Evinde kedisi olan arkadaşlar bakar mısınız

Masraf konusuda 2 hayvaninda aşıları var ic parazit dış parazit senede 1 kez kuduz
Kuduz mesela turkiyede yaygin bir hastalik degilmis
Ama yaptirmadan da olmaz ki mecburen. Mantar asisi var sanirim kedinin
Aslinda cokta yuksek masraflar degil. Yazin kene mevsimi oldugu icin daha cok dis parazit yapiliyor kisin 3 ayda bir. Ic parazitte 1 bucuk ayda bir galiba
Mama masrafı var ufak olursa daha az kedide zaten açgözlü bir hayvan degil azıcık yiyor bizimki şişko mesela 60 gram yiyor gunde sabah azicik aksam azıcık yiyor
Kediler Allah a şükrediyor bence.. ve butun hayvanlar
Biz sokakta yururken herkes durduruyor bizi soruyorlar kucuk cocuklari var seviyorlar köpeğimi:)
Az evel birtanesi dediki kiz cocugu
Anneee baaaaksana cubuk kraker gibi
cok popüleriz ablası herkes sevmek istiyor ufak ya dikkatlerini cekiyor eve misafir gelince gidiyor kucaginda oturuyor benimki insanlarla cok haşır neşir.. kimseyi ısırmadı simdiye kadar ama kizdirinca hirrr yapiyor dislerini gosteriyor sanki beni korkutacak gözdağı veriyor bu ufak cinsler biraz sinirli olabiliyor
Kedinin sagi solu belli degil
Mesela ben ayagimi salliyorum oyun zannediyor gümmmmm ayagima atliyor ya da ayağıma pati atiyor kedinin tirnak atma olayi sıkıntı kedi daha yaramaz
Kopekler gun icinde uyuyor hep gezip geldikten sonra
Kusumda vardi ama bakamadim yaa hint bülbülü turuncu gagali
Geri verdim
Bende biraz hayvan düşkünlüğü var
Kaplumbaga da baktim epeyce sonra öldü klimadan
Ördek baktim büyüdü annem bir köye gönderdi toprak camur severmis ördek

Ne kadar güzel bu hayvansever olmanız.vallahi insanı özendiriyorsunuz

L
Lütfen almayın, bende bilabileceğinizi düşünmüyorum, benimde kedim var olabilecekleri söyleyeyim kendi deneyimlerimden ..
-Öncelikle onlarında kalbi var ve sevgi ilgi istiyorlar ,benimki günde birkere karnıma yatar onu sevmemi ister .. zaman ayırmanız gerek çocuğunuz gibi ..
-muhtemelen 4 yaşındaki çocuğunuz sevecek fakat iki yaşındaki korka bilir,yada tam tersi aşırı ilgisini çekebilir zarar verebilir ,çocuk kediye ,kedi çocuğa..benim kızım kuyruğunu çekiyor ,oglusum da ona vuruyor . Sonuçta hayvan ne yapacağı belli olmaz
-yavru kedi alacaksanız nasıl bir huyu olacak bilemezsiniz . Benimki yediği önünde yemedigide önünde ama ısırıyor, bebekken oyun için yapıyor sanmıştık ama dana gibi oldu ,hala isiriyo ,kesinlikle kendi canı istemeden el sürmeyiz, sevilesi gelecek kendi yanaşacak ,kaplanliktan son anda kediligeterfi etmiş..
-annenizin evine kv yada şehir dışına çıkmayı unutun . Evde yalnız bırakamadığım için anneme kalmaya gidemiyorum. Çok nadir gidersemdee yedek anahtarım var komşum bakıyor ..
-evimiz yüksek olsun ,alçak olsun camdan düşecek, kaçacak korkusuyla yaşamak zorunda kalırsınız .. ben haziran ayında camlar kapalı yatmisligimibilirim ..10. Katta oturuyorum sineklik demir hepsini yaptırdım daha kızım yokken ..
-Eşyalarımı yeniledim doğum öncesi 7bin tl lik koltugumunköşesini belledi eşek sıpası tiftik tiftik oldu ,olmasaydi iyiydi ama cani sağolsun
-asilari kirpilmasi,kumu , maması hatri sayılır bir masraf, 3 kilosu 140 tl lokmalarını saymıyorum helal hoş olsun oğluma
-tüğ döküyorlar fakat asi ve bakımını Düzen li yaparsanız bizim döktüğümüz saç ve kıldan farkı kalmıyor.
-duzenli tuvalet temizliği eşiniz destek olması gerek çünkü başlı başına bir bebekten farkı yok .
-evinizegelen misafir es dost akrabaların bitmek tükenmek bilmeyen replikleri çok can sıkıcı olacak
Örn; ay haram , kıl döker bu , çocuğun cigerine gider,ayy pistir bu yaaa vs vs

Bunlar aklıma gelenler .. kızım.istedi hev3s etti diye alırsanız hayvanın günahına girersiniz .. sokakta sevmesine izin verin birlikte besleyin ,hiç olmadi geçici yuva olun sosyal medyada şu kadar bakacak biri aranıyor diye binlerce ilan var dilerseniz sayfa linki atabilirim .. hiç olmadi satın almayın sahipleninyine dediğim gibi sosyal medya üzerinden yaparsanız denemek istediğinizi söylersiniz en azından sokağa terk etmek zorunda kalmazsiniz ..

Assla asla bi hayvanı sokağa terk etmem bu kadar vicdansız olamam o yüzden bu kadar inçe inçe düşünüyorum o duruma düşmemek için kızım geçen yazdan beri istiyor oyuncak gibi görüyor olsam hemen koşar alırım ama dediğim gibi kızım çok stresli bu aralar kötü günler geçiriyoruz onun ruh halini düzeltebilecek dünyayı unutturabilecek bişey minicik bi arkadaş olsun istiyorum
Camlar konusunda çok dikkatliyim çocuklarım hareketlendiğinden beri cam kapı açmam asla onlar uyurken havalandırırım
Bu sosyal medyadaki geçiçi aile olma fikri çok hoşuma gitti en azından hayvanın hakkına girmeden deneyimlenmiş oluruz

Özelden insta adresleri vereyim dilerseniz. Benimde 16 aylık kızım var bakımı zor ama çok güzel..

Kesinlikle almayın. Size göre olmadığı belli kedinin. Acaba kızınız gine domuzlarına ilgi gösterir mi? Size çok daha uygun. Kafeste, hep aynı yere tuvaletini yapıyor, bakımı ucuz ve kolay. 2tane alırsınız, yalnız yaşayamıyorlar. Biri kızın biri oğlanın olur. Çok tatlıdırlar ve kesinlikle size daha uygunlar.

4 aydır bizimle birlikte yaşayan kedi kızım var, onu sahiplenmek verdiğim en iyi kararlardan biridir,ama arkadaşların da dediği gibi sorumluluk istiyor, mesela temizlik konusunda da çok titizseniz biraz zor olabilir, benimkinin kapalı tuvaleti var tuvalet önünde paspası da var ama ne kadar temizlense de kum taneleri görebiliyorum ha ben sıkıntı etmiyorum hemen süpürüyorum bitti gitti ama benim için tabi siz bunu sorun ederseniz sıkıntı olabilir, masraf boyutu da ayrı iyi maması, yaş maması, kumu, aşısı var altından kalabilmek önemli. Ayrıca bakmak sadece kumunu temizlemek yemeğini vermek de değil maalesef evde oldukları için enerjilerini atmak istiyorlar haliyle her gün mutlaka ne kadar yorgun da olsam ya ben ya eşim oynuyoruz onunla, son olarak şunu diyebilirim ki iyi ki ama iyi ki var gece böyle koluma yatıp suratıma bakıp mır mır ses çıkarmıyor mu o zaman her şeye değer diyorum.

Size kesinlikle alın yada almayın diyemeyiz biz fakat eve kedi alıyorsanız bazı konuları göze almanız gerekebilir. Mesela yeni mobilyalarınız paramparça olabilir ama gerçekten kedi seven bir insan için bu sadece gülümseme sebebidir. Bugün gibi bir-çok değişiklik olacak hayatınızda. Benim 2 kedim var açıkçası rahat yemek bile yedirmezler bize sürekli atlar zıplar ama bu bile güz3l sorun değil bana ve eşime. Ayroca bebeğinde var. Doğduğu andan beri kedilerimle birlikte yaşıyor. Şuan en iyi arkadaşı onlar. 2 yaşında ve onlara deli gibi düşkün. Ya ı çocuklar için olumlu etkisi saymakla bitmez ama dediğim gibi yaşayabileceğiniz ufak tefek sorunları dert etmemeniz gerek. Tuvalet konusuna gelince yani ister istemez yüzde yüz hijyen sağlamıyordur eminim ama bu durum beni çok rahatsız etmiyor elimden geldiğince temizliklerini yapıyorum. Bende namaz kılıyorum ama çok sorun olacağını düşünmedim açıkçası. Dediğim gibi inşallah em doğru kararı verirsiniz zor bir karae ama gerçekten isteyen biri için onlarsız ev çok anlamsız

Baska yazan oldu mu bilmiyorum, ama bence yavru kedi almayin. 3 tane kedim var. Ilkini 10 gunlukken sokakta bulup yasattim. Ikincisini 3.5 yasindayken barinaktan aldim. Ucuncusunu de 8.5 yasindayken arkadasimdan aldim. Yetiskin kediler daha sakin, sevecen ve sabirli oluyor. Huyunu suyunu bildiginiz bir yetiskin kedinin bakimi yavru kediye gore cok daha kolaydir. Tabii dedigim gibi, kedinin huyunu bilmeniz lazim (iyi bir barinakta bunlarin kaydi tutulur). Bazi kediler cocuklarla anlasamaz, kalabalik evde rahat edemez, vs.

Ailemin evinde 2 kedimiz var, birini ben buyuttum digeride cok kucuktu aldigimizda. Duzenli tras ederseniz tuy konusunda cok problem yasamazsiniz. Kediler cok temizdir, kizginlik donemleri disinda nereye cis, kaka yapacaklarini bilirler. Kisirlastirirsaniz kizginlik donemleride olmaz herhalde( biz kisirlastirmadik o yuzden tam emin degilim) bir kedinin canini yakmadikca saldirgan olmazlar, cok iyi arkadas olurlar. Annemin kizlari gibi oldu her ikiside, biri cok daha evcil resmen gelip koynunda uyur:) babam cok onyargiliyken simdi oda cok seviyor kedileri. Hijyen konusunda zaman zaman aksaklik yasayabilirsiniz ama temizlersiniz yani Ben kedi bakmanin cok zor oldugunu dusunmuyorum. Mamalari, sulari belli bir yerde surekli tazelense,kumlari degisse yeter. Kediler tirmalamayi seviyorlar ama bunlar icin bir suru oyuncak falan var, ona alisinca koltuklara zarar vermezler.

Ama sadece cocuklar icin eve evcil hayvan alinmamali, anne babaninda eve alacagi hayvan konusunda istekli olmasi lazim. Yuk olarak gorecekseniz hic almayin.

1- elbette kedi de ilgi bekleyecek, oyun oynatmanız gerekecek, eğitim için zaman ayırmanız çocuklarla tanıştırmanız gerekecek. Emek ister ama çok da zorlamaz eğer sakin mizaçlı bir kedi ise

2-türüne göre değişmekle beraber evet çok tüy döker. Her gün kediyi tararsanız ve kısa tüylü ise kuru mamayla beslerseniz daha az sorun olur. Bebeğim 50 günlük kedim var ve bazen tüyleri onun kıyafetlerine yapışmış olabiliyor aşılı kedim ve bişey olmadı, biz de bazen yutuyoruz ister istemez

3-patisi ıslak kalmaz ama bazen poposunda kaka kalabiliyor o da temizleyemediyse evde düşebiliyor ama bu 4 senede 5-6 kere başımıza geldi. Patisinin çişli kalma durumu olmaz ama kumları evin içine taşıyabilir pati aralarına sıkıştığında. Az miktarda oluyor bu da.

4- benim kedim tırmalama tahtasını tırmalıyor. Bir de mutfak halısı ve salon koltuğunun tek bir kenarını. Vazgeçirmek için su fısfısla sıkılabilir. Tırnaklarını kesebilirsiniz.

5- yavru kediler biraz daha zordur ama yetişkin de size alışamayabilir. Kızınız kediyi kedi de kızınızı kıskanabilir. Kedisine ve kızınızın kediye davranışlarına bağlı,

6 da benden olsun. Hayır ı öğrenebiliyorlar. evim amerikan mutfak olmasına rağmen kedim tezgaha masaya çıkmaz, yemek yerken insanı rahatsız etmez, küçüklükten hayırı öğrettim. Yoksa sıkıntı çekersiniz. Perdeleri falan tırmalayabilen kediler var

Yanlış bir karar olduğunu sanmıyorum. O kedi eve girince ve kızınızın ne kadar mutlu olduğunu görünce Kafanızdaki bütün olumsuzluklar silinecek ve kediye bakmak size yük gelmeyecek aksine siz de mutlu olacaksınız. Ve kediler dünyanın en temiz hayvanlarıdır. Kediye gelene kadar evlerde kıl tüy döken bir sürü canlılar var :)))

Genelde kedi sahiplenmek isteyenleri cesaretlendiririm, asla alma demem ama siz almayın.

Çok titiz, kuralcı insan hiçbir hayvanla yapamaz. Bu en kolay ve temiz hayvan olan kedi olsa bile.

Tuvalet konusunda çok temizler ama bu hayvan illa ki oraya buraya kum saçacak, tüy dökecek, yeri gelecek kusacak, mamasını etrafa saçacak, hasta olduğunda, kumu pis bulduğunda ya da size kızdığında tuvaletini dışarı yapacak.

İstediğiniz zaman sevdirmeyecek, istemediğiniz zaman gelip tepenize çıkacak ( lafın gelişi değil ciddi anlamda :) )

Bu arada genel olarak kedi sahiplenmek isteyenlere tavsiyem, nooooo...lur cins kedi almayın. Sokaktan tekir sahiplenin.

2 kedim var ve onların doğumuydu falan derken onca kedi büyüttüm.bana da siz bakamazsınız gibi geliyor.ayrıca ben çocuğu istedi diye oyuncak alır gibi kedi köpek alınmasına karşıyım.çünkü o hayvancağız gerçekten oyuncak oluyor ve olayın sonu yüzde doksan hayvanın sokağa atılmasında bitiyor.kumuyla mamasıyla ilgilenmek bana göre zor değil.aşılarını yaptırdığınız müddetçe tüyünden de zarar gelmez.kumu ister istemez tuvaletten sonra taşınıyor çok çok az da olsa (kumun kalitesine göre), yatağa yorgana tuvalet bulaştırmadı benim yavrucaklar (ishal atlattığı halde biri) ama siz en ufak şeyi kediden bileceksiniz kusura bakmayın çünkü gerçekten zoraki yapılacak iş değil bu.ayrıca tırmığı tırnağı falan ilk haftadan kapıya atarsınız yavrucağı.o yüzden siz oyuncak alın kızınıza.

İki kedim var ya da iki kedinin kölesiyim tam bilmiyorum Etrafa kum taşıyorlar, tüy döküyorlar, trip atıyorlar ve ilgi istiyorlar. Evde deri olan her şeyi parçaladılar. Tül perdelere tırmandılar. Kornişleri düşürdüler. Birinin kısırlaştırma zamanını geciktirdiğim için bütün eve işedi. Hayırdan anlamıyorlar. Hayır demem onlar için “ben bakmazken yapın şimdi yapmayın” anlamına geliyor

Bazen etrafa kusuyorlar, mama-su kabını deviriyorlar, popolarında kakalarıyla sanki yanlış giden bir şey yokmuş gibi şen şakrak koşuyorlar. Arada tüy yutabilirsiniz. Giysileriniz tüyle kaplanabilir.

Kedileri ev kazalarından korumak için de uğraş vermeniz gerekiyor. Bir canlı sahiplenmek başlı başlına büyük bir sorumluluk. Sahiplenecekseniz eğer bunları bilmenizde fayda var.

Sahiplenirseniz çocuklarınız için mükemmel oluuur

20 yıldır kedi besleyen biri olarak almayın derim.
Ben, kedilerle büyüdüm.Bahçeli evimiz vardı.Kediler dışarıya tuvaletini yapardı.Kızlarımın isteği üzerine, 2 yıl önce bir kedi yavrusu aldık.Kedimiz büyüdü ve ben asla evin içinde koku hissetmedim. Kumu dışında hiç bir yere tuvaletini yapmıyor. 4 tane yavrusu oldu.3 öldü ve 1 tanesi kaldı. Şuanda yavrusu 8 aylık erkek kedi. Kumlarını banyoya koydum. Banyom aşırı kokuyor. Kokulu kum alıyoruz ki, tuvaletleri kokmasın diye ama yinede kokuyor. Sanırım koku yavru kediden kaynaklanıyor. 20 yıllık tecrübeniz ile, bana önerebileceğiniz bir yol var mı? Vicdanım izin verse, kedileri barınağa bırakacağım.Ama bunu yapmaya vicdanım el vermiyor.Diğer taraftan ise, banyonun kokusundan midem bulanıyor.Sık sık kumlarını ve kutularını değiştiriyorum ama yinede bir çözüm bulamadım

Efendimiz sas zamanında kediler mescitte gezerdi..hatta Ebu Hureyye kedi babası demektir..bu sahabe kedileri çok severdi..ona bu lakabı peygamberimiz verdi..o dönemde mescitte bile gezerlerken sizin evinizde niye namaza mani olsun..bir şey daha belirteyim bir çocuk mescide idrarını tutamadı yaptı.. sahabe hemen çocuğun üzerine yürüdü.. Efendimiz ne oluyor orda dedi..Ya rasulullah bu çocuk işedi dediler..çekilin ordan..o bir çocuk..gömleğini çıkardı orayı golleriyle sildi..hadi şimdi gidin dedi..siz nasıl bu çocuğu incitmeye çalışırsınız..dedi..ah şu titiz çocuğuna ona dokunma buraya oturma diyen anneler okusa bu sahih hadisi....ben kedi beslemedim..sadece bir süre arkadaşım tatile gidince baktım.bir zorluğunu görmedim.. ancak çiftleşme dönemi sorun olabiliyormuş.. bunu gözönünde bulundurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…