Evinde kedisi olan arkadaşlar bakar mısınız

1) Kedi bakımı çok kolay kendi kendini idare ediyor dense de beklenmedik durumlar da düşünüldüğünde aslında zor. Karakterine bağlı olarak ilgi ister, hastalığı olabilir. Özel bakım isteyebilir. Benim kedim çok alerjik ve mama bulmak konusunda inanılmaz zorlanıyorum.
Ama evcil hayvanla büyüyen çocukların empati yeteneği gelişmiş olur. Sorumluluk duygusu gelişir. Sevgiyi öğrenirler.

2)Tüyleri uzun olsa da hipoalerjik kediler var. Alerjisi olan insan bile etkilenmez. Mama, yaşam şartları, cinsine bağlı olarak tüy dökümü az ya da çok olur. Tüy yutulması da sıkıntı yaratmaz.

3)İçgüdüsel olarak kum eğitimine hemen alışıyorlar. Kapalı tuvalet alıp önüne de kum toplayan matlardan alırsanız kumların dağılması azalır. Ama yine de gezdiği yerlerde kum çıkabilir. Bazen hasta diye bazen bir şeye sinirlendiğinde veya kıskandığında tuvaletini dışarı yapabilir. Sürekli temiz olması gerek tuvaletinin.

4)Tırmalama tahtası olsa dahi eşyalara zarar verebilir. Kırar döker. Olmadık yerlere çıkar. Bunları göze almalısınız.

5)Kediyi seveceğim diye Elmayra gibi olmasın da. Sonuçta kedinin de psikolojisini düşünmeniz lazım. O da evinizin bir bireyi olacak.

Sormamışsınız ekleme olarak kızgınlık dönemleri olacaktır. Kısırlaştırma yapmazsanız erkekse koku bırakma ve eşyalara zarar verme dişiyse de sürekli miyavlayıp bağırma huyu olacaktır. Bunları da dikkate alın. :)

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için değerlendireceğim kesinlikle

Teşekkür ederim bilmediğim birçok şeyi daha yazmışsınız sanırım eşyaları bi kere gözden çıkarmalıyım tüy sorunu da elbet çözülür tuvalet konusunda da tuvaletin önüne koyulan mat çok kafama yattı dikkate alacağım sağolun

Arkadaşların yorumlardan da anladığım kadarıyla ciddi bi miktar bütçe ayırmak gerekiyor kediye şuan küçük oğlanın bez mama masrafıyla kapışır desenize

Ben de bir süre kedi baktım, kardeşim getirdi sonra sorumsuzluk yaptı ben ilgilendim. Eşyaları tırmalıyordu, perdeleri de yırtıyordu. İlla ki tüyleri dökülüyordu. Üstüm başım tüy olurdu mesela sevdikten sonra yıkardım. Kumunu temizlemek gerekiyor. O topraklar eve dökülüyor. Hasta oluyor mesela eve yapıyor tuvaletini. Bunlar canlı, robot değil. Ben psikolojik olarak rahat edemedim, takıntılımdır da biraz. Mecburen başka birine sahiplendirdik. Sizin de tahammül edebileceğinizi sanmam. Kuş daha iyi kediden bence. Bunu bir düşünün derim. Onun da tüyü var ama kedi kadar değil. Bakımı daha kolay.

İdrar konusunda şüphe duydum seccade tabini kullanıyoruz ama ne biliyim koltuk vs kirlense bizde üzerine oturacağız falan biraz ince düşünüyorum belki ama aklımdaki bu yalan yok anormal durumlar tabiki olabilir çocuklar bile yeri geliyor kusuyor idrar kaçırıyor temizlenir bunlar normal ama genel temizlik anlayışı nasıl onu merak ediyordum ben

Ben hiçbir zaman cesaretini kırmak istemem kedi sahiplenmek isteyen insanların. Özellikle sokaktan ya da barınaktan sahipleniyorlarsa hertürlü daha iyi bir yaşam sunarlar hayvana. Bence o konuda sıkıntı yok. Kedi eve de güzel bir enerji katıyor ama düzenle ilgili endişeleri varsa baştan bilgilendirmek lazım konu sahibini de hayvanlı ev hayvansız ev kadar düzenli kalmıyor asla. İstediğin kadar tırmanma oyuncağı kedi yatağı vs. Al yine dönüp bakmıyor. Kendi neyi seçerse onunla oynuyor, tırnaklarını onda törpülüyor. Sonra kedi dediğin ayrı odada tekbaşına yaşayamaz mesela. İlla evin her köşesinde gezinecek. Benimki tuvalete girip kapıyı kapattığımda ya da gece odama almadığımda bile kapının altından patisini sokup çılgınca mivaylıyordu. Kedinin tırmanabilen bir hayvan olduğunu paşa gönlü isterse kendi pek lüks su sebili yerine damlayan mutfak musluğunu yalamak için tezgahta gezinebileceğini bilerek sahiplenmek gerek.

Düşünce yapım sizinle daha yakın sanırım bende aynı şekilde hissedeceğim galiba uygun değil bizim evimiz için

Her yönüyle aydınlattınız gerçekten teşekkür ederim

Çocuklarınız çok küçükmüş. Bu yaştaki çocuklar kedilerle oynarken canlarını yakabiliyor bunun sonucu olarak da her an suratlarına bi pati yiyebilirler. Kuş alabilirsiniz belki ellerine vermemek kaydıyla. Veya küçük bir akvaryumda bikaç japon balığı

Evimde kedi var 1 buçuk yıldır bakıyorum ve aşırı seviyorum. Kedilerin tuvalet eğitimi oluyor ancak tuvaletten çıktığı gibi kendini temizleniyor o yüzden ben kendim temizliyorum Islak mendille ilk başta so ra kendi yalanıyor. Çocukların kedi ile büyümesi çok güzel olur merhametli olmayı, hayvan sevgisini öğreniyorlar.

Evde durdukça çok alışıyor insan ve aşılarını yaptırdıktan sonra ve mama verdikten sonraa tüyleri fazla dökülmüyor, yani illaki dökülüyor ama Bi sokak kedisi kadar değil.
Çocuklar olduğu için dikkatli olmanız lazım daha çok, ancak yapmayacaksınız hiç almayın.

Bir de kediler alanının kısıtlanması sevmez, her yere girmek isterler.

İki köpeğim bir kedim var.

Aşırı titizseniz tüylü hayvan maalesef ya sizi ya hayvanı çok sıkacaktır. Kedi etrafı pisletmez ama kum kabının önüne kum dökebiliyorlar. Mevsim geçişlerinde tüy dökecekler. Erkek kedi alırsanız etrafa koku bırakma ihtimali var eğer kısırlaştırmazsanız. Hatta kısırlaştırsanız bile bırakabilir. Dişiyi de kısırlaştırmazsanız çiftleşme döneminde evi inletiyor.

Çocuk istedi diye hayvan almayın, lütfen. Siz istiyorsanız alın.

Tabi ki tüy dökecek, koltuk kumaşlarını törpü niyetine kullanacak, kumunu eşelerken sağa sola saçacak. Hayvan bu nihayetinde bir köşede uslu uslu oturmasını beklemek saçma olur. Kediler kendi temizliklerine önem veren hayvanlar ama aşırı titizseniz size uygun bir hayvan değil. Koltuğun üzerineki tüyler yüzünden canınız sıkılacak sanırım. Parazit aşıları tam olduğunda kıl tüy yutmak da sorun değil. Kızım kedisiyle tanıştığında 1 günlüktü. Zaman zaman birbirlerine sert davransalar da genel anlamda hep iyi bir ilişkileri oldu. Çocuklar açısından faydalı olur ama sizi delirtebilir bence vazgeçin bu sevdadan.

Oğlum 2 buçuk yaşına yeni geliyor, evimizde kedimiz var ve güzel anlaşıyorlar.
Bir iki tüy görüp fena olacaksanız kedi almayın eve ki zaten satın da almayın. Taraklı eldivenimiz var, düzenli fırçalarız öyle aman aman tüy görmedik. Düzenli aşısını yaptırdıktan sonra parazit de olmaz. Kapalı wc alırsanız etraf kum da olmaz. Kedi kendini temizleyen bir hayvan, yalanır güzelce temizlenir. Çocuk kadar ilgi istemiyor, yani maması suyu biraz oyunu, iki okşaması yeter.

Bakabilirim derseniz birini kurtarın sokaktan, ama yok çok titiz biriyim tek kıl görsem katlanamam diyorsanız bu iş size göre değil.

Bu bizim sokaktan kurtardığımız ikinci kedimiz ve ev içindeki enerjisi gayet güzel, çocuğumla birlikte mamasını suyunu günlük takip edip veriyorum, ona da sorumluluk ve hayvan sevgisi aşılıyorum.

Eklentiler

• SquareFit_20190101_20135351.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 105
Peygamber efendimizin de kedisi olduguna dair rivayetler var namaz için niyet önemli o zaman köylerde yaşayan kılan insanlar napsın hayvan bakanı var ahıra girip çıkanı var kediyi gönülden isteyen insan çözümü her türlü bulur gerekirse her namazda üst değişir vs. sizin gönlünüz yok. Temizlik anlayışı basit çoğu kişi yazmış zaten.

Yıllarcaa kedi besledim ve kedileri çok severim.
Tüy dökerler ben üstüm başım hep kedi tuyuyle gezerdim :)
Tuvalet konusunda en titiz hayvandır, benimki lavaboya giderdi kendisi. Uğrastırmaz yani kumuna yapar tuvaletını ,yada alıştırın benımkı gibi tuvalete yapsın.
Ben hamile kaldığımda kedim ölmüştü daha da almadım. Çocukların büyümesini bekliyorum . Çocuklarım tam hayvan hastası kedi köpek görünce çıldırıyorlar.
Benim de şu an sadece 2 tereddütüm var tüy yutacaklar mutlaka bunun huzursuzluğu ve birde çocukları çok tırmalıyor zilliler maalesef :)

Teşekkür ederim yorumunuz için peygamberimizin değil de o dönemde kedileri çok seven bir sahabinin etrafında sürekli kediler olurmuş hatta kedileri babası derlermiş ona Efendimiz de kediler bizlerdendir temizdir demiştir ama takdir edersiniz ki enine boyuna düşünmeden bi hayvanın hakkına giremem tüy düştü kum döküldü veya ne biliyim perde yırtıldı düşüncesiyle kediye iki gün sonra başka sahipler aramak bence ona haksızlık olur ben kedi sahiplenenden her detayı öğrenip ona göre hareket etmek istiyorum

Kediler eşyaya kesinlikle zarar verir.
Ne kadar tirmalama tahtası da alsanız zarar verir. Benim eski kedim cekyatin arkasını yırtıp içine girerdi. Şimdiki kedim evdeki sahte deri bütün sandalyeleri-yatak basliklarini delik desik etti.
Bu kadar soru işaretiyle kedi falan alınmaz.
Çocuğu mutlu etmek için de kedi alınmaz.
Lütfen almayın, yazık...gunahina girmeyin.
Benim size önerim geçici yuva olun.
Mesela ben ikinci kedimi almadan önce emin olamadığım bazı şeyler vardı. Yeni hayatım kediye uygun değildi, ailem vs vs... Ben de çok zor durumda,pansuman gereken ve sokağa atılmak üzere olan bir kediyi geçici yuva olarak aldım. Sonra ona bayıldım ve bir daha vermedim.
Bunun gibi bir sürü kedi var, tedaviden çıkıp dinlenme döneminde olan,evde yaşaması gereken...onlara geçici yuva olun. İnanın hayati önemi var.
Çünkü hayvanseverlerin evleri zaten tika basa pati dolu. Yeni bir hayvana geçici yuva olamiyorlar. O zavallı kediler de ameliyattan çıkıp sokağa atiliyorlar.
En azından o yeni yuva bulana kadar evinizi açar,kendinizi bir olcersiniz

Facebook'ta hayvanseverler sayfası, Instagram'da Kesmeşeker bir sürü gecici yuva ilanı paylasiyor

Son düzenleme:
İlk sayfada hep olumsuz yorumlar var ama kedi beslemek o kadar da zor yapılamayacak bir şey değil. (Kedisine göre değişir pek tabii) Biz geçtiğimiz bayramda kedi aldık, ilk defa o zaman kedi beslemeye başladım (kedi tutmuşluğum bile yoktu), şu anda da tüm sorumlulukları bende.

1) kediyi oğlum (18 aylık şu anda) için aldık. İyi ki de almışız. O geldikten sonra oğlum sakinleşti, daha bağımsız olmaya başladı, sürekli tensel temas isteğini azalttı. Çok güzel oynuyorlar birlikte. Oğlumun sesini duyunca kedimiz koşa koşa geliyor, yatak odasının kapısında miyavlıyor. O miyaslayınca benim oğlan da miyavlıyor. :)) eve geleceğimizi hisseder bizi kapının önünde bekler. Oğlumuz ağlarsa falan o da hüzünlenir.

2) benim kedim cins kedi. Kediler arasında az tüy dökenlerden ve çocuklarla arası en iyi olanlardan. O yüzden kıl tüy problemi yok denecek kadar az yaşıyoruz. Sadece bu ara döküyor (mevsim geçişi diye sanırım). Zaten düzenli olarak tarayıp o tüy toplama ruloları ile geçiyorum üzerinden. Tırnaklarını her hafta ben kesiyorum, hiç sorun etmiyor, önümde yatıyor.

3) birkaç kez kedi tuvaletini temizlerken tuvaletini yapmaya geldi, ben de gördüm nasıl yaptığını. Önce kokluyor, tuvalet olmayan yeri bulup oraya yapıyor. Kakasını yapacaksa önce kazıyor. Tuvaletini yaptıktan sonra da üzerini örtüyor. Tuvaletten uzaklaşınca da yalanıp temizleniyor. Tuvaletinin önüne özel paspas aldım koydum, patisine yapışan temiz kumlar oraya dökülüyor. Arada salonda da bulabiliyorum ama. (Tuvaleti salonun çok yakınında)

4) bizimki diğer kedilere göre uslu. Sadece bir iki deri sandalyemde tırnak delikleri var. Koltuk örtülerimi tırnaklıyor ama. Bir de halıyı. Ama gitmesini istemediğiniz yere sirke sıkarsınız, gitmez. Ben çok çok sorun etmiyorum, sizi bilemem.

5) yeni hir kardeş gelirmiş gibi olacağını sanmıyorum ben aynı şey değil. Ama lütfen çocuklarınızın elinde oyuncak olmasın. Çekiştirecek zarar vereceklerse almayın. Ben oğlum yaşını geçtikten hemen sonra aldım sayılır. Arkadaşıyla büyüyecek yani...

Bir de arkadaşlar da demiş ama iyi mama, düzenli veteriner kontrolü falan hep para... geçen veterinerin yaptığı iç parazit fazla geldi mesela, rahatsızlandı. 190 tl para bayıldık. (Gözüme battığından değil, veteriner kaynaklı olduğundan diyorum. Veteriner de aaa bizim hatamız demedi tabii) kaliteli mama alıyoruz. Şu anda az yiyor bizimki ama büyüdüğünde daha fazla yiyebilir. Yani bütçemizi ona göre esnetmemiz gerekebilir. Sizin de öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…