- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi IKokunhuzur
Dini yorum yasak.Efendimiz sas zamanında kediler mescitte gezerdi..hatta Ebu Hureyye kedi babası demektir..bu sahabe kedileri çok severdi..ona bu lakabı peygamberimiz verdi..o dönemde mescitte bile gezerlerken sizin evinizde niye namaza mani olsun..bir şey daha belirteyim bir çocuk mescide idrarını tutamadı yaptı.. sahabe hemen çocuğun üzerine yürüdü.. Efendimiz ne oluyor orda dedi..Ya rasulullah bu çocuk işedi dediler..çekilin ordan..o bir çocuk..gömleğini çıkardı orayı golleriyle sildi..hadi şimdi gidin dedi..siz nasıl bu çocuğu incitmeye çalışırsınız..dedi..ah şu titiz çocuğuna ona dokunma buraya oturma diyen anneler okusa bu sahih hadisi....ben kedi beslemedim..sadece bir süre arkadaşım tatile gidince baktım.bir zorluğunu görmedim.. ancak çiftleşme dönemi sorun olabiliyormuş.. bunu gözönünde bulundurun.
Konuyu açan bahsettiği için...tamamdır.Dini yorum yasak.
Sizin için söyledim,ceza alırsınız haberiniz olsun diye.. :) iyi günler.Konuyu açan bahsettiği için...tamamdır.
Beni yorum değilde konu açmak sanıyordum.tesekkurler..Sizin için söyledim,ceza alırsınız haberiniz olsun diye.. :) iyi günler.
Ben, kedilerle büyüdüm.Bahçeli evimiz vardı.Kediler dışarıya tuvaletini yapardı.Kızlarımın isteği üzerine, 2 yıl önce bir kedi yavrusu aldık.Kedimiz büyüdü ve ben asla evin içinde koku hissetmedim. Kumu dışında hiç bir yere tuvaletini yapmıyor. 4 tane yavrusu oldu.3 öldü ve 1 tanesi kaldı. Şuanda yavrusu 8 aylık erkek kedi. Kumlarını banyoya koydum. Banyom aşırı kokuyor. Kokulu kum alıyoruz ki, tuvaletleri kokmasın diye ama yinede kokuyor. Sanırım koku yavru kediden kaynaklanıyor. 20 yıllık tecrübeniz ile, bana önerebileceğiniz bir yol var mı? Vicdanım izin verse, kedileri barınağa bırakacağım.Ama bunu yapmaya vicdanım el vermiyor.Diğer taraftan ise, banyonun kokusundan midem bulanıyor.Sık sık kumlarını ve kutularını değiştiriyorum ama yinede bir çözüm bulamadım
Hayır.Siz yanlış anlamışsınız.Anne oğul olmak üzere, evde 2 kedim varAnladığım kadarıyla 4 kedi var şu an evde, kokunun önüne geçmek çok mümkün değil aslında ancak şu var ki yavrudan olduğunu düşünüyorsanız kumunu ayırıp takip edin, paraziti olabilir o zamanda çok kötü kokuyor. Hayvanlarınız kısırlaştırılmamış ise dışkıları ağır kokar bu da bir sebeptir. Kızgınlığı gelen erkek varsa koku bırakıyor olabilir bir çok sebep olabilir yani. Barınağa gelince sakın yapmayın böyle bir şey, yavaş yavaş dışarı alıştırın, biraz sıkıntılı bir süreçtir ama barınağa gitmelerinden iyidir.
Bence veterinere sormalısınız yavru kedi kızgınlığa girip koku bırakması için erken daha.Benzer durumları yaşamış biri olarak işler iyice çığrından çıkıp siz hayvanlardan iyice soğumadan önce tavsiyem Eğer maddi gücünüz varsa anneyi ve yavruyu klinikte kısırlaştırın,eğer paranız yoksa barınağa talepte bulunun belki yardımcı olurlar.Koku geçicidir kalıcı değildir.Ben artık yapamam, idare edemem derseniz sokağa sakın bırakmayın hele buyuk bir sehırde.Sizin ozellikle yavru evde doğmus dısarıyı hıc bılmıyor, benim erkek kedimde oyleydi.Ben kedilerimi buyuk adaya sahiplendirdim.Benim disiyi 3 aylıkken sokaktan almıştım orda pek içerde durmamış ,gezmiş hep sonrada gelmez olmuş.Ama evde doğan erkek çok kotu olmuş uzuntu ve stresten yememiş sahiplenen kişi kedinin öleceğini sanmış .O evde çok fazla kedi kopek vardı ama en iyi secenek adaydı.Erkek hiç dışarı çıkmsmış ordada oysaki kocaman bahceli villaydı,adada arac vs de yoktu.Hayır.Siz yanlış anlamışsınız.Anne oğul olmak üzere, evde 2 kedim varKumu ayırmak mümkün degil.Anne ve oğul aynı kuma yapıyor.Aşılarını yaptırdık yavrunun.Kızgınlığa girdi sanırım.Ama hala anneyi emiyor Annesini emdiği için, dışkısı kokuyor olabilir mi? Dışarısı çok soğuk.Hayvanlar ev ortamına alıştığı için, dışarının ortamında yapamazlar maalesef.
selam elimden geldiğince aşağıya cevapladım
1-İki bebeğim var biri 4 yaşındaki kızım birde 2 yaşına girecek oğlum var onlar açısından baktığımda bi sıkıntı Yaşar mıyım şöyle ki takdir edersiniz ki çocuklarının sorumluluğu çok fazla bir kedi de tıpkı bir bebek gibi sorumluluk istiyor kesinlikle bir hayvanın günahına girmek istemiyorum o yüzden bakabilir miyiz bakımını aksatır mıyız kumu yemeği vs bunlarla ilgilenmek zor olur mu
Kedi evcil olarak en bağımsız en kendi kendine eğlenebilen hayvan mamasını düzenli vermek günde 5 dakika maksimum, kumunu temizlemek de 5 dakika günde oda maksimum. 10 dakika harcar iseniz günde kediniz gayet mutlu olabilir. bi kaçta oyuncak alır ayda 1 2 defa değişikli verirseniz ohh mis.
2- bu kedicikler çok tüy döküyor mu çocuklar yutar mı bu tüyleri yutunca sıkıntı oluyor falan diyorlar
Ankara kedim var, tüy sorunu yok. tüy sorunu olmayan cinsleri araştırabilirsiniz.
3-ve en önemlisi(bu soruyu özellikle cevaplama uzo istiyorum ) kedilerin tuvalet alışkanlığı konusundaki endişelerim..ben kendi çapımda titiz bir insanım ama konu WC olunca ekstra dikkatliyim evimizde namaz kılınıyor kediler kumlarında gideriyor ihtiyacını ama işte mesela tüylerine patilerine falan sıçramalar olup halılara kanepelere değer mi bu idrar ıslaklığı ? Bu evin içinde benim için pek tahammül edilebilecek bişey değil
Kediniz siz isteseniz de kumu dışında bir yere yapmaz eğer k, kumu hep temiz ise..
sıçramalar için kum halıları var, hemde kumdan tasarruf ettiriyor.
Bir kum halısı edinin bitti gitti.
4- evim bebekli bir ev bolca halı eşya var hepside yeni tatlış kedicikler bu eşyalara tırmalayarak zarar verir mi ?
Evet verir, halı örtüsü kurtarıcı olacaktır veya düzenli tırnak kesimi. O da veterinerde 10 tl ye yapılıyor yada 10 tl ye bir makas alıp (kedi için özel her makas olmaz) bu işi kökten halledebilirsiniz.
5- kızım yeni arkadaşıyla yaşadığı yoğun stresi unutur onunla avunur mu? Yoksa eve yeni bi kardeş gelmiş gibi mi olur ? Çünkü kardeşiyle veya kuzeniyle sevdiklerini paylaşamıyor kardeş kıskançlığı da mevcut şimdi eve yeni bi birey gelince tüm ilgimiz kedide olurda iyice ters mi teper bizim durum ?
Kedi çocuklarla en iyi anlaşabilen ve insandaki stresi toplayan bir hayvan
İşin özü, lütfen sahiplenin :)
Tam 13 yıl bir kedi sahibiydim.
Canım ciğerim evladımdı. Bildiğimiz sokaktan sahiplendiğimiz 43 günlükken evimize geldi. Simdi ise bir köpek sahibiyim.
Kediler çok temiz titiz muazzam canlılardır.
Evinizde namaz kılınması kedi’yle ilgili bir durum degildir.
Çok tüy döker, tüysüz kediler var fakat hasta olmaya son derece yatkınlar. Mama ve kum masrafları var, hasta olduklarında enaz 300/400 tl civarında ücretler vermek zorunda kalırsınız, kısırlastırmadan bir kediyi evde bakabilmek mümkün degil, evin cıkmadıgı hiçbir köşesi kalmaz, koltuklar perdeler tırmık içinde kalır. Kahvaltı ve yemek masasına cıkar tezgahta gezer. Evin her alanında buna katlanmak zorundasınız.
Her kedi cocuk sevmez üzgünüm , çok fazla sevilmek hoşlarına gitmez ısırma ihtimali vardır. Kediler özgürlüklerine düşkün olduğu için bunu yaparlar.
Kızgınlık dönemine girdiğinde kısırlastırmazsanız eve işaret bırakmak amacı ile çiş yapar .
Kedi demek en az 15 yıl hiç büyümeyecek Bebek demektir.
Tüm bunları sorun etmezseniz, muhteşem kendine has çok çok özel bir kitaptır bakmaya doyamazsınız...
Öncelikle kedilerinizin aşı ve bakımlarını düzenli yapar yaptırır temizliğine dikkat ederseniz çocuklar açısından hiçbir sağlık sıkıntısı olmayacaktır. Belirli tür kedilerin belirli zamanlarda tüy döküntüleri çok olabilir veterinerlerden bu konuda öneri alabilirsiniz. Kediler kumu kullandıktan sonra hem dışkısını örter hem çıkar çıkmaz patilerini temizler kumu gün aşırı temizlerseniz koku ve pislik endişeniz de olmaz. Çocuklarınıza bunu oyun haline bile getirebilirsiniz kumu sırayla elerler ve her eledikleri gün için bir gülen yüz stickerı kazanırlar vesaire. Kediler dünya üzerindeki belki de en temiz hayvan ve bu hem bilimsel hem de hadisle ortaya konulmuş. Siz sevmeseniz dahi size kendilerini sevdirirler bir şekilde. Biz kedilerin kumunu balkona koyduk her gün birimiz temizliyoruz her gece beraber yatıyoruz bazen aynı çorbadan içiyoruz ve mutluyuz ❤ ha bir de perdeleri uzun kullanıyorsanız yere kadar kediler bundan fazla rahatsız oluyor kanepe köşelerine çift taraflı bant çektik asla tırnaklamadılar tahtalarıyla oynuyorlarMerhaba kızlar ,
Kızım 4 yaşında ve inanılmaz kedi sevdalısı, çok seviyor kedileri ve sürekli evimizde bi kedi arkadaşı olmasını istediğini söylüyor ben çocuklar küçük olduğu için hiç düşünmüyordum ama şu aralar ailevi olarak bazı sıkıntılarımız var ev değişikliği vs yaptık kızım bu sıkıntılardan psikolojik olarak çok etkilendi ve çok üzülüyor biz anne baba olarak elimizden geldiğince mutlu etmeye çalışıyoruz ama kızım çok mutsuz bi çocuk oldu sürekli ağlıyor ve bu bizi çok yıpratıyor onu mutlu etmek için bir kedi sahiplenelim istiyoruz ama benim bazı endişelerim var bu konuda ;
Yakın çevremde evinde kedisi olan hiç yakınım yok o yüzden pek bi bilgim yok sorularıma gelecek olursak
1-İki bebeğim var biri 4 yaşındaki kızım birde 2 yaşına girecek oğlum var onlar açısından baktığımda bi sıkıntı Yaşar mıyım şöyle ki takdir edersiniz ki çocuklarının sorumluluğu çok fazla bir kedi de tıpkı bir bebek gibi sorumluluk istiyor kesinlikle bir hayvanın günahına girmek istemiyorum o yüzden bakabilir miyiz bakımını aksatır mıyız kumu yemeği vs bunlarla ilgilenmek zor olur mu
2- bu kedicikler çok tüy döküyor mu çocuklar yutar mı bu tüyleri yutunca sıkıntı oluyor falan diyorlar
3-ve en önemlisi(bu soruyu özellikle cevaplama uzo istiyorum ) kedilerin tuvalet alışkanlığı konusundaki endişelerim..ben kendi çapımda titiz bir insanım ama konu WC olunca ekstra dikkatliyim evimizde namaz kılınıyor kediler kumlarında gideriyor ihtiyacını ama işte mesela tüylerine patilerine falan sıçramalar olup halılara kanepelere değer mi bu idrar ıslaklığı ? Bu evin içinde benim için pek tahammül edilebilecek bişey değil
4- evim bebekli bir ev bolca halı eşya var hepside yeni tatlış kedicikler bu eşyalara tırmalayarak zarar verir mi ?
5- kızım yeni arkadaşıyla yaşadığı yoğun stresi unutur onunla avunur mu? Yoksa eve yeni bi kardeş gelmiş gibi mi olur ? Çünkü kardeşiyle veya kuzeniyle sevdiklerini paylaşamıyor kardeş kıskançlığı da mevcut şimdi eve yeni bi birey gelince tüm ilgimiz kedide olurda iyice ters mi teper bizim durum ?
Sorularımı okuyanlar belki gülecek bu sorulara ama dediğim gibi çevremde bu soruları sorabileceğim kedi sahibi yakın arkadaşlarım yok bende burada sormak istedim. Takdir edersiniz ki bir can sahiplenmek büyük sorumluluk iş sahiplenmekle bitmiyor onun sorumluluklarını yerine getiremeyip olmadı vazgeçtik gibi bi durum asla söz konusu olmayacağı için çok iyi düşünüp karar vermek istiyorum.
Sonuna kadar sabırla okuyup tavsiye veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler
Tezgaha masaya çıkma olayı her kedi için geçerli değil aslında ben kedimin tezgaha çıkmasını istiyorum ama hiç çıkmadı. Ya da perdeleri de tırmalamadı hiç sadece perdenin arkasına geçip saklanmış gibi yapıyor.Tam 13 yıl bir kedi sahibiydim.
Canım ciğerim evladımdı. Bildiğimiz sokaktan sahiplendiğimiz 43 günlükken evimize geldi. Simdi ise bir köpek sahibiyim.
Kediler çok temiz titiz muazzam canlılardır.
Evinizde namaz kılınması kedi’yle ilgili bir durum degildir.
Çok tüy döker, tüysüz kediler var fakat hasta olmaya son derece yatkınlar. Mama ve kum masrafları var, hasta olduklarında enaz 300/400 tl civarında ücretler vermek zorunda kalırsınız, kısırlastırmadan bir kediyi evde bakabilmek mümkün degil, evin cıkmadıgı hiçbir köşesi kalmaz, koltuklar perdeler tırmık içinde kalır. Kahvaltı ve yemek masasına cıkar tezgahta gezer. Evin her alanında buna katlanmak zorundasınız.
Her kedi cocuk sevmez üzgünüm , çok fazla sevilmek hoşlarına gitmez ısırma ihtimali vardır. Kediler özgürlüklerine düşkün olduğu için bunu yaparlar.
Kızgınlık dönemine girdiğinde kısırlastırmazsanız eve işaret bırakmak amacı ile çiş yapar .
Kedi demek en az 15 yıl hiç büyümeyecek Bebek demektir.
Tüm bunları sorun etmezseniz, muhteşem kendine has çok çok özel bir kitaptır bakmaya doyamazsınız...
Tezgaha masaya çıkma olayı her kedi için geçerli değil aslında ben kedimin tezgaha çıkmasını istiyorum ama hiç çıkmadı. Ya da perdeleri de tırmalamadı hiç sadece perdenin arkasına geçip saklanmış gibi yapıyor.
Her kedinin kendine özel bi kişiliği var. Kimisi var olan karakter özellikler kimi si sizinle oluşan kişilik özellikleri olur. O yüzden de yavru almanı tavsiye ederim. Ufak tefek sorunları oluyor mu evet ama onlar bana sorunmuş gibi gelmiyor. Ne kadar masraflı olursa olsun o guruldaması paha biçilemez bence
British shorthair annesi olmaktan mutluluk duyarak yazıyorum. Bence karşılaştığınız sorunları veteriner ve internette kedi sahiplerinin olduğu bazı forumlardan araştırabilirsiniz. Bakımı kolay canlıdır. Çocuklarınız da hayvanla büyüdüğü için hem sevgileri hem de sorumluluk duyguları gelişir. Çocuklarınızdan biri suyunu diğeri de yemeğini koyar mesela. Her hayvan yırtar,tırmalar diye birşey yok. Her kedinin kendi karakteri var. Yavruyken alıp belli sınırlar koyarsanız onları yapmıyorlar. Çiğ ve baharatlı etle beslemeyin. Kapalı kum kutusu alırsanız etrafta kum sıçrama endişesi kalkar. Tüyleri uzun kısa farketmiyo,tüy dökerler ama aşıları olursa sorun olmaz. Bir de uzun tüylüyse hergün taranması gerekiyo.Çok güzel açıklamışsınız konuyu açtığımdan beri kediden başka bişey konuşulmaz oldu evde ve ben çoğu soru işaretini aklımdan sildim galiba yakında güzel bir kedicik ailemize katılacak, yaza maddi olarak daha iyi bi konumda olacağız inşallah o zaman güzel bir miniği sahiplenip ona hakkıyla aile olmaya çalışacağız
AminnKedilerin sadece iç - dış ve gençlik hastalığı için aşıya ihtiyaçları vardır. Bunların haricinde kedilere aşı yaptırmak tamamen para tuzagıdır tabiki hiç evden çıkmıyorsa! Eğer dısarda gezip gelicekse mutlaka aşı yaptırılmalı bu ayrı bir konu.
Kediler zaten yaradılış olarak oldukça temiz hayvanlar. Tezgahın üstüne çıksın cıkmasın cins kedi dahi olsa maalesef tezgah üstüne çıkabilme ihtimali herzaman var, karakter meselesi aynı insanlar gibi ..
Ama olumlu olumsuz herseyine göz yummak için iyice düşünülüp karar verilmeli. Bugun alınıp 1 sene sonra ben bunu bakamıyorum çok masraflı heryere çıkıp tırmalıyor diye bahaneler üretilicekse hiç alınmamalı!
Bunu özellikle herkese söylüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun insallah:)