Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Merhaba canim bu tarif ile emin ol recelini herkes cok begenecek :)) cahide jibek var internette onun visne receli tarifine bak ordan bakarak yaptim ben harika oldu :)) visneleri kolay ayiklamak icinde tukenmez kalemi al.icini cikar koy bi kenara sonra dis kabini yika guzelce :) visnelerin.sapini cikar ve yika sonra al eline visneyi sapini kopardigin kisimdan sok kalemin kabini ittir cekirdek pit diye alttan cikacak hic bir ezilme olmayacak visnede ve zahmetsiz :) ayni islemi internetten pipet ilede yapmislar ama onu denemedim :)
Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten de vişnelerin çekirdeklerini nasıl ayırırım diye düşünüyordum. Cahide jibek in bir çok tarifini denedim ve başarılı sonuç aldım. Güveniyorum tariflerine.. Umarım bu reçelde de başarılı olurum.
Birde sana bir şey daha sormak istiyorum. Benim yaptığım reçeller genellikle koyu oluyor, yani kıvamı. Sanırım ocakta fazla tutuyorum. Sence reçeli yaparken, kaynadıkdan sonra kaç dakikada ocaktan almalıyım ? Bunun belirli bir süresi var mı?

Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten de vişnelerin çekirdeklerini nasıl ayırırım diye düşünüyordum. Cahide jibek in bir çok tarifini denedim ve başarılı sonuç aldım. Güveniyorum tariflerine.. Umarım bu reçelde de başarılı olurum.
Birde sana bir şey daha sormak istiyorum. Benim yaptığım reçeller genellikle koyu oluyor, yani kıvamı. Sanırım ocakta fazla tutuyorum. Sence reçeli yaparken, kaynadıkdan sonra kaç dakikada ocaktan almalıyım ? Bunun belirli bir süresi var mı?
Kesinlikle dene :) mesela ilk tarifi gorunce aaa tuz katilir mi demistim visneye ama katilirmis :)) birde kaynamaya baslar baslamaz 1 cay kasigi tereyag katarsan hic kopuk almana gerek kalmiyor :) vede parlak oluyor. Dakika tuttum desem.yalan olur ama ben visneyi biraz vivik yapmistim ilk icime sinmedi az daha kaynattim simdi tam.kivaminda oldu :)

Kesinlikle dene :) mesela ilk tarifi gorunce aaa tuz katilir mi demistim visneye ama katilirmis :)) birde kaynamaya baslar baslamaz 1 cay kasigi tereyag katarsan hic kopuk almana gerek kalmiyor :) vede parlak oluyor. Dakika tuttum desem.yalan olur ama ben visneyi biraz vivik yapmistim ilk icime sinmedi az daha kaynattim simdi tam.kivaminda oldu :)
Deneyeceğim, umarım başarılı olurum. yardımcı olduğun için teşekkürler.

Allah ağız tadı ile yedirmek nasip etsin
Kuru kurtma işi baya sıkıntılı sinek böcek kıl bide nemli memleketteysen vay halimize şükür iç anadoludayızda nemi yok
Fasülye domates buna benzer yiyecekleri çözdürmeden pişirin tadında hiç değişiklik olmuyor ben geçen sene fasülye domates biber patlıcan kızarttım közledim bu yıl daha doğru düzgün bişey atamadım

Dün bende kaynanam bahçeden 10 kiloya yakın fasülye toplamış onu attım dahada var dedi ne kadar çok o kadar iyi
Maydanoz atılacak nane semizlik vişne şeftali mürdüm eriği bulabilirsem çok güzel oluyor hoşafı

Dediğim gibi kuru işi bana sıkıntılı yukaradada saydım örnekleri hele işin işine kıl girdimi sıkıntı oluyor ha yıkamadan mı yapıyoruz haşa ama ne bileyim inşallah yapabiliriz bu yılda dolaba doldururuz

Teşekkür ederim canım. Allah hepimize ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. Ben çok severek yapıyorum bu tür şeyleri. Annem aksine bu yaşıma kadar reçeli bile doğru düzgün yaptığını hatırlamam ama Allah rahmet eylesin babam severdi mutfak işlerini. Her yapışta o aklıma geliyor zaten. Ben bir de çalışıyorum. Akşam eve gider gitmez balkonda kurumaya yüz tutan biberlerimi seviyorum. Çok komik ama zevk alıyorum. Kuruma aşamalarına bakıyorum, hangisi neden çürüyor gibi. Hangi dizme metodu daha verimli olmuş gibi. 10 gün önce biberi 75krş den almıştım. Dün aynı biber pazarda 2-2,5 arasıydı. Havalar da iyi acaba sıcaktan kurudu da biberler o yüzden mi fiyat arttı ki. Havalar da bir sıcak ki çok güzel kuruyor biberler. Tatile gitmeden önce biraz daha kurutabilirsem dönüşüm ağustos ortasını bulmuş olacak. Gelince başka bir şey yaparım. Kışın o biberleri yemek ne güzel olacak.

Ben neler Yaptım
Hos benım hazırlık bıttı sayılır ama
Köfteler ve bezelye dolapta kıs uykusuna basladıEki Görüntüle 1586640 mantı cok sevılır bızde hem sulusu, hem yogurtlusuEki Görüntüle 1586642 Eki Görüntüle 1586643 kabak Yaptım bıraz dolaba
Dereotlu yoğurtlu hafıf bır yemek olur
Severım kendısınıEki Görüntüle 1586644 Biber kızartmamda tamamdır
Ister patatesle kahvaltıda
Ister etın yanında garnıtür
Bıberleri cok az yagladım fırınladım bu arada
eline sağlık çok güzel görünüyor hepsi. kabak da tamamen fasülye mantığıyla mı? domatesle az kavurup buzluk??
Ben biraz kabak kuruttum bu sene ilk ama kurutan arkadaşlarım pek beğenmiyor. Ben de gerisini getirmesem mi diyorum... karasız kaldım.

eline sağlık çok güzel görünüyor hepsi. kabak da tamamen fasülye mantığıyla mı? domatesle az kavurup buzluk??
Ben biraz kabak kuruttum bu sene ilk ama kurutan arkadaşlarım pek beğenmiyor. Ben de gerisini getirmesem mi diyorum... karasız kaldım.
Aynı mantık canım
Kurusunun dolma seklınde olanı yemıstım Güzeldı
Emın degılsen azar azar yap kısın tat
Seneye ona göre yap canım

Dün bır kac sıse saksuka Yaptım söyle

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    145,2 KB · Görüntüleme: 215
  • image.jpg
    image.jpg
    100,2 KB · Görüntüleme: 222
  • image.jpg
    image.jpg
    138,7 KB · Görüntüleme: 204
Tarıf nasıldı kaçırdım. Ben kısaca yazarmıdın
tarif şöyle:
zamansızlığın dibini yaşayan biri olarak kırmızı mercimeğin soğanını falan asla kavurmam ben. tüm malzemeleri çiğden düdüklüye koyduktan sonra blendırdan geçiririm. Tat olarak değişen bir şey yok. İşte tüm malzemeler çiğden düdüklüye girerken 1/2 ölçü kadar ya da daha az yeşil mercimek ekliyorsun. 1 su bardağı kırmızı mercimeğe 1 kahve fincanı yeşil mercimek gibi ki ben az daha çok koyuyorum kahve fincanından. Sonra işlem aynı bir de salça ve bir diş sarımsak. Kırmızı mercimekten farkı.
Ben yeşil mercimeği hem çorba hem de yemek olarak çok severim eşim de bir o kadar sevmez. Haliyle yapamıyorum evde. ama bu şekilde inanılmaz seviyor.

tarif şöyle:
zamansızlığın dibini yaşayan biri olarak kırmızı mercimeğin soğanını falan asla kavurmam ben. tüm malzemeleri çiğden düdüklüye koyduktan sonra blendırdan geçiririm. Tat olarak değişen bir şey yok. İşte tüm malzemeler çiğden düdüklüye girerken 1/2 ölçü kadar ya da daha az yeşil mercimek ekliyorsun. 1 su bardağı kırmızı mercimeğe 1 kahve fincanı yeşil mercimek gibi ki ben az daha çok koyuyorum kahve fincanından. Sonra işlem aynı bir de salça ve bir diş sarımsak. Kırmızı mercimekten farkı.
Ben yeşil mercimeği hem çorba hem de yemek olarak çok severim eşim de bir o kadar sevmez. Haliyle yapamıyorum evde. ama bu şekilde inanılmaz seviyor.
Mutlaka deneyecem canım

Bu şakşukayı yaptıktan sonra sen ters kaynatıyor musun?
ben de geçen sene yaptım bundan biraz kaynatmadım sıcak olarak kapattım ve ters çevirdim. çok yapmamıştım zaten de topikte kapakları atan varmış.
Hıc kapağım atmadı yıllardır
Yenı kapak kullanırım her seferde
Ters cevırıyom uzerını örter bır gün beklettim Gül'üm

Bu aradada konu sahibinin ilk sayfasında kiraz marmelatı tarifi var, çok da güzel görünüyor.. aynı tarifle vişne marmelatı yapsam olur mu?

aynı tarifler vişne olur canım.. ama vişne kiraza nazaran biraz ekşi olduğu için şekeri azcık daha fazla koymak lazım, yarım su bardağı kadar fazla koy..

X