuyoruz aç kuranı kerimi oku kardeşim tabi dini yönünü merak ediyorsan herkesn kendi tercihi biz soylmyrz yada başkası soylmyo belli bir yaşa gelince haram olacgni keske öyle olmsa ama dinimiz bunu emrediyor sadece bilgilendirme bu uyup uymamak herksn kendi terchi ama kimse çıkıp bunu saçmalık olarak goremz Allahın emri bu cunku

Bu bir çıkış değildi. Ama toplumun helal mi haram mı önyargısı varken,evlat hasreti ne demek bilmeden o acıyı yokluğu bilmeden bizim yerimize tüm bu ayrıntıları dile getirmekten ,bu konuda canımızı yakmaktan çekinmeyen insanlar varken bir de burada bu tür yazılar görmek üzdü beni. Sevgiler
Dini yönünü ele alan kişilerden biriyim çevremizde evlat hasretiyle yanarken acimizi bilmeyen dini yönünü ele alanlar var diyrsnz ya siz bnm nekdr acı cektgmi bilemzsnz inanın bende evlt edinmeyi dusunyrm ama bazı insanlar her yönüyle arastryr bazıları değil herkesn kendi fikri sadece olması gerekeni soylmyrz dusunun namaz allahn emri kılan var kılmayan var bu allahn emri olduğu gerçeğini degstrmyr bunun gibi dusunun

Böyle düşünmemek gerek biz sadece bu konu değil bunun gibi bir çokkonuyu aşmış duyarlı insanlarız. bireysel olarak içimizde helal haram konusunu özümsemiş olmamız ilahi bir dinin kaidelerini ortadan kaldırmaz belki blakis mücadele içinde olduğumuzu gösterir. bu husus neden burada tartışılmasın ki .benim bilgimin üstünde olumluyönde bilgisi olan vardır ve sırf helal haram nedeniyle evlat edinemeyen annelerimiz vardır. Onlarda belki bu müspet cevaptan cesaret alabilirler ve evlatlarına kavuşabilirler. buda evlat edinme konusunun önemli bir başlığı bence. evlat dünyaya getirememiş anneler olarak toplumca hatta kızkardeşlerimizce bile anlaşılamamak ızdırap verici gerçekten .ancak bir gün yavruma kavuşma ümidi bu ateşe su serpiyo.

en üzüldüğüm konulardan biridir bu maalesef ama kimsenin de dini yaklaşımına bişey diyemeyiz tabi saygı duymak gerekiyor hassas bir konu. ama ben de sizin gibi bu yanını düşünemiorm bile çünkü gerçekten canımız olacak onlar kan bğımız olmasa kaç yazar. bence kimse birbirini kırmmadana bu konuyu kapatalım derim tahmin ediyorum çok dallanıp budaklanabilir eminim bunu soran arkadaş da zaten tüm iyi niyetiyle sormuştur. ama tavsiyem çok araştırmayın bu konuyla ilgili maalesef kendini yetkili zanneden örümcek beyinli birçok kişinin internet üzerinde olmayacak savsataları dile getirdiğine denk geldim boşa canınız sıkılmasın.

Dini yönünü ele alan kişilerden biriyim çevremizde evlat hasretiyle yanarken acimi
en üzüldüğüm konulardan biridir bu maalesef ama kimsenin de dini yaklaşımına bişey diyemeyiz tabi saygı duymak gerekiyor hassas bir konu. ama ben de sizin gibi bu yanını düşünemiorm bile çünkü gerçekten canımız olacak onlar kan bğımız olmasa kaç yazar. bence kimse birbirini kırmmadana bu konuyu kapatalım derim tahmin ediyorum çok dallanıp budaklanabilir eminim bunu soran arkadaş da zaten tüm iyi niyetiyle sormuştur. ama tavsiyem çok araştırmayın bu konuyla ilgili maalesef kendini yetkili zanneden örümcek beyinli birçok kişinin internet üzerinde olmayacak savsataları dile getirdiğine denk geldim boşa canınız sıkılmasın.
Teşekkür ederim.:KK52:

bu konuyu bana da hiç beklemediğim bir anda pat die söylediler. kız alırsan görümcenin emzirmesi lazım dediler (görümcemin bebeğinin olacağının bile garantisi yok) , erkek alırsan da sana haram, senin emzirmen lazım dediler.bebeğini kalbinde büyüten her anne emzirmek istemez mi tabi ki isteriz. ama nasıl olacak ? varsa imkanı tabi ki her yolu deneriz. bebeğimize süt verebilmek için ne gerekiyorsa onu da yaparız tabi ki. ikilemde kalmadım diyemem ama biz iyi bir şey yapacağız. biz ona evladımız gözüyle bakacağız. Evet dinimizde var bu. ben de çok araştırdım. ama bir yandan da bir bebeğe analık babalık etmek gibi kutsal bir şey var. ikisini nasıl karşılaştırabiliriz ki :(

Genel olarak konuşmak istiyorum bu konu tartışmaya açık bir konu buyuzden bende konunun kapatılması tarftariym ben demiyorum ki dini yönü bu biz oyuzdn evlat ednmicz demiyorum biz de evlat edinicez tabiki bizde evlat edindgmz yavrmzu canından satmicaz tabiki haram niyetiyle gormicez herkesn niyeti bu yönde biliyorum ama birde gerçekler var burada bir arkadaşım dini yönünü sordu bende bilgim dahilinde paylaşım gereksiz çıkışlara kimseye kirmaya uzmeye gerek yok

Genel olarak konuşmak istiyorum bu konu tartışmaya açık bir konu buyuzden bende konunun kapatılması tarftariym ben demiyorum ki dini yönü bu biz oyuzdn evlat ednmicz demiyorum biz de evlat edinicez tabiki bizde evlat edindgmz yavrmzu canından satmicaz tabiki haram niyetiyle gormicez herkesn niyeti bu yönde biliyorum ama birde gerçekler var burada bir arkadaşım dini yönünü sordu bende bilgim dahilinde paylaşım gereksiz çıkışlara kimseye kirmaya uzmeye gerek yok
Beni candan anladığın için teşekkür ederim. zaten evlat edinmeyle ilgili aklımızdaki soruları düşünceri burada konuşup irdelemeyeceksek. meraktayım. acaba hangi platformda konuşacağız :))

Beni candan anladığın için teşekkür ederim. zaten evlat edinmeyle ilgili aklımızdaki soruları düşünceri burada konuşup irdelemeyeceksek. meraktayım. acaba hangi platformda konuşacağız :))
Tabiki öyle hepimiz benzer kaderleri paylaşıyoruz burada birbirimizin fikirlerine tepki gosterecegimize bence bildiğimiz konularda birbirimize yardımcı olmalıyız

Merhaba arkadaslar biz onay yazımızi bekliyoruz .Mart 2016 da evrak teslim ettik, 9 ay oldu .Simdi bize onayla birlikte gelecek sira 2016 mart ayı sirasimi, yoksa ( güncel )2016 kasim ayı sirasimi ? Cok mu karisik yazdım :( Neyse siz anladiniz beni :) Güzel haberlerde görüşmek dileğiyle . ...

Merhaba arkadaslar biz onay yazımızi bekliyoruz .Mart 2016 da evrak teslim ettik, 9 ay oldu .Simdi bize onayla birlikte gelecek sira 2016 mart ayı sirasimi, yoksa ( güncel )2016 kasim ayı sirasimi ? Cok mu karisik yazdım :KK43: Neyse siz anladiniz beni :) Güzel haberlerde görüşmek dileğiyle . ...
Bildiğim kadarıyla güncel sıra geliyor. Yani başvurduğunuzdan bu yana sıranız işliyor. En son ne durumdaysa sıra,o sıra bildiriliyor.

Bildiğim kadarıyla güncel sıra geliyor. Yani başvurduğunuzdan bu yana sıranız işliyor. En son ne durumdaysa sıra,o sıra bildiriliyor.
nasıl yani onay 9 ay sonra mı geliyor aman Allahım ne kadar uzun bir süre. bu sürede o zaman ev ziyareti felan olmuyor öyle mi? biz antalyadayız ve ev ziyaretinin 1 yılı bulabileceği söylendi ama onay süresinin bu kadar uzun olduğunu bilmiyordum.

nasıl yani onay 9 ay sonra mı geliyor aman Allahım ne kadar uzun bir süre. bu sürede o zaman ev ziyareti felan olmuyor öyle mi? biz antalyadayız ve ev ziyaretinin 1 yılı bulabileceği söylendi ama onay süresinin bu kadar uzun olduğunu bilmiyordum.
Ev ziyareti onaydan önce oluyor. Bizim onay yazımız yaklaşık 10ay sonra geldi. Başvurduktan 9 ay sonra ev ziyareti oldu.genel işleyiş böyle sanırım.

Arkadaşlar daha öncede sormuştum kahramanmaras yada bursadan evlat edinen ya da edinmeyi dusunen var mi

arkadaşlar bizde eşimle haziran ayında başvuru yapma kararı aldık eşimin iş yoğunluğundan dolayı haziranı beklemek durumundayız:( biz izmirden kız erkek terk/rıza tüm türkiye için başvuru yapacağız inşallah.Ne kadar zamanda kavuşuruz bir fikriniz varmı:)

arkadaşlar bizde eşimle haziran ayında başvuru yapma kararı aldık eşimin iş yoğunluğundan dolayı haziranı beklemek durumundayız:KK43: biz izmirden kız erkek terk/rıza tüm türkiye için başvuru yapacağız inşallah.Ne kadar zamanda kavuşuruz bir fikriniz varmı:)
Ayarlabiliyorsaniz muracatinizi yapın çünkü uzun bir bekleme süresi var sıralar çok fazla en az iki sene eskiden daha kısa sureymis.

Altı ay önce Bursadan başvurduk halâ ev ziyareti bekliyoruz
Merhaba çok heycanlandim şuan ilginiz için de tesekkur ederim biz bursaya yerlesmeyi dusunuyoruz başvurumuzu da orada yapacağız sizin basvurunuzda ne gibi sorular soruldu tercihini ne oldu kiz erkek terk rıza konusunda lütfen geçirmiş olduğunuz sureci anltrmsnz bursada sıranın çabuk geldigini söyleyenler oldu nekadar doğru

Ev ziyareti onaydan önce oluyor. Bizim onay yazımız yaklaşık 10ay sonra geldi. Başvurduktan 9 ay sonra ev ziyareti oldu.genel işleyiş böyle sanırım.
Onayda siraniz da bildiriliyor değil mi ilk siranz kaç olarak soylndi

Back