- 29 Ocak 2024
- 244
- 93
- 18
- 26
- Konu Sahibi KaosKralicesi
evlenmeden öncesinde zaten kendimize yetiyorduk ailesi yıllar önce verdikleri desteği dolar olarak hesaplayıp borçmuş gibi istedilerher gelen gidenin her masrafını siz üstlenmek zorunda değilsiniz
ben de tatil yöresinde yaşıyorum bana da kuzenlerim gelir ama ben memlekete gidince de onlar yedirir içirir reçelimi turşumu yapar, ben öyle ben egeye taşınana kadar yolumu numaramı bilmeyip buraya gelince aaa kuzen (ya da neyse yani) diyecek kişiye masraf filan yapmam. ha gelince uğrar çay kahve içerim o kadar.
onun dışında tabii ki yeni evli evine bi ölçüde (sürekli olmasa da) ziyarete gelen giden aile büyüğü olur, misafir ağırlanır. bunlarla göçülmez. evlenmek biraz böyle birşey yani bizim ülkemizde.
siz çalışmıyorsunuz, en büyük sorununuz bu bence. grafik tasarım freelance çalışılacak bir iş, eşiniz daha fazla iş alıp sizi de dahil edebilir. siz kendiniz proe usulü çalışabilirsiniz.
şayet zaten o kadar iş yok vs. diyorsanız kusura bakmazsanız sizin geçinmeye yeter durumunuz yok. e yokken daha yaş da 26 iken (doğruysa) tüp bebek filan biraz fazla açılmak demek değil mi?
eşinizle evlenmeden ne kazanıyorsun ne alacağın var ne borcun var biz ne masraf yaparız konuşması yapılmamış, ya da yapıldıysa da üstünkörü yapılmış gibi duruyor ki genelde bizim ülkemizde bu konuşmalar yapılmıyor. sevgiliyken nasılsa evliyken de öyle olacak mi sanılıyor hesap kitap mı bilmiyor insanlar ben anlamadım. evliliğin yarısı bütçe yarısı da seks bacım, Allah aşkına bu 2 konuda tam anlaşma uyuşma olmadan evlilik olmaz.
Tüp bebek için karar vermeden önce zaten birikim yapmıştık ama yazdığım gibi beklediğimizden çok fazla çıktı masraf