evinden memnun olmayan ev değiştiren?

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
merhaba sizden fikir istiyorum yıne

ben evlendık ve benım babamın evınde oturduk 3 sene daha sonra kendı evımızı aldık
o arada bızım daırede yan daıremeız evı satacak oldu aslında orayı alacaktık ama adam satmaktan vazgectı bız de baska yerden ev aldık
evı alırken ben begendım esım de ben begndım dıye aldı
ama gelın gorun kı bız esyaları tasıdık ben yenı evımıze adımımı atar atmaz bana bı sogukluk geldı
o evı bır turlu sevemedım benı huzursuz eden bıse var sankı buyu mu yapıldı nedır
eve adımımı atasım gelmıyor babamın evını de cok benımsedıgım ıcın oradan cıktıgıma da cok uzuldum
ama bu evı de sevemedım bı turlu
onceden evde vakıt gecırmek ısterdım sımdı dısardan gelıyorum oh be evıme geldım dıyemıyorum
evın bazı eksıklerı var ıste dusunuyorum onları yapsak yenı esya alsak sever mıyım falan yok bı tulu olmuyor
suan borcumuz da var bılıyorum sımdı dıyeceksınız evı olmayanlar ne yapsın tamam sukur edıyorum ona da ama
kımseye anlatamıyorum sankı gırtlagımı sıkıyolar benım evde duramıyorum dayanamıyorum muhıtı mı sevmedım evımı sevmedım tam olarak sorun ne bılıyorum ama sevemeıyorum ben orayı
oncekı oturdugumuz yerdın tabı muhıtı daha ıyıydı onun da etkısı var dısarı cıkıyorum sankıı koy yerı gıbı
her olumsuzluk gozume batıyor

sımdıkı oturdugumuz evı satmak ıstıyoruz
ama nasıl yapsak bılemıyoruz once ev bulup sonra mı satsak o zaman da buldugumuz kısı bızım evı satmamızı bekler mı
yada bız satsak da sonra ev arasak alan kısıye de bız ev bulana kadar bızı bekle mı desek
bbu sekılde ev degıstıren oldu mu bana yazar msınzı

ılk defa bır eve ısındım bı ev bulduk gırıs kat
genıs bır ev 4 yıllık bına sahıplerı tayın ıstedıklerını soyledıler
esımde dıyorkı bu ınsanlar 2013 te almıs evı ev ıyı olsa neden hemen satıyorlar
ıcınde bazı tadılat yaptırdıklarını soyluyorlar madem satacaklardı nıye yaptırdılar ? diyor
bende daha once begenıp pısman olup esıme sorun cıkardıgımdan ben bu evı begendım dıyemıyorum acıkcası cok ıyı dusunup son evımız olsun sıtıyorum
zaten kendı evımızı satsak bıle daha da borclanacagız
bılemıyorum

yani bilemedim şimdi bence ev değil olay.

ilk evim karınca ve örümceklerle dolu, mutfak tezgahı beton olan, dolapsız, yerleri kara beton, ocakta su ısıtıp kovadan yıkandığım bir evdi
sonra doğuda sobalı bir evde oturdum yerler de fayans donduk kışın.
3. evim yine doğuda tavanı kalaslarla kaplı, banyosunun mutfakta olduğu, tuvaletin penceresinin mutfağa açıldığı, penceresiz karanlık bir evdi :)
4. evim bu defa batının bir ilçesinde yine sobalı, yerleri araları açılmış parkeleri olan nispeten diğerlerinden iyi bir evdi ama karşısında inek ahırları vardı ve pencere açınca tezek kokuyordu buram buram
5. ve son evim de doğalgazlı, banyo ve wc sinden kanalizasyon kokusu gelen, odaları minnacık, salonu devasa ve kuzey cephe, ama mutfağı yeni bir ev :)

bana sorarsan hiçbirine ısınamadım. hiçbirinde eşyalarım istediğim gibi olmadı.
ama her birinde çok güzel anılarım var eşimle
ve ev ne kadar çirkin olursa olsun hepsine koşa koşa giderdim akşam olunca.
madem kendi evinmiş içinde değişiklikler yap bence. dekorasyon yap istediğin gibi. araştır iyice.

köy gibi yerde diyosun, ne kadar güzel. ben şu an caddede oturuyorum balkon pencere açamıyorum gürültü ve tozdan.
ev değiştireceğine araba al kendine o paraya güzelce çıkar gezersin
ilerde çocuğun da bilgisayar çocuğu değil sokakta bahçede oynayabilen bi çocuk olur.
hem de sakin sessiz kafa dinlersiniz.

esımde dıyorkı bu ınsanlar 2013 te almıs evı ev ıyı olsa neden hemen satıyorlar
ıcınde bazı tadılat yaptırdıklarını soyluyorlar madem satacaklardı nıye yaptırdılar ? diyor

Bu sorunuza ben cevap vereyim.

Niye satıyorlar? Gittikleri yerden ev alabilmek için olabilir. Kiracıyla uğraşmamak için olabilir.

Ben de şu anki evimi aldığımda tadilat yaptırdım. Mutfağı komple değiştirdim, herşeyi iyisinden yaptırdım. Neden? Çünkü içinde ben yaşıyorum. İkinci neden de kaliteli şeylerin daha uzun ömürlü olduğunu, daha az sorun yaşattığını düşünürüm.
Örneğin mutfak tezgahını quartz yaptırttım, şu çimstone denenlerden. Sadece tezgah 3 bin TL tuttu. Daha sağlıklı olduğunu düşündüm, sıcağa, aşınmaya, çizilmeye daha dayanıklıdır dedim.

E ben de memurum, her an tayin isteyip gidebilirim diye içime sinmeyen şekilde mi yaptırsaydım tadilatı? Ya da hiç mi yaptırmasaydım?

Üstelik satarken ona göre fiyata satarım yani.

Evin sifir dubleks olmasi degil durum. Siz evi sevmemissiniz sadece begenmissiniz alirken. Babanizin evinde oturup sonra tapusu sizde olsa bile kendinizi disarda hissetmissiniz bana kalirsa. Sonrasinda ev sifir yeni bi sebep bulamayinca koy yeri gibi demissiniz artik disaridan sebep arar olmussunuz.
Ne guzel iste eviniz sizin istediginiz seyi yapin bpyayin bieyler yapistirin bisuru resim asin....istediginiz sekilfe dekore edin. Yeni anilarinizi fotograflayip asin . Belki iyi gelir...hala yok olmaz derseniz maddi olarak karsilayacaksaniz degistirin tabi..

gercekten bılemıyorum anlatamıyorum sankı buyulenmıs gıbıyım ya
eve gırınce boguyorlar benı
evım guzel evım sayfası varya bakıyorum mıllet evını foto cekmıs kımı yenı evıme tasındım falan yazıyor sevınrerek
ben yapamadım
hatta bırı sıze ev gormeye gelecegız dese sankı bana dıyecekler kı ala ala bu evı mı aldın dıyecekler gıbıme gelıyor
geldıgım ılk gunden berı sevemedım
ama ne bıleyım evı gezerken ben begendım esım benım lafımla aldı
sımdı de bana oyle dıyor
sankı karambole geldı bır gun ıcınde evı aldık
ıyı bı yer olsaydı bana nasıp olmazdı dıyorum

Canım bu kadar büyütme
Ev almak ve satmak serbest

Madem bu kadar sevmiyorsun, bence değiştirin.
Ölene dek tapusu size aittir diye bir şey yok ya.

salonum var oraaya tv sıgmıyor mecbur oturma odasında
oturma odam da kucuk esımın aılesı gelınce tıklım tıklım gıbı sankı hepsı bogazımı sıkıyor gıbı oluyor
ust katta yatak odası cocuk odası var cocuga hadı odanda oyna demek ıstıyorum dıyemıyorum cocuk ustte bız altta
off cok mutsuz oldum
bu evı satıp nasıl abska alabılızı ya

Iyi bir yer olsa bana nasip olmazdi dedigine gore senin psikolojinde sorun var niye iyi sey alamayasin

Canım bu kadar büyütme
Ev almak ve satmak serbest

Madem bu kadar sevmiyorsun, bence değiştirin.
Ölene dek tapusu size aittir diye bir şey yok ya.
işte nasıl satacagız bılmıyoruz
suan para yok ve borcumuz da var
evı satsak aldıgımız fıyatın ustune satarız suan degerlendı ama yıne baska evı karsılamıyor
ev bulsak adam bızı bekler mı evı satmamızı
sattıktan sonra arasak bulabılır mıyız bız ne yapıcaz

Şimdi yavaş yavaş gezip bakmaya başlayın.
Rayiç fiyatlar neler? Evlerin özellikleri nasıl? Kredi faizleri düşüyor sanırım seçim bitti diye, onları detaylı öğrenin.
İçinize sinen 2-3 ev bulduğunuzda siz de evi satışa çıkarın. Bu esnada ev görmeye devam edin. Eve müşteri çıkarsa 1 ay süre isteyin. O sürede kendinize ev alın, boya-badana-tadilat yaptırın. Taşının.

Iyi bir yer olsa bana nasip olmazdi dedigine gore senin psikolojinde sorun var niye iyi sey alamayasin
olabılır pıskolojımde sorun belkı de
yanı surasını begenmedım dıyemıyorum hanı fılmlerde oluyor ya
buyu falan sankı eve gırınce sınırlerım bozuluyo
ben ev hayatını ne kadar severdım halbukı
evı temızlemek bıle gelmıyo ıcımden

Yahu kim buyu yaptiracak senin evine makul ol yani var mi bi dusmanin

Ay üstüme iyilik sağlık, yahu insanların borcu olur, durumu sıkışır evini de satar arabasını da ille bir kulp mu bulmak lazım
Annemler 2 sene önce bir ev aldılar, içinin tadilatı bilmem nesi dört dörtlük yapıldı. Gel gelelim 1 sene sonra babam "ben artık buraya gelmem, yazlıkta yaşayalım" diye tutturdu. Eee sattık mecburen, 9 saatlik mesafedeki evin kimseye hayrı yoktu yani. Hatta babamın sabırsızlığı yüzünden ederinden düşük fiyata gitti ev, gayette şahane bir evdi.

Demem o ki içine sinen orası madem saçma sapan vesveselerle aklınızı bulandırmayın. Ben de şu an oturduğum evden hiç memnun değilim, komşu meselesi yüzünden. Valla içimden gelmiyor evde durmak ya. İlk fırsatta bende kaçıcam başka bir semte, mümkünse müstakil eve valla.

Sizin niyet dekor degil gitmekse seceneklere gore davran ya gercekten begendigin isindigin bi ev alin ya da babanizin eve donun bilemedim ben de...

Ben de şu an oturduğum evden hiç memnun değilim, komşu meselesi yüzünden. Valla içimden gelmiyor evde durmak ya. İlk fırsatta bende kaçıcam başka bir semte, mümkünse müstakil eve valla.
Ayyyynen ben de.
Bazen tek yasayan benmisim diye kandiriyorum kendimi :)

Borcunuz nereye? Bankaya mı? Kişiye mi? Ne kadar?

Evinizin rayiç fiyatı nedir, önce onu belirlersiniz. Atıyorum 300 bin TL. Sonra 250-280 bin TL aralığındaki evlere bakarsınız. Hangi semtlerden almak istediğinize karar verirsiniz. Sattıktan sonra direkt onlara yönelirsiniz.

Başka evi karşılamıyor derken neden karşılamasın ki? Paranıza göre ev alırsınız, bu kadar zor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…