Öncelikle teşekkürler...:)) Yaklaşık 2 aydır buralardayım...sizleri, yaşadıklarınızı uzaktan takip ediyorum. Aslında bu kararı alırken, farkında olmadan hepiniz bana çok yardım ettiniz. İşte bu yüzden herkese çok teşekkür ediyorum...:))Hayirli olsun arkadasim.zaman su gibi gecsin tez vakitte kavusun insallah.
Nikin tanidik geliyo daha once geliyomuydun topige.
Bunu sorun edeceklerini hiç sanmıyorum. Söylemişsiniz zaten yapacağınızı.Aslında bana sorarsanız hiçbir sorun yok... Sadece evim şu an için 1+1 ve ben çalışmadığım için gelir ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi? acaba diye düşünüyorum. Evimiz şu an müstakil, tek katlı, bahçeli ama çatı katını yapınca oda sayımız artacak. Bunu görüşmemizde uzmana belirttik zaten...o da bize, evi görmeye geldiklerinde buna dair birşeyler görmek istediklerini söyledi. Dolayısı ile bizim de bir an önce çalışmalara başlamamız lazım. Ama yetiştiremezsek diye korkuyorum işte... Ama sizin de söylediğiniz gibi, olumlu düşünelim güzel sonuçlansın....:))
Aslında sterilizatör de ısıtıcı da insanın nasıl alıştığına göre değişiyor. Bana doktorum tavsiye etti sterilizatörü. Ondan önce gereksiz görüp almamıştım. Sen biberonla besleyeceksin habire kaynatmakla uğraşma demişti. Aldıktan sonra anladım ki çok rahatlık. 10 tane biberonum var. 4-5 tanesini kullandıkça hemen atıyorum makineye. Sadece biberon da değil. Emzikleri, oyuncakları, diş kaşıyıcıları, tırnak makası aklınıza ne gelirse. Bendeki makine 12 dk da steril ediyor, kurutma da yaparsan 40 dk. Ama zamanın bir önemi yok, gece kuruyorum kendi kendine kapanıyor ya da evden çıkarken kuruyorum. Bütün vaktimi oğlum aldığı için tencereyle uğraşmak bana zor geliyor, sonra da kurumasını beklemek. Sterilizatörden çıkarmazsan biberonlar 6 saat steril kalıyor üstelik.Allah razi olsun cok saol okadar yogunlugun icinde yardimci olmak istemissin oldunda valla.
Kizini anlatirken gozumde canlandi ne tatlidir kimbilir.oyunlar falan.bebek diyoruz ama onlarinda huylari kisilikleri oluyo.yerim onu ben op annesi bizim yerimize :))
Bisey takildi aklima.aslinda iki sey
1.si sterilazator (insallah dogru yazmisimdir)
Neden gereksiz gordun.islakmi birakiyoki.40 dkkmi suruyo temizlemesi gercekten.
2.side biberon isiticisi.hani zorlaniyorum mama hazirlarken demissinya ondan soruyorum.orda isitsan olmuyomu.bide mamayimi isitiyo biberonumu.
Karisik yazdim ama cimcimeden firsat bulursan cevaplarsin canm.onemli degil.
Cok seviniyoruz boyle yazilar okuyunca.guzel gunler yakinda insallah biz bekleyenler icin.kavusanlar icinde cok daha mutlu saglikli omurler nasip etsin rabbim.
10biberon ayyy mutfakta ve her yerde biberon tabii..Aslında sterilizatör de ısıtıcı da insanın nasıl alıştığına göre değişiyor. Bana doktorum tavsiye etti sterilizatörü. Ondan önce gereksiz görüp almamıştım. Sen biberonla besleyeceksin habire kaynatmakla uğraşma demişti. Aldıktan sonra anladım ki çok rahatlık. 10 tane biberonum var. 4-5 tanesini kullandıkça hemen atıyorum makineye. Sadece biberon da değil. Emzikleri, oyuncakları, diş kaşıyıcıları, tırnak makası aklınıza ne gelirse. Bendeki makine 12 dk da steril ediyor, kurutma da yaparsan 40 dk. Ama zamanın bir önemi yok, gece kuruyorum kendi kendine kapanıyor ya da evden çıkarken kuruyorum. Bütün vaktimi oğlum aldığı için tencereyle uğraşmak bana zor geliyor, sonra da kurumasını beklemek. Sterilizatörden çıkarmazsan biberonlar 6 saat steril kalıyor üstelik.
Mama ısıtıcıya gelince genelde çoğu sterilizatör aynı zamanda mama ısıtıcı. Bendeki de öyle ama bir kere bile kullanmadım. Çünkü zaten sıcak suyla taze yapıyorum mamayı. O yüzden hiç gerek duymadım. Belki araba için olanları seyahatte faydalı olabilir.
Bazen banada geliyo bu duygular.
Belirsizlikten oluyo.
Ne yapariz ne yasariz ne hissederiz yada gorulmemis ama tam tersi olurmu?
Hayaller kuruyorum hep guzel hayaller sonrada cok korkuyorum acaba hayal kurduklarim gercek olurmuki.korkular iste hepimizde var inan
Her şey güzel olacak inşallah.Merhaba arkadaşlar sizleri okumak umutlarınızı hayallerinizi yaşadıklarını okumak çok keyif veriyor bana ... ara ara geliyor okuyor ve çıkıyorum ... benim durumunu biliyorsunuz aslında hala Üzgün ve kırgınim herseye .... itiraz dilekçesi verdik sonuç için aradığım uzman bu hafta eğitimdeymis pazartesi arayip inşallah gelişmeleri ogrenecegim. .. ama umudun bittiği yerdeyim ...
Aslında ayına göre değişiyor. Benimki 2 aylık geldiği için 1,5-2 saatte bir yiyordu. O yüzden çok almıştım ama mesela şimdi 3 saatte bire düştü, yani o kadar biberona ihtiyaç yok. Zaten ek gıda da var.10biberon ayyy mutfakta ve her yerde biberon tabii..bir hoş oldum..Şimdiden almaya başlasam her ay bir biberon oyalar walla beni.Bilgiler için teşekkürler bu ara :)
Canım ek gida olarak ne başladın. Ben şimdiye kadar sadece elma kayisi ve havuç suyu denedim azar azar hepsini sevdi. Biz yemek yerken onuda yanımıza alıyoruz hep öyle ağzını oynatan oynatan bakıyor bize . Ek gıdaya başladığında ne kadarlıktı kuzu.Aslında ayına göre değişiyor. Benimki 2 aylık geldiği için 1,5-2 saatte bir yiyordu. O yüzden çok almıştım ama mesela şimdi 3 saatte bire düştü, yani o kadar biberona ihtiyaç yok. Zaten ek gıda da var.
Canım ek gida olarak ne başladın. Ben şimdiye kadar sadece elma kayisi ve havuç suyu denedim azar azar hepsini sevdi. Biz yemek yerken onuda yanımıza alıyoruz hep öyle ağzını oynatan oynatan bakıyor bize . Ek gıdaya başladığında ne kadarlıktı kuzu.
Ne kadar çok sevinçle okudum sanki bağıra bağıra yazmış sın o enerji yi aldım hoş geldin ne iyi ettin .... Hayırlı ugurlu olsun çok güzel bir telaş yüreğin de hep kelebek olacak supersinizzzzzArkadaşlar merhaba... Artık bizde başvurumuzu yapmış bulunmaktayız...:)) henüz evraklarımızı teslim etmedik ama beni de 2 mayıs itibari ile listeye dahil edermisiniz? Eskişehir, kız, erkek, ikiz ve kardeş olarak başvurumuzu tanımladık... Hepiniz gibi, bende şimdiden çok heyecanlıyım. Umarım hepimiz için herşey en güzeli olur....:))
Aslında sterilizatör de ısıtıcı da insanın nasıl alıştığına göre değişiyor. Bana doktorum tavsiye etti sterilizatörü. Ondan önce gereksiz görüp almamıştım. Sen biberonla besleyeceksin habire kaynatmakla uğraşma demişti. Aldıktan sonra anladım ki çok rahatlık. 10 tane biberonum var. 4-5 tanesini kullandıkça hemen atıyorum makineye. Sadece biberon da değil. Emzikleri, oyuncakları, diş kaşıyıcıları, tırnak makası aklınıza ne gelirse. Bendeki makine 12 dk da steril ediyor, kurutma da yaparsan 40 dk. Ama zamanın bir önemi yok, gece kuruyorum kendi kendine kapanıyor ya da evden çıkarken kuruyorum. Bütün vaktimi oğlum aldığı için tencereyle uğraşmak bana zor geliyor, sonra da kurumasını beklemek. Sterilizatörden çıkarmazsan biberonlar 6 saat steril kalıyor üstelik.
Mama ısıtıcıya gelince genelde çoğu sterilizatör aynı zamanda mama ısıtıcı. Bendeki de öyle ama bir kere bile kullanmadım. Çünkü zaten sıcak suyla taze yapıyorum mamayı. O yüzden hiç gerek duymadım. Belki araba için olanları seyahatte faydalı olabilir.
Afiyet olsun kuzuya :))) bizde yakında başlarız sanırım ayın 18 inde 5 ayı dolduruyor kızım. Haftaya doktor kontrolümüz var bakalım ne dicek doktorumuzBu hafta başladık canım. Yani 5 buçuk ayda. Kabak, havuç, patates, elma, armut. Önce pek sevmedi gibi ama alışıyor sanırım:))
canım yüzyüze git konuş bi yanlışlık yapmış olabilirler. sen yeni başvurmuş biri değilsinki sıranda geriye düşme olsun. senden çok çok önce başvurupta daha yeni onaylanmış kaç kişi olabilirki ya da dilekçe verip tamamlanmamışı ekleten. benim bile tamamlanmamış kız sıram 20 aramızda 5 ay var. biyerlerde karışıklık yapmış olabilirler.acayip sinirliyim..bu ne ya resmen dalga geciyorlar biliyorsunuz 15 gün önce aradığımda genel sıramın 16 tamamlanmamışa 6 demişlerdi..biraz önce eşim aramış bana bildirdi.. genel sıra 15 terk 13 demişler..eşimde daha 15 gün önce aradığında eşime 6 demişsiniz deyince araya kişiler girmiştir bundan sonra 2 ayda bir arayın demişler.nasıl kişiymiş bunlar ne ara girmiş neredelerde imiş anlayamadım ya... kendimi o kadar zor tutuyorum ki uzmanın yanına gidip nasıl bakıyorsun sen aç şu bilgisayarı birde ben bakayım demek istiyorum.. bu sistem bence zaten saçma keşke sıra takibimizi online olarak yapabilsek.. ne düşüneceğimi sasırdım.. 20 ay oldu el insaf daha 13 mü ya
gerçekten bu bekleme süresi beni çok yıprattı.. vazgeçme düşüncesi bile geldi aklıma düşünsene ne kadar psikolojimizi bozuyorlar.. tabiki 2 ay sonra ara desede aramam 15 gün sonra arayacagım yine aynı sırada olursam müsaitseniz gelip yüzyüze görüşmek istiyorum diyeceğim..yani birde eşime terk ve genel sırası bana tamamlanmamış ve genel sırasını veriyor..ya nedir bu sıralamalar önce onu anlatın bir anlayalım hele..canım yüzyüze git konuş bi yanlışlık yapmış olabilirler. sen yeni başvurmuş biri değilsinki sıranda geriye düşme olsun. senden çok çok önce başvurupta daha yeni onaylanmış kaç kişi olabilirki ya da dilekçe verip tamamlanmamışı ekleten. benim bile tamamlanmamış kız sıram 20 aramızda 5 ay var. biyerlerde karışıklık yapmış olabilirler.
valla çok haklısın banada her aradığımda farklı bir sıra ismiyle söyleyip durdular haziran ayını bekliyorum bende eğer ondada farklı veya ters bişey olursa gidip görüşücem. zaten demiyorlarmı aklınıza en ufak bişey takıldığında gelip yüzyüze görüşebiliriz diyorlardı. haziranda tekrar ara boşver 2 ayda ne beklemesiymiş tatil rehaveti başladı heralde bunlarda.gerçekten bu bekleme süresi beni çok yıprattı.. vazgeçme düşüncesi bile geldi aklıma düşünsene ne kadar psikolojimizi bozuyorlar.. tabiki 2 ay sonra ara desede aramam 15 gün sonra arayacagım yine aynı sırada olursam müsaitseniz gelip yüzyüze görüşmek istiyorum diyeceğim..yani birde eşime terk ve genel sırası bana tamamlanmamış ve genel sırasını veriyor..ya nedir bu sıralamalar önce onu anlatın bir anlayalım hele..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?