• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine ayakkabı ile giren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bizim eve ayakkabiyla giriliyor yapcak bise yok :D bizim kendi ev terliklerimiz var onlari kullaniyoruz ama misafirlerimiz geldigi zaman ayakkabilariyla giriyorlar,biz gittigimizde de ayakkabiyla giriyoruz.gecenlerde macar bi arkadasim gelmisti ilk defa evimde biri ayakkabisini cikartti cok sasirdim bende ona yeni aldigim misafir terligini verdim rahat rahat oturdu kizcagiz (= buarada yurtdisindayim burda gayet normal,tabi kultur farki var,bende adapte olmaya calisiyorum yapcak bise yok.bazi faktorleri goz onunde bulundurmak lazim,burda sokaklar cok cok temiz,yere tukuren,yagmur yagdiginda camur olan pis sokaklar yok ama sonucta sokak tabi ki kirli (= bi de evde bizim kulturumuzde oldugu gibi cicisli bicisli guzel halilar kullanilmiyor daha cok kilim tarzinda seyler var ki o da cok fazla kulanilmiyor.ama ben bebekli bi eve girecegim zaman muhakkak sorarim ayakkabimizi cikartalim mi diye.ne biliyim alismaya calisiyorum (=

evin durumuna göre değişir bence. ev laminant parke ise ve halkı yoksa evin içine ayakkabılarla girilebilir. dezenfektanlı paspasa ayakkabılarınızı siler öyle içeri geçersiniz böylece ayakkabılardaki mikrop gitmiş olur. ayrıca ayakkabı içi zaman zaman 30dereceleri aşan bir sıcaklık olduğundan ayakkabı içinde bakteri daha çok ürüyor. ayakkabılarını çıkaran biri halılara bastığında o mikroplar halıya yerleşiyor.

bu durumda ayakkabılarla eve girmek mi daha hijyenik yoksa çoraplarla mı ?

Benimde eşim yabancı. Bir kaç aya yanına gittiğimde arkadaşları falan girerse öyle hayatta sokmam yani. Alışsınlar bana yapacak birşey yok. Eşim alıştı, onlarda alışır :1:

Eve ayakkabiyla girmem. Evde ayakkabiyla gezilmesi bana cok ters geliyor. Amerika da yasiyorum, burda normal bi durum, ama hala alisamadim ben.

eve ayakkabı ile girilmez :20: ama bazı hatunlar var kokoş abla diyorum ben onlara misfirliğe gelirken yanında kocaman topuklu ev içiç özel ayakkkabılarını getiriyorlar takkudu takkudu yürümeye çalışıyorlar sanki bizim evde terlik yokmuş gibi......

ayakkabı ile asla girmem kimseyi de sokmam ama tam kapıdan çıktım çok acil bi durum var ve geri girmem gerek, ayağımda da bol bağcıklı botlar...nadir de olsa bu tarz durumlar için kapımın hemen yanındaki dolapta mutlaka temiz galoşlar bulundururum...kullanmam gerekmedi ama ya gerekirse diye :)

Son düzenleyen: Moderatör:
asla ayakkabıyla eve girmem,kimsenin girmesini de istemem.O ayakkabıların değdiği yerlere kimbilir neler neler değmiştir,wclerden mi geçmemiş,çamuramı değmemiş,ne ararsan vardır,e böyle olduğunu bile bile nasıl kabul ederiz ya böyle birşeyi.En takıntılı olduğum şeydir hatta eşikten bir adım içeri ayakkabıyla basılması.. :47:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back