• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen temizlikçi

Koltuk, avize silme filan fazla o programa. Çok yüklediğinizde hiç bir iş yeterince iyi olmaz. Ben dip köşe için ayrı, koltuk halı silme gibi işler için ayrı alıyorum. Eğer düzeninizi bilmiyorsa başında durmaya gerek oluyor. Kapılara cif olmaz mesela. Hem tortu bırakır, hem de matlaştırır. Kullandığı malzemeleri sizin söylemeniz lazım. Ama o kadar işi kimsenin bir günde yapabileceğini zannetmiyorum.

Merhabalar ben temizlik işi arıyorum.İstanbul anadolu yakasında oturuyorum.Güvenilir temiz ve titiz bir insanım ilgilenenler için tel: ....bu numaradan ulaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle eve gelen yardımcı için bukadar iş çok fazla ama iki güne kabul etmiyorlar ertesi gğn heba olmasın diye. En azından temizlik için pratik malzemeler kullandırmaya bakın. Mesela mutfakta dolap fayans beyaz eşya ve kapılarda zoom kullanmak durulayıp kurulama derdini yok ediyor. 2 saate yapılacak iş 30 dk da aynı kalitede yapılıyor gibi. Reklama girmez umarım. Ama ben satıcı değilim zaten yıllardır kullanıyorum.

benimki sabah erkenden başladı akşam karanlığa kadar devam etti ama ev mis gibiydi tertemiz yaptı. yalnız gerçekten çok yoruldu bir dahakine 2 güne yapmasını isticem.

Ben de bu konu basligi altinda derdimi sorayim bari insallah bi fikir veren olur. Kizlar iki hafta ust uste birer tam gun olacak sekilde yardimci aldim. 1 seneye yakin dip bucak temizlik o
Yapmadigim icin ajcak 2 tam gunde bitti. Bundan sonrasi icin haftada bir yarim gun diye anlastik. Bu arada yakin bir arkadasimin akrabasi. Guvenilirligine de kefil oldu,temizligine de. Ben de evde olamadigim icin guvenilirligine onem verdim. Bu hafta ikinci kez geldi
Yarim gun temizlige. 3.5 saat kadar toplam. Yer supurme silme, toz alma wc banyo temizligi bi de iki tane cam sildi bu hafta. ama koridorumda hali degil yolluk var onlari kaldirmadan kenarlarindan acik yerleri silmis sadece. Ve o ciktiktan 5-6 saat sonra benim oglan yere erimis çikolata dokmustu islak mendille onu sileyim derken kose kisimlari da alayim dedim. Islak mendil kapkara oldu. Acaba iyi yapmiyor mu,ustun körü mü geciyor bir turlu anlayamadim. Halilardan da sadece birini kaldırmış. Bazi odalarimda sadece kilim var onlari da kaldirmamis hic. Bu isim standardi nedir,yoksa ben mi abartiyorum? Yasadigim il sartlarinda iyi para verdigimi düşünüyorum bu arada haksizlik olmasin diye.

Ben de bu konu basligi altinda derdimi sorayim bari insallah bi fikir veren olur. Kizlar iki hafta ust uste birer tam gun olacak sekilde yardimci aldim. 1 seneye yakin dip bucak temizlik o
Yapmadigim icin ajcak 2 tam gunde bitti. Bundan sonrasi icin haftada bir yarim gun diye anlastik. Bu arada yakin bir arkadasimin akrabasi. Guvenilirligine de kefil oldu,temizligine de. Ben de evde olamadigim icin guvenilirligine onem verdim. Bu hafta ikinci kez geldi
Yarim gun temizlige. 3.5 saat kadar toplam. Yer supurme silme, toz alma wc banyo temizligi bi de iki tane cam sildi bu hafta. ama koridorumda hali degil yolluk var onlari kaldirmadan kenarlarindan acik yerleri silmis sadece. Ve o ciktiktan 5-6 saat sonra benim oglan yere erimis çikolata dokmustu islak mendille onu sileyim derken kose kisimlari da alayim dedim. Islak mendil kapkara oldu. Acaba iyi yapmiyor mu,ustun körü mü geciyor bir turlu anlayamadim. Halilardan da sadece birini kaldırmış. Bazi odalarimda sadece kilim var onlari da kaldirmamis hic. Bu isim standardi nedir,yoksa ben mi abartiyorum? Yasadigim il sartlarinda iyi para verdigimi düşünüyorum bu arada haksizlik olmasin diye.

bir dahakine tatlı dille konuşun. ona güvendiğinizi ve işine o yüzden karışmadığınızı ama yerlerdeki tozu görünce üzüldüğünüzü bir daha dikkat etmesini söyleyin. anlarsa ne ala anlamazsa değişikliğe gidersiniz..

Benimki her hafta yarım gün geliyor 8 15 gibi gelip 1 gibi gidiyormuş galiba

Bir cam siliyor ya da mutfak vs bir büyük iş yani

Evimde halı yok ama olan evlerde kaldırıp siliyor

Bizde oyuncak toplamak zaman alıyor her yerde oyuncak olabiliyor

Bulaşıkları bırakmıyorum akşamdan makineye atıyorum

Asılı çamaşır varsa kuru ise topluyor

Ayrı wc yok banyo wc birlikte temizliyor 3 oda bir salon iki balkon var

Yağmurda cam silme karda balkon yıkama vs diyebiliyorum

Ben evde olmuyorum bu sene 3. Senemiz 55 veriyorum

Evet bir gune sigmayacak kadar cok is istemissiniz.. Ben supurup toz alma disinda ya pencere silmesini isterim ya da koltuk silmesini.. İkisi bir arada olunca zaman da yetmiyo, o insan da bitiyo tukeniyo yani.. E cok yorulunca diger kalan isleri hakli olarak dort dortluk yapamiyo yani.. Ki mutfak dolaplari zaten basli basina yarim gun demek..

Merhaba,
Kişiye göre değişiyor maalesef.
Önceleri apartman temizliğini yapan abla geliyordu açıkçası pek beğenmedim ve söylemeden yapmıyor.
sürekli başında durup yönlendirmek gerekiyor, ben zaten çalışıyorum cuma günü temizlik yapılsın hafta sonu rahat edeyim diye düşünüyorum, ee birde c.tesi onun başında duracaksam pek bir kıymeti kalmıyor bence.
Ramazandan bu yana başka bir abla geliyor, Allah arzı olsun ondan.
Pırıl pırıl her yer.
İlk geldiğinde sordu ne yapalım diye ben istediğim bir kaç şeyi söyledim.
Sonra bırakıp işe gittim. Eve geldiğimde gördüklerime inanamadım.
Halılar kalkmış, yerler, avizeler mutfak dolapları, camlar silinmiş.

Bazı halılar silinmiş. Kızımın odasının halısını her geldiğinde siliyor zaten, gerek görürse diğer halıları da sildiği oluyor.
Kızımın odası ve yatak odasında eşyaların yeri değişmiş (bazı değişiklikler yapsam olur mu diye sordu)
Odalar önce ki hallerinden çok çok daha güzel ve kullanışlı olmuşlardı.
Beyaz eşyalar, mutfak aletleri temizlenmiş, baharatlıklar boşaltılıp yıkanmış.
Koltuk yastıkları yıkanmış. En son balkon banyo terlikleri ve toz bezlerini makineye atmış.
Daha da aklıma gelmeyen bir çok şey.
Artık onun dışında kimseyi çağırmıyorum.
En son geçen perşembe günü geldi, yatak odasını yine çevirmiş, peteklerin önü açılsın diye.
Sadece ilk geldiğinde soru, şimdi hiç bir şey sormuyor, bende bir şey demiyorum.
Ben hiç ona bir şey demiyorum, sabah o giriyor ben çıkıyorum.
ablacım sen kafana göre bak işte deyip çıkıyorum, akşam geliyorum ohh miss.
Ellerine sağlık ablacım, ne diyeyim ki.
Aldığı paranın hakkını fazlasıyla veriyor, güle güle harcasın.

Evet bir gune sigmayacak kadar cok is istemissiniz.. Ben supurup toz alma disinda ya pencere silmesini isterim ya da koltuk silmesini.. İkisi bir arada olunca zaman da yetmiyo, o insan da bitiyo tukeniyo yani.. E cok yorulunca diger kalan isleri hakli olarak dort dortluk yapamiyo yani.. Ki mutfak dolaplari zaten basli basina yarim gun demek..
Haklısınız ama eve düzenli gelen biriyse zaten ne yapması gerektiğini biliyor.
her geldiğinde koltukları kabaca silse zaten fazla kirlenmiyor, ve işi daha çabuk bitiyor.
Birde evin büyüklüğüne bağlı. Benim evim 95m2 3 cephe ve her cephede camlar var. Ablanında eli çabuk ve becerikli gayet güzel yetiştiriyor.

Merhaba,
Kişiye göre değişiyor maalesef.
Önceleri apartman temizliğini yapan abla geliyordu açıkçası pek beğenmedim ve söylemeden yapmıyor.
sürekli başında durup yönlendirmek gerekiyor, ben zaten çalışıyorum cuma günü temizlik yapılsın hafta sonu rahat edeyim diye düşünüyorum, ee birde c.tesi onun başında duracaksam pek bir kıymeti kalmıyor bence.
Ramazandan bu yana başka bir abla geliyor, Allah arzı olsun ondan.
Pırıl pırıl her yer.
İlk geldiğinde sordu ne yapalım diye ben istediğim bir kaç şeyi söyledim.
Sonra bırakıp işe gittim. Eve geldiğimde gördüklerime inanamadım.
Halılar kalkmış, yerler, avizeler mutfak dolapları, camlar silinmiş.

Bazı halılar silinmiş. Kızımın odasının halısını her geldiğinde siliyor zaten, gerek görürse diğer halıları da sildiği oluyor.
Kızımın odası ve yatak odasında eşyaların yeri değişmiş (bazı değişiklikler yapsam olur mu diye sordu)
Odalar önce ki hallerinden çok çok daha güzel ve kullanışlı olmuşlardı.
Beyaz eşyalar, mutfak aletleri temizlenmiş, baharatlıklar boşaltılıp yıkanmış.
Koltuk yastıkları yıkanmış. En son balkon banyo terlikleri ve toz bezlerini makineye atmış.
Daha da aklıma gelmeyen bir çok şey.
Artık onun dışında kimseyi çağırmıyorum.
En son geçen perşembe günü geldi, yatak odasını yine çevirmiş, peteklerin önü açılsın diye.
Sadece ilk geldiğinde soru, şimdi hiç bir şey sormuyor, bende bir şey demiyorum.
Ben hiç ona bir şey demiyorum, sabah o giriyor ben çıkıyorum.
ablacım sen kafana göre bak işte deyip çıkıyorum, akşam geliyorum ohh miss.
Ellerine sağlık ablacım, ne diyeyim ki.
Aldığı paranın hakkını fazlasıyla veriyor, güle güle harcasın.

Of ya banada boyle biri lazim hafta da bir gun tam gun mu geliyor

Benimki her hafta yarım gün geliyor 8 15 gibi gelip 1 gibi gidiyormuş galiba

Bir cam siliyor ya da mutfak vs bir büyük iş yani

Evimde halı yok ama olan evlerde kaldırıp siliyor

Bizde oyuncak toplamak zaman alıyor her yerde oyuncak olabiliyor

Bulaşıkları bırakmıyorum akşamdan makineye atıyorum

Asılı çamaşır varsa kuru ise topluyor

Ayrı wc yok banyo wc birlikte temizliyor 3 oda bir salon iki balkon var

Yağmurda cam silme karda balkon yıkama vs diyebiliyorum

Ben evde olmuyorum bu sene 3. Senemiz 55 veriyorum

Sizinle benim durumum birbirine cok benziyor.. ben aksamdan tum oyuncaklari dagunikligi topluyorum mutfak falan da derli toplu birakiyorum hep. Halilarim da oyle koltuk altina falan girmiyor toplamasi kolay yani. Ve ben 75 lira veriyorum iki vesait geliyor bi de haksizlik olmasin diye. Bi yandan da korkuyorum acaba ev cok hizli toz oluyor da ona mi suc buluyorum acaba diye.. ama ben yokken evde oyuncak dagitmaktan baska yaramazligi olmayan bir oglum ve kayinvalidem var sadece. Mumkun degil oyle toz olmasi diyorum ama emin olamiyorum.

Sizinle benim durumum birbirine cok benziyor.. ben aksamdan tum oyuncaklari dagunikligi topluyorum mutfak falan da derli toplu birakiyorum hep. Halilarim da oyle koltuk altina falan girmiyor toplamasi kolay yani. Ve ben 75 lira veriyorum iki vesait geliyor bi de haksizlik olmasin diye. Bi yandan da korkuyorum acaba ev cok hizli toz oluyor da ona mi suc buluyorum acaba diye.. ama ben yokken evde oyuncak dagitmaktan baska yaramazligi olmayan bir oglum ve kayinvalidem var sadece. Mumkun degil oyle toz olmasi diyorum ama emin olamiyorum.

Seninki benim oğlandan küçük

Bizimki koltukta vs zıplıyor o nedenle çok toz çıkıyor yazın cam kapı açık ama şimdi toz azalır

Bir de yeni halıların tüyü ve eski halıların da yine tüyleri toz yapıyor

Bizimki vileda değil bez ile siliyor bazen bez eskiyince at diyorum onun da kendi havı dökülmesin diye

Bir ara ufak tefek az temizlik görmeye başlamıştım sonra öğrendim ki kadın 8 aylık hamile imiş

Sen ınu örnek alma almazsın zaten de Perşembe benim evde temizlik yaptı salı doğurdu bebek 2 aylıkken de işe yeniden başladı bebeğe de kocası bakıyor o temizlikte iken

bir dahakine tatlı dille konuşun. ona güvendiğinizi ve işine o yüzden karışmadığınızı ama yerlerdeki tozu görünce üzüldüğünüzü bir daha dikkat etmesini söyleyin. anlarsa ne ala anlamazsa değişikliğe gidersiniz..

Cok yumusak yuzlu muyum neyim.. bi de dedigim gibi bi arkadaşımın yakin akrabasi. O yuzden kirmamak icin cekiniyorum.

Seninki benim oğlandan küçük

Bizimki koltukta vs zıplıyor o nedenle çok toz çıkıyor yazın cam kapı açık ama şimdi toz azalır

Bir de yeni halıların tüyü ve eski halıların da yine tüyleri toz yapıyor

Bizimki vileda değil bez ile siliyor bazen bez eskiyince at diyorum onun da kendi havı dökülmesin diye

Bir ara ufak tefek az temizlik görmeye başlamıştım sonra öğrendim ki kadın 8 aylık hamile imiş

Sen ınu örnek alma almazsın zaten de Perşembe benim evde temizlik yaptı salı doğurdu bebek 2 aylıkken de işe yeniden başladı bebeğe de kocası bakıyor o temizlikte iken

Yok oyle ziplama atlamasi yok henuz. En fazla bisey yerken döker falan. Onu da hemen sileriz zaten.

Yok oyle ziplama atlamasi yok henuz. En fazla bisey yerken döker falan. Onu da hemen sileriz zaten.

Kaçta gelip kaçta gidiyor

Mesela bizimki bir hafta yatağı itip altını siliyor bir hafta Süpürüyor sadece ama bunlara kendi karar veriyor

Ekstra iş varsa söylüyorum ya da şunu yapma diyorum ama rutin söylemiyorum

Geçen kettle kirli idi de temizleyememiştim gözüme batmıştı onu temizlemiş vs

Kaçta gelip kaçta gidiyor

Mesela bizimki bir hafta yatağı itip altını siliyor bir hafta Süpürüyor sadece ama bunlara kendi karar veriyor

Ekstra iş varsa söylüyorum ya da şunu yapma diyorum ama rutin söylemiyorum

Geçen kettle kirli idi de temizleyememiştim gözüme batmıştı onu temizlemiş vs
Ben onu ozgur biraktim o konuda evi nispeten uzak diye. Sadece ortalama 3.5 saat kadar kalmasini istedim istersen 8bucuk 12 yap istersen daha gec gel daha gec cik sana nasil uyarsa dedim.75 tl veriyorum. Yukarida ilk mesajimda yazdığım seyleri yapiyor. Buralarda guvenebilecegim kimseyi bulamadim. O yuzden ufak seylere musamaha gosteriyorum.Ama geldigi gunun aksamina coraplarim tozdan kirlenecekse ne anliyorum bu isten de diyorum bi yandan kendime.

Back
X