• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaslar birde evladi gelenlerden ogrenmek istedigim diger sey bebege nasil bir besik aldiniz... Ayri odadami tutuyorsunuz yoksa yatak odanizdami besik
O olay zaten tam bi muamma benm icin.gerci benm bebisim gelmedi daha :))
Kafam cok karisik.besikmi karyolami?sallanmalimi?hem odasina hem bizim odamiza ayri ayrimi alsak?park yatakmi ?
Park yatagi coktavsiye ediyolar.kullanan herkeste membun kalmis ama biliyoruzki yillarca bekledik bi soyle bembeyaz bebek odasi hayali kurduk.gerceklestirmek istiyoruz.ama zor.
Sen nasil yapmayi dusunuyosun

Tabiki veririm 0312 2027350
Evet 3 defa 1 er tablet aldım hapa başlayalı 15 gün oldu pompaya başlayalı 1 hafta oldu
Canm peki telefon ettiginde senden tahlil sonucu falan sordularmi.ne bilim herkese ayni tedaviyimi soyluyolar acaba yoksa hormon sonucuna gore falanmi.
Eger hic bi tahlil sormadan bunlari uygulayin dedilerse telefon etmemize gerek yok aynilarini bizde yapariz.cunku bende tel etmeyi dusunuyodum

Kafam cok karisik.besikmi karyolami?sallanmalimi?hem odasina hem bizim odamiza ayri ayrimi alsak?park yatakmi ?
Park yatagi coktavsiye ediyolar.kullanan herkeste membun kalmis ama biliyoruzki yillarca bekledik bi soyle bembeyaz bebek odasi hayali kurduk.gerceklestirmek istiyoruz.ama zor.

İnanın bu tamamen size kalmış. Gönlünüzden nasıl geçiyorsa öyle yapın. Ben evimdekini şöyle anlatayım. Tam takım bir odası var. Yani bebek karyolası var odasında. Kendi yatak odamda iar ev tipi ana kucağında yatıyor. Hem sallanan yatak hem sandalye olabilen aşamalı ev tipi ana kucağından almıştım. Çok memnunum. Bir arkdaşım beşik de verdi ama bir kere bile kullanmadım. Odamda yatıyorsa ana kucağına koyuyoruz. Tam düz yatıyor model. Fotosunu gönderiyorum. İnternetten inceleyebilirsin. Ben park yatak almadım. Çok rahat olduğunu söyleyenler var ama bana bir yerden bir yere taşumak için yine de büyük geliyor park yatak. Küçüklerinden alacaksam da o zaman beşik daha rahat geliyor. Ancak dediğim gibi bu kullanımla alakalı. Sen hangisini alıp ona alışırsan, rahat olan o gibi hissediyorsun genelde.
Odada yatırmaya gelince. Bizim oğlan her yerde yatmaya alıştı. Akşam olduğundaki ilk uykusunu odasında yatırıyorum bazen ama uyanınca yanımıza alıyorum. Artık biraz daha ele avuca geldiği için yatağımıza bile alıyoruz. Önceleri zarar verebiliriz diye korkuyordum. Yıllarca hasretini çekmişiz, doya doya birlikte oluyoruz. Ben o konularda biraz rahatım açıkçası yani yok kucağa alışmasın yok yatağınıza alışmasın gibi derdim çok yok. Zaten ayaklanmaya başlayınca o, kucağımıza gelmek istemeyecek koşturmaktan. Varsın şimdi keyfini sürelim:)) o yüzden gece uykusu hariç inan neredeyse hep kucağımda uyuyor. Şu anda da benim yastığımda yatıyor hatta:)) ben de yatağımızın kenarında oturdum mesaj yazıyorum:))

Canm peki telefon ettiginde senden tahlil sonucu falan sordularmi.ne bilim herkese ayni tedaviyimi soyluyolar acaba yoksa hormon sonucuna gore falanmi.
Eger hic bi tahlil sormadan bunlari uygulayin dedilerse telefon etmemize gerek yok aynilarini bizde yapariz.cunku bende tel etmeyi dusunuyodum
Her hangi bir hastalığın olup olmadığını soruyor ilaç kullanıyorsan onu söylüyorsun birde bebeğin tahminen ne zaman geleceğini soruyor canım

acıkcası benim hiç oda hayalim olmadı bence 3 yasının doldurmadanda bir oda saçma geliyor..ama biliyorsunuzki bizim durum biraz farklı illaki sizede sormuşlardır odası olacak mı diye..buradanda sormuş olayım bebeğim eve geldikten sonrada odası varmı yok mu diye görmeye gelecekler mi acaba? zaten evim 2 oda bi salon su anda salonu kullanmıyoruz.. bebek gelince salona taşınmayı planlıyoruz..şimdiki oturduğumuz yer bebeğimizin odası olacak ancak ben bi dolap almayı düşünüyorum sadece oraya kıyafetleri için..yatak odam çok geniş benim oraya ya park beşik yada şu büyüyen beşiklerden birini alıp kurmayı düşünüyorum daha karar veremedim ama park besik daha ağırlıklı basıyor.. oturma odasına kayınvalidem gelecek bebeğe bakmaya orada o kalır diye planlıyorum..tabi yaşadıkça daha çok şekillenir..o kadar çok şey alasım varki sonrada vazgeciyorum daha doğrusu frenliyorum kendimi:)

Arkadaşlar Rabbim izin verirse 2. Bebegime hamileyim burayı sizin o guzel duygularinizı okumak ve içimden dua etmek icin ara ara giriyorum
hepiniz oyle güzel yureklisinizki inşallah bir an önce bebislerinizi kucaģıniza alırsınız

Lütfen kızmayın bana sadece size dua etmek icin ve sizleri bu yolunuzdaki yürekliliğiniz icin tebrik etmek amaçli yaziyorum

Hamilelerin dualari kabul olur derler hepiniz insallah o zorlu sıra beklemeleri hemencecik ve kolaylıkla gecirirsiniz saglicakla kalın
.
kızılır mı hiç sana allah iki evladını da sana bağışlasın inşallah hayırlı güzel hayatları olsun sizinle beraber:)

acıkcası benim hiç oda hayalim olmadı bence 3 yasının doldurmadanda bir oda saçma geliyor..ama biliyorsunuzki bizim durum biraz farklı illaki sizede sormuşlardır odası olacak mı diye..buradanda sormuş olayım bebeğim eve geldikten sonrada odası varmı yok mu diye görmeye gelecekler mi acaba? zaten evim 2 oda bi salon su anda salonu kullanmıyoruz.. bebek gelince salona taşınmayı planlıyoruz..şimdiki oturduğumuz yer bebeğimizin odası olacak ancak ben bi dolap almayı düşünüyorum sadece oraya kıyafetleri için..yatak odam çok geniş benim oraya ya park beşik yada şu büyüyen beşiklerden birini alıp kurmayı düşünüyorum daha karar veremedim ama park besik daha ağırlıklı basıyor.. oturma odasına kayınvalidem gelecek bebeğe bakmaya orada o kalır diye planlıyorum..tabi yaşadıkça daha çok şekillenir..o kadar çok şey alasım varki sonrada vazgeciyorum daha doğrusu frenliyorum kendimi:)
Tabi canm kv gelcekse oylede iyi olur.hem yatak odan buyukmus.simdilik zaten odanda yaticak.bizde ilk baslarda odamizda yatircaz ama benm odam kucuk.park yatak koyabilirim anca kucuk olanlardan.daha sonra oturma odasina tasirim.ama bi odasi olsun süsliyim cok istiyorum

Tabi canm kv gelcekse oylede iyi olur.hem yatak odan buyukmus.simdilik zaten odanda yaticak.bizde ilk baslarda odamizda yatircaz ama benm odam kucuk.park yatak koyabilirim anca kucuk olanlardan.daha sonra oturma odasina tasirim.ama bi odasi olsun süsliyim cok istiyorum
Bebege bakma olayindada ben bigun bile kimseyi istemiyorum yanimda.yillarin hasreti var bol bol hasret gidermek istiyorum.ilk bi hafta on gun kalmaya misafir istemiyorum sahsen.cunku gelecek olanlar uzaktalar hep.her gelen yatiya gelmis olacak.gelene bisey diyemem ama istemem sahsen

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kavuşan annelere mutlulukları daim olsun hayırlı olsun demek istiyorum. Bugün kurumda son gorusme vardı. Yaklaşık 15gun önce evimizi değiştirdik. Uzmanımız da evi değiştirdiğimzi bildirdik.Yeni evimizin bebeğimiz için daha uygun olduğunu ve bebeğimiz gelince rahat edeceğini anlattık. Ancak uzmanımız neden acele ettiniz,daha en az 3yiliniz var,ev değiştirmek için acele etmissiniz dedi.Çok canım sıkıldı. Tam gorusme biterken tekrar uyardı, en az 3-4yiliniz var ve çok ciddiyim dedi.Ben de evimiz hayırlı olsun dicek sanmistim. Burnundan geldi..Bursa görmesem bir iki yılda kavuşmaları tmm dicem ama var i
şte.. Bilerek mi moral bozuyolar bilemedim

.
kızılır mı hiç sana allah iki evladını da sana bağışlasın inşallah hayırlı güzel hayatları olsun sizinle beraber:)
Çook tesekür ediyorum inanin çok düşündüm yazsammi yazmasammı diye..etrafımda bebek sahibi olamayan çok insan var ama hiçbiri sizler kadar cesaretli olamadılar keske onlarda sizin bu cümlelerinizi okusada koşarak sıraya girseler.yani diycek o kadar çok sey var ama konu sayfalar yetmez tek istedgim şu beklediğiniz sıralar varya hemen hemen geçsin sarılın evlatlarınıza sag salim insallah hepiniz çok iyisiniz

Arkadaşlar bebeğine kavuşmuş annelere bir sorum olacak;
Kuruma bebeğinizi almaya giderken yanınızda bebeğinize neler götürdünüz yani battaniye biberon başka ne koymamız lazım doğum çantamıza :) yardımcı olursanız çok sevinirim.
Telefonda cinsiyet ve kaç ay olduğunu sorduğum için hemen ona göre tam takım bir kıyafet aldım. İlk kavuşma kıyafeti:)) yanınızda getirdiyseniz onları giydirelim dediler. Verdim. Yani benim kıyafetlerimle çıktı yuvadan. Badi, çorap unutmayın. Onun haricinde eğer eviniz en fazla iki saatlik mesafedeyse bez ya da mama bile almanıza gerek yok aslında. Ama ayını bilince yedek alabilirsiniz tabii. Zaten direkt eve geleceğiniz için ekstra bir şeye gerek yok bence. Bebeğinize sadece sarılacağınız için başka bir şey düşünmeyeceksiniz. Tabii fotoğraf çekmek için telefon ya da kamera unutmayın:))

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kavuşan annelere mutlulukları daim olsun hayırlı olsun demek istiyorum. Bugün kurumda son gorusme vardı. Yaklaşık 15gun önce evimizi değiştirdik. Uzmanımız da evi değiştirdiğimzi bildirdik.Yeni evimizin bebeğimiz için daha uygun olduğunu ve bebeğimiz gelince rahat edeceğini anlattık. Ancak uzmanımız neden acele ettiniz,daha en az 3yiliniz var,ev değiştirmek için acele etmissiniz dedi.Çok canım sıkıldı. Tam gorusme biterken tekrar uyardı, en az 3-4yiliniz var ve çok ciddiyim dedi.Ben de evimiz hayırlı olsun dicek sanmistim. Burnundan geldi..Bursa görmesem bir iki yılda kavuşmaları tmm dicem ama var i
bana da 3 yıl beklersiniz dediler ben de şok olmuştum çok üzüldüm ama sanırım aileleri erken umutlandırmamak için böyle konuşuyorlar aileler beklenti içinde olup üzülmesinler diye.

Evet uzmanlar hic umutlandirmiyolar aileleri ben bunu farkettim.
Mesela ben uzmnimiza siramizi nesekilde ogrenecegimizi sormustum.durun bakalim once gorusmeler olumlu gecerse ogrenebilirsiniz dedi.yani nezmn dedim israrla, daha iki gorusme daha var onlarin gidisatina bakicaz dedi oda israrla.
Yani su kadar sonra ogrenirsiniz.bukadar zmn sonra siraniz gelir.dukadar beklersiniz kesinlikle enufak bi umut vermiyolar.
Prensip edinmisler.busekilde yapmalari gerekiyo belkide.
Bursa daha hizli bu konuda ama listeden baktimda mersindensin srn.oralarda nasil ilerleme.belki mersinde bebek sayisi azdir.ondanda oyle soylemis olabilir.
Ama srn icini ferah tut.nasibinin onune kimse gecemez

Merhaba arkadaşlar :)

Biraz geç oldu ne olur kusura bakmayın ama fırsat bulmak öyle zor ki :)

Minik kızıma şükür kavuştum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun inşallah, ve hala aklında soru işareti olan varsa silsin o soruları koşup gidip hemen başvursun. Böyle güzel bir duygu olamaz...

Size yazdıktan sonra tahmin edersiniz ki sabah olmadı, ne bir damla uyku ne başka bir düşünce. Sabaha kadar evde dört döndüm. Sababh erkenden çıktık yola, Allah'tan yakın bir şehirdi. Yol boyunca milyonlarca düşünce, kah ağladım, kah merak ettim acaba nasıl diye, kah nasıl olacak yapabilir miyim diye korktum.

Bakanlıktan içeri girdik, bizi yönlendirdikleri kişinin yanına gittik. Şansımıza çok güler yüzlü ve ilgili bir bayandı. Kızımın dosyasını anlattı, sorularımıza cevap verdi, notlar almamıza yardımcı oldu. Sonra bebeği getirelim mi diye sordu. Ah hayır denir mi hiç, ölüyorum heyecandan meraktan. Eşim de ben de durup durup ağlıyoruz, elimizi kolumuzu koyacak yerimiz yok. Kızımızı beklerken sözleşmemizi de imzaladık, vakit kaybı olmasın diye. Ben camda bbekleyip duruyorum, oda binanın 4. katında. bildiğiniz binaya yanaşan arabaları görebilmek için başım cama yapışık vaizyette zıp zıp zıplıyorum. derken bir araba yanaştı. arabanın içinde mavi bir battaniyeye sarılmış bir bebek gördüm. O an film koptu bende, nasıl bir ağlama, yerimde duramıyorum kızım geldi diye.

Az sonra kapıdan içeri girdi battaniye içinde sarılı vaziyette. elerim titreye titreye açtım örtüsünü. uyuyordu... O minnacık ağzını, nokta burnunu gördüm... Annem ben geldim dedim. Aldım kucağıma kızımı, kokladım, göğsüme yatırdım. Ben ağladım, eşim ağladı, uzman ağladı, bebeği getiren bayanlar ağladı, yan odadan gelip kavuşmamıza tanık olanlar ağladı. Yazarken bile ağlıyorum. Ömrümün sonuna kadar unutumam sanırım o anı. Rabbim hepinize yaşatsın tez zamnda inşallah.

İşlemlerimiz çabuk bitti ve öğleden sonra evimiie döndük. Cuartesi günü hemen bir doktora götürüp genel kontrolünü yaptırdık. Şükür bir sıkıntısı yok, gelişimi vs normal. Klasik hırıltı ve burun tıkanıklığı var ama önemli birşey değil.

Kızım çok uslu teyzeleri, zaten minnacık tüm vaktini neredeyse uyuyarak geçiriyor, uyanıyor altı değişiyor, mama yerken geri uyuyor. Öyle gazlı bir bebek de değil şükür. Dr.Browns'ın gaz önleyici biberonunun etkisi var mı bilmiyorum ama mama yedikten sonra hemen gazını çıkarıyor ve sıkıntısı olmuyor. bir de @netere cim önermişti almıştım acı elma yağı, ayağının altına ve karnına sürüyorum her alt değişiminde :)

10 haftalık oldu bugün itibariyle ve birlikte geçirdiğimiz 4. gün. Ama beni tanımaya başladı. Uykusundan uyanıyor, günaydın annecim diyorum suratında kocaman bir gülümseme beliriyor, dil çıkıyor ağzından. eller ayaklar hemen hareketleniyor. O anın mutluluğunu yaşamak gibisi yok. herşeye, tüm beklemelere değer o minnacık gülüş yemin ederim.

geceleri uyanmıyor, uyurken yediriyorum mamasını, sonrasında göğsümde uyuyor bir sonraki mamaya kadar. nefes alıp verişini dinlemek öyle huzur verici ki :) üstüm başım bebek kokuyor. mutfakta tencerede kaynayan biberonlar, tepside kuruyan biberonlar, plastik boxta hijyenik hale gelmiş biberonlar emzikler var. termoslar, kaynayıp dinlenmeye bırakılmış sular, ıslak mendiller, minnacık eldivenler çoraplar heryerde. salonun baş köşesinde bebek arabası var :) bir de ütü masası, çünkü habire çamaşır yıkanıp ütü yapılıyor. ben de günde beş kere üst değiştiriyorum, sıcağa çok gelemeyen biri olarak, dışarı 25 derece iken evde kalorifer yakınca terden sürekli yapış yapışım ve zırt pırt üst değiştiriyorum. Sırf kızın değil benim de dünya çamaşırım çıkıyor haliyle, kızımı temiz temiz alayım kucağıma diyorum :)

İnsan uykusuzluğu tahmininden daha fazla dayanabiliyormuş, davul çalsalar uyanmam derken bir vık sesi yerinizden fırlatıyormuş sizi, açlık hissetmiyor, öyle kan şekeriniz falan da oynamıyormuş yerinden. su içmeyi unutabiliyor hatta tuvalete girmek bile aklınıza gelmiyormuş gün boyu. tek bir odak noktanız oluyor artık, o güne kadar zevk aldığınız, yaptığınız herşeyi unutturan ve hepsinden çok çok daha büyülü bir mucizeyi izlemek ve yaşamak dışında hiçbirşey yapmak istemiyormuşsunuz meğerse...

Sevgi... bu sevgi falan değil, aşk değil, bağlılık değil... hiçbiri anlatamaz sanırım ona baktığımda yaşadığım şeyleri. burnumun direği sızlıyor koklarken, kulağına seni seviyorum derken ağlamadan duramıyorum. böyle içerden dışarı taşan kocaman duygular var, kıpır kıpır sığmıyor hiç bir yere hisleriniz. avaz avaz bağırmak istiyorsunuz işte bu benim kızım, benim evladım diye.

Ve son söz... Madem evlat edinme de bir doğum şekli diyoruz... Canım kızım benim, iyi ki de doğurmuşum seni, iyi ki kalbimde döllenmiş can bağımız, iyi ki hayatımızdasın. Binlerce miyonlarca şükürler olsun
Rabbim size de evladınıza da uzun ömürler versin .
Bu topiği arada okuyorum, hepiniz çok güzel ve özel anneler olacaksınız eminim.
Sizi okurken bende hıçkırıklara boğuldum. Bebeğiniz çok şanslı.
Umarım buradaki tüm anne adayları da biran önce yavrularına kavuşur. Dualarım sizlerle.

Evet uzmanlar hic umutlandirmiyolar aileleri ben bunu farkettim.
Mesela ben uzmnimiza siramizi nesekilde ogrenecegimizi sormustum.durun bakalim once gorusmeler olumlu gecerse ogrenebilirsiniz dedi.yani nezmn dedim israrla, daha iki gorusme daha var onlarin gidisatina bakicaz dedi oda israrla.
Yani su kadar sonra ogrenirsiniz.bukadar zmn sonra siraniz gelir.dukadar beklersiniz kesinlikle enufak bi umut vermiyolar.
Prensip edinmisler.busekilde yapmalari gerekiyo belkide.
Bursa daha hizli bu konuda ama listeden baktimda mersindensin srn.oralarda nasil ilerleme.belki mersinde bebek sayisi azdir.ondanda oyle soylemis olabilir.
Ama srn icini ferah tut.nasibinin onune kimse gecemez
İnşallah umutlandirmamak için moral bozuyordur.Haklı olmasınlar.Bu platformda 3-4yili bulmuyor kavuşmalar.İyi ki sizler varsiniz en azından fikrimiz oluyor.Mersinde nasıl işliyor süreç hiç bilemiyorum.Örneği yok maalesef.Rabbimden dileğim surecimiz çok çok kısa sürsün

benim de hep hayalim ayrı güzel bir oda yapmak bebeğime.. acaba uzman gelince bebeği verdikten sonra bebek odasının döşenmesini mi istiyor onu merak ettim

Bebege bakma olayindada ben bigun bile kimseyi istemiyorum yanimda.yillarin hasreti var bol bol hasret gidermek istiyorum.ilk bi hafta on gun kalmaya misafir istemiyorum sahsen.cunku gelecek olanlar uzaktalar hep.her gelen yatiya gelmis olacak.gelene bisey diyemem ama istemem sahsen

aynı benim düşüncemdesin canım.. ben de hiç kimseyi istemiyorum ya, kendim bakmak istiyorum. benim de herkes uzak gelince kalınacak elbet ama yalnız bebeğimle başbaşa olursam daha iyi olur :)))

canım bence canını sıkma o öyle laf gelişi söylemiştir. en fazla 2 yıl sürüyormuş. üstelik istanbulda böyleymiş bursa daha hızlı ilerler... bekle bak neler göreceksin. Açıkçası ev konusunda öyle demesine ben sevindim çünkü ben de şuanki evime gelince onay vermelerini bile etkiler diye düşünüyordum.bundan dolayı ev konusu için başvurumu erteliyordum. hatta evi almaya acele ediyordum.karambole de aceleyle ev almak istemiyorum içime sinen bişey olsun istiyorum.bakalım o zaman ben acele etmeyeyim başvurunca bana ne diyecekler merak ettim :)

Back