- 17 Ocak 2013
- 743
- 304
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
süper bir tarif bayıldımEki Görüntüle 1570316 Eki Görüntüle 1570317 Eki Görüntüle 1570318 Eki Görüntüle 1570319 Eki Görüntüle 1570320 Eki Görüntüle 1570321
iki kilo kirazdan bir kavanoz marmelat çıkıyor.. ona göre kiloyu ayarlayın kızlar..
tarife gelecek olursak, kirazları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.. robottan geçirip bir tencereye boşaltıyoruz, iki su bardağı dolu dolu şeker ve bir çimdik tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, belli aralıklarla karıştırıyoruz..kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alıp atın, koyulaştıktan sonra bir silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp kapatıyoruz, konserve şişesine sıcak halde doldurup, kapağını sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.. soğuyunca kapağı tutmuş demektir... serin bir yerde saklıyoruz.. afiyet olsun :)
Ilk kez yapacaksanız önce bır mınık kavanoz yapıp deneyın derım
Tadını ne kadar kaynaması gerektıgını ayarlamak adına
Sıze tavsıyem bıraz saf z.yagı ve Kaya tuzu kullanmanız
Bizde tatlı gıtmıyor onun ıcın ne yaparım ne alırımKızlar ben2şişe vişne reçeli birde 2şişe vişne marmelatı yaptım :)buzluğada 4poşet vişne attım ayıklayıp :)homposto için
Sırada şeftali reçeli var :)şeftali az ucuzlasın hemen yapıcam
Yav bizdede eşim yer sadece ,erik falan yemiyor sadece vişne şeftalıBizde tatlı gıtmıyor onun ıcın ne yaparım ne alırım
Ama elıne saglık mürdüm erıgınıde yap mayhosca guzel olur
Ağız tadıyla ye canımiyi haftalar herkese..
Son yaptığım deneyimlerimi aktarmak istiyorum hemennnn..
1.) domatesin rendelenip direk buzluğa koyulması durumunu çok merak ediyordum. Bir kaç poşet denedim evde bayadır bekleyen domateslerden. Dün yemekte denedim. Çözdürmeden direk tencereye attım pişirmek üzere.. ve sonuç mükemmellll. yeni doğramış gibi. hatta konserve ya da menemenlik domatesten çok daha güzel. taze gibi..Bulduğum yerlere tıkıştırmayı düşünüyorum ben çiğ domates rendesini. Zaten közlenmiş patlıcan falan ben buzlukta sevmiyorum kimyası bozulyor sanki. buzluğumda şu an yeşil fasulye, vişne ve domates rendesi var. bunlarla doldurum sanırım. yeni bir şey çıkana kadar.
2.) kuruttuğum biberler için kurumaya başladılar. ancak sap yani tohum kısmını dolmalık biber gibi kesip ipe dizdiklerimden daha iyi sonuç aldım. diğerlerinde yer yer bozulma ya da ipten düşme oldu. bir sonraki partide dolmalık biber gibi kurutmayı düşünüyorum.
3.) bir çay tepsisi kayısı koymuştum güneşe kurusun diye.. iskeletten bile eser yok. resmen tepsiye yapışmılar kağıt gibi olmuşlar. içime sinmedi ve döktüm. kayısı maceram buradan son bulur sanırım..
görüntü içime sinmedi canım. bakteri yuvası olmuştur diye.Ağız tadıyla ye canım
Tepsıye yapışır normal keske atmasaydın ıyıce kurumasını bekleseydın
Allah ağız tadı ile yedirmek nasip etsiniyi haftalar herkese..
Son yaptığım deneyimlerimi aktarmak istiyorum hemennnn..
1.) domatesin rendelenip direk buzluğa koyulması durumunu çok merak ediyordum. Bir kaç poşet denedim evde bayadır bekleyen domateslerden. Dün yemekte denedim. Çözdürmeden direk tencereye attım pişirmek üzere.. ve sonuç mükemmellll. yeni doğramış gibi. hatta konserve ya da menemenlik domatesten çok daha güzel. taze gibi..Bulduğum yerlere tıkıştırmayı düşünüyorum ben çiğ domates rendesini. Zaten közlenmiş patlıcan falan ben buzlukta sevmiyorum kimyası bozulyor sanki. buzluğumda şu an yeşil fasulye, vişne ve domates rendesi var. bunlarla doldurum sanırım. yeni bir şey çıkana kadar.
2.) kuruttuğum biberler için kurumaya başladılar. ancak sap yani tohum kısmını dolmalık biber gibi kesip ipe dizdiklerimden daha iyi sonuç aldım. diğerlerinde yer yer bozulma ya da ipten düşme oldu. bir sonraki partide dolmalık biber gibi kurutmayı düşünüyorum.
3.) bir çay tepsisi kayısı koymuştum güneşe kurusun diye.. iskeletten bile eser yok. resmen tepsiye yapışmılar kağıt gibi olmuşlar. içime sinmedi ve döktüm. kayısı maceram buradan son bulur sanırım..
tüm saklamadım hıcben kışın kahvaltıda domatesin eksikliğini çok hissediyorum, rendelenmiş falan istemiyorum. nasıl yapmam grekiyo buzluğamı atayım, kavanozamı, yoksa kurutayımmı bileen varmı
sonra yemekleremi koyuyosuntüm saklamadım hıc
Rendelemıyorum su gıbı oluyor ıncecık dogruyorum ben
Kavuruyom sıselıyorum dolaba koyuyom
Merhaba canim bu tarif ile emin ol recelini herkes cok begenecek :)) cahide jibek var internette onun visne receli tarifine bak ordan bakarak yaptim ben harika oldu :)) visneleri kolay ayiklamak icinde tukenmez kalemi al.icini cikar koy bi kenara sonra dis kabini yika guzelce :) visnelerin.sapini cikar ve yika sonra al eline visneyi sapini kopardigin kisimdan sok kalemin kabini ittir cekirdek pit diye alttan cikacak hic bir ezilme olmayacak visnede ve zahmetsiz :) ayni islemi internetten pipet ilede yapmislar ama onu denemedim :)Merhaba hanımlar..
Çok güzel bir topik olmuş.. Bayağı da hamarat hanımlar varmış. Tebrik ederim..
Şimdi kızlar sizlere bir sorum olacak. Eşim tutturtu, vişne reçeli yap diye.. Ben daha önce hiç yapmadım. Ufak tefek reçel denemelerim oldu. Bazıları başarılı, bazıları da hüsran oldu..
Şimdik eşime karşı da mahcup olmak istemiyorum, bana denenmiş ve başarılı sonuç aldığınız; vişne reçeli yahutta vişne marmelatı tarifi verirseniz çok çok sevinirim..