- 9 Eylül 2007
- 21.432
- 66.517
-
- Konu Sahibi IKokunhuzur
Bu tepkinizin nedeni nedir anlamadımSiz kedi falan almayın.
Teşekkür ederim yorumunuz için eve gelse Eminim çok seveceğiz ama o miniğin hakkına girmemek için emin olmadan sahiplenmek istemiyorumBu düşüncelerle sakın almayın derim ileride çok seviceğiniz için muttemelen bu saydıklarınızın hiçbirini gözünüz görmeyecek ama alışana kadar çok zorlanırsınız.Bende 32 yaşıma kadar hiç kedi ile yaşamamıştım bu yüzden temizlikleri hakkında hiç bir bilgim yoktu.Aldığımız günden beri tuvaleti dışında hiçbir yeri kirletmedi ama ilk bir hafta koltuğa filan oturduğunda rahatsız oldum.Şu anda çok fazla tüy döküyor biraz daha fazla dikkat etmem gerekiyor.Onun sevgisi yeter bu evde bizim ne kadar hakkımız varsa onunda var.Tuvaleti kulübe şeklinde bu zamana kadar hiç koku olmadı.Kedimde her zaman miss gibi.Namaz konusunu da araştırın kumu namaz kaldığınız yere dahi gelse sorun değil.
Ben kendimi tam olarak anlatamadım tabiki ben eve robot almıyorum ki tabiki bu hayvanın hastalığı kötü günü olacak bunlar gayet normal şeyler kırılan bardak vs umrumda olmaz ama ne kadar da olsa koltuk olsun tül olsun bunlar bi çırpıda alınabilecek şeyler değil eşyadan kastım buydu, hastalanınca tabiki kusarda idrarını da yapar normal seyrinde olmayan durumlar tabiki olabilir ben kedili evin genel seyrini merak ettiğim için açtım konuyu teşekkür ederim yorumunuz içinKediler küçük çocuklar gibidir. Merak eder, her şeyin tepesine çıkmaya kalkar, hoplar, zıplar, masa örtülerini çeker düşürür, masa üstündeki bardağı bilmemneyi patisiyle ittirir düşürür, koltuğu halıyı tırmalar, yırtar, vs vs. Başlarına talihsiz ev kazaları gelmesin diye de çok dikkatli olunmalı. Mesela camdan, balkondan düşme riskleri var, yanabilme riskleri var. Dedim ya, küçük çocuk gibiler... öyle köşe yastığı gibi değiller.
Biz insanlar nasıl kıl tüy döken varlıklarsak, kıllı bütün diğer canlılar da tüy dökerler. Yani evet, kedi tüy döker. Kediler de hasta okur. Mesela ishal olur tutamaz, kıymetli halınız bok olur veya kedinin kendi bacaklarından aşağısı bok olur, temizlemeniz gerekir. midesini bozar, titizlendiğiniz yerlere kusuverir.
Kediler temiz canlılardır. Ama bizim gibi akarı kokarı olan canlılardır doğal olarak.
Bir de kedi sahiplenecek olanlar şunu iyi anlasın. Kediler gerekince ısırır ve tırmalar. Kedi kediliğini yapar. Kendisini savunması gerektiğini hissederse böyle savunur. Doğal olarak. sonra çocuğumu tırmaladı diye hayvanlara sövmeyin diye diyorum, çünkü kediyi fazlasıyla ponçik sanıp hayvanın üstüne üstüne gidip, tırmalanınca çıldıran insanlar okuyoruz buralarda.
Yok öyle aşırı kuralcı değilim en büyük korkum tuvalet alışkanlığıydı bunu kendilerinin hallettiğini biliyordum ama ayrıntısını bilmiyordum arkadaşlar açıkladı anladımBir de kedi namaz mamaz dinlemez. Kediler şahsına münhasır hayvanlardır. canının istediği yere girer, istediği yerde yatar uyur. Çok kuralcı ve kısıtlayıcıysanız kedi size göre değil.
Gayet haklısınız bu şekilde düşünmekte bende günlerce araştırdım özellikle tüy dökme olayını.İlk başlarda hiç dökülmüyordu ama bu ara dökülmeye başladı,doktor geçici bir durum olduğunu söyledi.Bazen ben bile kendime şaşırıyorum eskiden olsa düşüncesi bile rahatsız ederdi şu anda hiç umrumda değil elimde devamlı tüğ toplama bandıyla dolanıyorum :) Benim kedim çok uysal hiçbirşey düşürmez,yemek masasına kesinlikle çıkmaz.Çocuklara çok iyi geleceğinden eminim.Teşekkür ederim yorumunuz için eve gelse Eminim çok seveceğiz ama o miniğin hakkına girmemek için emin olmadan sahiplenmek istemiyorum
Yaa yerim onu gelsin yemeğimize eşlik etsin zaten yapsın yaramazlık bunlar çok tatlı şeyler bu yüzden zaten can atıyoruz ailecek detayları öğrenmem iyi oldu teşekkür ederimHem kedim var hem köpegim.
Köpeğin bakımı daha zor.
Kopekte tuy dökme durumu,gördüğüm kadariyla kediye oranla daha az. Köpekler mevsim dönümünde döküyor . Yaza girerken mesela..
Bir de tüy dökümü biraz da yedikleri ictikleri ile alakalı
Köpeğin bakımı neden daha zor,sabah aksam tuvalete çıkarmanız gerekir. Insanin hali olmuyor,karni agriyor,yagmur yagiyor birseyler oluyor ama mecbursun
Kedi egitilebilir bir hayvan degil,komut dinlemez,ismini bilir ancak ismini söylediğiniz de bakmak isterse bakar. Bizim kedimiz sadece anneme bakiyor
Ben söylüyorum bakmiyor
Kizkardesim esim hicbirimize bakmaz. Hayir,yapma,dur host post hayatta anlamaz. Kedi ozgur ruhlu bir hayvandir
Kedi evi sahiplenir
Kopek sahibini ve evdeki diger bireyleri..
Kedi heryere cikar. Koltuk tepesi tv unitesi balkon teli cam kapi Allah korusun dikkat etmek lazim balkondan düşebilir. Köpeklerde bu durum yok var sa da nadirdir kopek atlamaz yani oraya buraya
Aslinda kopek daha iyi bir secenek bence sizin için
Tabi hergun dışarıya cikartmaya usenmeyecekseniz ve de egitebilecekseniz egitemeyecekseniz hic bulaşmayın ciddi zaman ve sabır istiyor.Ben 1 sene uyku uyumadim nerdeyse.
Su içerdi bahceye indirirdim. Evim zemin kattı.
Yemek yerdi indirirdim
Uykudan uyanirdi indirirdim gunde 5 6 kez
Sonra büyüdü
Su anda gunde 2 kez bazen 3 kez çıkıyor . Tutuyor tuvaletini.. eve getirdigimde bir banyoyu ona ayirdim orda lavaboda patilerini yıkıyorum haydi yallaah.
Ama benim kopegim şımarık. Koltuklarda,yatakta bizimle yatiyor. Sofrada geliyor yemek yerken agliyor zirliyor ozellikle tavuk et falan varsa ac gözlü çünkü :)
Kedi tuvaletini hemen öğrenir kuma yapar gelir
Evet patilere kum taneleri yapışabiliyor
Kediler kokmuyor
Tuyleri icin kaliteli mama yedirmeniz lazim mesela..
Tüt dökmesinden değilde çocuklara bu tüylerin zararı olur mu diye korkuyordum ben alışı olunca olmuyormuş yoksa bi süpürgeye bide tüy toplama aletine bakar olayGayet haklısınız bu şekilde düşünmekte bende günlerce araştırdım özellikle tüy dökme olayını.İlk başlarda hiç dökülmüyordu ama bu ara dökülmeye başladı,doktor geçici bir durum olduğunu söyledi.Bazen ben bile kendime şaşırıyorum eskiden olsa düşüncesi bile rahatsız ederdi şu anda hiç umrumda değil elimde devamlı tüğ toplama bandıyla dolanıyorum :) Benim kedim çok uysal hiçbirşey düşürmez,yemek masasına kesinlikle çıkmaz.Çocuklara çok iyi geleceğinden eminim.