Eve maddi destek olamıyorum :(

her gelen gidenin her masrafını siz üstlenmek zorunda değilsiniz
ben de tatil yöresinde yaşıyorum bana da kuzenlerim gelir ama ben memlekete gidince de onlar yedirir içirir reçelimi turşumu yapar, ben öyle ben egeye taşınana kadar yolumu numaramı bilmeyip buraya gelince aaa kuzen (ya da neyse yani) diyecek kişiye masraf filan yapmam. ha gelince uğrar çay kahve içerim o kadar.

onun dışında tabii ki yeni evli evine bi ölçüde (sürekli olmasa da) ziyarete gelen giden aile büyüğü olur, misafir ağırlanır. bunlarla göçülmez. evlenmek biraz böyle birşey yani bizim ülkemizde.

siz çalışmıyorsunuz, en büyük sorununuz bu bence. grafik tasarım freelance çalışılacak bir iş, eşiniz daha fazla iş alıp sizi de dahil edebilir. siz kendiniz proe usulü çalışabilirsiniz.

şayet zaten o kadar iş yok vs. diyorsanız kusura bakmazsanız sizin geçinmeye yeter durumunuz yok. e yokken daha yaş da 26 iken (doğruysa) tüp bebek filan biraz fazla açılmak demek değil mi?

eşinizle evlenmeden ne kazanıyorsun ne alacağın var ne borcun var biz ne masraf yaparız konuşması yapılmamış, ya da yapıldıysa da üstünkörü yapılmış gibi duruyor ki genelde bizim ülkemizde bu konuşmalar yapılmıyor. sevgiliyken nasılsa evliyken de öyle olacak mi sanılıyor hesap kitap mı bilmiyor insanlar ben anlamadım. evliliğin yarısı bütçe yarısı da seks bacım, Allah aşkına bu 2 konuda tam anlaşma uyuşma olmadan evlilik olmaz.
evlenmeden öncesinde zaten kendimize yetiyorduk ailesi yıllar önce verdikleri desteği dolar olarak hesaplayıp borçmuş gibi istediler
Tüp bebek için karar vermeden önce zaten birikim yapmıştık ama yazdığım gibi beklediğimizden çok fazla çıktı masraf

Bu hafta İstanbuldayız, kusura bakmayın belki sonra diyin evde değiliz diyin. Evdeyiz diyince çıkıp geliyorlardır. Gelenlere de kapıyı açmayın birkaç kez ayakları kesilir. Ararlarsa da İstanbuldayız işimiz var dersiniz.
KV en son gelmeden 2 gün önce bayramda tatilde olacağız dedim eşimi aramış baban ağlıyor (kanser tedavisi görüyor) seni çok özlemiş gelicem diyor dedi ve geldiler beni aramadılar zaten he gelince de yüzümüze bakıp ilgilenen olmadı orası ayrı

Kimse size gelebilir miyim diye sormadan geliyorlar sizde başımın üstünde yerleri var diyosunuz , şaka mi bu ? Durumunuz da musait degil . Hadi diyelim geldiler kabul ettiniz , gelen kisiler belli ki tatil icin kalacak yer parası vermemek için geliyolar siz niye harciyosunuz ? Bu kadar pasif olmayin isterseniz. Kabul etmeyin kimseyi de . Evde yokuz diyin kapinizi kiricak halleri yok kimsenin.

Ayrıca kendı şirketimizde çalışırsam müşteri kaçar işleri yönetemeyebilirim diyip başka yerlere iş başvurusu yapmanızı etik karşılayamadım kusura bakmayın . Daha önceden yaptığınız bi işi şimdi nie yapamamaktan korkuyorsunuz . gidip maaş alıp kocanızın elemanının maaşını odeyeceksenız mantığı ne yani . Eşinizle tekrar konuşun cesaretinizi toplayın ve eşinizle siz çalışın zaten evden çalışıyormuş hata yapma olasılığınız yok gibi olsa da müdehale edebilecek yakınlıkta eşiniz

KV en son gelmeden 2 gün önce bayramda tatilde olacağız dedim eşimi aramış baban ağlıyor (kanser tedavisi görüyor) seni çok özlemiş gelicem diyor dedi ve geldiler beni aramadılar zaten he gelince de yüzümüze bakıp ilgilenen olmadı orası ayrı

Bu akilsiz adami da acaip aileyi de cok aradin mi kizim :bicak:

Evet ben en çok kendime kızıyorum zaten burda çalışmam gerek farkındayım. Biri geldiğinde yemek yeniyor bekliyoruz kasaya beraber geçelim öderiz diye ama yiyen çıkıp gidiyor E hadi siz ödeyin diyemiyoruz ücretli sahillere gitmek istiyorlar parasını soran olmuyor duyuruyorum burası da pahalı ama diye kesenize bereket diyip çekiliyorlar
saçmalamasanız mı?

ben de kardeşim de tatil yöresinde çalışıyoruz

ama çalışıyoruz yani hani 1 gün gideriz o günü da söyleriz ben x gün boşum o gün birlikte gidelim diye, gelenlere.
o gün sahilde yemek üzere birlikte yemek hazırlarız (genelde masalı yerlere gitmeye çalışıyoruz piknik gibi oluyor) ya da yüzdükten sonra yorgunsak çoluk çocuk varsa vs. yemek yer bir yerde geliriz, o gün öderiz hadi. ama diğer günler herkesin işi gücü var. tatile gelen kendi gider nereye gidecekse.

evlenmeden öncesinde zaten kendimize yetiyorduk ailesi yıllar önce verdikleri desteği dolar olarak hesaplayıp borçmuş gibi istediler
Tüp bebek için karar vermeden önce zaten birikim yapmıştık ama yazdığım gibi beklediğimizden çok fazla çıktı masraf
ama 9 bin lira olacağını mı sanıyordunuz gerçekten?

sizin ciddi matematik sorununuz var.
hiç bilmiyorsanız bi tüp bebek sorumlarını dolaşın.
hayatımda tp bebek yapmadım ama sanmıyorum ki 100-150 binden aşağıda bişey çıksın.
çünkü yumurta toplamadan önceki ilacı iğnesi, toplaması, döllenmesi, seçilmesi, transferi günübirlik işlemleri hepsi para hepsi para.

eşiniz işi de böyle döndürmüyordur umarım batar Allah korusun

benim de kendi işim bu arada.
hem kendi işimi yapıp hem milleti gezdirip hem hesap ödeyemem yani. 1-2 gün çalışırsam yarım gün-1 gün evimin işini yaparsam yemek, temizlik vs) 1 gün de geziyorum ben yaz sezonunda. sizin hep evde olmanız bu yaşadıklarınızda çok büyük etmen.

saçmalamasanız mı?

ben de kardeşim de tatil yöresinde çalışıyoruz

ama çalışıyoruz yani hani 1 gün gideriz o günü da söyleriz ben x gün boşum o gün birlikte gidelim diye, gelenlere.
o gün sahilde yemek üzere birlikte yemek hazırlarız (genelde masalı yerlere gitmeye çalışıyoruz piknik gibi oluyor) ya da yüzdükten sonra yorgunsak çoluk çocuk varsa vs. yemek yer bir yerde geliriz, o gün öderiz hadi. ama diğer günler herkesin işi gücü var. tatile gelen kendi gider nereye gidecekse.

ama 9 bin lira olacağını mı sanıyordunuz gerçekten?

sizin ciddi matematik sorununuz var.
hiç bilmiyorsanız bi tüp bebek sorumlarını dolaşın.
hayatımda tp bebek yapmadım ama sanmıyorum ki 100-150 binden aşağıda bişey çıksın.
çünkü yumurta tolamadan önceki ilacı iğnesi, yoplaması, döllenmesi, seçilmesi, transferi günübirlik işlemleri hepsi para hepsi para.

eşiniz işi de böyle döndürmüyordur umarım batar Allah korusun

benim de kendi işim bu arada.
hem kendi işimi yapıp hem milleti gezdirip hem hesap ödeyemem yani. 1-2 gün çalışırsam yarım gün-1 gün evimin işini yaparsam yemek, temizlik vs) 1 gün de geziyorum ben yaz sezonunda. sizin hep evde olmanız bu yaşadıklarınızda çok büyük etmen.
Tüp bebek için hastane ile görüştüm hanımefendi neden yalan söyleyeyim raporlu hasta olduğum için 9bin tl dediler sonrasında neden 55 çıktı 9 bin demiştiniz dediğimde zam geldi dediler çıktılar işin içinden

Öncelikle ücretsiz olarak eşinizin yanında çalışmaya başlayın tekrar işi kapın hazır olduğunuzda diğer kişiyi işten çıkartın. Yatılı misafiri de güzel bir açıklamayla reddedin ki tekrar yüzleri olmasın. Aile bireylerinizi de mümkün olduğunca az kabul edin bir bahane bulun muhakkak. Yılda 1 gibi gelsinler mesela, eşinizle konuşun bu konuyu.

• Beğen
Reactions: Gao
Tüp bebek için hastane ile görüştüm hanımefendi neden yalan söyleyeyim raporlu hasta olduğum için 9bin tl dediler sonrasında neden 55 çıktı 9 bin demiştiniz dediğimde zam geldi dediler çıktılar işin içinden
yalan söylüyorsunuz demiyorum
iyi araştırın iyi soruşturun her denilene tamam demeyin diyorum, böyle çok zorlanırsınız siz.

tüp bebek tedavisinde genelde doktor şu x ilacı da kullan ya da şu x şeyi de yapalım diye süreç içinde karar verir. en basit standart ücrete göre fiyat almış olabiliriniz mesela, ama kimseye o ücret çıkmaz tedavi bitene kadar bi sürü ekstra şey olur.

Asla kabul etmem ne demek sürekli dışardan yemek istiyorlar ve ellerini ceplerine atmıyorlar otel misiniz siz ki otellerde hizmetleri karşılığında ücret alıyorlar siz bedava tatil yaptırıyorsunuz insanlara valla adresinizi yazında bizde gelelim ohh ne güzel :)
Gel
yalan söylüyorsunuz demiyorum
iyi araştırın iyi soruşturun her denilene tamam demeyin diyorum, böyle çok zorlanırsınız siz.

tüp bebek tedavisinde genelde doktor şu x ilacı da kullan ya da şu x şeyi de yapalım diye süreç içinde karar verir. en basit standart ücrete göre fiyat almış olabiliriniz mesela, ama kimseye o ücret çıkmaz tedavi bitene kadar bi sürü ekstra şey olur.
ablam daha önce aynı yerde yaptırmıştı ona verdiği ilaçla benimki aynı olmadı onun kullandığı iğneyi devlet karşılarken bana verileni karşılamadı ücretli almak durumda kaldık

Yurtdışında çok turistik bir yerde yaşarken benzer talepleri aldım ama hiçbirini kabul etmedim. Tur rehberi gibi her ay gelen başka birini sıfırdan gezdirecek ne enerjim ne de maddi gücüm var. Bazı şeyler sadece insanın kendi ailesine yapabileceği türden şeyler ki onların da sınırını bilen insanlar olduğunu bildiğim için yaparım. Maddi sıkıntım var diyemeyeceğim yakınlıktaki insanlara niye evimde otel hizmeti vereyim yani off..

Hastaneyi degistirin.
Ben 2021 senesinde tüp bebek raporlu olarak sadece hastaneye 8 bin ödedim , ilaclara 5 bin ödedim.

Yurtdışında çok turistik bir yerde yaşarken benzer talepleri aldım ama hiçbirini kabul etmedim. Tur rehberi gibi her ay gelen başka birini sıfırdan gezdirecek ne enerjim ne de maddi gücüm var. Bazı şeyler sadece insanın kendi ailesine yapabileceği türden şeyler ki onların da sınırını bilen insanlar olduğunu bildiğim için yaparım. Maddi sıkıntım var diyemeyecek yakınlıktaki insanlara niye evimde otel hizmeti vereyim yani off..
Akrabaları insan değiller ki maddi sıkıntımız var dediğimizde tamam yavrularım desinler bi tekme de onlar atar kabul etmediğimde tüm sülale aaa şunun gelini misafir sevmiyo tü dediler çok takmıştım o zaman ama artık desinler istediklerini

Neden çalışmadığınızı anlamadım açıkçası.

Çalışırsanız misafir de gelmeyecek veya gelenleri eğlemek zorunda kalmayacaksınız.

Çözüm ortada ve basit değil mi, bu darlıkta maaş ödemek yerine çalışın işte.

Çalışan kişinin katkısı büyük diyorsanız yine çalışın, iş sizin değil mi sonuçta.
Gidin takılın, daha fazla körelmemiş olursunuz.

Gel

ablam daha önce aynı yerde yaptırmıştı ona verdiği ilaçla benimki aynı olmadı onun kullandığı iğneyi devlet karşılarken bana verileni karşılamadı ücretli almak durumda kaldık
işte ben de onu diyorum, bunu da baştan demezler. herşeyi devletin karşılayayacağı şekilde minumum ücretli olacağını da bilemezsiniz.

bir de şans artık kimine 1 kerede tutar kimine 5 kere denemek gerekir. bakın sırf para yüzünden tekrar deneyemezsenizz büyük üzüntü yaşarsınız. ben olsam yaşarım.

daha yaşınız genç ama belli ki bir sağlık sorununuz var -bebek olayı için yani.

ben olsam işe geri dönerim gelmek isteyenlere ben tam zamanlı çalışıyorum evde kimse yok ağırlayamayız derim (anne babalar hariç). kocamla da anlaşırım bu yaz böyle ypaıyoruz diye. hiç iş yoksa da gider ofiste otururum. ofis varsa tabi ofis yoksa da evi ofis olarak kullanıyoruz diyorsanız (benim de öyle) müşterilerimiz gelecek diyin, toplantımız var diyin, diyin yani.
amacım işi çoğaltmak olur. kampanya yaparım reklan veririm (atıyorum yani sizin işler nasıl bağlanıyorsa)

bu yazı kendime tanırım hem kocamla yüzer gezerim hem işe adapte olurum. kışa tekrar tedavi düşünürüm. zaten kocanızla çalışıyorken işten çıkmak da neyin nesi orayı da hiç çözemedim bu arada.

Back
X