Evet , derdim var ..

üzgünüm zaten bunu herkesin okuyacağını da zannetmiyorum ..

ben okudum. ama yorum yapamıyorum nedense. iki tarafta da hatalar var. ikinize yazık olmuş. ama ailelerde önemli. ailelerle de evleniliyor lafı çok doğru. hayırlısı olsun. zaman çözecektir herşeyi

Ben hepsini sabırla okudum.

Üzüldüm çok senin için de..

Demek çok mutlu olacaksın ki bunları yaşamışın ya evlenseydin daha zor olurdu osman kendi beğenmişin teki ilerde sorun olacaktı Adam ettiğiniz insanlar böyle yapıyor işte burnu kalkıyor iyicene .Hayatınız boyunca uğraşmaktansa acı çekmektense kurtulmuşsun canım.

Böyle şeyleri yaşamak olgunlaştırır daha iyi seçimler yapmanızı sağlar. Eminim ayaklarınızı yerden kesecek biri çıkacak tüm bunları unutacak ve çok mutlu olacaksınız.Huzurlu günlerin yakın olması dileğiyle..

okudum hepsini..
çok sevmişsin belli ama bence zararın neresinden dönersen kardır işte. evlenseydiniz yürümezdi çok açık. baya yıpranmışsınız.
bütün bunları atlatmaya çalışıp yoluna devam etmelisin. Allah kolaylık versin

baştan sona okudum yazdıklarını...gercekten cok dogru bır karar vermıssın hayatını mahvederdın zaten nısanlılık donemındde mahvetmısler senı yıllarca etkısınden kurtulamazsın..karsındakı ınsan yası buyumus ama hala anne ve esın ayrımını yapamayacak kadar cahıl bır ınsan defalarca ona donmussun kı buyuk cesaret en son donmelerın bunun bıle hakkını verememıs bu ınsandan saana bi cacık olmaz yazık aılenıde boyle ınsanlarla muhattap etmıssın.bak her serde vardır bır hayır ıyıkı evlenmemıssın araba alacaktık dıyorsun yıne hayallerın yıkılacaktı allah yuzune bakmısta kurtulmussun sakın kanma sakın ozguvensız ınsanla yazık yanı.hele erkegın ozguvensız olanı hıc cekılmıyor erkek bıle demem ben...daha cok yenı olay soguyana kadar gel gıtler yasarsın ama atlatınca ne kadar dogru yaptıgını anlayacaksın.ve bunun ıcınde tamamen gorusmeyı kesmen gerekır gerel maıl gerek msj hepsını degıstırmelsın arada bır bag oldukca kopamazsın uzun surer.yıne duzeldıgını sanıp yarı ylda bırakılabılırsın sakınn.atlatacagına ınanıyorum gercekten...

Ah canım benim...Aşk ağlatır,dert söyletirmiş;sen hem ağlamış,hem söylemişsin belli.Öncelikle Allah sabır versin sana,içinden bu acıyı en kısa zamanda alsın inşallah...

O kadar benziyoruz ki,o kadar benzer şeyler yaşamışız ki,o kadar yanlış adamları doğru aşkla sevmişiz ki,okurken de yaşadım,kendi acımın bilendiğini hissettim.Hemen hemen aynı yaşananlar,tek farkla ben o kendi paramla almak durumunda bırakıldığım alyansları takamadan,istenme olduktan sonra terkettim sevdiğim adamı canım yana yana.

Ben de 30 yaşındayım,öğretmenim senin gibi;buluşmalarda hesap ödemelerden tut da,beni istemeye gelecekleri arabanın benzin parasından,parmağımıza takacağımız alyansa kadar kendi paramla aldım.Neden?Seviyordum ve bu sevginin yanında elimden çıkan paralar gözüme bile gözükmüyordu.

Aynı şekilde facia bir ailesi vardı,her anlamda olumsuz;görgü nedir,insanlık nedir bilmeyen insanlar ve bir türlü birbirimize olan sevgimizi sindiremediler.Benim için annesi,-o kadar iyiydi de neden 30 yaşına kadar bekar kalmış-bile demiş.Oğullarının mürüvveti değil de sanki,darağacına gidişini izlermiş gibi kahırlandılar,engel olmaya çalıştılar.Yaşadıklarını aynı oranda,aynı acıyla ben de yaşadım inan.Ben de 2 ay önce,canımdan can koparır gibi terkettim sevdiğimi...

İnan ki,ne kadar acı olsa da en doğru kararı vermişsin.Böyle bir aile,size evlenseniz bile hiçbir zaman huzur vermeyeceklerdi,hatta belki boşanmaya kadar gidecekti bu evlilik yaptıkları oyunlar yüzünden.Çocuğun,günahsız yavrun böyle hastalıklı bir kadına babaanne diyecekti.Biliyorum nasıl içinin yandığını,aynı acıyı yaşıyorum inan.Uykularımda bile O'nunla konuşuyorum ama geçecek,geçmek zorunda.Haftaya okullarımız açılacak,kendimizi işimize masum yavrulara vericez.Ve dua edicez,ALLAH BETERİNDEN KORUSUN

Açıkcası üşendim hepsini okuyamadım arada bazı cümleleri atladım. çok uzundu çünkü. Ama kesinlikle başta gıcık oldum ben bu adama. Kendini güzel, yakışıklı bulup da her an gözüne sokan insanlardan iğreniyorum. Bence sen ondan kat kat güzel olduğun için çekememiş hıh

Canım hepsini baştan sona kadar okudum ve gerçekten çok üzüldüm.. Bu kadar hayal kurup, aşık olup, taviz verip karşılığında yaşadıklarına bak.. Baban gerçekten çok erdemli bir insanmış. Şayet benim ailem o kadar anlayışlı olmazlardı. Osman ise aşağılık kompleksindeymiş ilişkinin başından beri. Seven insan her türlü sevmeli şöyle düşün dünya güzeli olsaydın ilerde bir kaza sonucu (Allah korusun) güzelliğin gitseydi demek ki Osman ve annesi seni sileceklerdi. İkisinde de bir güzellik merakı.. Güzellik insanın içinde olur okuduğum kadarıyla (seni görmediğim için söylüyorum eminim dışında güzeldir) içi gayet güzel, temiz bir insansın, en azından sevmeyi insanlara saygıyı biliyorsun. Osman'ın annesine söylenecek söz yok kadının yaptıklarını ağzım açık okudum, inanamadım. Seni sevmiyor olabilir bari oğlunun mutluğu için biraz saygılı olsaymış. Şuan eminim ki Osman'da çok üzgündür ama bu üzgünlüğü seni elinden kaçırdığı içindir. Azcık onurlu olsa hala sana beni sevmemişsin gibi mailler atmazdı. Ama sen de çok taviz vermişsin canım, ben de senin gibiyim sevince kopamıyorum ama bu çok yanlış kendimize zarar veriyoruz. Bundan sonra önüne bak canım ne güzel işin elinde ailen yanında borç harç aşk acısı her şey unutulur. İnsanlar annesi babasını evladını toprağa veriyor yinede bir şekilde hayata tutunuyorlar, olaya birde böyle bak daha önünde uzuun yıllar var bundan sonrası senin için hayırlı olur inşallah.

vay bee ne insanlar varmış demekten kendimi alamadım okurken ve okuduktan sonra.

Balık cidden baştan kokmuş arkadaşın dediği gib.

Ailecek farklı tipler kaypak tipler olduğu o kadar bariz ki.

Sana bişey söyleyeyim mi ? Evlenseydiniz bile bu adam senin yanında durmazdı hiç bi sorunda problemde.

Çünkü henüz kendisi ne istediğini bilmiyor gelgitler yaşıyor.

Maddi kısmı atlatılır da manevi olarak nasıl iyileşirsin bilemiyorum.

Sadece zaman diyebiliyorum, zamanla geçer bu yaşadıkların.

Bi söz vardır benim çok sevdiğim;

GEÇER ELBET EFENDİM,BAZISI TEĞET GEÇER BAZISI DELER GEÇER BAZISI DEŞER GEÇER BAZISI PARÇALAR GEÇER; AMA MUTLAKA GEÇER....

Rabb'im yardımcın olsun arkadaşım...:44:

gecenin bu vakti üşenmedim hepsini okudum..sonuç olarak ise siz bazı şeyleri hala görememişsiniz..mesela sorun nişanlınızın -eski nişanlınız-annesinde değil bizat nişanlınızın kendisindedir...kaç yıldır sizinle birlikteymiş,kendi ailesinin huyunuda size karşı olan tavrınıda biliyormuş sonuçta birikimini yapar kimseye laf ettirmez düğününüde yapardı evinide kurardı..çok şanslısınız direkten dönmüşsünüz valla öyle biriyle hayatını karartmamışsın..sizinki sevgi aşk değil sadece yıllarca birlikte olduğun için bağımlılık..tıkı evliliklerde olduğu gibi..
ama ailenize hayran kaldım öüp başına koy ne iyi annen ne düşünceli baban varmış seni asıl onlar o kadar çok seviyormuşki 5 para etmeyecek insanlarla senin hatrın için muhattap olmuşlar..
bu saatten sonra yapman gereken tek şey maddi zararını görmezden gelip böyle sorumsuz ,bencil bir adamla evlenmediğin için haline şükredip onun hiçbir aramalarında cevap vermeyip hayatına yeni bir sayfa açmak oalcaktır.
bunu en azından o çok kıymetli ailen için yapmak zorundasın.küçükte değilsin artık duygularından çok mantığınla hareket etmelisin.
umarım defalarca tekrarlanan barışma işleminiz gerçekleşmez ,şayet gerçekleşirsede bu hata senin hatan olur kimseyi suçlamaya hakkın olmaz .yani bile bile lades demiş olursun.

hakkında hayırlısı olsun meslektaşım umarım hayat karşına iyi insanlar çıkarır

10 düğünün 5inde karşılaşılabilcek cinsten sorunlarmış aslında, ama işin içerisine maddiyat & beklenti konuları fazlaca girdiği için içinden çıkılması güç bir hal almış

hakkınızda hayırlısı olmuş bence, evlenip canım cicim dönemleri geçtikten sonra bu yaşananları vururdunuz birbirinizin yüzünüze.

geçmişi geçmişte bırakın, maddi kayıpları düşünmeyin bile sizin hayatınız kurtulmuş gerisi önemlimi ki

52 beden Osman seni güzel bulmuyor, aldatmaktan korkuyor ehh bee ne biçim bir ruh sağlığıdır....

52 beden Osman seni güzel bulmuyor, aldatmaktan korkuyor ehh bee ne biçim bir ruh sağlığıdır....
Ceket 52,yelek 50,ama IQ O'mış Osman'da,yazık...Güzel bulmuyorum seni,ilerde aldatmaktan korkuyorum ne demek ya,o hastalıklı ananla seni kim ne yapsın acaba Osmannnnn!!!Rabbim senden gelenle senin yarattığın başka kulları ezen bu hadsizlere sen bildir hadlerini...

Son düzenleme:
konu cok uzundu ama sonuna kadar okudum .ve yasadıklarınıza cok uzuldum .

benım takıldıgım nokta; annesı hem oglunu sana layık gormeyıp göklere cıkartıyor

hemde oglunun evlenecek adam olmadıgını hala cocuk oldugunu soyleyerek

resmen ogluna hakaret edıyor .celıskılı ıkı cumle yanı .bu kadar olayda bu cumleyemı

takıldın dersen ,evet bu cumleye takıldım cunku benım eskı sevgılımın annesıde boyleydı .

kadın bana sureklı ,oglunun evlenılecek adam olmadıgını sorumluluk altına gıremeyecegını

ayaklarının hala yere basmadıgını soyler dururdu .sanırım yenı nesıl kayınvalıde adaylarının

gelın adaylarını caydırıcı taktıklerı olmalı :) neyse bız ayrıldıkda kadın rahatladı sonunda :)

sımdıkı kayınvalıdeler ogullarını nedense evlendırmek ıstemıyor anlamadım ben bu ısı :)

aman canım ınan uzulme degmıyor .Allah bılıyor mu senın ne yaptıgını nelerı feda ettıgını

gerısını bosver .Allah'a havale et .Allah senınde hakkını onlarında hakkını verır.

kımse yaptıgını yasamadan goc etmıyor ınan buna .sen uzulurken obur tarafı mutlu etmeyecektır rabbım .

onlar sımdı guler eder mutlu olurlar ama ,senın ahın er yada gec cıkacaktır.

Beden yükselince zeka genişlemiyor işte :))))
He birde anne vardı dimi bu adama dünya güzeli istiyordu :)
Konu sahibini Allah korumuş.
Bugün burnunu yaptır diyen yarın çocuk doğurduğunda ameliyatlardan çıkarmaz...

Merhaba,
tüm hikayeni okudum maşallah ne güzel ayrıntılı yazmışsın valla roman okur gibi oldu

öncelikle sana diyeceğim şey, aileni takdir ettiğim, baban eli öpülesi, sabırlı ve çok aşırı hoşgörülü bir adam... böyle bir babaya sahip olduğun için çok şanslısın ne mutlu ki arkanda, yanında ailen hep durmuşlar yoksa bu uzunca anlattığın sancılı süreç daha da sancılı olurdu inan...

birincisi, o adam seni senin onu sevdiğin kadar sevmemiş, nereden anladın dersen,
1- senin burnun güzel değil deyip yaptırtmış ve hala beğenmemiş haspam sanki kendisi dünya güzeli...
2 - ailesi de beğenmemişmiş... görüntüde kendilerini kaf dağında sanan aşırı egoları, özgüvenleri yüksek imajı veren ama aslında yüksek olanın özgüvensizlikleri olduğunu bilmeyen, cahil ve bencil kişilermiş... başkalarının ardından atıp tutma değil yanlış anlaşılmasın ama yazdıklarından bana yansıyanlar bunlar
3 - habire senin evde yatmış kalkmış ama iş bulayım, kıza masraf çıkarmayım dememiş yemiş içmiş yatmış oyun oynamış keyfine bakmış... ya bi kere hadi harcıyorsun biraz ölçülü harca kredi kartı 1500 nasıl olur ya hadi 150-200 olsa anlarsın ihityaç dersin
4 - ne görgüsüzlüktür ki herşeyi elinden alıyorlar ama paranı ödemiyorlar
ha bunları seni üzmek, kırmak, incitmek için söylemiyorum ama eski nişanlının kişiliği hakkında az çok izlenimlerim bu yönde... yani okul parasını sen vermişsin sayende öğretmen olmuş, araştırma ona maddi manevi destek olma vs vs... uzayıp gidiyor liste...
hatalar karşılıklı suçlamak bize düşmez elbet, ama bence ayrıldığın bir adamla insan belki bir kere daha deneyebilir ama 2. de bittiyse bitmeli... sevgi karın doyurmaz dedikleri şey aslında sadece maddiyat da değil, saygı hoşgörü falan da bence bu sözün içeriğine giriyor
bi de aile çok öenmlidir evlenirken sonuçta kendi ailen gibi olcaklar, birken iki oluyorsun, ailen de 2 oluyor ikisiyle de samimi olman en azından saygı çerçevesinde olmanız gerekir
bence ailesinin sana saygısı yokmuş annesinin yani... bir de anlamıyorum neden gelin alma ayağına ççağırma olsun ki? ha öyle bile olsa, kızı evinden alcaksın kendi evine getirceksin adet bu... yaptığı çok saygısızca olmuş... kendince tenezzül etmiyor hanımefendi incileri dökülür sanki...
ben şunu gördüm kayınvalide adayında... aşırı alınganlık, paranoya, aşağılık kompleksi var kadında... tamamen psikolojk vaka aslında... tedavi edilmesi gerekir kimse onun gelini olmak istemez
bir de sizin ailecek iyi niyetinizi görüp kullanmışlar gibi geldi baban maşallah çok sabırlıymış
ayrıca, demek ki hayırlısı buymuş demek lazım herşeye rağmen olmadığına göre... Allah korumuş sizi, iyi niyetinizin mükafatı bu... Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın
ne güzel mesleğin var çocukların var, pırlanta gibi ailen var, sağlığın yerinde, elin ayağın tutuyor... inan bu sahp olduklarının birine bile sahip olamayan var bu nedenle şükret Allah onları sana bağışladı, ileride belki sağlığın da mahvolacaktı kim bilebilir:44:
sabır ve zaman... bu ikisi senin ilacın
ne kadar sana boşver üzülme desek de bu süreci yaşayacaksın, bunu en hafif şekilde atlatmak da senin elinde...
kafandan onu çıkarmaya, aklına geldikçe başka meşgalelerle ilgilenmeye çalış
hiç başa çıkamayacağını düşünürsen eğer, bir uzmandan da faydalan
ailenle de devamlı irtibatta ol seni ayakta tutacak olanlar onlar emin ol...
herşey çok güzel olacak inşallah buna inan...
sevgiler...

balık bastan kokarmış, aynı şekilde.. evlenmeden kurtulduguna şükret, evlenınce ne olacaktı ? tamamen irtibatı kesemeyecektın sonucta, onu yetiştiren annesi ve babası, yıllarca katlanacaktın, ya da bosanacaktın, köşeden dönmüşsün şükretmelisin.. cok sevdiğin belli hala da seviyorsun ama kımse unutulmaz değildir, ki hayatının en kötü günlerini yasadıgın bu adam hıc mı hıc unutulmaz değildir..

esyalar konusunda babana karsı gelmıssın ve kavga etmıssın, ben hepsını okudum ve babanın cok ıyı nıyetlı bır ınsan oldugunu düsünüyorum, ailenin kıymetını bılmelisinnnnn

ne güzel meslegin de elinde, kimler cıkar karsına.. bulunmaz hınt kuması gıbı davranmıssın resmen, silip atmayı becerememıssın, mesela onun ıcın gıdıp ameliyat olman, bana cok garip geldi açıkçası o anda silip atmalıydın bence, ama hatanın neresınden dönülürse kardır.. Allah iyilerini çıkarsın karsına.. Sağlıcakla

bi de bu beden var tabii...
kendini kaf dağında gören yakışıklı beyefendi, bir de kızı beğenmiyor

sabırla sonuna kadar okudum ve okuyasıya kadar bile içim şişti. çok ağır şeyler yaşamışsınız ama kurtulduğunuza sevinin bence. ve ailenizle birlikte sarmaya çalışın yaralarınızı. Allah yardımcınız olsun

hepsini okudum
en cok o begenmiyor diye burnunu yaptirmissin ona kizdim
iyiki evlenmemissin yoksa hayatini mahvederlerdi bu insanlar
bu dugun alisverisi huzursuzluklari her ciftte oluyo galiba .biz gelinlik almaya gittigimizde parayi esim gondermisti .hatta fazladan gondermisti ne isterse alin demisti ...ben ilk girdigim yerde gelinligimi begendim hemen hosuma gitti ....ama fiyati cok yuksek degildi geri kalan paralarada kaynana konmustu.kaynanalar iste..
kendini toparla artik dusunme o adami .bak ne guzel isin varmis kendi ayaklarin uzerinde durursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…