• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Arkadaşlar, bazılarınız sıra için kurumu aradıklarında cevap alamadıklarını yazıyor. Evet o sırada insan çok üzülüyor ama biz de kavuşmadan 3 gün önce aramıştık ve sonra arayın demişlerdi. Sonra onlar bizi aradı. Bebeğinizi görebilirsiniz diye. Meğer o sırada kurum-yurt arasındaki görüşmeleri yapıyorlarmış. Yani her zaman kötüye yormayın. Sizlerin de telefonu ansızın (en kısa zamanda) çalıverecek.
Evet haklisiniz zaten iste bu ay aramayin gibi uzun bir sure veriyorlarsa aciklamasinida sira duzenlemesi yapiyoruz diyorlar.. Hatta boyle soylediklerinde aradigin zaman sira daha cabuk ilerlemis oluyor.. Annelik sabirdir... Sabredecegiz..

dualarınız için teşekur ederim bebeğiniz geldikten sonra tam teşekullu muayne ettirin hiç bekletmeyin ..
Bizi bebeginizi gormeye gelebilirsiniz diye aradiklarinda su su saglik sorunlari var sukadar aylik filan gibi durumu ilede bilgilendiriyorlarmi.. Birde 3 hakkiniz var demislerdi ne yani bebegi gormeden istemiyorum feyip sira ayni sizde kaliyor ve siranizi beklemeye devammi ediyorsunuz durum bumudur 3 bebek hakki demek bumu acaba

Arkadaşlar, bazılarınız sıra için kurumu aradıklarında cevap alamadıklarını yazıyor. Evet o sırada insan çok üzülüyor ama biz de kavuşmadan 3 gün önce aramıştık ve sonra arayın demişlerdi. Sonra onlar bizi aradı. Bebeğinizi görebilirsiniz diye. Meğer o sırada kurum-yurt arasındaki görüşmeleri yapıyorlarmış. Yani her zaman kötüye yormayın. Sizlerin de telefonu ansızın (en kısa zamanda) çalıverecek.
ya size 3 gun sonra arayın dediklerinde sıranız kac idi acaba?

Bizi bebeginizi gormeye gelebilirsiniz diye aradiklarinda su su saglik sorunlari var sukadar aylik filan gibi durumu ilede bilgilendiriyorlarmi.. Birde 3 hakkiniz var demislerdi ne yani bebegi gormeden istemiyorum feyip sira ayni sizde kaliyor ve siranizi beklemeye devammi ediyorsunuz durum bumudur 3 bebek hakki demek bumu acaba
zaten başvuru yaptımızda sağlıklı olsun dioruz ufak turlu rahatsızlıkları olablir dendinde sıra daha cabuk ilerler biz sağlıklı istioruz dedimiz halde bize hiç bir sağlık sorunu yok diye verildi sadece pramuture erken doğumlu dendi fakat eve getirdik rahatsızlılarını kendi gözlemlerimle öğrendim ...3 bebek hakkı var sizi çağrıolar 1 tane bebek gösteriolar eğer ısınamadık başka istiyoruz derseniz sıranın en sonuna geliosunuz tekrar bekleyip 2 ci görebilirsiniz onuda aynı derseninz aynı şekilde 3 hak var

Merhaba arkadaşlar... Bende kısmetse aranıza katılmak üzereyim. Haftaya randevu alacağım kurumdan. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak için bir kaç soru sormak istiyorum... Mesela ilk görüşmeye giderken dikkat etmem gereken şeyler var mı? Üzerimize tapu olması veya maddi gelir ne kadar önemli? Evimizin büyüklüğü önemli mi? Evrakları tamamladıktan sonra, onaylamaları tahminen ne kadar sürüyor?....
Muhtemelen bunlar, geçmiş sayfalarda çokça konuşulmuştur ama yinede bana yardımı olacağını düşündüğünüz şeyleri yazarsanız çok sevinirim...:)) herkese sevgiler...

Merhaba arkadaşlar... Bende kısmetse aranıza katılmak üzereyim. Haftaya randevu alacağım kurumdan. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak için bir kaç soru sormak istiyorum... Mesela ilk görüşmeye giderken dikkat etmem gereken şeyler var mı? Üzerimize tapu olması veya maddi gelir ne kadar önemli? Evimizin büyüklüğü önemli mi? Evrakları tamamladıktan sonra, onaylamaları tahminen ne kadar sürüyor?....
Muhtemelen bunlar, geçmiş sayfalarda çokça konuşulmuştur ama yinede bana yardımı olacağını düşündüğünüz şeyleri yazarsanız çok sevinirim...:)) herkese sevgiler...
Aramıza hoşgeldin canım. Verdiğin karardan dolayı seni tebrik ederim öncelikle... İlk görüşmede nüfus cüzdanı dışında başka birşeye gerek yok canım.Sadece sakin ol ve uzmanınızın dediklerini iyi dinle :) ben heyecandan ne dediğini ne cevapladığımı hatırlamıyorum ;)Size tercihlerinizi soracak erkek kız terk Rıza gibi? Ağır hastalıklı ya da hafif hasta Bebek mi gibi.. Biraz da tanımaya çalışıyorlar sizi. Birkaç soru soruyorlar. Daha sonra hazırlayacağınız dosyaları verecekler. En geç 2 ay içinde hazırlamanız gerekiyor. Maddi gelir de "belirledikleri"düzeyde olması gerektiğini söylüyorlar.Ev ve araba olması o kadar dikkat ettikleri bir husus değil canım. Kiracı da olabilirsin arabanda olmayabilir buna takılmıyorlar.Sadece evde bebek için ayrı oda istiyorlar. Evrakları tamamladıktan sonra yaklaşık 3 hafta sonra onaylandık canım. Bu konya için böyle tabi. Sen hangi şehirdensin canım?

Aramıza hoşgeldin canım. Verdiğin karardan dolayı seni tebrik ederim öncelikle... İlk görüşmede nüfus cüzdanı dışında başka birşeye gerek yok canım.Sadece sakin ol ve uzmanınızın dediklerini iyi dinle :) ben heyecandan ne dediğini ne cevapladığımı hatırlamıyorum :KK66:Size tercihlerinizi soracak erkek kız terk Rıza gibi? Ağır hastalıklı ya da hafif hasta Bebek mi gibi.. Biraz da tanımaya çalışıyorlar sizi. Birkaç soru soruyorlar. Daha sonra hazırlayacağınız dosyaları verecekler. En geç 2 ay içinde hazırlamanız gerekiyor. Maddi gelir de "belirledikleri"düzeyde olması gerektiğini söylüyorlar.Ev ve araba olması o kadar dikkat ettikleri bir husus değil canım. Kiracı da olabilirsin arabanda olmayabilir buna takılmıyorlar.Sadece evde bebek için ayrı oda istiyorlar. Evrakları tamamladıktan sonra yaklaşık 3 hafta sonra onaylandık canım. Bu konya için böyle tabi. Sen hangi şehirdensin canım?
Beni yanıtladığınız için çok teşekkür ederim....:)) Ben Eskişehirden başvuracağım kısmetse... Benim aslında yaşım itibari ile (39) biraz acele etmem gerekiyor. Umarım herşey yolunda gider de biz de kavuşabiliriz meleğimize... Siz ne kadar zamandır bekliyorsunuz yavrunuzu? Yada kavuştunuz mu? Umarım hepimiz için bu süreç en hayırlı şekilde geçer... Sevgiler....:))

Aramıza hoşgeldin canım. Verdiğin karardan dolayı seni tebrik ederim öncelikle... İlk görüşmede nüfus cüzdanı dışında başka birşeye gerek yok canım.Sadece sakin ol ve uzmanınızın dediklerini iyi dinle :) ben heyecandan ne dediğini ne cevapladığımı hatırlamıyorum :KK66:Size tercihlerinizi soracak erkek kız terk Rıza gibi? Ağır hastalıklı ya da hafif hasta Bebek mi gibi.. Biraz da tanımaya çalışıyorlar sizi. Birkaç soru soruyorlar. Daha sonra hazırlayacağınız dosyaları verecekler. En geç 2 ay içinde hazırlamanız gerekiyor. Maddi gelir de "belirledikleri"düzeyde olması gerektiğini söylüyorlar.Ev ve araba olması o kadar dikkat ettikleri bir husus değil canım. Kiracı da olabilirsin arabanda olmayabilir buna takılmıyorlar.Sadece evde bebek için ayrı oda istiyorlar. Evrakları tamamladıktan sonra yaklaşık 3 hafta sonra onaylandık canım. Bu konya için böyle tabi. Sen hangi şehirdensin canım?
Bir de merak ettiğim konu, evraklar tamamlandıktan sonra dosyayı onaylamadan önce ev ziyareti yapıp mı onaylıyorlar? Yoksa ev ziyareti daha sonra mı? Benim evim biraz ufak olduğundan düzenlemeler yapmam gerekiyor da...

zaten başvuru yaptımızda sağlıklı olsun dioruz ufak turlu rahatsızlıkları olablir dendinde sıra daha cabuk ilerler biz sağlıklı istioruz dedimiz halde bize hiç bir sağlık sorunu yok diye verildi sadece pramuture erken doğumlu dendi fakat eve getirdik rahatsızlılarını kendi gözlemlerimle öğrendim ...3 bebek hakkı var sizi çağrıolar 1 tane bebek gösteriolar eğer ısınamadık başka istiyoruz derseniz sıranın en sonuna geliosunuz tekrar bekleyip 2 ci görebilirsiniz onuda aynı derseninz aynı şekilde 3 hak var
Yaa en sona mi dusuyoruz tekrar peki bebeği gormeden hayir dersekte mi ayni acaba yine sona dusuyoruz bilginiz varmi acaba?

Bir de merak ettiğim konu, evraklar tamamlandıktan sonra dosyayı onaylamadan önce ev ziyareti yapıp mı onaylıyorlar? Yoksa ev ziyareti daha sonra mı? Benim evim biraz ufak olduğundan düzenlemeler yapmam gerekiyor da...
Merhaba iller arasında farklılık olabiliyor. Örneğin İstanbul için evrakların tamamlanmasından sonra dosyanın onaylanması bir yılı yaklaşık bir süre alabiliyor. Evraklar tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 görüşme oluyor. Biri ev ziyareti şeklinde. Evde bebek odası olacak odaya ve evin park,okul, hastane gibi yerlere yakınlığına bakıyorlar. Diğer görüşmeler kurumda gerçekleşiyor. İlk görüşmeler sizin tercihlerinizle ilgili. Kız erkek terk rıza sağlık durumu, dosyası devam eden.... Gibi. Sonraki görüşmelerde eşker ayrı ayrı alınuyor ve ilişkiniz, aileleriniz, karakterleriniz ile ilgili sohbet ediyorsunuz. Bir de okunacak kitap listesi veriyorlar. Bu kitaplardaki bilgiler doğrultusunda örnekler üzerinden sorular da soruyorlar.
Başvurunuz şimdiden hayırlı olsun:))

Beni yanıtladığınız için çok teşekkür ederim....:)) Ben Eskişehirden başvuracağım kısmetse... Benim aslında yaşım itibari ile (39) biraz acele etmem gerekiyor. Umarım herşey yolunda gider de biz de kavuşabiliriz meleğimize... Siz ne kadar zamandır bekliyorsunuz yavrunuzu? Yada kavuştunuz mu? Umarım hepimiz için bu süreç en hayırlı şekilde geçer... Sevgiler....:))
Rica ederim canım. Ben kasım ayında başvuru yaptım canım. 5. Ayımız bitti... Amin inşallah tüm bekleyenler tez vakitte kavuşur inşallah. Sevgiler :KK36:

Biz evrakları teslim ettik,kısa bir süre sonra ev ziyareti oldu. Daha sonra 2 görüşme daha oldu kurumda.Bir kaç hafta sonra da tebligat geldi onaylandığımıza dair canım.İllerden illere farklılık olabilir. Eski sayfalarda Eskişehir'den Bebegim26 Bebegim26 arkadaşımızın yazılarına bakabilirsin.Belki daha yardımcı olur senin için...

Son düzenleme:
Merhaba iller arasında farklılık olabiliyor. Örneğin İstanbul için evrakların tamamlanmasından sonra dosyanın onaylanması bir yılı yaklaşık bir süre alabiliyor. Evraklar tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 görüşme oluyor. Biri ev ziyareti şeklinde. Evde bebek odası olacak odaya ve evin park,okul, hastane gibi yerlere yakınlığına bakıyorlar. Diğer görüşmeler kurumda gerçekleşiyor. İlk görüşmeler sizin tercihlerinizle ilgili. Kız erkek terk rıza sağlık durumu, dosyası devam eden.... Gibi. Sonraki görüşmelerde eşker ayrı ayrı alınuyor ve ilişkiniz, aileleriniz, karakterleriniz ile ilgili sohbet ediyorsunuz. Bir de okunacak kitap listesi veriyorlar. Bu kitaplardaki bilgiler doğrultusunda örnekler üzerinden sorular da soruyorlar.
Başvurunuz şimdiden hayırlı olsun:))
Çok teşekkür ederim yanıtınız için... Umarım hepimiz için herşey yolunda gider. Sevgiler....:))

Biz evrakları teslim ettik,kısa bir süre sonra ev ziyareti oldu. Daha sonra 2 görüşme daha oldu kurumda.Bir kaç hafta sonra da tebligat geldi onaylandığımıza dair canım.İllerden illere farklılık olabilir. Eski sayfalarda Eskişehir'den Bebegim26 Bebegim26 arkadaşımızın yazılarına bakabilirsin.Belki daha yardımcı olur senin için...
Tekrar teşekkürler....:))

Günaydın :))
Bizim sıramız 3 hafta önce 4tü. Memurumuz hazırlık yapmayın dedi. Ben de en azından ayı belli olmasa da temel şeylerini hazırlamak istiyorum. Ne önerirsiniz? Hiç bilmiyorum ne yapacağımı? Neler hazırlamalıyım?

Basvurunuz onaylandi ise sira numaranizi 10 gun sonra arayarak ogrenebiliyorsunuz benim kasimda erkek 24 kiz 29 idi subatta aradim erkek 12 kiz 18 dustu sonra mart da aradim hic ilerlemedi.. Nisanda aradim nisan sonu arayin denildi... Bu arada biz mahkeme karari bitmis istemistik ona mahkeme karari devam edende eklettik ve ci siyet sadece kiz yaptik dilekceyi nisan basi verdik yeni siranizida nisan sonu ogrenebilirsiniz dediler ve nisan sonunu beklemekteyiz... Sira ilerleyisini anlayamadim ben.. Yani o ilk uc ay her ay aramadim ssotlediklerinden 3 ay sonra aradimve baya ilerlemisti.. Hic belli olmuyor yani benim kafam alamadi gitti..

mahkeme karari bitmiş olan biraz daha buyuk olmuyormu ? ben oldukca küçük olsun istiyorum

bebeğim boğulma geçirdi doktor kilo alması için bekletio demiştim korktum başıma geldi birden ağlamaya başladı kasığı semsert olmuş meğerse hemen bize 1 ay bekleyelim diyen doktoruna göturduk elinle bastırdı mudahale etti yerinden kaymış bağırsak da sıkışmış fıtık hemen sustu nekadar acı vermiş demekki doktor hala ben ameliyat etmem edersem narkoza dayanamaz ölum riski cok yuksek nezaman sıkışsa getirin filan işde bizi başka hastanelere yönlendirio işde başka hastaneye gidin ama onlarda risk almaz devlette zaten 1 ay sonrasına gun verir filan dio neyse şehir çıkışında bir hastane varmış Allah herşeyi sebep edio yardım ettğini bizi yönlendirdini çok inanıorum o hastaneye göturdum doç doktr cocuk cerrahı hemen çıkardık bizi çok rahatlattı daha 2 kilo olan bebeğin ameliyatından cıkdım dedi beklemek cok riskli geç olmasaydı o gun ameliyat alırız dedi ertesi gune gun verdi kan aldık değerlerimiz iyi çıkdı işde ameliyatımızı olduk bebeğimiz rahatladı kendine geldi çok başarılı geçti dendi sevindik ameliyata girmeden önce kurumu aramıştık bebek ameliyattan yeni cıkmış eli kadar hortum elinde kurumdan 2 bayan geldi baktılar elinde bir evrak bebeğin kalbi delik dedi gerçekten biz o an şok içndeyz yeni birşey atllattık bu nerden cıkdı nie bize bilgi verilmedi biz sağlıklı demedikmi filan eşim sizi dava edicem bayağı bi azarladı seslerini çıkaramadılar bu şimdimi söylenir narkoz verildi doktoru bilgilendrmek gerekirdi 15 gundur bebeği kendine getirmeye çalışıorum bu ne ilgisizlik orda daha birsuru bebek var bizimki şanslı ya farkedilemeyanler dava edicez valla yurttaki doktorun suçu dedi kurum başkada birşey söylenmedi 6 ay sonra kardoloji çıkıcaz delik kendi kendine de kapanabilirmiş inş kapanır bir hastalık sorunu varsa 3 doktor hastane gezin fazla para alıp kandırmaya çalıştı ilk gittimiz birde 1 ay bekletio kendine guvenmio ameliyata

gecmis olsun rabbim şifa versin. yapabilecek bisey varmiki. kendimiz de dogursak hastalikli olmayacak diye bisey yok. ama bu konuda hatali olanlari şikayet etmekte fayda var. en azindan islerini biraz düzgün yaparlar

Back