Evet , derdim var ..

Sonuna kadar okudum, çok üzüldüm... Kendimi senin yerine koydum, çok zor gerçekten yaşadıkların :KK43:
Allah yardımcın olsun... Sen herşey yapmışsın onun için mükafatı bu olmamalıymış, herşeye rağmen sana sahip çıkmalıymış, sahiplenebilmeliymiş. Belki de hayırlısı buymuş senin için, evlenip baba evine daha zor şu durumdan. Belli ki sen bu Osman'ı değiştiremiyecektin sen haklı olsanda o hep ailesine sahip çıkacaktı, sana sahip çıkacağı yerde... O şuan bir iş sahibi olduysa senin sayende. Bunların hesabı sorulacaktır elbet bir gün.
Anneler, babalar evlatlarının kötülüğünü istemez diyolar ama bazı aileler, şuan göründüğü gibi evlatlarının mutluluğunu bile bile engel oluyorlar(Osman'ın ailesi için söylüyorum). Şuan acı çekiyosun, ama zaman herşeyin ilacıdır... Unutucaksın zamanla bu kötü anıları.

sonuna kadar okudum canım..
yalnız anlamadığım nokta düğüne 2 ay kala davetiye bastırıp 1 ay kala düğünün yapılacağı yeri nasıl buluyorsunuz?
bildiğim kadarıyla davetiyede yazar düğün : .... da olacak diye...
ama yine de zor durum..Allah kolaylık versin

davetiyeyi 1.5ay kala bastırmıstım sanırım. Düğün yeri taa nişanda belliydi de onlar yok falan dediler , düğün yapmayacağız dediler. Sonra da babam düğünsüz kız vermem deyince tamam düğün yapılacak dediler .Sonra ben davetiyeleri bastırma aşamasında askeriyeye ses etmediler. Kabul etmişlerdi demek ki. Çünkü başka bir alternatif de sunulmadı . Davetiyeler basıldı , onlara verdim . İki hafta kadar sonra biz orda düğün yapmayalım dedi babası osmana. Bıraz karısık , anlatması da zor.Kusura bakmayın

Duanız için teşekküler :)

Allah yardımcın olsun. yüreğindeki yanan mumlar tek tek sönsün ve huzurla yeni hayatına başla. okulların açılmasına da az kaldı bi şekilde kafanı dağıtırsın. şükür et böyle bi aileye girmedğin için. evlendikten sonra ayrılmakta çok zor.

Büyümemiş bir erkek... Sorumluluğu yok. İŞi olmayınca iş aramıyor. Gocunmadan sevgilisinin parasının üstüne yatıyor. Bir kuruş borcum yok diyecek kadar pişkin. Kendini çoook yakışıklı sanıyor. Bred pitt mi ne yani? senin zorlamanla kazandığı işle adam oluyor. Kazandığını da kenara koymayı ,biriktirmeyi beceremiyor.

Baban çok çok sabırlı davranmış. Seni sevgisiyle sarmış. Kollamış. Bir genç kız düğünle ilgili tüm telaşlar üstüne yıkılıyorsa ,üzerine kredi aldırılmaya çalışılıyorsa babası müdehale etmeli. Etmişte ...

Ailesi düzensiz. Borç batağının içinde. Görgüleri yok. Ayağına çağırıyor ne demek. Tabiki öyle olur. Düğün işlerinin kafelerde görüşüldüğü nerde görülmüş.Annenle baban san kıyamadıkları için çok çok çok sabretmişler. Kız istenmeye , nışan düğün işleri konuşulmaya kız evine gidilir bundan daha tabi birşey de yoktur.

Nışanlınız da tonla yaptığınız iyiliğe fedakarlığa rağmen sizi suçluyor . Sorumsuzluğu bir yana. Sevgi biribirine körü körüne köle olmak değildir. Peygamber efendimiz kızını Hz . Aileyle evlendirirken şöyle demiş. Fatıma senin cariyen sen de Fatımanın kölesisin. Evlilik birlikte çabalayarak ortaya çıkan şeyden mutlu olmaktır. Çoooook iterdin çalışsın hesabını bilsin diye.

Senin gibi iyi niyetli birini bulamayacağını da çok iyi biliyor.

Yat kalk dua et. Allah inşallah senin için çaba gösteren ,çalışkan , ahlaklı bir eş nasip etsin sana . Bunun gibi bir koca ve dedeye bakarak büyüyen bir oğlun olsaydı çok üzülürdün.

Her acı geçer. Sevgiler sonsuz , mucizevi , tek değildirler. Unutulurlar. Kendi iyiliğin için toparlan bu aralar sarı kantaron çayı ve melisa çayı iç. Polen ye. Özelliklerini araştır. Spora git. İşine öğrencilerine odaklan . Onlara çalışmayı başarmayı öğret ki ilerde böyle tembel ve sorumsuz bir hayat sürmesinler.

Allah yardımcın olsun. yüreğindeki yanan mumlar tek tek sönsün ve huzurla yeni hayatına başla. okulların açılmasına da az kaldı bi şekilde kafanı dağıtırsın. şükür et böyle bi aileye girmedğin için. evlendikten sonra ayrılmakta çok zor.

Ceket 52,yelek 50,ama IQ O'mış Osman'da,yazık...Güzel bulmuyorum seni,ilerde aldatmaktan korkuyorum ne demek ya,o hastalıklı ananla seni kim ne yapsın acaba Osmannnnn!!!Rabbim senden gelenle senin yarattığın başka kulları ezen bu hadsizlere sen bildir hadlerini...

AMİN :) Açın gözünüzü kızlar böyle erkeklere prim vermeyin. Adamız diye ortalıkta dolaşıyorlar.

Sonunda bitirdim,oku oku bitmedi:)Cnm Allah sabır versin sana,zaman herşeyin ilacı unutma!bunlar da geçecek bak göreceksin,fazla üzülme yıpratma kendini...

Canım çok zor bir durum ama rabbim belkide böylesini hayırlı kılmıştır bilemeyiz hiçbirimiz.zaten osman denen şahıs baya bir narsistin teki imiş yok ameliyat ol,yok aynada kendisini sevmesi,yok herkes bana bakıyor vs demesi zaten hoş değil artı üstüne yaşananlarda kötü olmuş.inşaalhh seni ve aileni anlayacak olgunlukta bir erkekkkkkkk tez zamanda çıkar karşına.erkeğin altını özellikle çizdim ki anlaşılsın.maalesef herkes erkek gibi erkek olamıyor...

arkadaşlar ben içimi dökmek için yazdım . üzgünüm sizi yoruyorsa , ama o zaman okumazsınız olur bıter :) bir cumleye sıgmadı nasıl sıgsın ki
arkadaşım bu kadar uzun anlattığına göre çok dertli arkadaşlar. onun bu yaşadıklarıyla roman yazılır gerçekten.az bile yazmış.

inanmıyorum bütün hikayeni okudum vay beee gözlerim agrıdı ama yinede okudum
canım bak sen bu cocuktan artık vazgeç bu çocugun ailesi resmen çinegene soyu
ben böyle aile görmedim
senin sevdiğin çocukta çok pısırık ya o ne hiçç sevmedim korkagın teki
lütfen kendine yeni bir hayat kur eskiyi unut

Sonuna kadar okudum ilk önce kendime bi alkış :KK9:
Allah kurtarmış seni para için dava falan açma ispatlayamazsın eski nişanlınlada görüşmeyi kesinlikle kesmelisin daha çok acı çekersin.
Fazlasıyla taviz vermişsin ama haketmemişler ne nişanlın ne ailesi

baştan sona okudum konuyu..

yaşadıkların çok zor çok ağır... bunca şeye dayanman bile ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor ki onu unutmak emin ol daha kolay..

bir süre canın yanıcak üzülüceksin yoksunluk hissi daha çok hayatında olucak ama emin ol geçicek... yeterki sabret canım..

zaten o kadınla sen kesin boşanırdın (okurken bi ara kendi kaynanamı okuyorum sandım :KK1:)

kötü niyetli insanlarla baş etmek çok zor her işte bir hayır vardır de önüne bak hayatını yaşa gez toz kendini dinle zamanla gülmeye başlıcaksın tekrar mutlu olucaksın seviceksin sevileceksin bu yaşadıkların sadece kötü anı olarak kalıcak...

kendine izin ver tatlım :KK34:

Okudum herseyi baştan sona...
Bitirmekle en doğru ve mantıklı olanı yaptın canım ..
Acın zamanla gecicektir merak etme ...
Ne diyebilirim ki Allah yardımcın olsun bundan sonra sadece kendi sağlığını düşün mantıklı karar ver ...

Sonunda bitirdim,oku oku bitmedi:)Cnm Allah sabır versin sana,zaman herşeyin ilacı unutma!bunlar da geçecek bak göreceksin,fazla üzülme yıpratma kendini...
Özel mesaj atma hakkım henüz yok, o yüzden buraya yazıyorum :
Merhaba . Benim eski nişanlım ........ bölümü mezunuydu.80 sayılı cizelgede ........ bolumu mezunlarının da ogretmen olabılecegı yazıyor.sadece formasyon gereklıydı. onu da 2010-2011 eğitim öğretim yılında aldı. Belkı şu an formasyona başvurma olayları çok farklı olabilir ,çünkü formasyon olayları her sene değişiyor nerdeyse .O zaman ilk defa uygulanan bir durum oldu. Sonra da kaldırıldı diye biliyorum. Ama biz şöyle yapmıştık : Kendi branşının bulunduğu okulları takip etmiştik.Yaz dönemiydi sanırım formasyon başvurularını sırayla duyurdu tek tek bütün okullar. Hangi okulların formasyon verecegı de bunun oncesınde YÖK tarafından duyurulmustu. Biz de bu lısteye gore basvurduk ,yani her üniversiteye basvurulmuyor. Sonra dıploma notuna gore sıralamaya gırdi ve formasyon alma hakkı kazandı. Onun bölümünden sadece 2 kısı vardı mesela. Bılmem anlatabıldım mı ? Ama sanırım formasyon tam da o senenın ortasında kaldırıldı. Bız hatta nolcak sımdı yok yere mı okuyor dıye korkmustuk ama o sene baslayanları dahıl etmedıler . O sene basvuranlar aldı formasyonu,sonrasını bılmıyorum malesef. Ama sureklı memurlar sıtelerını ve MEB ı Yök ü takıp edın derım :)

ıyı gunler

Valla arkadaşlar artık hepinize tek tek yazamadım.Hepiniz çok sağulun ilginiz için.Açıkçası bu kadar okuyan olacağını tahmin etmiyordum. Hepinizi okuma zahmeti gösterdiğiniz için tebrik ve teşekkür ederim. Yazılarınız bana gerçekten iyi geliyor. Dün geceden beri biraz daha rahatladım.Bazen insan olayların içine o kadar giriyor ki dışarıdan bakamıyor .Mesela ben hala acaba ben mi yanlış yaptım diye arada düşünüyorum.Ama aslında yanlış yapmadığımı birilerinin söylemesi ,ki sizleri tanımasam da , beni çok ama çok rahatlatıyor. Dediklerinizi yapmaya çalışıyorum. MAilimde onu engelledim. Başka yerlerden de ulaşamaması için uğraşıyorum. Vazgeçtim paradan da ,bu beni daha çok üzmekten başka bir işe yaramıyor çünkü. Çok sağolun desteğiniz ve anlayışınız için...gerçekten çok sağolun.Allah hepinizden razı olsun.

bosver arkadasım bosveeeeerrrr hayatta hıc kımse için kendını üzdügüne degmez eger nisanlın gercekten seninle evlenmeyi isteseydi simdi evli olurdunuz sonradan cok cok üzulcegıne simdi biraz üzülmen daha iyi kimse icin ailenle kotü olma birgun herkez gider sadece ailen kalır inşallah ilerde cooooooook mutlu olursun

bosver arkadasım bosveeeeerrrr hayatta hıc kımse için kendını üzdügüne degmez eger nisanlın gercekten seninle evlenmeyi isteseydi simdi evli olurdunuz sonradan cok cok üzulcegıne simdi biraz üzülmen daha iyi kimse icin ailenle kotü olma birgun herkez gider sadece ailen kalır inşallah ilerde cooooooook mutlu olursun

Evet doğru. Komik bir şey daha söyleyeyim bir iki hafta önce eş durumundan atamalar vardı. O atama döneminde benim aramamı beklemiş. Hadi evlenelim dememi beklemiş. İnanabiliyor musunuz? Benim evime geldi en son hadi evleniyoruz diye ,ertesi sabah vazgecti gitti. Daha hala benim ona gitmemi bekliyor. Daha çooook bekler . .. İnşallah mutlu olacağım . Yalnız da kalsam onla olduğumdan daha mutlu olacağım kesin.

valla baştan sona okudum bende allah sabır versin sana arkadaşım
ama şunu belirtmek istiyorumki lütfen ailene sakın suç kusur bulma
sonuna kadar haklılar ki her anne baba evlatlarının en güzel günlerini görmek isterler bu onların en doğal hakkı
ailenin karşı tarafada herhangi bir fevri durumlarını göremedim okuduklarımdan
ayrıca benim sana akıl verecek gibi bi durumumda olmayabilir ama şöylede düşün
senin bunca fedakarlıklarına rağmen karşındaki ne yaptı
gerçekten seven insan gerekirse tüm dünyayı karşısına alır
benim anladığım o sadece ailesiyle hır gür yapıp bi sonuca ulaştıramamış maalesef durumunuzu
bide düşünsene ya evlenseydiniz öyle bi kaynanayla napardın (doğumun olacak, tatilin olacak hep hır gür )
bence en doğru kararı verip ayrılmışsın
allah bundan sonraki süreçte yardımcın olsun tabiki üzülecek kalbini beynini hırpalıcaksın ama zaman herşeye ilaçtır
dilerim gerçekten seni hakeden bi insanla ömrüne devam edersin

Evet doğru. Komik bir şey daha söyleyeyim bir iki hafta önce eş durumundan atamalar vardı. O atama döneminde benim aramamı beklemiş. Hadi evlenelim dememi beklemiş. İnanabiliyor musunuz? Benim evime geldi en son hadi evleniyoruz diye ,ertesi sabah vazgecti gitti. Daha hala benim ona gitmemi bekliyor. Daha çooook bekler . .. İnşallah mutlu olacağım . Yalnız da kalsam onla olduğumdan daha mutlu olacağım kesin.

Adam resmen seni kullanmış hala daha kullanmak istiyor komik olanı bunun bile ayağına gelmesini bekliyor :KK25:

aılem ve esıme karsı hayat boyu tavızler veren bırı oldum ama cıkardıgım soyle bır sey var kı tavız vermeyeceksın alttan almak fedakarlık yapmak dogru ama sınırı olmalı. sen, ben gıbı kısıler sınırını bılmeden kendımızı parcalıyoruz anlasılan.

evlenınce bu sorunlarınız baslayınca ınan o sevgın bıle bıtecektı. kendıne uygun bır ınsan ıle evlen ve sunu unutma aılesı cok onemlı gelın almaya bıle gelmeyen bır aıle dırdırları ve varlıgı ıle zaten o kısıyı de huzursuz edeceklerdı huzursuzluk sıze daıma yansıyacaktı aılesı cok onemlı erkegın. aıle ıle evlenılmıyor ama aıle cok cok onemlı huzurlu ve mutlu bır evlılık ıcın. kaldı kı bunlar saygısız dusuncesız ve ısteksız ınsanlarmıs.

hakkında hayırlısı olmus acın gececek buna ınan. ve cok mutlu olacaksın her konuda gosterdıgın azmı bu konuda da gostermen yeterlı

X