• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin her işini siz mi yaparsınız?

Şöyle bir örnek vereyim ben haftada iki kez cam silen ayda bir duvar silen halı koltuk dolap silen evi günde iki kez süpüren birisiydim ama bu eşimde rahatlık oluşturdu sonra başladım eşimin eşyalarını bıraktığı yerden almamaya sonra bulaşıkları toplamadım ama eşimin eşyaları bir hafta durdu mesela bulaşıklar bir öğün durdu tezgahta sonra çamaşır yıkamadım ve ütü yapmadım bir hafta eşim çok düzenli bir evimiz olduğu için bir anda şok oldu bana sorular sordu yorulduğumu sıkıldığımı iyi olmadığımı söyledim ben öyle dedikçe başladı yapmaya ev mağaza vitrini gibiydi tüm arkadaşlarım ev dağıldı toplamam lazım dediğimde heeee bir bardak vardır anca kenarda diyorlardı nereden nereye :-)

Peki o dönemde sizin psikolojiniz ne durumdaydı? Yani ev dağınık olsa ben de çok depresif oluyorum da :)

Eşim 3 kızdan sonra doğmuş. Yani evinde kimse ondan iş beklememis. Anne 3 abla ve her dedigini yapan bir erkek kardeş. Adam cidden pasa hayatı yaşamış :KK43: ogrneci evinde kalmış yıllarca ama sadece yemek yapmış. Çünkü yemek yapmayı sever ve çok güzel yemekler yapar. O yüzden öğrenci evinde de sen yemek yap gerisine karışma demişler. Yani orada da paşa :KK43:( askerlikte de kazan dairesinde bı görevi varmış. Gececi olarak yapmış. Tek başına kazan dairesi orada yatağı kitaolari gececi olduğu içinde gündüz kogusta uyumuş. Yani adam hep paşa olmuş :KK43:( şimdi ben söyleyince de ufleyip pufluyor . Yani içinden gelerek yapsa diyorum ama....
İçinden gelerek yapmasını ilk etapta boş verin. Yapsın da nasıl yaparsa yapsın. Yemek yapmayı seviyorsa, yemekleri arada o yapsın o zaman. Hafta sonu verin eline süpürgeyi. Bulaşık makinasını o boşaltsın mesela. Bunlar zor şeyler değil ki. Yeter ki susup, her şeyi yetiştirmeye çalışmaktan vazgeçin. Bazılarına hayatın müşterek olduğunu kafalarına vura vura anlatmak gerekiyor ne yazık ki. Sırf bir şeyler yapmaya alışması için, ders çalışırken çay kahve yapmasını rica edin mesela. =) Ben olsam yapardım valla. Onun koltuğa ne kadar yayılma hakkı varsa, sizin de var. Ama hayat böyle sürmüyor. Bunu görmesi lazım.

Benim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum :KK43:
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?

Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum. :KK43:
bence bu merhametszlk,
üstelk çalışan bayansın, hakkını ara, yapma

Benim eşim sürekli dünyanın en yorucu işini kendisi yapıyormuş gibi gelip hop TV karşısında uyku modunda geçiriyor. Dalga geçiyorum ya hiç vaktim yok rica etsem benim yerime de dinlenir misin acaba. Diye ve adam gülüyor ya kalkıp yardım edeyim yok.
Diyorum bak 2 saatlik isim varsa birlikte 1 saatte bitirirz ve otururum ben de biraz diye ama bunu söylemek zorunda kalmak bile çok gıcık bir durum :KK43:
Nasıl yardımcı olmasını sağlayabilirim?

Yabancı biri eve gelip temizlesin istemiyor paşam. Ona kalsa hiç is yapmayayim ne gerek varmis. Bir kap yemek yetermis ama benim küçük çocuğun var ona göre de dusunmem gerek sonuçta. Dun kayinvalidem de ısrarla yardımcı birini çağır dedi sen kendi canına bak kızım filan... Ben de x i ikna etmem lazım anne dedim. Kayinvalidem eşimi arayıp sitem etmiş neden bu kızı yoruyorsun, onu uzersen hakkımı helal etmem demiş. Kayınvalidem çok iyidir ayrı sehirlerdeyiz geçen yıl oğluma bakmak için gelmisti birlikte çok güzel bir yıl geçirdik çok şükür. Ev temizliği ve yemege çok yardimciydi sağolsun. Hala da der ne zaman istersen gelirim kızım diye ama ona da kıyamıyorum. Eşim de düzelsin istiyorum. :KK43:
Şöyle yapsaniz hani erkekler biraz pohpohlanmayi gazla iş yapmayı sever işte senin gücün daha iyi ya da boyun uzun şunu bı yerleştirirmisin deseniz,işte sen kaslisin anca bunu sen kaldirirsin..gibisinden gaz verseniz yapar mı acaba

İçinden gelerek yapmasını ilk etapta boş verin. Yapsın da nasıl yaparsa yapsın. Yemek yapmayı seviyorsa, yemekleri arada o yapsın o zaman. Hafta sonu verin eline süpürgeyi. Bulaşık makinasını o boşaltsın mesela. Bunlar zor şeyler değil ki. Yeter ki susup, her şeyi yetiştirmeye çalışmaktan vazgeçin. Bazılarına hayatın müşterek olduğunu kafalarına vura vura anlatmak gerekiyor ne yazık ki. Sırf bir şeyler yapmaya alışması için, ders çalışırken çay kahve yapmasını rica edin mesela. =) Ben olsam yapardım valla. Onun koltuğa ne kadar yayılma hakkı varsa, sizin de var. Ama hayat böyle sürmüyor. Bunu görmesi lazım.

Evde bir tane iş yapsa sanki dunyanin işini yapmış gibi davraniyor. Ahha bunu yaptım artık benden bu kadar diyor. Pis adam bir de sirin şirin diyor birşey diyemiyorum :)
Çay yapar getirir de. Yemek de yaparsa mutfağı çok kirletiyor bana fazladan iş çıkarıyor ya :( ona rağmen yap mi diyeyim bilemiyorum.

Peki o dönemde sizin psikolojiniz ne durumdaydı? Yani ev dağınık olsa ben de çok depresif oluyorum da :)
Görmedim :-) çok sinirliydim ama görmezden geldim yoksa iş çok kötüydü hatta çok sinirli olduğum içim bı dağınıklıktan eşim şaşırdı başka bir sorun olduğunu düşünüyordu hatta psikoloğa gitmeyi bile önerdi :-)

Şöyle yapsaniz hani erkekler biraz pohpohlanmayi gazla iş yapmayı sever işte senin gücün daha iyi ya da boyun uzun şunu bı yerleştirirmisin deseniz,işte sen kaslisin anca bunu sen kaldirirsin..gibisinden gaz verseniz yapar mı acaba

Ne gazlar ne gazlar veriyorum. Benim eşim çok çok çok uyanık bir tip. Pek işe yaramıyor bu.

Şu "benim yerime dinlenir misin?" cümlesi içimi acıttı. :KK43:
Gerçekten merhamet bir insanda olması gereken en önemli özellik bence...
Tabii ki her erkek böyle değil,eşine çok yardımcı olan hatta işin çoğunluğunu yapan erkek de var.:KK68:

İşte aynen öyle benimki de. Ne gerek var yapma der. Ya inan yapmasam da dert etmez. Yani denedim. Evi kendi haline saldım elimi surmedim adam çok mutluydu ya oh ya öğrenci evi gibi oldu ne güzel demi dedi ya hem de ciddi ciddi mutluydu yani. Ama benim için dağınık ev mümkün değil .sabaha bile dağınık kalamaz ev . Kesinlikle bulasiksiz ve düzenli bırakıp uyurum sabah huzurlu uyanayim diye.

Düzelmez mi eşim ya :KK43: yok mu formulu filan...

ben eşimle düzgünce konuşana kadar bizim durumlar da böyleydi. bir gün aldım karşıma konuştum: temizlik yapıyorum, yemek yapıyorum, çocuğa bakıyorum, işe gidiyor para kazanıyorum. sana neden ihtiyacım var? bunların hepsini zaten tek başıma yapabiliyorum o zaman neden evliyim? dedim. anladı ki işin sonu kötüye gidecek, yapmaya başladı. çocuktan ve salondan o sorumlu oldu. banyoyu da genelde o temizler. çocuğu da o yıkar. ilk başlarda ben çocuğun kıyafetlerini hazırlayıp veriyordum, o giydiriyordu falan. sonra kıyafetlerin yeri şurası ordan uygun olanları alıp giydirebilirsin dedim. oğlum 10 yaşında yıllardır düzenimiz böyle. bazen yemek de yapar. hafta sonu koltukları da yıkayacak mesela.

bazen bu forumda kadınlar diyor ya "bir cinnet her şeyi çözer" hah tam olarak öyle oluyor.

Evde bir tane iş yapsa sanki dunyanin işini yapmış gibi davraniyor. Ahha bunu yaptım artık benden bu kadar diyor. Pis adam bir de sirin şirin diyor birşey diyemiyorum :)
Çay yapar getirir de. Yemek de yaparsa mutfağı çok kirletiyor bana fazladan iş çıkarıyor ya :KK43: ona rağmen yap mi diyeyim bilemiyorum.
Yemek yapsın, ortalığı kirletsin, sonra birlikte temizlersiniz. Bu bile birlikte yapılınca ilişkiyi güzelleştiren bir şey bence. Ayrıca yapa yapa ve sonrasında temizliğin de ne kadar zahmetli olduğunu göre göre daha temiz yapmayı da öğrenir belki. Kestirip atmamak, şans vermek lazım. Kısaca batırsa da pisletse de, onu işlerden dışlamayın. Tam tersi, gerekiyorsa baskıyla işlere dahil edin. Bir süre sonra bunlar alışkanlık haline gelir bence.

Çok benzer bir ev duzenimiz varmış tek fark benim ders filan yok.@Spizella nin fikri bence uygulanabilir bisey.Sürece eşinin de katılmasını sağlayacak aynı zamanda yardımcı bayanın maaşı elinizde kalacaktır.

Merhaba hanımlar.
5 yıldır evliyim 3 buçuk yaşında da inanılmaz hareketli bir oğlum var. Öğretmenim 2.uni okuyorum ve çok önemli bir sinavim var hazırlandığım. Eşim okumama filan hep destek. Ama lafta :)
Sabahları çocuğu krese eşim goturur benden sonra uyanıyor onlar ve eşim ,benim çocuk için hazirlamis oldugum kıyafetleri, giydirip goturur akşam da iş donusu birlikte gelirler.
Okuldan gelince 1 buçuk saat kimsenin olmadığı vaktim var ve ya yemek ya temizlikle değerlendiririm. Bir gün icin bile eve geldim eşim gelene kadar oturdum diyemem. Onlar gelir klasik yemek yenir ben mutfak toplamaya çalışırım. esim oturma odasında TV karsisinda uyur. Oğlum sürekli oyun ister haklı olarak ben de isim hemen bitsin oğlumla ilgilenip uyutup ders calisayim derdin de olurum ama genelde mutfağı bırakıp oğlumu uyutana kadar onla ilgilenirim. Eşimse hala uyur. Bazen çocukla oynar mısın derim, kavga ederler cocukla. Zaten oğlum da babası çok müdahale ediyor herşeyine diye benle oynamak ister. Velhasil oğlum 9.30-10 gibi uyur ben de akşam 11 de ancak oturabilirim. Yani günün ilk oturup dinlenmesini akşam 11 de o da eğer çamaşır, ütü, gelecek misafir filan yoksa. Onlar varsa hiç dinlenmeden sonraki gun başlar. Çünkü 20 dk maksimum oturup sonra ders calismaya geçerim. . O da yatmam 1-2 bulur. Herkesin hayatı böyle mi? Yani şöyle 1 saat oturup dinlenen var mı?
Esim çok daginik biri sürekli hatırlatırım ama yediği çikolatanin kabini bile koltugun kenarına sıkıştırır. Ev temizligi yapmaz arada yemek yapar ama yapsın istemiyorum çünkü çok daginik çalışıyor. Çok yıprandığımı hissediyorum.
Sizlerde durum nasil? Herseyi siz mi yapiyorsunuz. Esinizi ise nasıl dahil ediyorsunuz?
Uzattım sanırım biraz. Kusura bakmayın .simdiden tesekkurler iyi günler.
Daha bu hafta sonu bu konu yüzünden eşimle şiddetli bir kavga ettim
Ben sunan hamileyim
Son haftalarım hala pazara ben gidiyorum alışveriş kızımı okula geotur getir bana ait
Akşam yemeği evi toparlama hepsi bana ait
Evde genel temizlik yapıldı kalan şeyler vardı(annem ablam ben çoğunu yaptık)
Hafta sonu dedimki gel yap eline bir bez aldı yeminle kırk saat kaplumbağa hızı o koca gövdeye siliyor
Akşam etti bir şeyi bitiremedi
Bebeğin odasında yapılacaklar kaldı
Aldım elime bezi ben başladım hem ağlayıp hem bağırmaya den nasıl yapiyon şöyle hızlı yap iftar vakti yaklaşıyor daha bişey yok ortada
Baktım tinlamiyor
Bağırdım çağırdım feryat ettim sinir krizi geçirdim yaa bisyin ucunda da tut ve ad
adam
Evden çıktım gittim iftarda gelmedim
Görmek istemedim o evi i halde sinir geldi
Nasıl tartıştık bağışlar çağrılar anlamıyor
Neyse ki diyeceğim sıkı bu erkekler ne halt oluyorsa biz kadınlar hep ev işi yapıyor ben buna çok karsiyim

bu arada başka bir şehirden bir hizmet içi eğitim faaliyetine falan başvurun. son anda söyleyin ki annesi de hemen gelemesin. işinden izin alıp evde çocuk bakmak ve yemek yapmak neymiş anlasın. bu yöntem de çok işe yarar. :)) ben de uygulamıştım.

Ne gazlar ne gazlar veriyorum. Benim eşim çok çok çok uyanık bir tip. Pek işe yaramıyor bu.
O zaman geriye arkadaşların dediği gibi evi toplamamak kalıyor :KK53: bı kaç gün toplamayinn dağınık kalsın iyi değilim çok yoruluyorum deyin mecbur ya toplar ya eve yardımcı tutar,dağınık calissada eşinizi dislamayin derim bırakın yapsın zamanla alışır.

“Benim yerime de dinlenir misin?” Cumlesine pel pel gulen adama yapilacak bir sey yok diyorum. Etrafini tel orguyle cevirin yatsin. Acimasiz adam

bizim bakıcımız var. çocuğu al bırak derdi yok. o da dilediğince uyur evde böylelikle.
neyse ben saat 7.30 gibi çıkıp 17.30 gibi evde olurum. oğlumla biraz ilgilenir sonra yemeğe başlarım. eşim gelir yemek yenir sofrayı o toplar. ben çayı demlemiş olurum. getiririm içeriz. o bir kenarda sızar. oğlanla oynarız çizgi film izleriz. sonra oğlanı yatırmaya giderim uykuya kalırım :KK70: sabah da erken kalkar bulaşıkları falan yerleştiririm.
haftada bir evi süpürüp silerim. tuvalet banyoyu anlık heves gelir ya hah işte o zaman yıkarım hemencecik.
çamaşırlar haftasonu yıkanır haftada bir ütülerim. halim yoksa giydikçe ütülerim.
bir de benim eşim 7/24 usulü çalışır. evde nadir olur.

Ben kızım çok küçükken haftada iki gün bile yardımcı aldığım oldu,yedi yıllık evliyiz sürekli dip köşe temizliğe kadın geldi,şuanda da ayda iki defa alıyorum,yeri geldi eşime de yaptırdım,şuan aktif olarak iki işte çalıştıgı için biraz onu serbest bıraktım sadece,hiç öyle bütün sorumluluğu üstüme almadım, haftaiçi de çay mısır patlağı verebileceğim insanların dışında kimseyi çağırmadım,ağırlamadım,zaman zaman işten erken çıkıp kızı da koynuma alıp uyudum,katlanılacak çamaşırlar öylece bekledi,çocuga corba yapıp bize dışardan yemek sipariş ettim,32 yaşındayım hala 25 gibi görünüyor ve hissediyorum,superwoman değilim,herseye yetişemem,hayatımda iki önceliğim var,eşime ve kızıma gösterdiğim ilgi geriye kalan herşeyi sallayabilirim,bekletebilirim:deli:

ben eşimle düzgünce konuşana kadar bizim durumlar da böyleydi. bir gün aldım karşıma konuştum: temizlik yapıyorum, yemek yapıyorum, çocuğa bakıyorum, işe gidiyor para kazanıyorum. sana neden ihtiyacım var? bunların hepsini zaten tek başıma yapabiliyorum o zaman neden evliyim? dedim. anladı ki işin sonu kötüye gidecek, yapmaya başladı. çocuktan ve salondan o sorumlu oldu. banyoyu da genelde o temizler. çocuğu da o yıkar. ilk başlarda ben çocuğun kıyafetlerini hazırlayıp veriyordum, o giydiriyordu falan. sonra kıyafetlerin yeri şurası ordan uygun olanları alıp giydirebilirsin dedim. oğlum 10 yaşında yıllardır düzenimiz böyle. bazen yemek de yapar. hafta sonu koltukları da yıkayacak mesela.

bazen bu forumda kadınlar diyor ya "bir cinnet her şeyi çözer" hah tam olarak öyle oluyor.

Bu gidişle kesin ben de böyle bı konuşma yapacağım. Eşimi çok seviyorum birlikte kurdugumuz aileyi de.. ama bazen herşeyi yok edesim geliyor . Çok rahat büyüdüm bende. Evlenmeden önce tek isim ders çalışmakti şimdi çok yoruluyorum ve bu bazen evliliğime de yansıyor. Hatta bazen.... Neyse ya :)

Çalışırken de hiçbirşey ellemezdi
Ne yemek ne iş ben kosardim
Yine bir kriz geçirdim kendine geldi
Mecbur yapacak onlar erkek diye neden ev temizliğini biz yapıyoruz acaba
O evde ortak yaşıyoruzmecbur yapacaklar bu konuda inanın o kadar kızgınım ve öfkeliyimki erkeklere karşı
Köle gibi yüz kadınlar bu işleri bize yıkan görgü kurallarına lanet olsun
Kadın ev süpürür kadın siler kadın yapar kadın eder oldu
Kızım var şu an onu öyle bir alıştıra çağın ki
Elini şurup benim gibi yıpranmasıeaine ilk başta söylesin
Kadın çağıralım her hafta yapıp kıymetimi biniyor sanki

Yemek yapsın, ortalığı kirletsin, sonra birlikte temizlersiniz. Bu bile birlikte yapılınca ilişkiyi güzelleştiren bir şey bence. Ayrıca yapa yapa ve sonrasında temizliğin de ne kadar zahmetli olduğunu göre göre daha temiz yapmayı da öğrenir belki. Kestirip atmamak, şans vermek lazım. Kısaca batırsa da pisletse de, onu işlerden dışlamayın. Tam tersi, gerekiyorsa baskıyla işlere dahil edin. Bir süre sonra bunlar alışkanlık haline gelir bence.

Evet ya temizliğe de dahil edeyim. Tek yemek yap kurtul da olmasın . Haklısınız...

Back