Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

resimleri görmek isteriz :)
bende kayısı yaptım şişeledim az önce.. atacam resimleri

Bu fotoğrafsız olsun. 5 tane şeftaliydi. Kiraz mermaletinızı duyunca aklıma geldi. Bitmiş halini atabilirim aslında evet.

Ben öyle kışlık yapmıyorum reçel ve mermalat. Çok yenilmiyor bizde.Kullanılırsa tatlılara kullanılır. Sabah işe giderken kahvaltı yapmıyoruz , akşamda kahvaltılık yediğimizde ancak yiyoruz.

2015-07-02 16.03.13.jpg
2015-07-02 16.20.12.jpg
2015-07-02 17.27.49.jpg

evet kızlar kış hazırlığımıza devam ediyoruz... :) rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin....
dün iki kilo kayısı aldım, bugünde yaptım şükür...iki kilo kayısıdan iki kavanoz marmelat çıktı... ben genelde ikişer kilo yapıyorum zaten,.. fazlası bıktırıyor, azı eksik geliyor hesabı :) ortası karar demişler...:)
gelelim tarifimize, aşağıya detaylı yazacağım tabiki ama marmelat konusunda biraz farklar var, mesela marmelat damak tadına göre değişir, reçel gibi çok aşırı tatlı olmaz, ama komposto veya hoşaf gibi de ekşi olmaz... ikisinin ortası bi ayar.. o yüzden vereceğim ölçü tamamen kendi damak tadımıza göre ayarlandı.. ben reçel sevmem çok tatlı yiyemem.. marmelat tam benlik, hafif mayhoş bir tad olsun istedim.. bu ölçü tam marmelat mayhoşluğu tadında... siz zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz...sorusu olan varsa cevaplarım kızlar :)

KAYISI MARMELATI
2 kilo kayısı
5 su bardağı şeker.. (normal tarifte 1 kilo kayısıya 1 kilo şeker diyor ama çok aşırı tatlı olur bu, reçel gibi..o nedenle 2 kiloya yaklaşık 750 gr gelecek kararda koydum.. )
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay bardağına yakın su

YAPILIŞI
kayısıları güzelce yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın.. robotta iyice püre haline gelene kadar çekin...
tencereye koyun, şekeri ve suyu ekleyin.. kaynayana kadar belli aralıklarla karıştırın, biraz dibine tutma ihtimali var bakarak olun.. koyulaşmaya başlayınca limontuzunu ekleyin bi beş dakka daha kaynatıp kapatın, sıcak sıcak kavanozlara koyup sıkıca kapatın, ters çevirip soğuyana kadar bekleyin , serin yerde muhafaza edin..afiyet olsun..

Eklentiler

• 2015-07-02 17.28.09.jpg
    2015-07-02 17.28.09.jpg
    111,9 KB · Görüntüleme: 158
Bu fotoğrafsız olsun. 5 tane şeftaliydi. Kiraz mermaletinızı duyunca aklıma geldi. Bitmiş halini atabilirim aslında evet.

Ben öyle kışlık yapmıyorum reçel ve mermalat. Çok yenilmiyor bizde.Kullanılırsa tatlılara kullanılır. Sabah işe giderken kahvaltı yapmıyoruz , akşamda kahvaltılık yediğimizde ancak yiyoruz.

afiyet olsun canım... şeftali marmelatı da çok leziz olur mis gibi kokulu

kahvalıtık sostan, menemene, biber patlıcan közlemesinden, taze fasulyeye kadar kışlığımı yapıyorum. şimdiden heyecanlandım. şu an tek isteğim koca bi derin dondurucu :)

konu süper takipteyim
:KK48::KK48: kahvaltılık sos yapacagın zaman tarıfı rıca edebılırım o zaman :KK48: annem yapıyor ama cok sarımsak kokusu geldıgınden sevmıyorum ben :KK51:

:KK48::KK48: kahvaltılık sos yapacagın zaman tarıfı rıca edebılırım o zaman :KK48: annem yapıyor ama cok sarımsak kokusu geldıgınden sevmıyorum ben :KK51:
valla benimki çok güzel oluyor ayıptır söylemesi :)
ama geçen yıl çok büyük bi hata yaptım, eski kavanoz kapaklarını kullandım ve hepsi attı. inanırmısın oturup ağladım :KK61:

valla benimki çok güzel oluyor ayıptır söylemesi :)
ama geçen yıl çok büyük bi hata yaptım, eski kavanoz kapaklarını kullandım ve hepsi attı. inanırmısın oturup ağladım :KK61:
ooo o zaman bende yapayım kesın ama kucuk bır kavanoz yeter bana :KK48:
deme yaao_O bende menemenlık ılk defa yapıcam kucuk recel kavanozlarına falan yaparım dıyordum yanı annem hep oyle yapıyor dıye o_O acarken gecen senelerde kapakları zorlayarak mı acmıstın ondan sebep mı acabao_O

ooo o zaman bende yapayım kesın ama kucuk bır kavanoz yeter bana :KK48:
deme yaao_O bende menemenlık ılk defa yapıcam kucuk recel kavanozlarına falan yaparım dıyordum yanı annem hep oyle yapıyor dıye o_O acarken gecen senelerde kapakları zorlayarak mı acmıstın ondan sebep mı acabao_O
evet sanırım ondan, bu sene bütün kapakları yenilicem, riske atamam. içim gitti onları dökerken

tabı ya gıtmez mı emek ve para verıyosun hangı bırıne yanasın.. neyden yapıyosun o kahvaltılıgı annem kırmısı bıberden falan yapıyo
közlenmiş kırmızı biber, çok az közlenmiş patlıcan,yeşil biber, domates rendesi, havuç rendesi, bi güzel kaynatıyorum onları. sonra içine isteğe göre sirke yağ sarımsak tuz şeker ekliyorum eğer istersen küçük sarı acı biberde ekleyebilirsin. çok güzel oluyor hem makarna, kısırın yanına, hem kahvaltıda yemeğe değişik oluyor

közlenmiş kırmızı biber, çok az közlenmiş patlıcan,yeşil biber, domates rendesi, havuç rendesi, bi güzel kaynatıyorum onları. sonra içine isteğe göre sirke yağ sarımsak tuz şeker ekliyorum eğer istersen küçük sarı acı biberde ekleyebilirsin. çok güzel oluyor hem makarna, kısırın yanına, hem kahvaltıda yemeğe değişik oluyor
annemde hemen hemen aynı yapıyor patlıcan harıc ama o kadar sarımsaklı gelıyorkı yenmıyor verdı gecen sene kucuk bır kavanoz yenmedı o_O en ıyısı sarımsak koymamak o zaman

annemde hemen hemen aynı yapıyor patlıcan harıc ama o kadar sarımsaklı gelıyorkı yenmıyor verdı gecen sene kucuk bır kavanoz yenmedı o_O en ıyısı sarımsak koymamak o zaman
evet sarımsaksızda olur. patlıcan kararında olunca tat veriyo ama çok gelirce acımsı oluyor ayarlamak lazım

ya size o kadar imreniyorum ki, kis hazirliklari fala, yemek sohbetlerinize mutfak bilginize hayranim beceriksiz bir bayan olarak. ben neden sizler gibi olamiyorum, mutfakla aram hic yok, denedikce husran birde icimde hic istek yok artik gelmiyorda, canim mutfaga girmek istemiyor yaaa

ya size o kadar imreniyorum ki, kis hazirliklari fala, yemek sohbetlerinize mutfak bilginize hayranim beceriksiz bir bayan olarak. ben neden sizler gibi olamiyorum, mutfakla aram hic yok, denedikce husran birde icimde hic istek yok artik gelmiyorda, canim mutfaga girmek istemiyor yaaa
inanırmısın 2 sene öncesine yumurta kırmaktan acizdim, bak kalıplaşmış cümle olduğu için değil gerçekten kıramıyodum, evlendim iş başa düştü internetten baka baka heves ettim. şuan çok değişik şeyler yapıyorum. umudunu kaybetme :KK66:

inanırmısın 2 sene öncesine yumurta kırmaktan acizdim, bak kalıplaşmış cümle olduğu için değil gerçekten kıramıyodum, evlendim iş başa düştü internetten baka baka heves ettim. şuan çok değişik şeyler yapıyorum. umudunu kaybetme :KK66:
canim herseyi hazirlamam, kesmem, hepsini duzgun yapiyorum da bi tadi tutmuyor. suslerim ederim herseyi yapiyorum elim lezzetli degil.

X