Evet , derdim var ..

canım baştan sona okudum ve inan çok üzüldüm en başta yapman gerekeni en sona bırakmıssın evlilikte aşkta tek taraflı fedakarlık olmaz olsa da inan bunun adı ne aşk ne de evlilik olur bence yas bile tutma böyle biri için eminim karşına şimdi olmasada ilerde daha iyileri çıkacaktır hep mutlu ol.

biraz atlayarak da olsa yazınızı okudum ve gerçekten çok üzüldüm.
yalnızca size üzüldüm ama...
yazık etmişsiniz kendinize, emeğinize, paranıza ve kaybettiğiniz senelere.
bazı durumlarda gerçeği görüp ileriyi düşünüp mantığın sesini dinlemek lazım
kalbin değil...
sizin yerinizde ben olsaydım mesela, yolun başındayken 'seni güzel bulmuyorum'
dediğinde ben o adamdan ayrılırdım. tek bu laf yeterdi benim için ayrılmaya.
ama herkesin duyguları, sabrı, bakış açısı farklı tabiki.
o kadar taviz vermişsinizki.
hata üstüne hata yapmışsınız.
ben bazen aksilikler üst üste gelince ya da işler istediğim gibi gitmeyip de
mutsuz olunca, bunlar bana bir işaret ben bu işten vazgeçeyim der ve vazgeçerim.
size gönderilen birçok işaret olmuş fakat siz görememişsiniz..
belki de görmek istememişsiniz
ama ben size bişey diyim mi,
allahın sevgili kuluymuşsunuz ki onca işareti değerlendirmemenize rağmen
allah sizi o nankör adamdan ayırmış.
eminimki o adam dayanamaz sizi yine arar.
lütfen ama lütfen bir kez daha geri dönmeyin
size tek tavsiyem budur.
yolunuza devam edin
allah bir ışık yakacaktır, dua edin. hoşçakalın...

Son düzenleme:
Konuyu başından sonuna kadar okudum
Sana açıkça söylemeliyimki okuduklarımın karşısında hayretler içinde kaldım? ilk başta senın 19-20 yaşlarında biri oldugunu düşündüm ama 30 yaşındaymışsın. Daha yeniyken bile sana '' güzel değilsin, daha iyi giyin, ailem senı kürde benzetıyor '' diyip seni ezen , ameliyat olcagın gün sırf ameliyat için seninle barışmak için ağlayan bir karaktersiz için miydi tüm bunlar?
Gerisi hakkında konuşmak bile ıstemıyorum, kendine yazık etmişsin, onun için para harcamışsın, sırf onun için görünümünü değiştirmişsin, o ise kendini beğenmiş ve yakışıklı oldugunu düşünüyor.. Oysaki senin mesleğin vardı, ondan daha iyiydi maddi durumun, ve o seni eziyordu aileside ona çanak tutuyordu.. sen elınden gelenı yapmışsın, sen onun evde ağladığına falan inanıyormusun ? Sevgi kendıne bu kadar fedakarlık yapan birini bırakmak mıdır ? sevgi emektir, fedakarlıktır.. İstese ailesıne sözünün geçirir, harıl harıl çalışır sana o gelinliği paşa paşa giydirip bir düğün yapardı..
Şu yazıyı yazmakla bile hata etmişsin, değmez gerçekten.. Bırak herkes kendı değeriyle kalsın.. arkana hiç bakma , at o gelinliği, hattını değiştir ve neler kaybettiğini görsün
He birde umarım annesi oğlunu manken fizikli ve sosyete bir kızla evlendirir. Nede olsa Osman bulunmaz hint kumaşı.

gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın, yazmadan edemedim bu yüzden, içim rahat etmedi.

nişanlın kişiliksizmiş ama annesi o kadar arsız olmasa sen onu yine kör topal idare edermişsin. yine de boşver, kişiliksiz adamla ömür geçmez. muhtemelen ailenin tek erkek çocuğu ve çok şımartılmış. hayatı boyunca hiçbir şeyi kendi başına başarmamış, işi bile ona senin bulman gerekmiş. ailecek terbiyesizliklerine diyecek yok. "bu kız güzel değil, daha iyilerine layıksın" yok "ben yakışıklıyım, sen güzel değilsin" bu ne ya? kocaman yaşlı bir kadına ve bir erkeğe tip muhabbeti yapmak yakışıyor mu? bunu ancak liseli şımarık bir kıza yakıştırırım ben. diğer şeylere de aynı şekilde okurken ben dayanamadım acayip sinirlendim, sen ve ailen iyi sabretmişsiniz. resmen herşeyi siz yapmışsınız, düğünü bile kız tarafının üstüne yıkmaya, 50 kere söylenmesine rağmen yapamayız düğün filan demeye yüzü tutan insanlar evlendikten sonra neler yapardı onu düşün. baban muhtemelen sırf sen üzülme diye böyle çiğlikleri sineye çekmiş. onları asla üzme, hele de bu konuyla ilgili. ve bence felaket atlatmış say kendini. böyle bir aileyle bir ömür geçirmekten kurtuldun. elin ekmek tutuyor. çok iyi bir ailen var. seni kesinlikle şanssız olarak görmüyorum.

ama keşke tüm hırsını kussaydın özellikle de paranla elinle tuttun filan dediklerinde, "oğlunun eli de iki kuruş para tutsaydı o zaman da benim parama tenezzül etmeseydi, erkek demeye bin şahit ister" deseydin, diğer tüm çiğliklerini de yüzlerine vursaydın. dalga değil ciddi ciddi soruyorum çingene filan mı bunlar? neyse... için soğurdu en azından ama heralde o sinirle düşünemedin karşılık vermeyi filan.

Son düzenleme:
valla soluksuz okudum... ve hayretler içinde kaldım...
osmanda anneside karşımda olsa yumruğu çakıcam ikisinede o durumdayım şuan...
bahsettiğin osman, bırak 2 ayı, tek gün acı çekmene değecek biri değil..
yok kürtmüş, yok güzel değilmiş, yok kendisi yakışıklıymış, yok annesiymiş, yok babasıymış ne bu yahuuu
sen çok şanslıymışsınki, Allahın sevdiği kuluymuşsunki, bu evlilik düğüne 2 gün kala olmamış...
gerçekten git sadaka ver.. Allah seni sınamış bu insanlarla resmen... şükret haline...
ve hemen git annenin babanın elini öp, sarıl, sonra bidaha ve bidaha öp...
gerçekten güzel, iyi niyetli bir ailen var... insana anneden babadan kardeşten başkası yalan
mailini kapat, telefonun değiştir ne yaparsan yap ama kurtul şu osmandan!
gerçekten bir gram haketmiyor seni, umarım hakedicek insan çıkar karşına ve mutlu olursun

bazen ilk günden ilk andan biliyoruz olacakları ama kadere meydan okuyoruz inanmak istiyoruz agzımızdan cıkanlara..
ama olmuyor işte..kafamızda yazdıgımız o kahramanla karsımızdakı adamın alakası olmuyor ama bız dırenıyoruz yınede
aa bız yanıldık dıyoruz degısır dıyoruz...

içinin yangınını yaşayan okadar cok arkadasım oldukı bende azbucuk kıyısından döndüm.
ama benım gozlemledıgım şu kım onune bakıp eskı defterı cabuk kapadıysa onlar mutlulugu yakaladı
yaş gidiyor yas tutacak vakitleri geçtik
sevdın yıllar gectı beaber buyudun unutmak tabıykı zor

ama guzel bır meslegınız var ıste sırf bunun ıcın hemen destek almanızı tavsıye edıcem kendım asarım demeyın hemen gıdın destek alın

ve tekrar tekrar gecmıs olsun dıyorum...

canım ne zor,zahmetli bir yolda yürümüşün. resmen çıldırtmışlar seni.şoke oldum. uzak dur canım kesinlikle uzak dur.eski nişanlına yaptıkların da başının gözünün sadakası olsun.

ben de soluksuz okuyanlardanım.
keşke daha önce yazıp rahatlasaymışsın. ben bu olayda sadece sana ve ailene üzüldüm.
çift karakterli osman'a, haysiyetsiz anne ve babasına da en ağır küfürler bile hafif kalır.
bence bu senin sınavındı.
en hayırlısı olmuş.

Kadınlarının çoğunun yazgısı sanırım bu "istenilmemek, beğenilmemek". Sizin yerinizde olsam verdiğiniz borçları unutturdum. Ve iyi bir insanmışsınız ki sürekli gerçekleri görmeniz için kötü olayları yaşamaya maruz kalmışsınız. Evet sevmek, kendini unutup da sevmek; ne kadar güzel oysaki ne kadar da masum... Alışkanlıklar, tanıdık bakışlar,kokular... Güzel hatırlar ve şuan ki durum da ise bütün hayallerin, umutların pamuk ipliği gibi kopması. Var olsun böle olsun kaderiniz şimdilik. Her gün ölüm ölüm dirilin... Elbet güneş doğacak sizin için. Buna da şükür diyin ki, acınız kabuk bağlamaya başlasın. Aklınız ya olsaydı? tilkileri haince dolaşırken zor olsa da. Siz hayırsız bir işten kurtulduğunuz için sevinin. Ama şunu da demeden edemeyeceğim. Allah onun annesini hidayet etsin. Kimsenin yanına kalmıyor ki yaptıkları, onun da kalsın. Diyeceğim şu dur ki inş kendinizi topladığınız zamanda karşınıza sizin içinize görebilen bir insan çıksın ve hak ettiğiniz mutluluğu size yaşatsın.

ahh be güzlim sen o harcadıgın parayıda geri alsan osmanlada evlensen huzura ermezsin..
senin acilen psikolajik destege..
birde huzura ihtiyacın var..
kendine sayfiye köyü olan sakin bi yere tayin isteee uzklaşş kaçç buralardan...

ben okudum canim bastan sona okudum
okurken bile okadar uzuldum ki, sen yasarken neler cektin Allah bilir
Allah buyuktur.. hepimiz farkli imtihanlardan geciyoruz sinavlardan geciyoruz ama seninkiside en zorlarindan olmus.. Allahim bu saatten sonra yolunu acik eder insallah.. insallah cok cok mutlu olursun ileride.. yine Allahin sevdigi kullarindanmisin ki evlenmeden dondun bu yoldan ileride 1-2 cocukla bosanmakta vardi ki o cok daha zor ve kotu bence
Allah yardimcin olsun canim insallah

hepsini okudum ve kendimle birlikte okuyan arkadaşları tebrik ediyorum
hep demişimdir millet olarak meraklıyız ..

konuya gelince, aslında her iki tarafında haklı ve haksız olduğu yerler var...
yani en sonunda olan size olmuş...

aileler arası bir köprü olalım derken köprü tamamen kırılmış...

iyi mi olmuş? şu an için inanın öyle görünüyor...

yaşlarınız küçük değilmiş.. daha olgunlaşır diye söylenebilecek bir yanı yok... sevdiğiniz adam 30 unda sizi böylesi ezdiriyor ve sizin için yapması gerekenleri bu kadar umursamazlıkla boşveriyorsa, üzülmeyin... zaten böylesi bir evlilik sizi çok yıpratırdı...

fakat şunu da belirtmek isterim evet gelin alı çok çok önemlidir ama eski kayın pederiniz sanırım bir orta yol bulmaya çalışmış... eşim gelmeyecek ama ben oğlum ve aile büyüklerimle geleceğim diyerek...
hani bilmiyorum öyle kaynanaya böyle gelin diyerek, gelmezsen gelme denir miydi?

ama her şeyin hayırlısını dilemek lazım Allahtan...
üzmeyin kendinizi ve giden paraları düşünmeyin...
başınızın gözünüzün sadakası olsun...

paralarımı geri alacağım diye vereceğiniz mücadele sizi daha da yıpratacaktır...

biran evvel unutun ve değil parasını yüzünü bile görmemeye çalışın...

Allah yardımcınız olsun...

bende baştan sona kadar gözlerim yana yana okudum biz bayanların en büyük zaafı birini sevdiğimizde gözümüzün hiçbir halt görmemesi ... keşke bu kadar sıkıntı çekmeden aileni yıpratmadan bu noktayı koyabilseydin ama zararın neresinden dönsen kar iyikide evlenmemişin hani derler ya ailesiylemi evleniyorsun boşver falan evet ailesiylede evleniyorsun aileler kolaylıkla v içine müdahale ediyorlar ki senin nişanlında tesirlerinde zaten fazlasıyla kalıyormuş dedğin gbi daha nişanlıyken arkanda duramayan sahiplenmeyen evlendiktwn sonra hiiiiç destekçin olmaz tek tabanca kalırsın ortada allah kurtarmış seni osmAN DEDİĞİN Ş...... maddi anlamda ve manevi anlamda seni sömürmüş aama emn ol allah onlarında karşısına bu yaptıklarını çıkarır ama bu dünyada ama öbür dünyada bence bitmmiş olmasına üzüleceğine bi kurban kes böyle çirkef bir aileden kurtuldun evlenseydin aİlendende kopardınki aile insanın menfaatsiz karşılıksız seven kşilerdir eşin bile yeri geldiğinde menfaatini gözetir...

bir de şunu belirtmek istedim, az önceki yorumumda yazmayı unutmuşum..

ilk ayrılığınız da neden sizde olan tüm hediyeleri geri gönderdiniz ki?
bence bu gerçekten çok çirkin bir davranış olmuş...
yani daha ilişkinin başındayken kayınvalide buna bozulup size karşı büyük bir eksiyle yaklaşmış... bunda açıkçası bende hak verdim...

yaşanılan ayrılıklarda hediyeler geri verilmemeli... (nişanlı olununca anlarım altını isterler falan ama henüz sevgililik aşamasında bana yanlış geldi)

kullanmak istememek en doğal hakkınız olurdu ama geri vermek yerine çöpü tercih etseydiniz keşke...
çünkü bu konular bazı kadınlar için hassasdır..

hani kayınvalideniz gibi bir insan asla değilim ama hediyem bana da geri gönderilirse inanın çok kırılırdım

oğlumun sevgilisine elbise ve şal hediye edeceğim, oğlumun eline bir poşet tutuşturulup geri gönderilecek...
yani ben üzülürdüm... hee sonrasında sizi arayıp ağır laflar etmezdim ama inanın çok üzülürdüm...

neyse tekrardan Allahım yardımcınız olsun...

Hepsini sabırla okudum.
Tek sabredemediğim şey Osman'ın annesinin yaptıkları..
Ki siz yaşadınız bunları..
Kurtulduğunuza şükredin. Sizi hakedecek insanlar değilmiş onlar.
Ailenize de kızmayın.
Herkes gider geriye sadece 'ailen' kalır ..

Okumayı başardım hem de merakla okudum sonu güzel olur diye ama arkadaşım hakkında hayırlısı olmuş bence bir ömür ağlayacağına en fazla 1 yıl ağlarsın. Insanın ailesi her şeyi görebiliyo ve baban da doğru davranmış çoğu yerde. Senin değerini bilecek ailene saygılı, sevgili biri muhakkak er ya da geç karşına çıkacaktır. Gücünü kaybetme

canım sen baştan yanlış yapmıssın.anlattıklarına göre sen bir meleksin. senin ne işin olmus şeytanla.

Bu arada canım düğün aşamasına gelmeden,nerdeyse aynı boyutta ve aynı sebepli olaylar yüzünden istemeden sonra sevdiğim adamı terketmek zorunda kaldığımdan bahsetmiştim sana dün akşamki yazımda.Yaşlarımız,mesleğimiz,eş adayımız,ailesi ve hatta babalarımızın mesleği bile aynı seninle,yaptığımız özveriler bile.Hatta kendini çok yakışıklı bulup;ailesinin ve kendinin beni beğenmemesi imaları bile.Bu sebeple seni hem kaderime hem karakterime hem acıma çok yakın gördüm,bu yüzden de birkaç önerim olacak sana...

Ben de 2 ay önce ayrıldım.Ayrıldım ama elbette yüreğimde bitirememiştim,şu an bile bitirdiğimi söyleyemem.Ama mantığımda %1 bile olasılık kalmadı beraber bir hayat için;bu adamdan koca,bu adamdan baba olmazdı çünkü.Telefon numaramı değiştirdim önce,ama maille de olsa ulaşıyordu ve allak bullak ediyordu beni.Aynı Osman'ın yaptığı gibi.Sevdiklerinden yapmıyorlar inan bana;bir daha Onları böyle sevecek,meslek,tertemiz aile sahibi bir insan bulamayacakları için sahte çırpınışları.Daha iyi bir alternatif buldukları anda,anda diyorum bak adımızı bile hatırlamayacaklar buna inan.Tabi bir süre,sonra o yeni insanla da heyecanları geçecek ve özlemeye başlayacaklar bizi,bu kez de günahsız bir kızın hayatını zehir edecekler bu hastalıklı adamlar uhde kaldığımız için içlerinde ne acı...

Tekrar O'na yenilmekten korktum velhasıl.3 eylülde görev başı yapıyoruz biliyorsun,sevdiğim adam da görev yaptığım yerdeydi.Yine karşıma çıkacak,yine evimin önüne arabasını çekip arabanın içinde sabahlayacak,ağlayacak yalvaracak ve beni bir şekilde yenecekti biliyorum çünkü sevdiğim adamın karşısında dik durmak çok zor.Baktım olmayacak,O'na yeni bir beraberliğe başladığımı,ikimizin de kendi yollarımıza gitmesinin vakti geldiğini söyledim.Çıldırdı,hakaretler etti ama inandı.9 gündür ne telefon,ne mail hiçbir şekilde ulaşmıyor bana.Ben tedbirimi böyle aldım canımı yaka yaka,yoksa bırakmayacaktı peşimi,yüreğimi.Gitsem canım yanacak,kalsam hayatım diyor ya Hz.Mevlâna,ben canımı yaktım.Ama hayatım yanmadı en azından.Yine yenilirim diye korkarsan bu yolu da deneyebilirsin canım,en azından hayatını azad edersin böyle bir adamın esaretinden...

Son düzenleme:
bende işi gücü bıraktım ve bir kerede hepsini okudum
okudum da daha ameliyat mevzularında bırakman gerekiyodu bence onu,ve kurtulman gerekiyodu seni beğenmediğini söyleyen ve bence ağzınla bile kuş tutsan beğenmeyecek annesinden..
kimki onlar seni beğenmıyolar ve sen onlar için bıçak altına yatıyosun
değer mi?*ama gel de bunu kalbine anlat dimi
ah şu sevgi nelere kadir..
hiç kimse için bence aile ötelenmemeli,iyi yapmışsın sonuna kadar aileni dinlemişsin ama o son vuruş tabi ıyı olmamış
yine de ailenin gönlünü al bence verilmiş sadakanız armış ki kurtulmuşsun böyle bı ailenin içine ailenle sürüklenmekten...
evet çok paran gitti emeğin gitti ama bence parayı geri verse bile kalp yangınını söndürmeyecekki..
zaman herşeyin ilacı,zor olacak ama olacak inan
hep aklına sana kötu davrandıkları günleri getir ve ona sakın bidaha inanma sakınnnnnnn
çok güçlü ve başarılı bi insansın,eminim bu travmanın üstesinden geleceksin
yanındayız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…