• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine ayakkabı ile giren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o bir kere benim başıma geldi, bi yere misafirliğe gitmiştik, ilk gidişimizdi, aile çok zengin Antalyada 5 yıldızlı otelleri var, neyse kapıda hepimiz ayakkabılarımızı çıkartmaya yeltenmişken ev sahibi, aaa lütfen çıkartmayın daha neler buyrun, deyince bizde girdik ayakkabılarımızla. ben resmen kuş pisliğine basmıştım, ama ayakkabı bu yaa her yere girip çıkıyoruz kaydirigubbakcemile3 neyse o gün öyle geçti bu arada onların da ayağında ayakkabı vardı. sonra ben evlendim onlar ev görmeye geldiler, kadın ve kızı. giyinmiş kuşanmışlar, izin bile istemeden yesyeni evime ayakkabılarıyla girdiler, bembeyaz peluşumun üstünde kız çizmeleriyle gezdi. onlar için o kadar olağan ki.. sonra eşim çok kızdı neden izin verdin diye ama çıkartın lütfen diyemedim.

offf ayıba bak yaa...

kendi evime bi ben ayakkabıyla girebilirim başkada kimse giremez hele misafir girince halıya basınca deli olurum ben temizler ben basarım kendi evlerinde bassınlar yahu sempatiksalakcinni

Valla isteyen benim evime girebilir,Çıkarmak istemiyorsa zorlamam yani..
Evdede dolaştığı alan bellidir,salon olsa olsa lavobo..
Çamaşır suyuyla siler geçerimm

kesinlikle izin vermem eşim ayaykkabıyla bi adım bassa içeri ona bile kızarım...

tertemiz yaptıgın evin içine dışarda nelere basıyoruz wc ye giriyorum miğde kaldırmazz daha o halılara dokunmaya... bence midesi pek temiz olmayan insanların işi bu...

ay hele eltim gelir kapıdan içeri girer benim kapının yanında ayakkabı koyma yeride küçük bi alan bizim ayakkabılarımız var ordada salak eltim alır ayakabıları pat diye kapının arkasına yere atar bi sinir olurum yahu bi sor ver ayakkabıyı ben almadan koyar yere...uyuz olurum

çok saçma bişey olmaz izin vermem :olmaz:
ben de sizin gibi düşünüyorum dışarının pisliği mikrobu eve taşınmamalı

özel günlerde izin verirdim herhalde kutlamaydı bayramdı ilerde evimde çok fazla halı kullanmayı düşünmüyorum :) ama hergünnün girilir ise temizliği zor olur bence

bir kaç yerde şahit oldum ama hiç sormadım nasıl başa çıkıyorlar diye ...

fakat kardeşimin bir yakın arkadaşı evlerinde ayakkabıyla geziyorlarmış evine ödev+yatıya gittikleride öğrenmişlerdi. Ailenin durumu zaten çok iyiymiş evde sadece temizliğe bakan bir hizmetlileri vardı kışın evin içinde farklı ayakkabı giyiyorlarmış genelde kız genelde topuklu ayakkabılar giyermiş evin içine rahatlık açısından babet tercih ediyormuş örneğin, halı zaten yokmuş her yer bembeyaz granit vs artık ne oluyorsa cinsi :). yatağına filan uzanırkende ev ayakkabısı olduğu için problem olmuyodur herhalde. birde b ütün ayakkabılar hergün altı temzleniyormuş yeni alınmış gibi mis gibiymiş.

tabi ne yaparlarsa yapsınlar çok temiz olmayabilir

yazmayı atlamışım diğer kızlar eve girerken bilmediklerinde ayakkabıları çıkarmaya yeltenmişler çıkarmayın gelin demiş. temizleyenler var birşey olmaz demişti

Bir müslüman eve ayakkabıyla girmez, girdirtmez. Müslüman, namaz kılar ve namazda temiz yerde kılınır. Ayakkabıyla girilen evin temiz olmadığı aşikardır.

Türk kültürüne uygun değil. Bizler sadece evimizin ve arabamızın içini temiz, dışarıyı ise pis tutarız. Dolayısıyle dışarıdaki pisliğin içeri girmesini istemeyiz.Oysa Avrupada dışarınında temiz tutulması çocukluk çağından itibaren öğretildiği için dışarı-içeri ayrımı yapılmıyor. Yani aslında dışarıyı pis yapan bizleriz.Dışarıyıda içeri gibi temiz tutsak ayakkabı ile içeri girebilirdik belkide...

Sokaklar her gün silinse, süpürülse, kediler&köpekler altlarında bezle dolaşsa, oraya buraya tüküren, sümküren, sokakları tuvalet zanneden büyük başların(!) nesli tükenmiş olsa, umumi tuvaletler tarihe gömülse ya da en az evimizdekiler kadar temiz olsa; evet, eve ayakkabıyla girebilirdim. Şu durumda imkan dahilinde bile değil. :100:

ben gördüm :) ayakkabı elbisenin bütünü oluyormuş.. insanların kıyafet bütünlüğünü bozmamak için de ayakkabıyla eve girmeye izin veriliyordu Adana da .. ilk başlarda bende çok şasırmıstım. kendi evime almam:D:52:

Olur. Sen sokaktan, ordan burdan topla gel benim evime gir.
Hoş değil bence.
Evden çıkmadan falan önce içerde ayakkabıyla geziniyorum diye az terlik yemedim ben. :1: :ssz:
İnsanın içi rahat etmez kiii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back