evi terkettim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi riph
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşim benim iki katımdan fazla para kazanıyor. durumu çok iyi olmayan, bize ihtiyaç duyabilecek tarzda bir ailesi var. bir yıllık evliyiz. ben memur çocuğuyum, kendim de memurum. boşa para harcamamayı kanaat etmeyi gördüm hep, öyle de yaşıyorum. eşimse çok para harcar, 5 tane aynı renkten pantolon alır. benden çok çok fazla ayakkabısı var (genelde kadınlar çok harcama yapar gardrobu doldurur bizde tam tersi) onu hep uyarırım canım yeter 4. kahverengi pantolona ihtiyacın yok diye. o da bana çok kızar, giyinsin kuşansın kocam demiyorsun çok cimrisin diye... benden önce borç diye verip almadığı paralara falan hep kızarım. dünya bu, neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz, tutumlu olmayı öğrenmemiz lazım. ayrıca neden çalışmadığınızı anlayamadım...

söz konusu borç yüksek bir meblağ olsa yada eşinin durumu olmasa kızmasını bir derece anlarım ama 200 liranın lafını etmesi hem de durumu çok iyiyken çok yanlış buluyorumsenin eski borcun beni ilgilendirmez demesi seni benimsememes ikarısı gibi görmemesi anlamına gelir bu kadar cimrilik çok çok fazla:26:sana boşan yada boşanma diyemem canım ama mutlaka işe gir çalış kocanı evliliğini iyice ölç tart yolun başındayken kararını ver

merhabalar...
bu gerçekten sinir bozucu bir durum.
ben 8 aylık evliyim. çalışıyorum ama eşimden daha az para alıyorum. allaha şükür kazandığım az değil, güzel para alıyorum ama evin mutfak ihtiyaçlarını da ben karşıladığımdan ay sonunda cebimde pek para kalmıyor (eşime gelirken yoğurt al desem, ben bilemiyorum seni alayım beraber alalım der :)). ben de eşimden para istiyorum. ilk zamanlarda asla isteyemezdim. çokzor durumda kaldığımda bile "benim de param bitti" derdim. eşimde kıyamam, anlamazdı :) eşim açıkça konuşmadan asla algılamaz bazı şeyleri. sonra bir gün nasılolduysa paramın olmadığını fark etti. çıldırdı. böyle hayat arkadaşlığı olmaz, para istemelisin benden dedi. bana her gün sordu paran var mı diye. böyle böyle alıştım istemeye.
o yüzden böyle hayat çekilmez cidden. bence ayrılmalısın. kolay değil biliyorum ama bence eşiniz sizi para için evlenmiş filan sayıyor gibi. söyledikleri ağır. sizin borcunuzu da ödemeli, ödese ne olur ki? kaldı ki para da o kadar büyük bir meblağ değil. ayrılmanın kolay olmadığını bbiliyorum ama bu büyük bir sorun diye düşündüm.

İyi diyosun hoş diyosun ama bu adam hep böyleymiş, konu sahibi bu durumdan okadar rahatsız ki ev bile terkediliyor üstüne... Ee bu çocuğu niye doğurdun demezler mi?
Çocuk; ben anne olmak istiyorum, yok evliliğim düzelsin diye dünyaya getirilebilecek bi'şey değil sonuçta. Evliliğini rayına otuttursunlar ondan sonra güzel bi'aşk çocuğu getirsinler dünyaya...

Cimrilik var/cimrilik var. Eşim beni çalıştırmayıp 100 liranın hesabını yapıyorsa çok ala büyük bi'sorun bu (-ki hep böyle ise bu adam).

Önceki konusunu da okudum konu sahibinin daha evliliğinin 4.ayında da eşi gitmiş evden ve sürekli kavga ediyoruz demiş. Çocuk oyuncağı mı bu. Bence bu durumda çocuk yapmak en son düşünülecek şey. Zira çocuk evlilik otursun diye yapılmaz oturan evliliğe yapılır.

Çarşambadan beri karısını aramamış bile adam:44:

Son düzenleme:
Allah'ın cimrisi ya
250 liraya değer mi kalbini kırmaya
ödeyemem demiş bir de sanki milyar borçmuş gibi.
yok artık gerçekten

Allah sabır versin.

Adamın hele hele kocanın cimrisi hiçççç çekilmez
Sakın arama bırak bitiyorsa bitsin yol yakınken dön

cok üzüldüm ama bu sözlere katiliyorum seni sevmeyeni sende sevme bitiyorsa bitsin demesi kolay ama silmesi zor
biliyorum ama böylede biriyle bir hayat cekilmez canim ben hic sevgilimin pesinden kostugumu bilmem eger zaten hep o kosmasaydi biz coktan biterdk

Adam cimri değil

Aile olduğunuzun farkında değil, evliliğe alışamamış bir adam bence

Siz onun eşisiniz, her dertte hayat arkadaşısınız, borç annenizin ödeyemeyeceği bir meblağ olsaydı ne olacaktı ?

Tavrınızda haklısınız, hatasını anlaması, burnunu sürtmesi lazım

yazık sana Allah yardımcın olsun ama evlenirken parası var diye evlendiğin kesin

çalışmanı hem istemiyor hem de 200 borç için burnundan getiriyor. ne yapacakmışsın ödemek için kendini mi satacaksın tövbe yarabbim.

evi terk etmesen daha iyi olurmuş. gerçekten boşanmaya karar vermeden önce sırf sinirden ev terk etme...

çok iyi etmişsin aklı başına gelsin gelirse tabi bu ne cimrilik nasıl bir bencillik sanki 250 milyar gibi davranmış,ayıp etmiş erkek milletinin parası ne kadar değerli böyleeee....

evi arabası varya kendine güvenide var işte ondan etkilemiyo adamı yazıklar olsun..

arkadaslar hepinizin yorumunlarını tek tek okudum, çok teşekkür ediyorum.. gerçekten insan zor zamanlarında destek arıyor ve çok iyi geliyor..

ama sayın sebatiye,
bu yoruma çok kızdım.. ve ben de sizin zihniyetinize acıdım. cahil, parası için bir adamla evlenip, hayatı kendime zehir edecek kadar aptal bir insan değilim.. üniversite mezunuyum ve bir mesleğim de var. evlenmeden önce calısıyordum ve kendi paramı kazanıyordum zaten. çok da iyi bir yaşantım vardı. eşim hayatına evlenmeden önce çok fazla kadın girmiş bir adam. ve kahretsin ki cimri ve benim de paraya pula önem vermeyen bir insan oldugumu çok iyi biliyor. öyle bir yapım oldugunu sezseydi zaten asla evli olmazdık. allaha şükürler olsun ki ailem de paraya tamah eden insanlar değiller. ben çok aşık olarak, bana da çok aşık olundugunu bilerek, uzun süren bir birlikteliğin sonucu evlendim. keşke geçinebilecek kadar paramız olsaydı ve sorunlarım olmasaydı.. keşke..
ama böyle sacma yorumlara bir kez daha yorum yapmayacagım.. lütfen siz de yorum yapmayın bana..

yazık sana Allah yardımcın olsun ama evlenirken parası var diye evlendiğin kesin

böyle bir sahtekarlık yapıldıgından ben de haberdarım canım.. hat şirketinden avukatı dogrulattım ve ondan sonra avukatla irtibata geçtim zaten.. teşekkür ederim yine de uyardıgın için..

sen boşver saçma yorumları zaten sıkıntılı bi süreçtesin, arada çıkıyor işte garip garip yaklaşımlar.
merak ediyorum naptın?var mı bi gelişme?

Son düzenleyen: Moderatör:
sen boşver saçma yorumları zaten sıkıntılı bi süreçtesin, arada çıkıyor işte garip garip yaklaşımlar.
merak ediyorum naptın?var mı bi gelişme?

çok sinir bozucu oluyorlar ya ne yapayım.
hayır maalesef ki yok canım.. aramadı ve ben de aramadım, aramayı da düşünmüyorum, o bir şekilde dönecek bana.
o zaman alıp karşıma mantık çerçevesinde konusucam, sonrası ne olur bilmiyorum : (

hayırlısı olsun canım, inşallah daha fazla üzmez seni..

Bekar olduğum için böyle sıkıntılı konularda yorum yapmaya çekiniyorum.
Ne aile kurmayı biliyorum, ne boşanmanın ne olduğunu.
Ama bu adam geri dönülecek adam değil.
Siz de çalışsanız sanki hesapları da ayrı tutacak, çok enteresan.
Imzayı atmış, ama aile olamamış.

Konu sahibine suçlayıcı bir tavırla neden çalışmadığını söyleyenleri de anlamıyorum, çalışmak zorunda mı? Tamamen kendi kararı.
Çalışmama hakkım her zaman saklıdır, evlenirken de belirtirim bunu, o karar bana ait bir karar.
Herkesin düşüncesi farklı tabii.

ay aşık adam bu mu ya. bi de aşık olmayaymış.
sen bu adamın gerçek yüzünü görmek için daha ne yapmasını bekliyorsun ki.
aşkmış, ne aşkı ya geçin bunları, saygı duysun önce aşık olacağına.
size saygı duymuyor, siz de duyması için gerekli şeyleri yapmamışsınız demekki.
yemeği ısmarlamışsınız, onu görünce demiştir bak hayatımın kadını bu, yemicek paramı.
çalşma demiş çalışmamışsınız.
öyle ay karıcım ben seni seviyorum çalışma sen, yorulma çocuklarımızla ilgilen vs vs diyip ağzına bi parmak bal sürüyolar sonra da kendi hayatlarına uymanızı bekliyolar.
siz bile bile lades demişsiniz
burada da sadece kocanızı haklı görenlere yanıt vermişsiniz, demekki hala onun kendine özgü sebepleir olabileeğini düşünüp aramasını bekliyorsunuz.
insan çekeceği çileye aşık olurmuş, sizinki de o hesap
katılıyorum size
evet ben de ilerde neler der diye bi yorum yapmıştım, bunları kastetmiştim, ama bilemyiorum sizi de dinler mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…