- 18 Ekim 2018
- 7.890
- 32.656
-
- Konu Sahibi IKokunhuzur
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için değerlendireceğim kesinlikle1. Her daim mama kabında maması olmalı, tuvaleti temiz olmalı zira kayınvalidemin kedisi kumu pis olduğunda yapmıyor oraya.Ayrıca orayı temizlemek de ayrı bi külfet bana göre. Her gün temizlemezseniz ağır bir koku oluyor.
2.Maalesef ki kedilerin en kısa tüylüsü bile tüy döker. Hele tüylü bir kedi alırsanız yumak yumak tüy toplarsınız halıdan, koltuktan. Aşılarını geciktirirseniz daha çok tüy döküyorlarmış.
3.Her ne kadar kumlarına da yapsalar ki kum dediğimiz şey aslında limon tuzu büyüklüğünde taneli bazen patilerinin arasında bu tanelerden tuvaletlerinin dışında görebilirsiniz. Kayınvalidemin kedisi tuvaletini yaptıktan sonra sanki poposunu siliyormuş gibi yere poposunu sürterek gidiyor diğer kediler nasıl bilmiyorum.
4.Tırmalama onlarda işgüdüsel bir şey olduğu için canları sıkıldığı her an eşyaları tırmalıyorlar. Tırnaklarını kestirerek buna çözüm bulabilirsiniz.
5.çocuklar hayvanları Özellikle kedi köpek gibi tüylü olanlara bayılıyorlar. Kızınız belki kardeşinden kıskanabilir, sahiplenebilir bunu zaman gösterir.
Ama ne olursa olsun bir canlı beslemek insana çok mutluluk veriyor, tabi sorumluluğu daha fazla zira bir yere gittiğinizde onu da düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Uzun süreli evden ayrılamıyorsunuz. Yanınızda götüremeyeceğiniz yerler olacak illa ona bakacak birileri ayarlamak zorunda kalacaksınız. Aşıları kontrolleri olacak aynı bebek gibi. Oldukça masrafı da var. Maddi boyutunu da düşünün.
1) Kedi bakımı çok kolay kendi kendini idare ediyor dense de beklenmedik durumlar da düşünüldüğünde aslında zor. Karakterine bağlı olarak ilgi ister, hastalığı olabilir. Özel bakım isteyebilir. Benim kedim çok alerjik ve mama bulmak konusunda inanılmaz zorlanıyorum.
Ama evcil hayvanla büyüyen çocukların empati yeteneği gelişmiş olur. Sorumluluk duygusu gelişir. Sevgiyi öğrenirler.
2)Tüyleri uzun olsa da hipoalerjik kediler var. Alerjisi olan insan bile etkilenmez. Mama, yaşam şartları, cinsine bağlı olarak tüy dökümü az ya da çok olur. Tüy yutulması da sıkıntı yaratmaz.
3)İçgüdüsel olarak kum eğitimine hemen alışıyorlar. Kapalı tuvalet alıp önüne de kum toplayan matlardan alırsanız kumların dağılması azalır. Ama yine de gezdiği yerlerde kum çıkabilir. Bazen hasta diye bazen bir şeye sinirlendiğinde veya kıskandığında tuvaletini dışarı yapabilir. Sürekli temiz olması gerek tuvaletinin.
4)Tırmalama tahtası olsa dahi eşyalara zarar verebilir. Kırar döker. Olmadık yerlere çıkar. Bunları göze almalısınız.
5)Kediyi seveceğim diye Elmayra gibi olmasın da. Sonuçta kedinin de psikolojisini düşünmeniz lazım. O da evinizin bir bireyi olacak.
Sormamışsınız ekleme olarak kızgınlık dönemleri olacaktır. Kısırlaştırma yapmazsanız erkekse koku bırakma ve eşyalara zarar verme dişiyse de sürekli miyavlayıp bağırma huyu olacaktır. Bunları da dikkate alın. :)
Arkadaşların yorumlardan da anladığım kadarıyla ciddi bi miktar bütçe ayırmak gerekiyor kediye şuan küçük oğlanın bez mama masrafıyla kapışır desenizeÖnce cocuklar büyüsün 11 yasinda geldigi zamanda alirsiniz kedi bakmak cok zor asi yaptirmaniz gerekecek düzenli ve iyi mama verilmesi sart tüy dökümü cok dökülsün istemiyosaniz bide kiziniz istemedigi kuyruga dokunursa kizar cogu kedilerde kuyrukta dokunulmaz sevmiyolar dokunmasina kizini krese gönderin arkadas edinsin kendine ve oyuncak pelus kedi alabilirsin zaten 2 bebeginiz varmis suan icin cok zor kedi tuvaleti günde 2 kez temizlencek ve suyu günde 2 veya 3 kez degismek zorunda mamayi da koycan günde 3 kez veya 4 kez ne kadar yediklerine bagli benim 1 kedim var 1 kusum var kendim kedi istedim esimde kendi icin muhabet kusu istedi normalde kuslara alerjim var gene kocami kirmadim kusu kocam bakiyor kediyi ben bakiyorum simdi kedi almayin türkiyede belki kedi masraflari ayda 200 veya 250 tlden asagisi yok proplan marka mamasi cok iyi oldugu icin ondan baska mama da almiyoruz 10 kg mama 400 tl civari oda 6 ay gidiyor haftalik 1 kez yas mama(islak) verilmesi mecbur karaciger acisindan cok karisik anlattim ama kendiniz iyice arastirin daha iyi anlarsiniz durumunuz iyiyse niye olmasin ama durumunuz kötüyse cok zor bide kediler icin tirmalama oyuncagi satin almak gerekir kedi yatagi vesaire sadece cok iyi arastirin kendiniz internetten
Bence çok titizseniz eve kedi almayın gönülden isteyerek yapılması gereken bir şey, robot da değil sonuçta her ne kadar tuvalet alışkanlıkları kolay olsa da bazen hastalanıyor birden halıya kusuyor yeri gelıyor idrar yapıyor babam da namaz kılar kedisi var evinde sıkıntı olmuyor namazla ne alakası var çözemedim sonuçta namazlığın üstünde kılınıyor direk halı da değil.
kedi için balkona yakı ayrı bı oda olursa olabılır.
beslenebıır. aşı ları yemek mamaları duzenlı oldugu zaman bı kedı tuy dökmez
tüysüz kedileri de tercih edebilir .
sadece bellı dönemlerde t
tüy dökerler.
kediler temız bırakıyor ve patısını temızleyıp ıcerrı gırıyor
bu temızlık konusunda en temiz hayvan kedidir.
arkasını toplama derdin yok .
evın koltuklarını patılerını gecırıyor ama o alıskanlıkları unutturup ona oyuncak alınırsa
bı de kedıler bebeklerı cok kıskanır .
oyle problem var.
bebeklerden kıskanmayacak kedı alması lazım
her kedının cınsı farklı ya
bence beslenılır mı beslenılır ama ayrı odası olması lazım
kedının
tüy döktüğü dönemlerde ben endıselenırdım
tüy dışında bı problem olacagını dusunmuyorum
onun ıcınde ayrı bır oda
güzel bı profesyonel maması ve aşırıları tam olursa
hıc bı problem olmaz.
Düşünce yapım sizinle daha yakın sanırım bende aynı şekilde hissedeceğim galiba uygun değil bizim evimiz içinBen de bir süre kedi baktım, kardeşim getirdi sonra sorumsuzluk yaptı ben ilgilendim. Eşyaları tırmalıyordu, perdeleri de yırtıyordu. İlla ki tüyleri dökülüyordu. Üstüm başım tüy olurdu mesela sevdikten sonra yıkardım. Kumunu temizlemek gerekiyor. O topraklar eve dökülüyor. Hasta oluyor mesela eve yapıyor tuvaletini. Bunlar canlı, robot değil. Ben psikolojik olarak rahat edemedim, takıntılımdır da biraz. Mecburen başka birine sahiplendirdik. Sizin de tahammül edebileceğinizi sanmam. Kuş daha iyi kediden bence. Bunu bir düşünün derim. Onun da tüyü var ama kedi kadar değil. Bakımı daha kolay.
Her yönüyle aydınlattınız gerçekten teşekkür ederimBen hiçbir zaman cesaretini kırmak istemem kedi sahiplenmek isteyen insanların. Özellikle sokaktan ya da barınaktan sahipleniyorlarsa hertürlü daha iyi bir yaşam sunarlar hayvana. Bence o konuda sıkıntı yok. Kedi eve de güzel bir enerji katıyor ama düzenle ilgili endişeleri varsa baştan bilgilendirmek lazım konu sahibini de hayvanlı ev hayvansız ev kadar düzenli kalmıyor asla. İstediğin kadar tırmanma oyuncağı kedi yatağı vs. Al yine dönüp bakmıyor. Kendi neyi seçerse onunla oynuyor, tırnaklarını onda törpülüyor. Sonra kedi dediğin ayrı odada tekbaşına yaşayamaz mesela. İlla evin her köşesinde gezinecek. Benimki tuvalete girip kapıyı kapattığımda ya da gece odama almadığımda bile kapının altından patisini sokup çılgınca mivaylıyordu. Kedinin tırmanabilen bir hayvan olduğunu paşa gönlü isterse kendi pek lüks su sebili yerine damlayan mutfak musluğunu yalamak için tezgahta gezinebileceğini bilerek sahiplenmek gerek.
Peygamber efendimizin de kedisi olduguna dair rivayetler var namaz için niyet önemli o zaman köylerde yaşayan kılan insanlar napsın hayvan bakanı var ahıra girip çıkanı var kediyi gönülden isteyen insan çözümü her türlü bulur gerekirse her namazda üst değişir vs. sizin gönlünüz yok. Temizlik anlayışı basit çoğu kişi yazmış zaten.İdrar konusunda şüphe duydum seccade tabini kullanıyoruz ama ne biliyim koltuk vs kirlense bizde üzerine oturacağız falan biraz ince düşünüyorum belki ama aklımdaki bu yalan yokanormal durumlar tabiki olabilir çocuklar bile yeri geliyor kusuyor idrar kaçırıyor temizlenir bunlar normal ama genel temizlik anlayışı nasıl onu merak ediyordum ben
Teşekkür ederim yorumunuz için peygamberimizin değil de o dönemde kedileri çok seven bir sahabinin etrafında sürekli kediler olurmuş hatta kedileri babası derlermiş ona Efendimiz de kediler bizlerdendir temizdir demiştir ama takdir edersiniz ki enine boyuna düşünmeden bi hayvanın hakkına giremem tüy düştü kum döküldü veya ne biliyim perde yırtıldı düşüncesiyle kediye iki gün sonra başka sahipler aramak bence ona haksızlık olur ben kedi sahiplenenden her detayı öğrenip ona göre hareket etmek istiyorumPeygamber efendimizin de kedisi olduguna dair rivayetler var namaz için niyet önemli o zaman köylerde yaşayan kılan insanlar napsın hayvan bakanı var ahıra girip çıkanı var kediyi gönülden isteyen insan çözümü her türlü bulur gerekirse her namazda üst değişir vs. sizin gönlünüz yok. Temizlik anlayışı basit çoğu kişi yazmış zaten.