• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine ayakkabı ile giren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eve ayakkabıyla girmem ancak resmi konuklarımız geliyorsa özel bir bez hazırlarım girişte ayakkabılar silinir.
Ayakkabısını çıkardığı zaman misafirimi terliksiz bırakmam. Sık ev terliklerim vardır. Corapla oturtmak ayıptır.

Ve en sınır oldugum şey apartman sakinlerinin kapısının önündeki ayakkabı yiginidir. Herkes evinin icinde makul bir yer bulmalıdır.

eve ayakkabı ile girmek özentiliktir. Türk gelenek ve göreneklerinde öyle bir şey yoktur çünkü Türkler temizdir :1:
Türk dizilerini izlerseniz hepsi ayakkabı ile gezer evde çünkü hepsi özentidir. Kore dizisi izlemişseniz eğer görmüşsünüzdür adamlar dizilerde filmlerde bile evlere ayakkabılarını çıkarıp giriyorlar. Temizliği geçtim insan evde ayakkabı ile nasıl rahat edebilir ki? Yatağa uzanacaksın ayağında ayakkabı, ya da koltuğa uzandığında da ayakkabıyı çıkarıp tekrar mı giyeceksin böyle bir saçmalık olabilir mi ya :1: Ayrıca gerçekten çok pis bir şey yaa ıyy :53:

girmem bende girilmesinide istemem yani
bencede bu özentilik ve gereksiz birşey
insan halıya basmak ister ayoll :9::9:

wc terliği ,banyo terliği her neyse onlar bile ayrıyken, neden evde dışarı çıkılan ayakkabı ayrı olmaz ki?? bende evde ayakkabı ile
istemezdim..oldu olcak öyle yatılsın..yani benim fikrim böyle..yani nasılki her kıyafet ayrıysa işte pijama,günlük kıyafet ve dışarı çıkılan
yani ayakkabıda evde olmaz diye düşünüyorum..ama gelen misafir ayrı çantada getirirse temiz ayakkabı ona lafım yok tabi..ama
paldır küldürde eve istemem ayakkabılı..istediği kadar silsin altını yinede içim rahat etmez..ayrıca galoş giyse ne olacak topuk yırtıyor..bana da saçma gelir bu yüzden ayakkabı ile eve girmek..

Eve ayakkabıyla girmem ancak resmi konuklarımız geliyorsa özel bir bez hazırlarım girişte ayakkabılar silinir.
Ayakkabısını çıkardığı zaman misafirimi terliksiz bırakmam. Sık ev terliklerim vardır. Corapla oturtmak ayıptır.

Ve en sınır oldugum şey apartman sakinlerinin kapısının önündeki ayakkabı yiginidir. Herkes evinin icinde makul bir yer bulmalıdır.

valla canım yanlış anlamada kk da o ayıp bu ayıp diyen çok gördüm ama çorapla oturmak ayıptır diyen ilk görüyorum
neden ayıp olsun ayol
:27::27:

biz tatile gidince pansiyonda kalırdık orada bile annem odayı temizletir, yere ince de olsa bişey atar halı gibi, ayakkabı sokmazdı içeri. bütün gün zaten ayakkabıyla geziliyor bari akşam eziyet olmasın diye düşünürdü.

hem hijyen açısından, hem namaz kılanlar için necaset açısından, hem de temizlik açısından akla yakın bir tarafı yok. tv dizilerine filmlere baksanız herkes ayakkabıyla giriyor sanırsınız. bir çok konuda olduğu gibi halkın hiç de yapmadığı bir şeyi sanki çok normal olağan bir şeymiş gibi gösteriyorlar. oysa halkın alışkanlıkları bambaşka..

Yurtdışında bir süre aile yanında kaldım ayakkabıyla eve giriyorduk tabi :)

Bana garip gelirdi eskiden yani nasıl ayakkabıyla eve gireceğim diye

Ama çok rahatmış yaa öyle ev pis de olmuyo aslında

Rahat rahat giriyosun yatağa kimse ayakkabıyla da çıkmıyo zaten

Halı kullanılmıyordu benim kaldığım evde

Halı temizliğiyle uğraşmaktansa ayakkabıyla girmek daha mantıklı gibi :)

Gerçi ben Türk kültüründe eve ayakkabı ile girmek yok diye evde hep terlikle dolaşmıştım :27:

Evime ayakkabıyla girenin ağzına tuvalet terliğiyle vururum! :19:
Benim canım çıkıyor o evi temizlerken dışarıdan gelip hooop pis pis gezecek he evimde,rüyasında görür kimse o şahsiyetsiz :51:

Çok rahatsız olurum bu tarz bir durumdan.
Kesinlikle ayakkabı ile girilmez bizim eve.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back