• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evime misafir gelmesini istemiyorum

Temizlik ve koku konusunda haklısınız ancak ayda 8-9 gün gelse bile bu sürekli gelme işi bir yerden sonra babası iyileşince bitecektir. Benim babam da hasta ve onlar hastalık yaşadığında duygusallık ve üzüntü zirveye çıkıyor düşünemiyorsun ay sigaraydı ay koltuktu balkondu diye. Bence konu sahibinin şu an tepki görmesinin asıl nedeni babasını uyarmak istemesi falan değil(ki uyarabilir sonuçta ter koku ve sigara için) direkt açık açık gelmesini istemiyor oluşu. Başlık ve üslup zaten açık açık bunu söylüyor. Babayı hem misafir görüyor hem tiksiniyor hem gelsin istemiyor. Umuyorum ki kendi yaşlılığında babasıyla ilgili düşüncelerini kendi çocukları da konu sahibi için düşünmez. Konu baba olunca ne kadar objektif olmak istesem de olamıyorum ve konu sahibinin tepki görmesini haklı buluyorum ne yazık ki.
Açıkcası ağır bi hastalık yoksa rutin kontrollerede yaşlılar gidiyor 1 günlük hastane işine 3-4 gün kalıyor bunlar gereksiz. Olacağı ameliyat varsa protez vs gibi yada rutin alması gereken tedavi varsa ağır hastalıklar için durum başka ama öyle bi durum olsa sanırım derdi konu sahibi. Demans gibi bir durumdan olsa bende konu sahibine kızardım ama bazı insanlar kendinden bi haberler ben anne babamı öyle dolaştıramam mesela kendim usulünce derim hadi ben kızıyım ama biri gelse bi yere gitmek zorunda kalsa başkaları burnunu tutsun iğrensin istemem. Ne hastalar var çiçek gibi bakılıyor inanın yatak yarasından irinler akarken bile mis gibi tutmaya çalışan insanlar var birde kenara atılmış idrar ter kokusu karışık bakımsız yaşlılarımız var konu hastalık olunca benim açımdanda evlatlara iş düşer fakat konu sahibinin ki klasik kendinden bi haber önemsemeyen biri enerjisini verdi.

Ay ne duyar kasılmış ya. Koku yahu bu, insan ayak, ter kokusuna neden hasret kalsın. Ebeveyne sevgi konusunda böyle bir örneğe gerek var mı..

Kim olursa olsun üç dört gün evde kokuyla yaşamak insan bünyesine aykırıdır.
Sanki babasını sokağa atıyor, alt tarafı kokudan rahatsız.

Konu sahibinin babasinda üzülecek, teşhisli bir hastalık yok gibi geldi bana. Hastane ve diğer işler için geliyor demiş, konuda da. Öyle olsa kendisinin bakışı da daha farklı olabilirdi.
Doğru söylüyorsunuz ben dediğim gibi duygusal yaklaştığım için öyle anlamış olabilirim sadece konu başlığına çok takıldım ben :')

Açıkcası ağır bi hastalık yoksa rutin kontrollerede yaşlılar gidiyor 1 günlük hastane işine 3-4 gün kalıyor bunlar gereksiz. Olacağı ameliyat varsa protez vs gibi yada rutin alması gereken tedavi varsa ağır hastalıklar için durum başka ama öyle bi durum olsa sanırım derdi konu sahibi. Demans gibi bir durumdan olsa bende konu sahibine kızardım ama bazı insanlar kendinden bi haberler ben anne babamı öyle dolaştıramam mesela kendim usulünce derim hadi ben kızıyım ama biri gelse bi yere gitmek zorunda kalsa başkaları burnunu tutsun iğrensin istemem. Ne hastalar var çiçek gibi bakılıyor inanın yatak yarasından irinler akarken bile mis gibi tutmaya çalışan insanlar var birde kenara atılmış idrar ter kokusu karışık bakımsız yaşlılarımız var konu hastalık olunca benim açımdanda evlatlara iş düşer fakat konu sahibinin ki klasik kendinden bi haber önemsemeyen biri enerjisini verdi.
Dediğiniz doğru olabilir ancak uyarıp bundan rahatsız olduğunu doğru üslupla söylese ve hala düzelme olmasa yine bir yerde haklı diyebilirim. Hiç uyarmadan direkt gelmesini istemiyor olması bana üzücü geliyor. Tabi her ailenin ilişki ve bağlılık dinamikleri farklıdır.

Bu söyledikleriniz çözümü olmayan şeyler değil. Biz babamı daha bekarken balkonda sigara içmeye alıştırmıştık. Evlendiğimizde de gelir öyle yapardı. Sigarayı içerken kapıyı kapatayım da sinek, böcek girmesin diyebilirsiniz. Ya da gece içiyorsa babacım kapıyı kapatırsın içerken diyebilirsiniz. Ayak ve vücut kokusu içinde adam 3-4 günlüğüne gelip hiç duş almıyorsa tabii ki terler ve kokar, sen yorulmuşsundur banyoyu hazırladım hava çok sıcak rahatlarsın diyebilirsiniz. Bunlara neden alınsın adam? 3-4 gün banyo yapmayan herkesin teni kokar. Yönlendirebilirsiniz.

Dediğiniz doğru olabilir ancak uyarıp bundan rahatsız olduğunu doğru üslupla söylese ve hala düzelme olmasa yine bir yerde haklı diyebilirim. Hiç uyarmadan direkt gelmesini istemiyor olması bana üzücü geliyor. Tabi her ailenin ilişki ve bağlılık dinamikleri farklıdır.
Bence uyarmalı hatta uyarı bile değil eşya versen zaten anlar yani koca adam sigara kokusu zaten basit balkonun kapısını kapatırsın söylersin bitti gitti. Bu şekil davranan eş ailesinden biri olsa burada kıyamet kopardı taraflı yorumlar geliyor.

Ailenizin sizin evinde kendini rahat hissedebiliyor olması ne kadar önemli. Evinizde misafir gibi diken üzerinde oturması sizi daha çok üzmez mi? Sigara kullanmıyorlar ama kullansalarda kızmam. Tabi kızarsam sağlıkları için kızardım,evimin temizliği için değil.

Babacım uzun yoldan gelse banyomu temizlerim bi güzel eşimin kullanmadığı bornozunu, 1 set yıkanmış pijama takımını ayarlarım babiş terlemiş yorulmuşsun ımm ekşi maya gibi kokmuşsun valla gel bi duş al ferahla kıyafet de hazırladım derim. hiç de çekinmem ondan babam o benim o da böyle tatlı söyleyince kırılmaz zaten.
Yalvarıyorum gel kal diye gelmiyor herif azcık kıymet bilin ya valla. Aklım çıkıyor bir gece ansızın onun kötü haberini alacağım diye dağınık olsun ev yeter ki annem babam hep gelsin kalsın. onlar kalıp, sabah gidince hala çocuk gibi ağlıyorum ben. :(

Sınırlarınız olmali kendi eviniz sonucta acik acik soyleyin babaniza gece acik birakmissin balkonun kapisini her yer toz bocek olmus bir dahakine dikkat et lutfen diye. Kendisi belki cekiniyor banyo yapmya disardan geldin baba hava cok sicak bir dus al diyebilirsiniz. Bunlar olagan seyler kimse kirilmaz. Bu kadar sık hastane isi nasil oluyor bir hastaligi mi var?

Bence çok saçma bir konu olmuş. İnsan babasından neden rahatsız olur niçin rahatsız olur? 1 güncük idare edin ne olacak adam sokakta mı kalsın. Bu yaşa kadar besle büyüt sonra gün gelince senden tiksinsinler olacak iş değil
Aynen. Bir de böyle birşey için konu aç 😑

Balkonun kapısı konusunda 1 2 defa daha tatlı dille uyarın, siz kapıyı kapatın "babacığım içeriye çok geliyor koku, kapıyı kapalı tutalım olur mu" derseniz sorun çözülür. Tekrar tekrar aynı şeyi yapıyorsa sizde tekrar tekrar uyarın ama güzel dille. Babanızın bundan alınacağını sanmam.
Ter ve ayak kokusu içinse, babanıza sizin evde birkaç kıyafet, çorap ayırın geldiğinde "babacığım hava çok sıcak, bak sende çok terlemişsin, üstünde kalmasın kıyafetler sen yıkan, bu temiz kıyafetleri giy bende senin ustundekileri yıkayayım temiz temiz giy" diyebilirsiniz. Böcekler, karıncalar için ilaçlar satın alabilirsiniz. Eve güzel oda kokuları alabilirsiniz. Yani bunların çözümü var aslında. Siz yeter ki çözmek isteyin. El olsa anlarım ama baba bu. Hem hastane işleri için gelmiş. Biraz daha kötü değil iyi taraflarından bakın, çözüm odaklı olun. Babanız bugün varsa yarın yok. Yoklukları da gerçekten acı.

Haklısınız, astım hastası olduğum için sigara dokunuyor. Evin şartlarını bilmiyorum ama arkasından otomatik kapansın diye mekanizmalar var. Ondan alıp taktırın. Balkon kapısı kapanmış olur. Temizlik için de onun evde alışık olduğu banyo ortamını bilirsiniz. Hazırlayın. Baba hava çok sıcak, duş al rahatla diyebilirsiniz.

Kvalide bayramda bizde kalacak. Banyoda tabure olmadığı için yıkanamamıştı. Konunuz hatırlattı. Tabure alayım.

Çözüm bulun sadece. Kibarca halledilebilir.

Kapı hidroliğimiş. Üşenmedim baktım🤭

Eklentiler

• Screenshot_20240613_101923.jpg
    Screenshot_20240613_101923.jpg
    17,9 KB · Görüntüleme: 35
Benim babamda sürekli ağzını sapirdatarak yemek yer ve bu benim en delirdigim şey.bekarken defalarca uyarirdi annem dinlemedi,şimdi onlara gittiğimde yada onlar geldiğinde yemek yemek benim için tam bı işkence.sizi anlıyorum şimdi söyleseniz kırılacak biriyse daha çok uzulursunuz

O zaman şimdi de babası scsın böyle bişey olabilir mi? 2 yaşında kendi öz bakımını yapamayan bebekle 60 70 yaşında eli ayağı tutan ama öz bakımdan habersiz bi insandan bahsediliyor burda. Mesela salona kaka yapsa ah canım babam ellemiyim kokusu hatırası mı kalsın dersiniz? Hijyende limit ne böyle düşünenler için?
Kadın misafir istemiyorum diyor. Babasını misafir olarak görüyor ben buna tutuluyorum. Yoksa banane adamın b*kundan püsüründen.

Benim babamda sürekli ağzını sapirdatarak yemek yer ve bu benim en delirdigim şey.bekarken defalarca uyarirdi annem dinlemedi,şimdi onlara gittiğimde yada onlar geldiğinde yemek yemek benim için tam bı işkence.sizi anlıyorum şimdi söyleseniz kırılacak biriyse daha çok uzulursunuz
Benim babamda aynı, çayı çorbayı höpürdeterek içer.

Güzelce söyleyin rahatsız olduğunuz şeyleri o misafir değil ki yabancı da değil sizin babanız, şakayla karışıkta söyleyebilirsiniz baba senin sayende bende sigaraya başlayacağım şunu balkonda iç kapını da ört güzelce falan gibi, anneniz napıyor peki bu kokular karşısında?

Merhaba 9 aylık evliyim babam bana 1 saat uzakta bir ilçede yaşıyor ve hastane işleri başka işler vs sürekli merkeze gelmesi gerekiyor geldiğinde de bende kalıyor . Eşim hiç şikayetçi değil aksine gayet memnun ama ben rahatsız oluyorum. Yanlış anlaşılmasın babamı çok seviyorum burası onun da evi sayılır ama ben ruh hastası gibi bi şeyim kendimi yiyip bitiriyorum babam çok sigara içiyor o gelip gidene kadar ev hep sigara kokar ayak kokar ter kokar televizyonu rehin alır istediği şeyleri açar. Aslında benim bunlardan rahatsız olduğumu bilmiyor. Bilse kesinlikle dikkat eder ama babamı böyle saçma şeyler için kıramam sadece kendi içimde bunları düşünüp kafama takıyorum. Yaz geldi evimi karınca bastı her yerden böcek çıkıyor tam karşım tarla ev hep toz oluyor klimamız yok her yeri açmak zorundayım sineklik var bi işe yaramıyor kendi evimi pis buluyorum ben temizliyorum ertesi gün gene aynı. Kokulardan nefret ediyorum babamın her gelmesinde böyle stres sıkıntı alıp başını gidiyor..

Ay yorumlara şok oldum ya benim babam çok şükür gayet genç dinç ve sağlıklı aklı başında sosyal ve hareketli bi insan yani karşımda elden ayaktan düşmüş çocuklarına muhtaç ağır hasta yaşlı bi insan yok çok şükür sağasağlam babam 😂 öyle bi dramatize etmişsiniz ki olayı kızlar.. bide ben metini yazarken yani kendimi eleştirmişim zaten ben ruh hastası gibi bi şeyim falan diyorum kendime. Genel olarak takıntılıyım yani bu takıntılarım yüzünden de babamın kalbini kıramam.. ama kusura bakmayın babamın kokusudur diyipte hoşuma gitmesini de sağlayamam
babanıza söyleyin öleyse madem kokuyo o bu şu söyle babama bende çıkıp ağzını şapırdatma diyorum ve yapmıyor bu kadar basit bazı şeylerin çözümü üslubunuzda düzgün olsun yeterli yazda geldi sigarayı da mutfakta yada balkon cam kenarında içer yani konuşmak lazım hani bizi hayvanlardan ayıran bi özellik deneeyin.

Arkadaşlar sevmek sahip çıkmak başka hijyenden temizkikten rahatsız olmak başka.evladima canım kurban eline iğne batsa ciğerim parçalanır ama ağzından çıkardığını ağzıma atmam.(Mama yapmıştım agzindan çıkardıklarını tabağa koymuştum annem dökme sen ye demişti tabiki yemem demiştim insan evladından igrenirmi demişti.ondan dedim ) Kadın rahatsız bazı şeylerden üyeler babadan rahatsız olunurmu yazmış.ne yani baba diye bokunu parmaklayip yalasin mi.
Haklı konu sahibi Allah sabır versin

Back