- 12 Mart 2011
- 2.836
- 1.182
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Arkadaslar benim de boş zamanım ve kışlık hazırlık yapma heyecanım var. Burayı takibe başladım. Şimdilik recel yapma planım. Var . Ama neyin mevsimi dir falan bilmiom bakalım. Sarma
.fasulye . Falan da istiyorum. Derin dondurucum yok ama dolabim iyidir
Ben yapabilir miyim ki. . Fasulye yi haşlayıp buzluga atiyim diodum da . Kurutmak daha mı lezzetli ki. Ay biber de kurutiyim falan . Güneş alan gölge de oluyor balkonum varfasulye patlıcan 2 günde kurur korkma canım
Haşlama yapma domatesle kavur öyle koy.dolmalık patlicani oyup atabilirsiniz yine dolaba. Karniyariklik kizartip koyabilirsiniz. Biber kizartip koyabilirsiniz.Ben yapabilir miyim ki. . Fasulye yi haşlayıp buzluga atiyim diodum da . Kurutmak daha mı lezzetli ki. Ay biber de kurutiyim falan . Güneş alan gölge de oluyor balkonum var
ben fasulye sevmem annem hep kurutur nasıl istersen öyle yap biber patlıcan faulye kurutma zamanı gibiBen yapabilir miyim ki. . Fasulye yi haşlayıp buzluga atiyim diodum da . Kurutmak daha mı lezzetli ki. Ay biber de kurutiyim falan . Güneş alan gölge de oluyor balkonum var
Ben de yaptıklarımı yazayım
Bamya,patlıcan ve biber kuruttum
Dolmalık patlıcan,biber ve dolmalık acur kuruttum.
Buzluğa tüm domates ve doğranmış biber koydum..
Tarhana yaptım balkonda kurumak üzere
Nane kuruttum..
30 Tane kadar patlıcanı fırında yağlayıp kızarttıp içlerini koyup buzluğa attım.Kışın direk sos yapıp pişireceğim(karnıyarık)
Eki Görüntüle 1635734 Eki Görüntüle 1635735
45 Kavanoz Menemen yaptım..
Eki Görüntüle 1635716 Eki Görüntüle 1635717
Buzluğa közlenmiş patlıcan ve 3 kilo kadar taze fasulye koyacağım..
Eşim bugün salatalık ve acur almış bu ara yemek için biraz turşu yapacağım..
Ekim sonu gibi turşu hazırlıkları başlar..
Ben de yaptıklarımı yazayım
Bamya,patlıcan ve biber kuruttum
Dolmalık patlıcan,biber ve dolmalık acur kuruttum.
Buzluğa tüm domates ve doğranmış biber koydum..
Tarhana yaptım balkonda kurumak üzere
Nane kuruttum..
30 Tane kadar patlıcanı fırında yağlayıp kızarttıp içlerini koyup buzluğa attım.Kışın direk sos yapıp pişireceğim(karnıyarık)
Eki Görüntüle 1635734 Eki Görüntüle 1635735
45 Kavanoz Menemen yaptım..
Eki Görüntüle 1635716 Eki Görüntüle 1635717
Buzluğa közlenmiş patlıcan ve 3 kilo kadar taze fasulye koyacağım..
Eşim bugün salatalık ve acur almış bu ara yemek için biraz turşu yapacağım..
Ekim sonu gibi turşu hazırlıkları başlar..
Menemenler kilerim var oraya koyuyorumbişey sorcam menemenleri nereye koyuyorsun karnıyarıkların içini doldurunca pişerken zor olmuyomu
Menemenler kilerim var oraya koyuyorumGeçen yılda öyle yaptım En son kavanozu Mayıs ayında açmıştım hiç birşey olmadı
Karnıyarıklar böyle daha iyi oluyor.Aslında patlıcanı dolapta pek sevmiyordumEşime yapıyorum ailemin yanına gidince bazen bitiremiyor gelince ben pişiriyorum tadında hiç problem olmuyor o yüzden bu yıl dolaba böyle koymaya karar verdim Tek seferlik konuyor birde donunca kalıp haline geliyor çıkartıp 5-10 dakika bekletip tepsiye veya tavaya koyup direk pişiriyorum..
Teşekkür ederimsağlıklı günlere yemeyinasip etsin bizde kiler yok bazıları mutfak dolabına koyduğunu söylemişti bizde koyduk bozulduk izde severiz menemeni yer olmayınca fazla yapamıyoruz
bende kzölenmiş patlıcan yapmak istiyorum ama buzlugumda pek yer yok. konuda gecmişi biraz okudum ama bulamadım eminim bahsi gecmiştir ben denk gelemedim. nasıl yapmamı tavsiye edersiniz?
buzlukta yerim yok maalesefközlemeden çok kızartması güzel oluyor resimde görmüşsündür kızart soğusun buzdolaı poşeti yada saklama kalıba koy isteyince çıkar ye ama ısıtma ısıtınca tadı hoş olmuyor
fasulyeyi domatesle rengi değişene kadar pisirip oyle koyarsaniz cok guzel oluyorBen yapabilir miyim ki. . Fasulye yi haşlayıp buzluga atiyim diodum da . Kurutmak daha mı lezzetli ki. Ay biber de kurutiyim falan . Güneş alan gölge de oluyor balkonum var