Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok çok geçmiş olsun. Allah kuzucuga tez zamanda şifalar versin. O kadar çok şey atlatmış ki o çok güçlü her şeyin üstesinden gelir. Yeter ki siz de sakın umutsuzluğa kapılmayın pes etmeyin onlar her şeyi hissediyor. Siz güçlü oldukça o daha çabuk sağlığına kavuşacak.

Bir de merak ettiğim konu, evraklar tamamlandıktan sonra dosyayı onaylamadan önce ev ziyareti yapıp mı onaylıyorlar? Yoksa ev ziyareti daha sonra mı? Benim evim biraz ufak olduğundan düzenlemeler yapmam gerekiyor da...

canım benim evinde 1+1 elbet evi değiştireceğim. ben de başvuru yapmadım henüz..biraz da ev konusundan dolayı erteliyorum. istiyorumki benim yeni evime ziyarete gelsinler. ama kurumu aradım ve bu durumu anlattım.ev kendimizin,ama tabiki bebek olunca değiştirmeyi düşünüyoruz dedim. onay için engelmi dedim. Bana ondan öncelikli şeyler olduğunu onlar onay olmasına engel değilse o konuda evde ayrı oda olması gerektiğini bildiriyoruz size dedi. yani çok üstünde durmadı.benim de yaşım 37 ye geldi. ama bazen bakıyorum bir yılda bebeğine kavuşanlar var. bu seçeneklerinin sınırlı olmaması ile alakalı sanırım.umarım herşey gönlünce olur

bayanlar herkese evlat edindiğinizi söyleyecek misiniz.. demem o kı elbette anne baba kardeşler biliyor ve tabi özel arkadaşlar.. peki çok uzak akraba olsun pek görüşmediğiniz arkadaşlar olsun söylemeli mi söylememelimi fikriniz nedir..bu arada hiç kimse bilmese bile çocuğun bilmesi taraftarıyım o ayrı

gecmis olsun rabbim şifa versin. yapabilecek bisey varmiki. kendimiz de dogursak hastalikli olmayacak diye bisey yok. ama bu konuda hatali olanlari şikayet etmekte fayda var. en azindan islerini biraz düzgün yaparlar
tabiki kendimiz doğursakda hasta olabilir bizim kızdımız nokta gizlenmesi saklanması okadar evimizi inceliolar soru soruolar araştırıolar ...benim tavsiyem kuruma guvenmeyin tam teşekullu hastaneye göturun getirdiktn snra geç kalınmaması geren bir durumu olabilir mesala sağlıklı dendi gribi fıtıği birde kalbi delik oldunu öğrendik sevgimizle hepsini atlatıoruz bugun bana attığı gulucukler onun rahatlaması mutluluğu bana yeter yine gitsem onu alırım vazgeçmem

Son düzenleme:
Merhabalar, buraya neredeyse 3,5 yıldır yazmıyorum.. Aslında sizlere yazacak o kadar çok şey var ki..
Kuzucuğuma kavuşalı 3,5 yıl oldu.. Kızım büyüdü kocaman oldu.. Her günümüz ayrı güzel.. Her gün için bin şükür..
Yaşadığım en güzel 3,5 yıl.. Burada yazan yeni arkadaşlarımın kuzucuklarına tez zamanda kavuşmalarını gönülden dilerim.. Doğru dosdoğru bir yoldasınız.. Benim kuzucuklarına kavuşmuş annelere sorum var.. Biz 1 yıl sonra kızımızın nüfusunu üstünüze aldık.. Yani 2,5 yıl önce.. Fakat sağlık ocağında TC kimliği yazılınca eski isim çıkıyor.. neyse sağlık ocağı düzelttiğini söyledi fakat Muhtarda ise isim hiç çıkmıyor.. Siz ayrıca bağlı bulunduğunuz Nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırdınız mı , ya da nüfüsu aldıktan sonra ne gibi işlemler yaptınız..

ben söylemeyi düşünüyorum fakat uzak akrabama uzun uzun izah etmek istemiyorum. gerek de yok bence.zaten bu tür şeyler olunca o ona o diğerine söyler. hemen yayılır. ilerde çocuğuma hiç çevre tarafından söylenmeyeceğini bilsem,söylememeyi tercih ederdim.sadece çocuğumun psikolojisini düşündüğüm için söyleyeceğim maalesef..

Evet benim evimde 1+1 benimde çekincem bu yönde. Evimiz müstakil ve çatı katı yapıp 2 oda ekleme aşamasındayız ama eğer şu an başvurursak ve ev ziyaretine gelirlerse acaba sorun çıkarırlar mı diye düşünüyorum. Ama evlat edinme süreci çok uzun olduğundan artık daha fazla da beklemek istemiyorum. Malum yaş geçiyor zaten. Gerçi randevu aldığımda bu konuyu açık açık sormak istiyorum ki eğer problem yapacaklarsa dosya geri dönmesin bari.... Bence siz de madem sormuşsunuz, daha fazla ertelemeyin derim. Aramızda 2 yaş var ama inanın o 2 sene çok kıymetli... Siz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben başvurunca size buradan bilgi veririm tekrar... Umarım herşey hepimizin dilediği gibi olur... Sevgiler....:))

[

Merhaba Sevgili Anne adayları..
Tecrübeli anne olarak naçizane fikirlerimi paylaşmak isterim.. Öncelikle evlat edinmek bir doğurma biçimidir.. Ve gerçekten öyledir..Evladınızı kucağınıza alana kadar bin kere doğurursunuz.. Evraklarım tam mı, ev ziyaretim ne zaman olacak, sıram neden ilerlemedi, uzmanla görüşmeler, bir aksilik çıkar mı v.s v.s. Geceleri uykunuz kaçar, bazen ağlarsınız, bazen içiniz dolar mutluluktan coşarsınız işte bunların hepsi süresi belli olmayan bir hamilelik sürecidir.. Benim hamileliğim 11 ay sürmüştü mesela :):) Ama her anına, her göz yaşıma her nefesim kesilip, yüreğimin ağzıma geldiğine değdi.. Şimdi, varlığına her gün dua ettiğim dünyalar güzeli bir evladım var, bin şükür...

Evladınıza kavuşmadan önce, bu durumu yakın çevrenizle paylaşın, iş yerinizdeki arkadaşlarınızla, sürekli görüştüğünüz dostlarınız ve akrabalarınızla.. Ama bakkalınıza, apartmanın 5. katında oturan tanımadığınız komşunuzla, tatilde görüştüğünüz insanlarla paylaşmanızın bir anlamı yok.. Saklamakla, söylememek arasında fark var.. Biz eşimle bilmesi gereken yakın çevremizle paylaştık.. İnanın sevgili anneler, bu bir doğurma biçimi, ve sizin ailenize özel, herkese tek tek anlatmaya gerek yok.. Zaten bebekten sonra hayatınız değişiyor, inanın zaman su gibi geçiyor ve kuzunuz 2-3 yaşında kreşe, ana oluna başlıyor.. Yani etrafınızda hep yeni insanlar oluyor.. Ve herkese açıklama yapmak zorunda değiliz, değilsiniz.. Baştan bilmesi gerekenlere söyleyin o kadar.. Zaten bu evladınızla sizin aranızda bir durum.. Evladınızla 4-5 yaşında ufak ufak konuşmaya başlayacaksınız.. O bildikten sonra dünya bilmese olur, sevgili anneler.. Biz bu konuda hiç sıkıntı yaşamadık, Evlatlarınızı sağlıkla en kısa zamanda kucaklamanızı diliyorum
Sevgiler..

Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Çok haklısınız. Bilmesini istediklerime mutlulukla söyledim ama bilmesi gerekli olmayanlara da açıklama yapmadım.

Teşekkürler öpüyorum
Okudukça yüreğime su serptiniz ne iyi dediniz .arada anlatın uğrayın o kadar iyi geliyor ki okumak sağolun Allah razı olsun Yaşayan bilir hasretimizi , düşüncelerimizi teşekkürler tekrar tekrar teşekkür ediyorum . kocaaaaaman sarılın bizim için yavrunuza sevgiler

arkadaşlar izmirden sekliyorum ben de sıra bugün kurumu aradım bilgisayarları bilgi işleme göndermişler dolayısıyla sıraları söyleyemiolar ve ne zaman geleceği de beli değily geçen hafta arayıp da sırasını öğrenen oldu mu acaba 0-1 yaş kız bebek için. hayatışıltısı aldı 1 düştü onu biliorm sadece:):)

anladım O oflaz888 cocuğunuza durumu söylediğinizde oluşan gelişmeleri de bizimle paylaşmanızı rica ederim...sizin tecrubelerinizden yararlanmak isterim..

O oflaz888 peki verdiğiniz kreşe söylüyor musunuz ya da vereceginiz okula söyleyecekmisiniz bunlar hakkındada yazarmısınız ..

çok teşekkür ederim, bu konuda görüşme yapınca bana özelden mesaj yazarmısın ? ben istanbuldayım aynı mahallede oturduğumuz arkadaşa 4 ayda ev ziyaretine gelmişler. ev değiştirmem belki 4 ayı geçebilir. çünkü ev hemen satılmıyor maalesef. inşallah başlangıç için ikimizde sorun yaşamayız bu konuda

anladım O oflaz888 cocuğunuza durumu söylediğinizde oluşan gelişmeleri de bizimle paylaşmanızı rica ederim...sizin tecrubelerinizden yararlanmak isterim..

evet bunu ben de çok merak ediyorum.söylemek gerekirmi acaba, çocuklar aralarında annen nasıl seni dünyaya getirdi diye konuşurlarsa, çocukların davranışı nasıl olur bir sürü soru işareti var,tabi yaşayarak göreceğiz sanırım

Umarım sorunsuz bir süreç geçiririz... Ben önümüzdeki hafta değil de ondan sonra ki hafta için randevu alacağım. Görüşmeden sonra size özelden yazarım...:)) sevgiler

Merhaba arkadaşlar :)

Biraz geç oldu ne olur kusura bakmayın ama fırsat bulmak öyle zor ki :)

Minik kızıma şükür kavuştum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun inşallah, ve hala aklında soru işareti olan varsa silsin o soruları koşup gidip hemen başvursun. Böyle güzel bir duygu olamaz...

Size yazdıktan sonra tahmin edersiniz ki sabah olmadı, ne bir damla uyku ne başka bir düşünce. Sabaha kadar evde dört döndüm. Sababh erkenden çıktık yola, Allah'tan yakın bir şehirdi. Yol boyunca milyonlarca düşünce, kah ağladım, kah merak ettim acaba nasıl diye, kah nasıl olacak yapabilir miyim diye korktum.

Bakanlıktan içeri girdik, bizi yönlendirdikleri kişinin yanına gittik. Şansımıza çok güler yüzlü ve ilgili bir bayandı. Kızımın dosyasını anlattı, sorularımıza cevap verdi, notlar almamıza yardımcı oldu. Sonra bebeği getirelim mi diye sordu. Ah hayır denir mi hiç, ölüyorum heyecandan meraktan. Eşim de ben de durup durup ağlıyoruz, elimizi kolumuzu koyacak yerimiz yok. Kızımızı beklerken sözleşmemizi de imzaladık, vakit kaybı olmasın diye. Ben camda bbekleyip duruyorum, oda binanın 4. katında. bildiğiniz binaya yanaşan arabaları görebilmek için başım cama yapışık vaizyette zıp zıp zıplıyorum. derken bir araba yanaştı. arabanın içinde mavi bir battaniyeye sarılmış bir bebek gördüm. O an film koptu bende, nasıl bir ağlama, yerimde duramıyorum kızım geldi diye.

Az sonra kapıdan içeri girdi battaniye içinde sarılı vaziyette. elerim titreye titreye açtım örtüsünü. uyuyordu... O minnacık ağzını, nokta burnunu gördüm... Annem ben geldim dedim. Aldım kucağıma kızımı, kokladım, göğsüme yatırdım. Ben ağladım, eşim ağladı, uzman ağladı, bebeği getiren bayanlar ağladı, yan odadan gelip kavuşmamıza tanık olanlar ağladı. Yazarken bile ağlıyorum. Ömrümün sonuna kadar unutumam sanırım o anı. Rabbim hepinize yaşatsın tez zamnda inşallah.

İşlemlerimiz çabuk bitti ve öğleden sonra evimiie döndük. Cuartesi günü hemen bir doktora götürüp genel kontrolünü yaptırdık. Şükür bir sıkıntısı yok, gelişimi vs normal. Klasik hırıltı ve burun tıkanıklığı var ama önemli birşey değil.

Kızım çok uslu teyzeleri, zaten minnacık tüm vaktini neredeyse uyuyarak geçiriyor, uyanıyor altı değişiyor, mama yerken geri uyuyor. Öyle gazlı bir bebek de değil şükür. Dr.Browns'ın gaz önleyici biberonunun etkisi var mı bilmiyorum ama mama yedikten sonra hemen gazını çıkarıyor ve sıkıntısı olmuyor. bir de netere cim önermişti almıştım acı elma yağı, ayağının altına ve karnına sürüyorum her alt değişiminde :)

10 haftalık oldu bugün itibariyle ve birlikte geçirdiğimiz 4. gün. Ama beni tanımaya başladı. Uykusundan uyanıyor, günaydın annecim diyorum suratında kocaman bir gülümseme beliriyor, dil çıkıyor ağzından. eller ayaklar hemen hareketleniyor. O anın mutluluğunu yaşamak gibisi yok. herşeye, tüm beklemelere değer o minnacık gülüş yemin ederim.

geceleri uyanmıyor, uyurken yediriyorum mamasını, sonrasında göğsümde uyuyor bir sonraki mamaya kadar. nefes alıp verişini dinlemek öyle huzur verici ki :) üstüm başım bebek kokuyor. mutfakta tencerede kaynayan biberonlar, tepside kuruyan biberonlar, plastik boxta hijyenik hale gelmiş biberonlar emzikler var. termoslar, kaynayıp dinlenmeye bırakılmış sular, ıslak mendiller, minnacık eldivenler çoraplar heryerde. salonun baş köşesinde bebek arabası var :) bir de ütü masası, çünkü habire çamaşır yıkanıp ütü yapılıyor. ben de günde beş kere üst değiştiriyorum, sıcağa çok gelemeyen biri olarak, dışarı 25 derece iken evde kalorifer yakınca terden sürekli yapış yapışım ve zırt pırt üst değiştiriyorum. Sırf kızın değil benim de dünya çamaşırım çıkıyor haliyle, kızımı temiz temiz alayım kucağıma diyorum :)

İnsan uykusuzluğu tahmininden daha fazla dayanabiliyormuş, davul çalsalar uyanmam derken bir vık sesi yerinizden fırlatıyormuş sizi, açlık hissetmiyor, öyle kan şekeriniz falan da oynamıyormuş yerinden. su içmeyi unutabiliyor hatta tuvalete girmek bile aklınıza gelmiyormuş gün boyu. tek bir odak noktanız oluyor artık, o güne kadar zevk aldığınız, yaptığınız herşeyi unutturan ve hepsinden çok çok daha büyülü bir mucizeyi izlemek ve yaşamak dışında hiçbirşey yapmak istemiyormuşsunuz meğerse...

Sevgi... bu sevgi falan değil, aşk değil, bağlılık değil... hiçbiri anlatamaz sanırım ona baktığımda yaşadığım şeyleri. burnumun direği sızlıyor koklarken, kulağına seni seviyorum derken ağlamadan duramıyorum. böyle içerden dışarı taşan kocaman duygular var, kıpır kıpır sığmıyor hiç bir yere hisleriniz. avaz avaz bağırmak istiyorsunuz işte bu benim kızım, benim evladım diye.

Ve son söz... Madem evlat edinme de bir doğum şekli diyoruz... Canım kızım benim, iyi ki de doğurmuşum seni, iyi ki kalbimde döllenmiş can bağımız, iyi ki hayatımızdasın. Binlerce miyonlarca şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…