• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evime misafir gelmesini istemiyorum

Eşyalara gereğinden fazla değer vermek saçma gerçekten ama konu sahibine de gereksiz çıkışlar olmuş.Ölünce ayak ve ter kokusunu da özlersin nedir Allah aşkına?Hiç ölünün ardından ayak kokunu bile özledim diyen duymadım.
Konu sahibi arkadaşlar yazmış,kibarca bir banyo teklif edin ,ısrar edin oldu bitti.

Merhaba 9 aylık evliyim babam bana 1 saat uzakta bir ilçede yaşıyor ve hastane işleri başka işler vs sürekli merkeze gelmesi gerekiyor geldiğinde de bende kalıyor . Eşim hiç şikayetçi değil aksine gayet memnun ama ben rahatsız oluyorum. Yanlış anlaşılmasın babamı çok seviyorum burası onun da evi sayılır ama ben ruh hastası gibi bi şeyim kendimi yiyip bitiriyorum babam çok sigara içiyor o gelip gidene kadar ev hep sigara kokar ayak kokar ter kokar televizyonu rehin alır istediği şeyleri açar. Aslında benim bunlardan rahatsız olduğumu bilmiyor. Bilse kesinlikle dikkat eder ama babamı böyle saçma şeyler için kıramam sadece kendi içimde bunları düşünüp kafama takıyorum. Yaz geldi evimi karınca bastı her yerden böcek çıkıyor tam karşım tarla ev hep toz oluyor klimamız yok her yeri açmak zorundayım sineklik var bi işe yaramıyor kendi evimi pis buluyorum ben temizliyorum ertesi gün gene aynı. Kokulardan nefret ediyorum babamın her gelmesinde böyle stres sıkıntı alıp başını gidiyor..
Küçükken sende onların her yerlerini batırıyordun. Kaç kere halıya s*çtın Allah bilir. 😒

Rahatsızlığınız anlıyorum ama bir şeyi çok merak ettim evlenmeden önce babanızla aynı evde nasıl yaşıyorsunuz?

Küçükken sende onların her yerlerini batırıyordun. Kaç kere halıya s*çtın Allah bilir. 😒
O zaman şimdi de babası scsın böyle bişey olabilir mi? 2 yaşında kendi öz bakımını yapamayan bebekle 60 70 yaşında eli ayağı tutan ama öz bakımdan habersiz bi insandan bahsediliyor burda. Mesela salona kaka yapsa ah canım babam ellemiyim kokusu hatırası mı kalsın dersiniz? Hijyende limit ne böyle düşünenler için?

Son düzenleme:
Başlığı misafir istemiyorum diye açınca sanki babanızı istemiyorsunuz gibi bir algı oluştu bende. Konu babanız değil, hijyen şartları. Benim anlamadığım konuşun babanızla. Haftada iki üç gün sizde kalıyorsa sizin evin kurallarına uyum sağlamalı. İki atlet, çorap alın, koyun kenara gelince banyo yapsın. Sigara da güzelce anlatın. Yarın bir gün bebek olunca ev kokmasın filan derseniz alınmaz da.

Herkes iki gruba ayrilmis babacilar ve hijyenciler. Ne kadar koku hassasiyetiniz olursa olsun vefa borcunuz var. Baba insana nasil rahatsiz edici gelebilir. Bebekken veya tuvalet eğitiminde sağa sola yaptığınız kakalari onlarin kokusunu düşünün onlar da sizin az kokunuzu çekmedi

Merhaba 9 aylık evliyim babam bana 1 saat uzakta bir ilçede yaşıyor ve hastane işleri başka işler vs sürekli merkeze gelmesi gerekiyor geldiğinde de bende kalıyor . Eşim hiç şikayetçi değil aksine gayet memnun ama ben rahatsız oluyorum. Yanlış anlaşılmasın babamı çok seviyorum burası onun da evi sayılır ama ben ruh hastası gibi bi şeyim kendimi yiyip bitiriyorum babam çok sigara içiyor o gelip gidene kadar ev hep sigara kokar ayak kokar ter kokar televizyonu rehin alır istediği şeyleri açar. Aslında benim bunlardan rahatsız olduğumu bilmiyor. Bilse kesinlikle dikkat eder ama babamı böyle saçma şeyler için kıramam sadece kendi içimde bunları düşünüp kafama takıyorum. Yaz geldi evimi karınca bastı her yerden böcek çıkıyor tam karşım tarla ev hep toz oluyor klimamız yok her yeri açmak zorundayım sineklik var bi işe yaramıyor kendi evimi pis buluyorum ben temizliyorum ertesi gün gene aynı. Kokulardan nefret ediyorum babamın her gelmesinde böyle stres sıkıntı alıp başını gidiyor..

Senin babanı ağırlamaya gönlün yok hepsi bahane.
Babana temiz çorap vermek veya baba kokusu içeri geliyo kapıyı kapat demek çokta zor olmamalı.

Bu konuda duyar kasanlar acaba kocasının babası olsaydı aynı tepkiyi verecek miydi? Misafir sevmek zorunda değilsiniz. Anneniz yok mu? Annenize anlatın durumu. Valla ben yatılı misafir sevmiyorum. Kimseyi yatılı ağırlamak zorunda da değilim. Bu sıcakta kişisel hijyenine dikkat ediversin bir zahmet herkes. Bence eşin de rahatsız oluyordur yakında belli eder. Gerçi ben babamla görüşmediğim için çok objektifte bakamıyorum ama genel olarak misafir sevmiyorum özellikle yazın vıcık vıcık
Misafir evin bereketi neşesidir.

babacım duş al demek sigara içme demek bu kadar zor olmamalı

Konuya kasılan duyarlar beni benden aldı 😄 arkadaşlar babanız size bakarken böyle düşünmedi vs vs demek ne kadar abes bebek ve çocukla yetişkin kocaman adam bir mi Allah aşkına. Ölünce kim ter ayak kokusu özler insanlar iyi kötü anılarını yad eder ayaklarıda kokardı diye özlem duyulan kimseyi duymadım. Ayrıca ayda 3-4 kez 2-3 gün kalmak çok fazla kayınpeder kayınvalide olsa buradaki yorumlar olay olurdu. Kk olarak kız tarafıyız okey ama abartmayalım. Ayda 3 kez 3 gün kalsa zaten 9 gün oluyo her ay 9-10gün yatılı misafir fazla eşide yakında isyan bayrağını çekecektir. Konu sahibi sen bakma burdakilere kendince önlem al temiz çorap kıyafet vs sigara kokusundan az öksür babacım kapıyı kapatır mısın tıkanıyorum de zaten baban o senin bi daha unutmaz bu tarz şeyleri.

Konu başlığında bile misafir gelmesini istemiyorum demişsiniz. Babanızın gelmesini bu kadar istemiyorsanız açık açık konuşun kalbi kırılıp parçalanacaktır üzülüp ağlayacaktır ama kızı istemiyor sonuçta..

Konu başlığı ile icerik uyumsuz olmuş. Başlik misafir istemiyorum olup bahsedilen kişi bana olunca da tepki almışsınız. Birde yeni evliliğin verdiği bir heyecanla eve, eşyaya takıntılı gibi geldiniz.
Bunlar ayrı, ter, ayak kokusu kimde olsa rahatsız olur insan. Bu kişi babaniz olunca değişmiyor gerçek. Ayda 3-4 defa gelip 3 kalıyorsa da sorun. Tersinden düşünsek rahatsız olunacak bir süre açıkçası. Babaniz geldiğinde temiz çorap falan verin, yaz geldi baba duş al terlemesi, hastaneye gittigin diger yerlere bu şekilde gitme insanlar rahatsız okur gibi şeyler söyleyip anlamasını sağlayın. Ben babama bunları rahatlıkla söylerim ama herkesin iletişimi farklı.

Konuya kasılan duyarlar beni benden aldı 😄 arkadaşlar babanız size bakarken böyle düşünmedi vs vs demek ne kadar abes bebek ve çocukla yetişkin kocaman adam bir mi Allah aşkına. Ölünce kim ter ayak kokusu özler insanlar iyi kötü anılarını yad eder ayaklarıda kokardı diye özlem duyulan kimseyi duymadım. Ayrıca ayda 3-4 kez 2-3 gün kalmak çok fazla kayınpeder kayınvalide olsa buradaki yorumlar olay olurdu. Kk olarak kız tarafıyız okey ama abartmayalım. Ayda 3 kez 3 gün kalsa zaten 9 gün oluyo her ay 9-10gün yatılı misafir fazla eşide yakında isyan bayrağını çekecektir. Konu sahibi sen bakma burdakilere kendince önlem al temiz çorap kıyafet vs sigara kokusundan az öksür babacım kapıyı kapatır mısın tıkanıyorum de zaten baban o senin bi daha unutmaz bu tarz şeyleri.
Temizlik ve koku konusunda haklısınız ancak ayda 8-9 gün gelse bile bu sürekli gelme işi bir yerden sonra babası iyileşince bitecektir. Benim babam da hasta ve onlar hastalık yaşadığında duygusallık ve üzüntü zirveye çıkıyor düşünemiyorsun ay sigaraydı ay koltuktu balkondu diye. Bence konu sahibinin şu an tepki görmesinin asıl nedeni babasını uyarmak istemesi falan değil(ki uyarabilir sonuçta ter koku ve sigara için) direkt açık açık gelmesini istemiyor oluşu. Başlık ve üslup zaten açık açık bunu söylüyor. Babayı hem misafir görüyor hem tiksiniyor hem gelsin istemiyor. Umuyorum ki kendi yaşlılığında babasıyla ilgili düşüncelerini kendi çocukları da konu sahibi için düşünmez. Konu baba olunca ne kadar objektif olmak istesem de olamıyorum ve konu sahibinin tepki görmesini haklı buluyorum ne yazık ki.

Okuduğunu anladığına emin misin canım ? İdare ediyorum zaten bir gün değil istediği kadar da kalabilir. Kokulardan sigara dumanından rahatsız oluyorum ama bunu da kendi içimde çözmeye çalışıyorum babama yansıtmıyorum . Kendi kendinize yargı moduna geçmeyin hemen
Üzgünüm ama ele veriyorsunuz, çok açık bir şekilde yalan söylüyorsunuz.

Temizlik ve koku konusunda haklısınız ancak ayda 8-9 gün gelse bile bu sürekli gelme işi bir yerden sonra babası iyileşince bitecektir. Benim babam da hasta ve onlar hastalık yaşadığında duygusallık ve üzüntü zirveye çıkıyor düşünemiyorsun ay sigaraydı ay koltuktu balkondu diye. Bence konu sahibinin şu an tepki görmesinin asıl nedeni babasını uyarmak istemesi falan değil(ki uyarabilir sonuçta ter koku ve sigara için) direkt açık açık gelmesini istemiyor oluşu. Başlık ve üslup zaten açık açık bunu söylüyor. Babayı hem misafir görüyor hem tiksiniyor hem gelsin istemiyor. Umuyorum ki kendi yaşlılığında babasıyla ilgili düşüncelerini kendi çocukları da konu sahibi için düşünmez. Konu baba olunca ne kadar objektif olmak istesem de olamıyorum ve konu sahibinin tepki görmesini haklı buluyorum ne yazık ki.
Konu sahibinin babasinda üzülecek, teşhisli bir hastalık yok gibi geldi bana. Hastane ve diğer işler için geliyor demiş, konuda da. Öyle olsa kendisinin bakışı da daha farklı olabilirdi.

Back