- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten de vişnelerin çekirdeklerini nasıl ayırırım diye düşünüyordum. Cahide jibek in bir çok tarifini denedim ve başarılı sonuç aldım. Güveniyorum tariflerine.. Umarım bu reçelde de başarılı olurum.Merhaba canim bu tarif ile emin ol recelini herkes cok begenecek :)) cahide jibek var internette onun visne receli tarifine bak ordan bakarak yaptim ben harika oldu :)) visneleri kolay ayiklamak icinde tukenmez kalemi al.icini cikar koy bi kenara sonra dis kabini yika guzelce :) visnelerin.sapini cikar ve yika sonra al eline visneyi sapini kopardigin kisimdan sok kalemin kabini ittir cekirdek pit diye alttan cikacak hic bir ezilme olmayacak visnede ve zahmetsiz :) ayni islemi internetten pipet ilede yapmislar ama onu denemedim :)
Birde sana bir şey daha sormak istiyorum. Benim yaptığım reçeller genellikle koyu oluyor, yani kıvamı. Sanırım ocakta fazla tutuyorum. Sence reçeli yaparken, kaynadıkdan sonra kaç dakikada ocaktan almalıyım ? Bunun belirli bir süresi var mı?