ilginç bi durum durmadan evlenmeden önceki borca karışmam demesi ilginç..
yani evliyken borç yapsan ödicek kızmayacak mıydı?
özel olmazsa acaba sana üstbaş alıyor mu gezdiriyor mu ne bileyim yemek sinema para harcaması nasıl?
sen onubizden iyi tanıyorsun sence seni arar mı bu kadar gün geçmiş?gerçekten üzüldüm durumuna eşin çok soğuk biri galiba
merhaba kızlar,
evlenmeden önceye ait bir faturalı hattım vardı ve arkadasım kullanıyordu. kız da şehir dısına yerleşti, irtibatımız kesildi vs derken üzerime olan hattın borcu ödenmemiş. 3-4 yıllık bir borç. bu da avukata verilmiş ve eve bununla alakalı bir kagıt gelmiş. eşim işten geldiğinde posta kutusunda kağıdı görmüş ve yüzü asık olarak ''al al da oku'' diyerek bana uzattı. avukatı aradım, görüştüm ve sadece 250.-tl bir borcmus. sorfra kurdum, yemek yiyoruz o arada ama eşimin suratı o kadar asıldı ki ben resmen hissettim.
öncesinde de evlenmeden önceki kredi kartımı iptal ettiricektim ve borcun ödenmesi gerekiyordu dogal olarak iptal edilirken.. beni evlenmeden önceki borcun ilgilendirmez, ben ödeyemem demişti ve borcumu annem ödemişti. o da zaten cok cüzzi bi miktardı milyarlar falan değil. 200.-tl bişeydi yani.
neyse, ben eşimin huyunu bildiğimden ''internet bankacılıgından ödeyeyim ben bunu, sonra annemden alır veririm'' dedim. tamam, dedi. ama cok zoruma gitti benim. yani alt tarafı 250.-tl bi borc. annem de emekli maasıyla geçinen bi insan. erkek kardeşim askerde, bu zamana kadar ona 1 lira bile yollayamadım. çalısmıyorum çünkü. işe de giremem su asamada, baska durumlar var cünkü.
sonra benim suratım asıldı, moralim bozuldu. ödemek için internet bankacılıgını açtım, dur şu avukatla ben de konusayım deyip avukatı aradı. avukatla görüştükten sonra bana bagırmaya başladı. işte ben de senin yaşlarından geçtim, ben de genç oldum, bu zamana kadar hiç eve avukattan borc gelmedi falan dedi. sanki benim her zaman geliyor, ilk kez böyle bişey oldu. 1 yıllık evliyiz yani.
ben bu borcu ödeyemem, ödemek istemiyorum, evlenmeden önceki borc, beni ilgilendirmez dedi yine. kredi kartın için de aynısını yaptın deyince, ben de hemen ''onu sen mi ödedin, annem ödedi'' dedim. o anda ''ben de kardeşine bilmemne marka ayakkabı aldım dedi''. o da 100 liralık bişey yani.
öyle deyince, ya dedim, senden koca falan olmaz, bitsin artık bu ilişki, ben senin eşin gibi hissetmiyorum kendimi, deyip küçük bi çantaya bikaç parça eşya koydum. dısarıda yagmur yagıyor. aksam olmus saat 8. biterse bitsin dedi. durdurmadı bile. şimdi kuzenimde kalıyorum. bu gune kadar da aramadı..
annemi aradım ve hemen borcu da kapattık zaten..
çok zoruma gidiyor yani.. bu adam evi, 3 tane arabası, iyi bi maası olan bi adam. ve ben de onun nikahlı eşiyim, bunların lafının yapılması dogru mıu?? hadi desem ki, durumumuz yk, ödeyemeyecek, o yuzden sinirleniyor, ama cüzzi şeyler bizim için..
şimdi ne yapayım bilmiyorum, çok kararsızım..
kuzenimle konusuyoruz ama ne yapsam artık bilemiyorum.. anneme de eve döndüğümü ama konusmadıgımızı söyledim. annemin de evliliğimle ilgili artık bir umudu yok, çocuk yapma diyor sadece..
bir akıl verin lütfen((
ya ek kart çıkardı bana, aylık da belli bi maas misali bişey veriyor, çünkü ben ondan para isteyemiyorum.. istedigim gibi alıyorum ama çok pahalı olmamasına özen gösteriyorum çünkü hergün kontrol ediyor internetten.. nereden, ne almısım vs diye.. ama genel olarak cimri bi adam, ben de alışverişimi ona göre yapıyorum.. ona kalsa hiçbirşey almasam cok mutlu olur o kadar diyim..
geziyoruz, yemege falan da cıkıyoruz ama hissediyorum içine battıgını..
henüz seni benimsememiş canım alıştıracaksın senin elinde ona nazla niyazla mecbur oldugunu hissettir erkek adam alıcak da para vericek de hele de parası varsa..daha cok yeni bir evlilik bence o yüzden böyle..aslınd aher sey senin elinde davranışlarında..mesela önceki borcunda annene niye söyledin sen ödeyeceksin hayatım deseydin ya alıştırmışsın ..annem öder ne demek annene mi bakıyorsun bu adamın yemegini ütüsünü yapan yatagına giren kim bunlar neden hesaba katılmıyor acaba..
calışma imkanın yok mu peki?mesleğin falan?
haklısın.. henüz benimseyemedi, benim de bu cok zoruma gidiyor zaten.. yani görücü usulü evlenmedik ki, evlenmeden önce aylarca peşimden kostu. 2 yıl kadar çıktıktan sonra evlendik. çok aşık evlendik yani..
calısma imkanım su an için yok, zira şehir değiştiricez yaz sonu gibi işi gereği. ama mesleğim var, üniversite mezunuyum, evlenmeden önce de çalışma hayatım vardı. kendi istemedi çalışmamı.
internetten kontrol etmesi cok normal sonucta net bankacılığına alışıksa bakacak tabi..o kadar da cimri olsa ek kart vermezdi para da vermezdi bence sorun senin ezik tavrında mahcup olma tam tersi mecbursun evlendiysen bu sorumluluğu aldın artık her evli erkek eşine evine bakıyor diceksin acıkca demesen de ima et zamanla düzelir bence boşanmayı gerektirmez bu durum ama keşke evden cıkmasaydın..
Bunun bir evveliyatı var sanki misilleme yapılmış gibi hissettim .
Bu kadar değişik düşünceye sahip birini tanırdınız muhakkak önceden , işin aslı ne ?
ya cok zoruma gitti işte, çıktım gittim, çünkü gitmeseydim bu kadarla kalmicaktı.. ben kötü şeyler söyleyip, büyümesinden korktum.. yalnız kalsın, düşünüp taşınsın, bana hak versin diye bekledim.. ama umrunda bile değilim açıkcası. kendini hep kusursuz görür ve sucu üstüne almaz asla.. ciddi oldugumu anlaması lazımdı artık..
hak verse pişman olsa bile aramıyor olabilir sabrediyordur ama umrunda olmadıgını sanmam kuzeninde oldugunu biliyosa ondan rahattır bence.
bak evlilik emek istiyor herkes bu yollardan geçiyor az önce dayak yiyen bi öğretmen arkadas vardı boşan dedim bence o arkadas evi terkemeliydi sen değil ama artık olan olmuş pazartesiye dek sabret bakalım..arar inş..olmazsa bi mesaj atıp beni benimsemeni 3 kuruşun hesabını yapmamanı isterdim yabancın değil eşinim ben senin değerim bu muydu gibisinden yani hala ben haklıyım imajı verirsin ki gercektens en haklısın anlamıyorsa zorla anlat..evine dön pazartesi ya da evinde konuş..onun açısından da kötü ailesi falan duysa oğlum karın hemen evi terk etmiş derler..
..biraz sabır lazım evliliklerde..burdan gaza gelip de iyice bozma ,eşini senden iyi kimse tanımaz bence çocuk da yap niye yapmicakmışsın ki çocukla iyice aile olursunuz benimser kendine gelir, kocan bence kötü bi adam değil hesap kitap yapabilir biraz bilmiş sadece sana geçmişte yaptıgın hatanın bedelini ödetmiş uyarmış aslında seni ki haklı sen de elin kızına güvenmiş adına hat vermişsin canım malesef.
neyse ben cıkıyorum inş.sonu güzel biter barışırsınız...eşinin sevgisine inanıyorsan pes etme..iyi geceler
Arkadaşım eşin bir garip sen ondan daha garip,böyle ilişkimi olur ? Tutumlu olmakla cimri olmak arasın da ufak bir fark vardır , o farkı görüyorsundur sanırım .misilleme falan değil, evveliyatı da anlattıgım kadarı, fazlası yok..
otoriter ve sabit fikirli.
tanıyordum zaten önceki kredi kartı olayından, ona istinaden ''bu borcu da anneme ödetirim'' dedim zaten, bakalım ne diyecek diye.
velhasıl kelam adam hep cimriydi zaten, ama son zamanlarda değiştiğini, beni artık benimsediğini düşünmüştüm, ama yanılmışım..
senin durumunu tam olarak bilmesem de hani şu zengin koca bekleyen hatunların ders alması gereken başlıklar, bence bol bol okusunlar, kimse enayi değil birisiyle evleneyim de ona daha önceden yemeden içmeden aldığım evi arabayı kredi kartını vereyim diye beklemiyor, evlilikten böyle birşey beklenmemeli ki huzursuzluk çıkmasın, yoksa sen dersen ki arkadaşımın borcu kredi kartı borcu kardeşimin borcu buyur öde, adam da yeter der tabi ki, eşinin çalışmanı istememesi, senin işine gelmeseydi, şart koşar çalışırdın eminim, bu yüzden bence kocam istemedi çalışamadım; babam istemedi okuyamadım bahane gibi, istedikten sonra her zorluk aşılabilir, kendi hayatımdan biliyorum bunları, sen de eşine yük olacağına gir bir işe çalış sonra gene anlaşamazsanız boşanırsınız.
Arkadaşım eşin bir garip sen ondan daha garip,böyle ilişkimi olur ? Tutumlu olmakla cimri olmak arasın da ufak bir fark vardır , o farkı görüyorsundur sanırım .
Evveliyatı yok diyorsun sence diyaloglarınız normal mi ? Siz evlenmeden önce gittiğiniz yerler de alman usulümü ödeme yapıyordunuz ne yapıyordunuz ?
uzaktan konusmak kolay gibi olacak ama cimri bi adama tahammğl edemezdim hele bu kadar küçük paralar için yani aynı şey benim başıma gelse eşimde söylenirdi
neden hattı üstünde tuttun iptal etmedin arkadaşın neden ödememiş böyle avukatlık olduk gibi söylenirdi bunlar başka burda eşim haklı olurdu
ama ben senin borcunu ödeyemem demesi çok ağır olurdu çünkü evlilikten sonra sen ben kalmıyo BİZ oluyoruz hele kadın calışmıyorsa başa gelen gelmiş bi kere ödenecek bu
yani seni arayıp gelirsen ekime gelmezsen .... durumu olmuş dediğim gibi uzaktan yüksek atmak kolay belki benim için ama ben dönmezdim çünkü bunu hep senin için kullanır
eşini sveip yuvanı kurtarmak istiyosan tek yolun maddi bağımsızlığını eline alıp ağzına laf vermemek
ama seni benimsememiş olması sizin bi aile olamadığınızın çok açık bi göstergesidir
bide bekar kızlar okursa şunu söylemek isterim hiç bir adamla evlenirken
hele bi nikahı basayım ben onu yola getiriirm dizginleri elime alırım onun zayıf noktası yatak odasıdır orda dize getiriirm diye düşünmeyin
çünkü erkeklerde aynı şekilde bizler için düşünüyo hele bi soyadımı alsın hele bi çocuk olsun beni bırakamaz bana zorunlu kalır ben onu yola getiririm diyolarr
o yüzden evlenirken çokk ama çok düşünmek gerekir evlenince değişir demeyin eksik olan hoşunuza gitmeyen huylarınıda kabul ederek evlenin derim ben çünkü evlendikten sonra bilmediğiniz çokkkkk yönleri çıkıyorrrr
ne yazdıgınızın farkında mısınız siz ya?? benim çalışamamam sadece eşimin istememesiyle alakalı değil, çalısamıyorum çünkü baska durumlar var diye yazdım zaten.. zengin koca beklentim oldugu için de onunla evlenmedim, kimsenin ders cıkarması gereken bişey yok yani. aşık olarak evlendim, fakir olsa da evlenirdim.. öncelikle düzgün okuyun, ne benim ne de ailemin ondan beklentisi yok zaten.. evlenmeden önce de zerre beklentim yoktu, ailem her zaman arkamda benim. konuyu anlamadan böyle saçmasapan yorumlar yapmazsanız sevinirim. benim olayım benim borcumu neden ödemedi değil, zaten ödedim ben borcumu. beni benimsememiş olmasıydı.. milyarlar değil nihayetinde bahsedilen para, üçbeş kurus için kalbimi kırmıs olmasıydı..
bu iş insanların herşeyini paylaşmaya hevesli olup olmamasıyla alakalı değil. çünkü burda x ve y şahıslarından değil bir karı kocadan bahsediyoruz. 200 lirayı paylaşamayan adamla hayat mı paylaşıcam. ben üzülücem sıkılıcam 200 lira için ne b. k yersen ye bana mı güvendin diyecek bana . bana ne öyle koca lazım ne sevgili. cebinde ki 3 lirası benden kıymetli olan adamla işim olmaz. emekse emek. herkesin ki emek o zaman buzdolabını da ayırsınlar, faturaları da ikiye bölsünler, dışarı da çıkarlarsa alman usülü takılırlar. ne ala evlilik. bu zengin koca buldum evlendim herşeyimi ödetirim mantığı değildir. bugün benim olur ben öderim yarın sıkıntısı olur çıkarırım bütün birikmişimi veririm. aksi iki taraf içinde çirkindir evlilik kurumunda.bence duygusal düşündüğünüz için hataya düşüyorsunuz sizi kırmak değil amacım, sizin için yazmadım baştaki olayı; hani eşim herşeyi almak zorunda yapmak zorunda diye düşünenler için bir örnek olmuş, insanlar herşeyini paylaşmak konusunda hevesli olmayabiliyor hele ki kendisi yemeden içmeden biriktirdiyse yaptıysa bazı şeyleri. sizin değersiz gördüğünüz para belki onun harcamaktan çekindiği bir para ve arkadaşınızın yaptığı borcu ödemek çok koyacak adama belli ki, huyunu zamanla daha iyi öğrenip daha dikkatli olabilirsiniz belki hani size göre üç kuruş olanın ona göre emeğinin karşılığı olduğunu hatırlamak gerek bence, yok ben değişmem derseniz o da değişmez evlilik yürümez bu şekilde; karşılıklı beklentilerin minimuma inmesi mutluluğu getiren şeydir zannımca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?