Evi Terketme zamani geldi..!!

Az once kayinvalideyi aradim, ve ona tum yasananlari anlattim.
Oglunun asla tartismayi bilmedigini, en ufak bir sozde kalkip bana vurdugunu kafama yumruk atip yuzume tukurdugunu soyledim.
sasirdi kaldi.. sesinden de belliydi "cok uzuldum kizim, ne diye sana vursun, vurmamasi lazim ayip degil mi" dedi..
Eger sizde benim ailem gibi "kimbilir ne dedi de oglumuzu cildirtti o da vurmus" diye dusunurseniz dedim sizinde kizlariniz var dilerim aynisini yasarlar bir bakarsin.
Benim hic bir gunahim yok..
Oglunuz size dargin, kirgin bunu benim yuzume hep soyluyor.. Ama sizinle konusuca hicbirsey olmamis gibi davraniyor, size kiyamiyor.
Bu durum beni rahatsiz ediyor. o zaman ben yalanci bir insan gibi oluyorum sizin gozunuzde.. Gelin sikayetci, sorunlarini anlatan, oglumuzda hicbirsey anlatmayan.. Eee demek ki, hicbirsey yok, bu gelin cok konusuyor dersiniz...
Oglunuz bana vurdu ben evi terkedecegim dedim cocuklarimida alip..
Benim dun buyuk oglum nasil agladi, ben oglumun 1 damla gozyasina kurban ederim babasini, (yani senin oglunu) dedim..
Benim cocuklarimi kimse uzemez.. onlar kucuktu anlamiyorlardi yedigim dayaklari ama artik buyukler anliyorlar..
Bu duruma son vericem dedim.. Haberiniz olsun bana bir kez daha o elleri kalktigi an hic dusunmeden direk polise haber vericem iceri tiktiracam oglunuzu! olan ona olur, o rezil olur cumle aleme dedim..

Benim ne O...lugumu gormus, eve adam mi almisim tovbe bismillah, ne buyuk gunah islemisim,ne suc yapmisim ki kalkip benim yuzume tukuruyor benim kafama yumruk salliyor? O kim! dedim.. onu rezil ederim dedim..
Kadin bile utandi oglundan!.... Lutfen evi terketme diye rica etti.. sakin ol dedi.. cocuklarin var,onlari dusun dedi..

Son düzenleme:
Arkadaslar lutfen bana bir fikir verin.
simdi otelleri arastiriyorum, okullar tatil burda, cocuklarimida alip bir otele gitmeyi dusunuyorum.
Esim olacak insanin aksam eve gelince yuzunu gormek istemiyorum
nasil yapsam bilemiyorum bana bir akil verir misiniz? cocuklari alip ciksam mi evden..
Evden cikarsam 2-3 gun gelmem eve. inanilmaz bir kiyamet koparir bunada eminim..
dunya aleme duyurur ben cocuklari alip gittim diye.
Ama ben osunda degilim. kim olsa giderdi. Hatta KV bile dedim ben evden cikiyorum o da yapma,etme gitme dedi..
yani gitsem bile hakliyim..

Ya eskiden cok yorumlar gelirdi, simdi niye bu durgunluk hic yorum gelmiyor ya :KK50:

otele değilde sığınma evi gibi bir yere gitsen yurtdışında daha organizeler sanırsam hem seni öyle gelip alıp kolundan alamaz... internetten bul numarasını ara bakalım ne diyecekler.. otel de ne zaman kadar kalabilceksin?

Otele gitme elisabetfree haus var acil durumda acilan bir siginma yeridir bikacgun orda kalirsin yada porz da marktplatza yakinbir kadinsiginma evi var polise git onlara bu iki yerin ismini ver yada siegenda frauenhaus var buralardan gectigim icin biliyorum telefondan girdigim icin tam goremedim hangi ulkedesin?? Almanyada isen bana tel nr ni yaz yolla ozelden sana sonuna kadar yardim ederim o oglunun gozyaslarina kurban olsun hepsi ben köln deyim bilgine

İnsanın eşi en yakınıdır dertleşebilir ben aileme kızarım belli konularda ama söylemem kırılmamalrı için bu iki yüzlülük değilki.
Gidip annesine de söylemişsiniz. Şiddet ya da yaşanan diğer şeyler çok fena ama eşini annesine şikayet eden bir kocadan farkınız yok.
Bir kere sizde haklısınız diyemicem kusura bakmayın.
Yaşananların çirkinliği çok çok ortada ama boşanmazsınız bu da bir gerçek.
Kocanızın gözünü korkutmak için çocuklarınızı bır maceraya atmayın.
Sık sık yaşıyorsunuz zaten belli problemleri ve lütfen lütfen alet etmeyin
Benim çocuklarım diyebilirsiniz elbette haklısınız da ama ne demek istediğimi bir 15 sene sonra anlayacaksınız
Bügun olanlarıunutmuş görünebilirler ama unutmayacaklar

Son düzenleme:
İnsanın eşi en yakınıdır dertleşebilir ben aileme kızarım belli konularda ama söylemem kırılmamalrı için bu iki yüzlülük değilki.
Gidip annesine de söylemişsiniz. Şiddet ya da yaşanan diğer şeyler çok fena ama eşini annesine şikayet eden bir kocadan farkınız yok.
Bir kere sizde haklısınız diyemicem kusura bakmayın.
Yaşananların çirkinliği çok çok ortada ama boşanmazsınız bu da bir gerçek.
Kocanızın gözünü korkutmak için çocuklarınızı bır maceraya atmayın.
Sık sık yaşıyorsunuz zaten belli problemleri ve lütfen lütfen alet etmeyin
Benim çocuklarım diyebilirsiniz elbette haklısınız da ama ne demek istediğimi bir 15 sene sonra anlayacaksınız
Bügun olanlarıunutmuş görünebilirler ama unutmayacaklar

Bence ikiyuzluluktur.. Bende aileme bir konuda kirginsam acar konusurum yanlis neyse soylerim. Aman onlar kirilmasin diye asla susmam..Bu da benim yapim..Kendimi niye ezdireyim aileme karsi? Hem esimin anneside dedi bizimle niye dertlesmiyor konusmuyor diye, biz onu mu yiyecegiz diyor... Kendisi ailesinin eksi yonlerini bile gormuyordu onceleri, benim sayemde gordu bana hak verdi. O kadar gozu kapali ki, ailesine karsi...Esim asla onlari kirmak, hatalarini yuzlerine vurmayi istemiyor. cile bile cekse ben cekmedim diyor. Kendini kahramanmis gibi gosteriyor, bu ego deyilde nedir?

Annesine soylememe gelince, Tabiki soylerim annesine.. Ben kadinim! Kimse bana el kaldiramaz.. Aciyi ben cektim..Oglunun ne kadar ezik bir zavalli oldugunu soylememin nesi hata ben anlamadim? Ne bicim cocuk yetistirmis diye soylememin nesi yanlis? O da bilsin benim neler cektigimi, cunku ben evi terkedecegim diye dusundum sonradan duyarlarsa hatayi bende bulmasinlar diye aradim. Kendiside ogluna kizdi. cok cok yanlis birsey yapmis dedi. Esim annesini arayip beni sanki bir kadin gibi sikayet edince iyi de, beni dovunce iyi de.. Ben hakkimi savununca, oglunuz bana vurdu, birdaha vurursa polise bildiricem dememin, sikayetlerimi onun annesine soylemek icin aramam hata oylemi? Ben hata yaptigimi sanmiyorum..

Kocam beni dovdu demek her nekadar benim gururumu kiracak olsada, umurumda degil. Sonucta bana vuran kendi yetistirdikleri ogullari. onlar utansin anne-baba olarak! nasil bir egoist,zavalli bir psikopat yetistirdiklerini gorsunler. Hep EL KIZI hatali olacak degil ya.. Birazda kendi ogullarina baksinlar...

Ben kocanin gozunu korkutmak icin cocuklarimi maceraya atmayacagim ki,
O ekonomik gucumu elime gecirdigim an ayrilacagim esimden.. bu konuda inanilmaz ciddi ve kararliyim.
cocuklarima da acik acik soyleyecegim zaten beni anladiklari yasa gelince, neden ayrildigimi.. Onlarda bana hak verecektir.

Son düzenleme:
Otele gitme elisabetfree haus var acil durumda acilan bir siginma yeridir bikacgun orda kalirsin yada porz da marktplatza yakinbir kadinsiginma evi var polise git onlara bu iki yerin ismini ver yada siegenda frauenhaus var buralardan gectigim icin biliyorum telefondan girdigim icin tam goremedim hangi ulkedesin?? Almanyada isen bana tel nr ni yaz yolla ozelden sana sonuna kadar yardim ederim o oglunun gozyaslarina kurban olsun hepsi ben köln deyim bilgine

Canim ben isvecteyim. Almanyada degilim..
Arastiriyorum canim bu konuyu.. Tabiki oncelik cocuklarimin okulu devam ediyor, onlarida dusunmem lazim herseyden once..
ilgin ve destegin icin cok cok tsk.ederim arkadasim..
Ben bugun kayinvalideme dedim zaten, benim oglumu kizimi aglatti, korktu cocuklarim.
Cocuklarimin gozunden akan yaslara kurban ederim sizin oglunuzu dedim..
kimse benim cocuklarimi aglatamaz dedim..
Allahtan sonra cocuklarim gelir benim icin.. sizin oglunuz kim oluyor da benim cocuklarimi uzuyor dedim? Haddini bilsin dedim..
Utandi kadin..

Kayinvalide de biliyor aslinda oglunun ne oldugunu.!!! Bir psikopat ile evlenmisimde haberim yokmus!

Arkadasim evini terketme. Esine karsi da bir sure notr ol. Hic bir yakinmasina bilmem nesine cevap verme. Benim boyle tanidigim adam var karisini delirtti diyebilirim sana. Kiminle ilgili de konusursa konussun. Sen de esine sunu bunu yap deme. Cek kendini. Ben size bosanin diyemem asla. Ama bu adamun da seni eritmesine goz yumma.

otele değilde sığınma evi gibi bir yere gitsen yurtdışında daha organizeler sanırsam hem seni öyle gelip alıp kolundan alamaz... internetten bul numarasını ara bakalım ne diyecekler.. otel de ne zaman kadar kalabilceksin?

Otel arastirdim,
Ama inanki cocuklarima hadi kalkin gidiyoruz deyince telasli gozlerle bana baktilar.
Anne gitmeyelim ne olur dediler yalvarir gibi, gelde git otele.. :KK43: ne yapacagimi sasirdim..

Suan ev darmadagin.. sabah kalktigimdan beri hicbir ise elimi surmedim.. cunku butun vucudum agriyor.
ne bulasik, ne etrafi toplamak...Belkide 12 yillik evliligim boyunca ilk kez evimi boyle goruyorum kendim..
makinede camasirlar var asilacak, asmadim.. utum var yapilacak yapmadim..
Artik hicbir sey yapmayacagim.. Aksam eve geldiginde evi boyle darmadagin gorsunde anlasin beni hale soktugunu kocam olacak insan.. Bir evde kadinin ne kadar onemli oldugunu anlasin.. Anlasin ki, o evi cekip ceviren kadinin boyle kotu bir sekilde ruhunu yaralamanin ne denli aci birsey oldugunu gorsun.. Elimi surersem ne olayim..

Boyle daginik ve pis kalsin ev..

Arkadasim evini terketme. Esine karsi da bir sure notr ol. Hic bir yakinmasina bilmem nesine cevap verme. Benim boyle tanidigim adam var karisini delirtti diyebilirim sana. Kiminle ilgili de konusursa konussun. Sen de esine sunu bunu yap deme. Cek kendini. Ben size bosanin diyemem asla. Ama bu adamun da seni eritmesine goz yumma.

Bu da beni delirtecek yakinda.. inan bana..
Her halti yiyor, sonra inkar ediyor sucu bana atiyor. Kuran hak olsun ben bu adamin boyle oldugunu bilseydim asla evlenmezdim.
Korkak bir insan, sindirilmis boyle. Erkek demeye bin sahit lazim..
Ben ondan daha cesur biriyimdir her konuda. icine kapanik, asosyal biri..
ne msn sever,ne facebook sever, ne insanlarla konusmayi sever. isten eve-evden iste.. Ruh gibi yasiyor.
Benim karakterimle tamamen zit bir insan..
Eminim zamaninda bu annesinin ezikligi altinda cok yasamis, ailesi buna konusma hakki vermemis ki boyle ezik ve silik bir insan..
hep ailesi bunun adina kararlar almis, bu susmus..
Benim onun annesine karsi konustugum gibi o annesi ile oyle konusamaz..
Adamin kendine guveni yok ...
bende annesine soyledim.. Bugun sizin oglunuz boyle asosyal ise, bunda bence sizinde payiniz olmus onu yetistirirken dedim..
Ben sizi ariyorum soruyorum. o sizi bile hic aramiyor, hatayi kendinizde arayin dedim..
nasil bir insan yetistirmissiniz dedim kayinvalidenin yuzune.. hic de cekinmem..

o da bana haklisin dedi, ben biliyorum oglumun durumunu zaten dedi..
Kimse beni ezemez, bu kocam bile olsa artik yeter.. Beni delirtti bu adam..
Ben onun bu piskinligi ve inkari karsisinda caresizlikten artik kufur bile agzima aliyorum.. yapmadigim hareketleri yapiyorum.
delirtti beni.. sonrada diyor ki, "suna bak delirmis bu kadin" diyor..

ASLA DEMIYOR KI, BU KADINI BEN BU HALE SOKTUM....!

Dunden beri aglamaktan gozlerim sismis, sesim KISILMIS...
ses yok cikmiyor, kayinvalideyi arayinca sesimi boyle duyunca korktu..
uzulunce sesim kisiliyor..
cocuklarimin yaninda aglayamiyorum, cunku hemen uzuluyorlar..
Allahim bana yardim etsin..
O istedigim ekonomik guce kavustursun Rabbim beni..
Huzur istiyorum, beni anlayacak hic kimse yok cevremde.. hepsi cahil ve ikiyuzlu,korkak...

simdi isten gelecek ve bana seslenecek "nasilsin, ne yaptin, iyi misin " diyecek
gelde delirme.. hicbirsey olmamis gibi davranacak.. ben susuncada cevap vermeyincede "iste sen boyle bir kadinsin" diyecek..
Onu gorende insan sanir.. Ama ne yazik ki, hicbirsey gorundugu gibi degil..

Otel arastirdim,
Ama inanki cocuklarima hadi kalkin gidiyoruz deyince telasli gozlerle bana baktilar.
Anne gitmeyelim ne olur dediler yalvarir gibi, gelde git otele.. :KK43: ne yapacagimi sasirdim..

Suan ev darmadagin.. sabah kalktigimdan beri hicbir ise elimi surmedim.. cunku butun vucudum agriyor.
ne bulasik, ne etrafi toplamak...Belkide 12 yillik evliligim boyunca ilk kez evimi boyle goruyorum kendim..
makinede camasirlar var asilacak, asmadim.. utum var yapilacak yapmadim..
Artik hicbir sey yapmayacagim.. Aksam eve geldiginde evi boyle darmadagin gorsunde anlasin beni hale soktugunu kocam olacak insan.. Bir evde kadinin ne kadar onemli oldugunu anlasin.. Anlasin ki, o evi cekip ceviren kadinin boyle kotu bir sekilde ruhunu yaralamanin ne denli aci birsey oldugunu gorsun.. Elimi surersem ne olayim..

Boyle daginik ve pis kalsin ev..

bak benim bir akrabam maddiyattan bir süre boşanmadı ama anında ayırdı hayatını evi paylaşan ayrı insanlar oldular madem sabretmen gerek... birlikte uyumadılar mesela eve geldiklerinde biri bi odada diğeri bir odada tv izledi oturdu sende cocukjlarınla oyna onlarla uyu biliyorum doğru değil ama bu adamdan kendini ancak böyle sakınabilirsin... sen araya mesafe koyarsan gelipte sana vurmaya cesaret edemez..

ailesine ne dediğinede karışma boşver karısına yumruk atan adam ikiyüzlülük mü yapamayacak?

Dunden beri aglamaktan gozlerim sismis, sesim KISILMIS...
ses yok cikmiyor, kayinvalideyi arayinca sesimi boyle duyunca korktu..
uzulunce sesim kisiliyor..
cocuklarimin yaninda aglayamiyorum, cunku hemen uzuluyorlar..
Allahim bana yardim etsin..
O istedigim ekonomik guce kavustursun Rabbim beni..
Huzur istiyorum, beni anlayacak hic kimse yok cevremde.. hepsi cahil ve ikiyuzlu,korkak...

simdi isten gelecek ve bana seslenecek "nasilsin, ne yaptin, iyi misin " diyecek
gelde delirme.. hicbirsey olmamis gibi davranacak.. ben susuncada cevap vermeyincede "iste sen boyle bir kadinsin" diyecek..
Onu gorende insan sanir.. Ama ne yazik ki, hicbirsey gorundugu gibi degil..

Allah sabırlar versın ne dıyeyım kı ya:S nabza göre şerbet ver tartışma ıyıyım de git çocuklarn odasına kapa kapını oyna onlarla akşama kadar aynı odada oturma bıle... ne güzel çocukların var onlarla ılgılen bol bol

bak benim bir akrabam maddiyattan bir süre boşanmadı ama anında ayırdı hayatını evi paylaşan ayrı insanlar oldular madem sabretmen gerek... birlikte uyumadılar mesela eve geldiklerinde biri bi odada diğeri bir odada tv izledi oturdu sende cocukjlarınla oyna onlarla uyu biliyorum doğru değil ama bu adamdan kendini ancak böyle sakınabilirsin... sen araya mesafe koyarsan gelipte sana vurmaya cesaret edemez..

ailesine ne dediğinede karışma boşver karısına yumruk atan adam ikiyüzlülük mü yapamayacak?

Tabiki canim asla onunla ayni yatakta yatmam artik.. Bunu bende istemezdim ama boyle olmak zorunda.
Bu insandan kendimi korumam icin bu sart.. kesinlikle yuz-goz olmamam lazim. inanilmaz bir mesafe cekecegim.
zaten simdi annesi ve babasida onu ararlar, konusurlar... Zaten mesafeliydim ama mesafemi iyice arttiracagim..
cok haklisin, karisina yumruk atan adamdan hersey beklenir.. Ailesine ikiyuzluluk de yapar, sen benden bosanirsan "bahane ediyor,baska seyler var" derim de der.. Polisi ararsan bende polis gelince, beni tehdit etti bicak gosterip bende kendimi korumak icin ona vurdum derim dedi... :KK43: ben duyduklarima inanamadim.. Bir insan nasil bu kadar seytan olur..

Bence bu insana kesin buyu yapmislar..
Birileri buyu yapmis ki, ben evimi terkedip gideyim.. Bunada inaniyorum artik ben..
Bir insan bu kadar sinirli olamaz sanki beni dusman gibi goruyor o an, ve normal sartlarda da asla konusmuyor, kendi halinde ve cok durgun.. sorunlarda burdan cikiyor zaten..

Ama eger kim bizimle ugrasip, bu tur seyler yaptiriyorsa ben Allaha havale ediyorum.. Allah carpsin onlari!....

Allah sabırlar versın ne dıyeyım kı ya:S nabza göre şerbet ver tartışma ıyıyım de git çocuklarn odasına kapa kapını oyna onlarla akşama kadar aynı odada oturma bıle... ne güzel çocukların var onlarla ılgılen bol bol

Amin,sagol arkadasim..Asla tartismaya girmeyecegim gucum yok cunku.
Butun dikkatimi cocuklarima verecegim. onlari da alip yatacagim aksam.. Kurban oldugum Allaha sukur ki, yavrularim var..
ben de cocuklugumda cok dayaklar yedim, annemde benim yanimda babamdan cok dayaklar yedi.. Elimden birsey gelmezdi cocuktum daha.. Babam bize vururken benim ve kardeslerimin cani yanmasin diye, altimiza kat kat giyinelim de acimasin derdim..
Evde kavga nedir cok iyi bilirim..
Bende istemezdim boyle olmasini..
Ama benim esim cok cok sinirli bir insan!... En ufak bir olayda hemen dayaga basvuruyor.
Benimle insan gibi oturup konusamiyor, tartisamiyor cunku kultur yok, sifir..
ne kitap okur, ne kendini gelistirir.. mal gibi biri.. uzgunum.
ben ona gore daha sosyal bir insanim.. o nedenle kelime haznesi yok. kafa calismiyor.
icten politikaci.. herkez onu iyi bilsin yeter.. En ufak bir olayda dun bile, "bak annemi ararim anlatirim herseyi" diye beni korkutuyor.

O benim uzerime yuruyunce bende elimi kaldirdim onun suratina dogru ittim onu.. benim ki can derdine dusmek..
canim oyle acidi ki.. karsisindaki kadin diye hic dusunmuyor bana girisiyor, beni bir erkek gibi goruyor o an tekme tokat giriyor bana..

suan hicbir sans kalmadi artik, bitti...
Durumum iyi olur olmaz ayrilacagim bu adamdan.. o zamana kadarda sabir istiyorum Allahtan.

bak kaç yaşına sen gelmişssin unutmamışsın senin çocuklarında şahit olmasın böyle şeylere..

bence bir psikolaga da basvur sana nasıl davranman gerektiğini kendnini nasıl rahatlatacını anlatabilir..insna psıkologtan cıkınca huzur doluyor sankı senı yargılamadan dınleyecek bırılerıne ıhtıyacın var hem belkı bıraz rahatlatacak bırseylerde verır daha sakın kalabılırsın...

bak kaç yaşına sen gelmişssin unutmamışsın senin çocuklarında şahit olmasın böyle şeylere..

bence bir psikolaga da basvur sana nasıl davranman gerektiğini kendnini nasıl rahatlatacını anlatabilir..insna psıkologtan cıkınca huzur doluyor sankı senı yargılamadan dınleyecek bırılerıne ıhtıyacın var hem belkı bıraz rahatlatacak bırseylerde verır daha sakın kalabılırsın...

iste bende bu yuzden ayrilmak istiyorum. En buyuk oglum 12 yasina girecek, o gorup de uzulsun istemiyorum
bu nedenle bosanmak istiyorum. Ama adam oyle gurursuz ki, ayrilmayi bile kabul etmiyor. dun gitmis cocuklarimin basinda duruyor korkak ezik gibi, elini kaldirmiyor uzerlerinden, agliyor kadin gibi. sanki ben sucluyum cocuklarimi kaciracagim. Adamin bana guveni yok.. sanki ben ocuyum,canavarim da cocuklarimi kaciricam. hicbir zaman bana guvendi zaten. halbuki ben onlarin anasiyim, ben dogurdum onlari. ne diyeyim canim hangisini sayayim. bu adam benim sinirlerimi lacka yapmis. ama durup da demiyor ki, benim hatam olabilir. asla kendine toz kondurmuyor ...

Bir psikologa gitsem cok iyi olacak. ben tabiki gecmiste daha cocukken yasadiklarimi unutmadim ama dogruyu yanlisi, neyin ne oldugunu, neden boyle seyler yasandiginin hepsinin farkindayim simdi. Ama tabiki o an ki, acilar cekilenler unutulmuyor haklisin.

Son düzenleme:
arkadasim ne para biriktirip gitmekten bahsediyorsun allah askina madem ki kararlisin ve isvecdesin ,avrupan en iyi kadin haklarini uyguladigi bir devletde yasiyorsun , lütfen sen yardim istesen devlet sana her konuda yardimci olur, mahkeme isleri , okul , ev esya, is , burda lazim olan senin gercekten yardim istemen , yani her konuda yardimci olan bir devlet isvicre, dilin iyi degilse tercuman getirirler , lütfen türkiyede degilsinki param yok isim yok biyere gidemem söz konusu olamaz , anlamiyorum bunlari bilmen gerekir ama , kadina hakaret bile 6 ay a kadar hapis cezasi bulunan bir kanunu olan ülkede yasiyorsun , al cocuklarini git polise , hakkin var haklarini kullan lütfen, hangi sehirde yasiyorsun istersen özelden cevap ver,

Son düzenleme:
Canım yazdıklarını okudum ve tüylerim diken diken oldu.ayrılmanı istemiyorum içten konusmak gerekirse yuvanın yıkılmasını istemem ama o adamın sana vurmayada hakkı yok ya hele yüzüne tükürmeye asla.nediyecegimi sasırdım cocuklar nasıl bu arada kac yaslarındalar.suan olayın etkisindesin kendine ve cocuklarına zaman ayır kuzum bunları düsündükce daha kötü olursun.madem öyle ilgilenme ne hali varsa görsün.anlasın yaptıklarını tabiki anlarsa.allah yardımcın olsun ama ayrılmanı istemiyorum acıkcası:KK17::KK17::KK17:ARKADASIN DEDİĞİ GİBİ bi psikologtan yardım alabilirsin canım içini dökersin insanlar bunu ayıp bişi gibi görüyor ama degil insanlar artık bi bası agrısa psikiyatriye gidebiliyor bence dogal bişi canım insallah hersey güzel olur.devamlı dövüyormu seni

Son düzenleme:
X