evi terkettim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi riph
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla arkadaşım bana kalırsa 'bır gun gerı dönecek bana' fln dıye kandırmayın kendınızı. Anladıgım kadarıyla böyle bırıyle bastan yapılan hatayı devam ettırıp koskoca bır balona ve yalana sarılmaya çalışıyorsunuz..bız kadınlar hep böyle aşırı duygusal davrandığımız ıcın gozlerımıze adeta perde ınıyor ve gerceklerı kabullenemiyoruz...bır de ben 'bırbırımıze cok asıktık' derken acaba gerçekte bırbırınızın fızıkı ozellıklerının yanısıra ruhlarına&kısılıklerıne deasık mıydınız bunu merak ettım doğrusu? ben de zamanında yanlış tercıh yapmış su an boşanmak uzere bır bayanım su anda da bu hatamın bedelını oduyorumv sahsen....o yüzden senı gayet de ıyı anlıyorum; ınsan sevdıgıne kotuyu yakıştırmak ıstemıyor ama karsınızdakı kışı son derece egoıst, dıktator tavırlı, sinirli, tıynıyetsız, futursuz, materyalıst; ıktıdar&mevkı eksenlı bır hayata bakış acısı olan, dolayısıyla zmn zmn karsısındakı kısıyı hangı yönden güçsüz görürse o noktasından vuran, saygısız, sevgısı eksık, duygu yönü körelmiş, çıkarcı,ılıskılerde hep kendını koruma altına alan ve gardını takınan, sankı evlendıgıne pısman, ayrılmak ıcın acık kollayan 'ZORAKİ KOCA' tavrı takınan bırı gıbı geldı bana... bır kere evlılık bır iş sozleşmesı degıldır; zor zamanlarda destek olmak, koşulsuz sevmek, destek olmak, gerektıgınde sabır etmek, gerektıgınde hosgormek alttan almak, fedakarlık da bulunmak demektır....ayrıca yanlış anlamadıysam ılıskınızde genel olarak problemler var; ıkınıznın kafasındaki karı&koca profılı çakışmıyor sanki, beklentılerınız cok faklı gibi...ztn kendısı de daha cıcım ayı donemınde bıle vurmuş kapıyı cekıp gıtmıs....bır de soyle bır sey var; asıl ıyı paranan kazanan erkekler cok daha kolaylıkla ılıskılerı sonlandırıp 'sen gıdersın başkasını bulurum' tavrını takabilecek kdr mınnetsız&hukuksuz,hatta aldatma egılımınde olabılıyorlar....cogu kez boylelerının paranın verdıgı guç ve şımarıklıkla hıc bır seye&kımseye fazla mudanaaları eyvallahları olmayabılıyor....tabıkı de kocanızı ve aranızdakı ıletısımı en ıyı sız bılırsınız hem belkı ılıskıde bazen her ınsan gıbı sızın de hatalarının oluyor olabılır ancak bu ınsanla ömür gecırmek cok zor gıbı geldı bana...yıne de inşallah bır mucıze olur da bıraz olsun degısır ve evlılıgınız de kurtulur, kolay gelsın dıyor bol sanslar dılıyorum ben....

bütün yorumları okudum benim gördüğüm resimde şu oldu,
muhtemelen eşinizde sizin için, hattını yabancıya vermiş gerisini sormamış,
üstüne üstlük de sonuçlarına katlanmaktan kaçan ve en ufak sıkıda beni terkeden eşimden
bana eş olmaz diyordur.
üzgünüm ama eşinizi sizi arayacağını hiç sanmıyorum,
siz kendinizi eleiştirmelisiniz bence, evlilik öyle hemen evi terk etkmekle yürümez,
erkekleri böyle sınamak tehlikeli , gerçekten ayrılmayı göze almıyorsanız burnu sütsün diye böyle şeyler yapmayın bence,
eşinizin söylediklerine gelince, çoğu insan cimrilikle suçlanınca yaptığı şeyleri sayar,
aynen burda pek çok kişinin eşi ailesine iyi davranmasını istediği zaman verdikleri çayı bile nimetten saymaları gibi.
esas maharet işi oralra getirmeden, o sözleri söyleyip-duymadan, evi terk edip güvenini kaybetmeden yaşamak.
keşke ben hata yaptım keşke böyle yapmasaydım deseydiniz, gerçek sizin hatalı olduğunuz bence, tavrınızı değiştirin.

Annen haklı, zararın neresinden dönsen kardır.

Canım eger durumunuz kötü olsa dicem ki, adam hani kıt kanaat gecinirken bir de borc cıkarsa ki olabilir -ne dedik iyi günde kötü günde- o anda sinirlenir ve ödemem der... tabi bu iyi yaklaşımım bu o ilk borc geldiğinde olur o zaman hatadır, ama ikinci kez bir olay yaşandığında yapıyorsa bu hata değil senin eşinin yaptıgı terbiyesizliktir.. insan eşine ait gelen bir borcu ben ilgilenmem deyip ödemiyorsa hele ki durumu iyi ise, o adamdan koca filan olmaz.. iki gün sonra basına daha kötü bir olay gelebilir, ailenden birine kötü birsey olabilir paraya ihtiyacın olur o zaman banane derse daha kötü olursun.. kendimize olunca katlanmak daha kolay oluyor ama ailemize yapıldı mı insan katlanamıyor.. senin eşin kardeşine aldığı ayakkabının lafını yapmıs.. Kendi ayaklarının üzerinde dur, erkeklere güven yok.. maddi özgürlüğün olsun bence... o adama da bir daha geri dönme derim..

Evet bana göre de olay cimrilikten önce bu kısmıyla ele alınmalı...Yani kimlik numaranızla alınmış bir hatla sadece yapılmamış ödemelerden değil bildiğim kadarıyla yapılan görüşmelerden de sorumlusunuz..Daha ciddi sorunlar da yaşıyor olabilirdiniz..Çok iyi ve çok yakın bir dostunuz olsa zaten şu anda ortaya çıkıp ödemeyi yapmış olmalıydı...

Bir kere olan bir olay olsa evet bayanın sorumsuzluğu için ders veriyor diye düşünülebilir ki bence böyle bile ders vermesi ayıp önce öder sonra diyeceğini der ama bu adam kardeşine bile alınan bir şey için laf ediyorsa bu benim için çok ayıptır.al başına çal der gibi.
O hediyenin ne önemi kaldı ki.Ben çok ayıplarım şunu aldım şunu verdim diye para kavgalarını.Ne bileyim ben ailemden de görmediğim için bana ayıp geliyor.

Birde hep sen alttan al denmesi artık gerçekten benim bile bu cümlelere sabrım kalmadı.Neden hep o alıyor onunda canı birgün alttan almak istememiş.
Biz bayanlarında gururu var adam senin benden önceki borçlarını ödemiyeceğim diyecek kardeşine hediye aldım diyecek bende ama kocacığım haklısın hata yaptın mı diyeceğim.Sonra gururlu kadınlar yok erkekler bizi eziyor diyorsunuz.
Bu kadın alttan ala ala gurursuz olacak kocasının gözünde ben buna aldıklarımı yüzüne vursamda gitmiyor sövsemde para vermesemde gitmiyor ohhh diyip hergün daha beter sayar.Hanginizin eşi siz alttan aldıkça düzeldi.

Ayy neyse bende dolmuşum birden yazıverdim.bazen bu forumda yazılanlar canımı sıkıyor haksızlığa gelemiyorum.

Konu sahibi arkadaşım gerçekten cok kırıcı eşinin davranışları ama akıllanmasını bekleme o şimdi evde sana daha çok kinleniyor.Çünkü kendinde hiç hata görmüyor.Bu adam seni bir müddet aramaz çünkü hatasını anlamıyor birde üstüne üstlük hem seni suçlu görüyor kavganızda hemde evi terkettin diye daha da öfkeleniyor.Bir süre daha arama onun bir siniri geçsin şimdi görüşsen daha çok kalbini kırar.

sen haklısın arkadaşım sonuna kadar sevgili değilsinizki fedakarlık edesin bazı şeylerden ayrıca o neden bukadar rahat nerden buluyo bu cesareti??

bence de cok zor bir durum. eşinin bu sekilde dusunmesi cok yanlıs. sen onun herseyi, hayat arkadasısın sonucta.ilride de cocuklarının annesi olacaksın. maddi acıdan bir sorun yokken bu evlenmeden önceki borcunu odemem demesi cok ilginç. evi terketmen konusunda bişey demiyorum ama bence de kısa zamanda cocuk yapmayın. anladıgım kadaryla evliliğiniz yerine oturmamıs...

yazından anladığım kadarıyla kocan senden yaşça büyük sana'' ben senın yaslarında ....'' dediğine gore ,peki neyını sevdınde evlendın bu adamın ,babacan cımrılıgınımıı yemegı bıle sana odettırıyormus ,degısecegınımı sandın ,gecen gun bır yazı okudum artık ınsanlar evlenırken savasa gırer gıbı kılıc kusanıp evlenıyorlarmıs nasıl olsa evlendıkten sonra ben degıstırırım dıye onu ınsanın canı cıkar huyu cıkmaz ,3 arabası olan bır adamın emınım ısıde evıde ıyıdır soz konusu 200 tl nın lafı bıle olmaz ,anlayamadım sızın evlılıgınızın ask uzerıne sevgı uzerıne kurulu olduguna sen emınmısın ,vicdanına bir sor bakalım .annen cocuk yapma demıs annenın her lafını boyle dınlermısın sen bır aılesın artık ,evlenırken annen ızın vermedımı sana ,sırf cımrı dıyemı cocuk yapmayacaksız ,ha ayrıca evlenmeden once bır suru kadınla ılıskısı olmus bunu bıle bıle evlendın ,canım bu sonuclar senın kararın ama benımde dıyecegım sen bu adamla parası ıcın evlenmıssın ,yazdıklarından alenen anlasılan bu.kendı secımın nıhayetınde bu adam senı aldatırsa senı doverse evden kovarsa ıste ozaman haksız olur benım ıcın ,evı terketmen ıcın bır sebeptır ,ama bu sebep olamaz,kendıne edersın bu sekılde.

ayrıca bu yenı nesıl evlıgı ne sanıyor bılmıyorum analarımız ne zorluklar ne guçlukler cekmıs yıne eslerının arkasında durmus ,oyle evı her kafalarına estıklerınde terketse ıdıler sımdıye kac defa bosanmıslardı ,carklar boyle boyle oturur.ve sureklı kocanıza ılk yemegı sızın ısmarladıgını yazmıssınız ,sızde parayı sevıyorsunuz emınım.e oda haklı baskasının faturasını odemek zorunda degılkı.

Son düzenleme:
Ya güzelim, evlenmeden önce de bu adamın cimri olduğunu biliyomuşsun, huylu huyundan vazgeçer mi.
Böyle adam mı olur, karısını resmen hor görüyo.
Hasta bu adam ya, ne demek bende kardeşine 100 liralık ayakkabı aldım. İçine oturmuş baksana, 40 yıl çıkaramaz kesin.

Zararın neresinden dönersen kardın, bırak bu adamı, bi yol olmaz bundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…