Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

İnşallah tez vakitte sizlerin de kucağı dolsun
Bence beklerken mümkün olduğunca tamamlayın sonra bulmuş gibi oluyor
İlk önce baby &me marka pamuk mendil birde pamuğu var çok kullanışlı ben içme suyunu kaynatıp iliyinca bolca pamuğu isliyorum en son altını onunla siliyorum
Can bebe ıslak havlu da kullanıyorum
Alabildiginiz kadar alın hatta minik bir tepecik yapın:) Çok kullanılıyor kusuyor koltuğa mi geldi halıya mi geldi hemen siliyorsun
Sonra minik tülbent gibi mendiller hem ağzına hemde sırtına teri için çok kullanışlı oluyor
Pişik kremi olarak sebamed aldım pek memnun değilim onun yerine vazelin baby daha güzel
Şampuan olarak johansins baby memnunum
Biberon temizliği için gene baby&me kullanıyorum memnunum
Biberon olarak avent aldım doğal akış olandan
Havlusunu bambu lifinden üretilmiş havlu aldım hemencecikıslaklığı emiyor çok da yumuşak
Bebe yağı kullanmıyorum onun yerine saf zeytin yağı kullanıyorum cildi hemen emiyor öyle pehlivan gibi yağlı da kalmıyor :)
Kilotlu çorap normal kısa çorap çıtçıtlı badi çok kullanılıyor
Ben 3-6 aylık almıştım ilk başlarda biraz büyük geldi ama hızlı büyüyorlar şimdi olmayanlar var
Penye battaniyeyi de çok kullanıyoruz
Ben bir tane örmüştüm birde hazır örgü vardı onları pek kullanamadık
Patik ve yelek gerekiyor kalkınca hemen sırtına geçiriyorum ama suveter kullanışlı değilmiş iki tane örmüştüm hiç giydiremedim
Sonra pijama lazım akşam yatarken giydiriyorum
Kiyafetleride 3_6 aylık aldım misler gibi hergün değişik değişik giydiriyorum
Çok kıyafet almayın hediyede geliyor
Banyo için küvet aldım gayet memnunum içinde yıkıyoruz
Birde eğer yoksa elektrikli ısıtıcı alın
Yikayacaginiz odayı üşümesin diye ısıtmak gerekiyor
Termos alın da ufak almayın
Gece mama suyunu içme kıvamında koyuyorum içine rahat oluyor yada dışarı çıkarken de lazım oluyor
Bir tane anne bebek çantası en büyüğünden:)
Yatak olarak park yatak aldım çok memnunum kolay yer değişiyor yanları böyle petekli delikli gibi uyanınca bizi görebiliyor
Kaz tüyü yastık ve yorgan tavsiye etmem hep çıkıyor birde haşır haşır sesi oluyor
Onun yerine yün yada adı aklıma gelmiyor bir silikon türü var onlar güzel
Nevresim takımı da lazım bazen hop kusuyor mecbur değişiyor
Önlük de çok kullanılıyor
Ben lcw den almıştım şu geçirmiyor memnunum
Yatağına dönence alabilirsiniz bizim kız çok seviyor hem ince motor gelişimi için faydalı
Alt açma seti almadım kaka değiyor yıka kurut zor olur hazır 10 lu paket aldım kirlendimi atıyorum hemde çantada az yer tutuyor iyi oluyor
İşte ayını bilseniz bez ve mama dağı yapın derdim ama gelince netten alın daha uygun oluyor alırken çok alın en çok ikisi bitiyor
Araba olarak chicco lite way aldık çok çok memnunuz
Hemen baston hemde pusetı var arabaya koymak için bazasi var
Hafif katlaninca bagaj da yer kaplamiyor
Puseti kolay takip çıkıyor
Birde hangi marka alırsanız alın kolu birleşik almayın
Elinizde ne varsa takıyorsunuz
Saçları için tarak bir de tırnak markası
Aaa olmazsa olmaz otribebe burun aspiratoru
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
İnşallah yardımcı olabilmisimdir

Bebek arabası konusunda sana katılıyorum zaman. Bence de kolu birleşik almamak lazımmış. Zor oldu ilk başlarda. Ama bebek arabaları için çanta taşıma aparatı var bebek mağazalarında bulunuyor onu keşfettim iyi oldu. Birde ekleme yapayım ben. Bebek arabasının bence tek elle rahat bir şekilde kapanmasıda önemli. Ben yapamıyorum o ayrı ☺ rahat diye almıştım netten ama olmadı. Muhakkak gidin gorun deneyip alın derim. Veya kullanan kişilere sorun. Belki de benim beceriksizliğim. Bu arada bizde kraft aura kullanıyoruz.

gecen arkadaşımda nano marka bir bebek arabası gördüm hatta sürerek test ettim çok hafifti görünüşüde güzeel duruyor arkadaşımda baya memnundu.. ben onu düşünüyorum açıkcası..

Bebeklerine kavuşan anneler hayırlı olsun. Bebeklerinizi iyi günlerde büyütün, mutlu hayırlı evlatlar olsunlar. Günler çabucak geçsin biz de bebeklerimize biran önce kavuşalım, buradan mutluluğumuzu paylaşalım :)

Benim bir sorum olacak. Bebeğimizi almadan önce geçici bakım sözleşmesi imzalanıyormuş, bu belgenin içeriği nedir, bu aşamada yine evrak hazırlamak gerekiyor mu (nüfus kaydı, ikamet, gelir bilgileri gibi...) Önceden hazırlamamız gereken evrak varmı acaba.

Hayır evrak hazırlamak gerekmiyor. Matbu standart bir form veriyorlar. İki sayfa. Bebeği size verdiklerine ve ona bakacağınıza dair madde madde bilgiler yazıyor. Siz ve valilik imzalıyorsunuz iki kopya. Biri size veriliyor diğeri kurumda kalıyor. Bir yıl için geçerli bu evrak. Bebeğinize kavuşma heyecanıyla okumuyorsunuz bile:)

mutluluğunu paylaşıyorum.....mutlu yarınlarda hep birlikte olun...duygular hep aynı....ben de okul bahçasinde kimseye aldırmadan yüksek sesle haykırıyorum.Allahım Sana çokkk şükür...bu günleri görcek miymişim diye.......

nakış nakış işle hayat ışıltısı yavrunu....sevgini...ilgini..sen ne isen o da o oluyor....baba ile sizin karışımızın...
hep mutlu olun....

bekleyen anneler darısı en yakın an da sizlere olsun.....

merhaba....
senin zilli pek bi akıllıymış! bizimkine de anne rahminin bebeklerin uyuduğu bir yatağı olduğunu söylemiştim..dünyaya gelmeyi orada beklediklerini..artık oradan sıkıldıklarında yanımıza gelmek istediklerini..çok hoşuna gitmişti..sevmişti..sonra sırasıyla çeşitli hayvanların üremelerini sordu....

yalnız bizimki daha oradan nasıl çıktıklarını sormadı : )
seninki bir fikir oldu bana...teşekkürler.....miniğini öpüyorum....pardon ,,,artık büyüdü o....

Teşekkür ederim canım hepsini not alacağım.Uzun uzun yazmışsın çok saol...

Zaman bacım hatırladığım kadarıyla bebeğin gelmeden süt olayını çözmüştün sen
Ne yaptın içirdinmi o sütleri ve şuan emziriyormusun ben sağıp dolaba atıyorum şimdilik bebeğim gelince vermeyi düşünüyorum

Geldimi sutun.nasil basardin ,neler yaptin.nekadar sure boyunca geldi.yazarsan cok sevinirim.

yaaa çok heyecanlandım..nasıl başardınız.. bu konuda önerilerinize ihtiyacım var...bende emzirmek istiyorum..

Ben bilgi almak için Ankara'daki emzirme ünitesini aradım ordaki hemşire arkadaş sağolsun doktor hanımla konuşup bana geri döndü günde 3 defa metpamid kullanıyorum ayrıca elektrikli pompa ile günde 4 defa 10 ar dakika sağıyorum şimdilik damla damla geliyor ama gün geçtikçe çoğalıyor ayrıca humana çay içiyorum arkadaşlar

Allah sabir versin ve yardimciniz olsun. gercekten cok zor bir an kendimi sizin yerinize koydum. ne zor 4 yili birlikte gecirip sonra bunlarin olmasi daha kavusmadan uzuluyoruzki boylesi daha acı. inşallah sorunlari cozdugunuzu de burada paylasirsiniz

Bebeklerimiz uygun yaşa geldiğinde gerçeği öğrenmeli... Evlatlarımızı ve kendimizi kandırarak, Birgün öğreneceği korkusuyla yaşamak ne kadar büyük bir yük. Ve canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuz yalanın içinde yaşamamalı. Kan grubu, genetik geçişli hastalıklar, nakiller vs heran bir şekilde ortaya çıkabilir. Bir şekilde öğrenebilir. Korku içinde yaşamak gittikçe zorlaşır. Biyolojik ailesini birgün bulmak isteyebilir. Büyüyüp birey olduğunda bunun kararını verecek kişi kendisi olmalı.
Eminim bu şekilde yetişen bir çocuk... Ailesine (size) daha güvenli bağlanır. Lütfen doğru zamanda ve doğru ifadelerle gerçekleri paylaşın. Her insan bunu hakeder. Yalanın içinde kaybolup gitmemek için.

Evet o stres ve endişeyle yaşanmaz. Zaten kurum da böyle yapılması konusunda yönlendiriyor. Uzmanlar da uygun yaşta söylemenin bu olayın sorunsuz atlatılması için çok önemli olduğunu belirtiyor. Buradaki pekçok arkadaş da söyleme taraftarı. Hatta ben gizleyeceğim diyeni hiç duymadım, okumadım. Sevgi içinde yetiştireceğimiz çocuklarımız kendileri için doğru olan kararı vereceklerdir zamanı gelince. Pek tabii biyolojik ailesini görmek de isteyebilir, bu demek değil ki bizi terk edecek. Allah hepimize güzellikler yaşatsın inşallah.

ankarayı aradığınız numarayı banada verebilir misiniz..birde ben arayayım...bu arada siz ne kadar süre önce başladınız.. birde metpamidi günde 3 defa 1 er kezmi kullandınız..

Arkadaslar birde evladi gelenlerden ogrenmek istedigim diger sey bebege nasil bir besik aldiniz... Ayri odadami tutuyorsunuz yoksa yatak odanizdami besik

ankarayı aradığınız numarayı banada verebilir misiniz..birde ben arayayım...bu arada siz ne kadar süre önce başladınız.. birde metpamidi günde 3 defa 1 er kezmi kullandınız..
Tabiki veririm 0312 2027350
Evet 3 defa 1 er tablet aldım hapa başlayalı 15 gün oldu pompaya başlayalı 1 hafta oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…