• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen temizlikçi

Ben bu hizmetten yararlanmak istesem kadını oturtur kendim yaparım heralde, dışarda yemek yerken bile garson gelmeden tüm masayı toplar tabakları üst üste dizer masayı peçeteyle siler elinize sağlık der öyle isterim çayımı, ezilip büzülürüm, o yüzden eşimle yapıyoruz

Ben de böyleyim hizmet edilmesine hiç alışkın değilim ve utanırım niyeyse.Sanki yük oluyor gibi.:KK48:
Mağazada br şey denediğimde onu askısına takıp düzeltip geri yerine koyuyorum ayıp olmasın diye.
Yardımcı bayan nadiren ihtiyaç duyuyoruz ama hiç muhatap olmadım eşim site görevlilerine soruşturarak birilerini ayarlıyor her seferinde şu şu yapılacak diyorum sadece. Evde de olmuyorum hiç karışmıyorum. Arkasını toplamadım şimdiye kadar gelenler şansıma düzgündü.
Ama evde olsam da ben oturup ona yaptıramam her halde ikimiz beraber yaparız :KK48:

Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.
benim aldığım kadın bir günde cam kapı yer toz alma yapıyor.
koltuk silme halı silme ayrı bir gün. burada kimse saydığınız işleri bir günde yapamaz söyleyeyim. çok fazla tabı eksik kalır.

Yuh ya pencere koltuk kapi silinecek, uzerine banyo tuvalet yikanacak, bi de ev silinip süpürülecek... bir günde ve oruçlu.. kadin eminim zor durumdadir bu yuzden kabul etmistir. Bu ne vicdansizlik yahu? Bu kadar is istenir mi zaten koltuklar pencereler kapilar bi gununu alir insanin, yetistiricem diye tortu birakmis kusur aramayiverin. Ne kadar para verdiniz cok merak ettim dogrusu...

Bende temizlik işi yapıyorum hiç şikayet gelmedi sürekli gittiğim 3 kişi var işimden memnunum hakkıyla yaparım işimi suz nerede oturuyorsunuz eğer düşünürseniz görüşelim
Bugün eve yeni bir kadın aldım. tam gün anlaştık. pencere, kapı, koltuk silme. wc,banyo, balkon yıkama, süpürüp silme ve toz alma vardı.,
Sağolsun yaptı cıktı. Beğenmediğin yerleri söyle yapayım dedi hatta bir kaç defa.
kadın oruç tutuyor. benim de çok yapımda yok şura olmamış vs demek. ha kadını yönlendirdim. Söylediğim de oldu şuranın üstünden bir daha geçsek diye. yaptı etti ama benim içime çok sinmedi sanki. mutfak kapısı bütün cif tortusuydu. mutfak dolaplarımdan biri silinmemişti. (gittikten sonra farkettim)Banyo istdiğim gibi temizlenmemişti. avize de gelişigüzel silinmişti.
Evi bayağı uzak. dediğim gibi hem de oruç nedeniyle çok üstüne düşmek istemedim.. Geç de kalmıştı zaten 18. 30 da bitirdi işleri.
Ben uğraştığuım zaman ince ince detaya inerim. Zaten bu kadar işi bir güne sığdırmam imkansız ötesi. Merak ettiğim; size gelen kadınlar da böyle mi? İllaki içinize sinmeyen bir yerler oluyor mu? çünkü hakikaten bir güne kolayca sığdıralamayacak kadar cok iş yapıyorlar.

Benim annemde senelerdir ev temizliğine gider çeşit çeşit insanlar var. Kimisi insana değer vermeyen o kadar para veriyorum ister yorulsun ister canı cıksın banane diyen tipler... kimisi insana değer veren camlar büyük camların temizliği uzun sürer o yüzden diğer taraflardaki bazı yerlerin detayına inmesende olur diyenler.. ailemiz gibi olanlarda var. iş bittikten snra oturup karşılıklı kahve içen sohbet eden ... Dünyanın gerçekten de bu tür insanlara çok ihtiyacı var meslegi ne olursa olsun ' Namusuyla işini yapan herkese saygı duymak ve insanca davranmak gerekir. Evliyim daha düğünüm olmadı evime birini aldıgımda asla o kişiye 'temizlikçi ' demem. Evin temizliği için gelen bayan demeniz daha dogru olurdu. Çöp toplayan belediyelerde çalışan insnalara 'çöpçü ... temizliğe giden bayanlara ' temizlikçi demek çok yanlış.

Ben şirketle çalışıyorum. İki bayan gelirler, ne var ne yok temizlerler. Hatta kendi malzemelerini getirmelerini isterim. Hepimiz memnunuz bu durumdan. Beğenmediğim yer olduğunda en azından muhattap olunacak bir amir var diye düşünüyorum.

kızlar ben de taşınıyorum duvarları ve camları sildircem bir günde sizce sığar mı ev 3+1 ?? kaça kadar calısıyorlar normalde burda günlüğü 100 tl

Yardımcı konusunda ben de şöyle düşünüyorum.
Hiç kimse bir başkasının evini kendi evi gibi temizlemez, temizleyemez.
Büyük beklentiler içine girmemek gerekir o yüzden.

Ben haftada yarım gün alıyorum, yarım günde neyi yetiştirebilirsen yap diyorum, o hafta özel yapılmasını istediğim şey yoksa.
Bazen eşim bir yer görüyor yapmamış falan diyor, diyorum yarım günde ben onun yaptığı kadarın yarısını bile yapamam. doğru diyor sonra :)

Bir kişi bu işlerin tamamını bitiremez bir günde.

sadece duvarları sildireyim mi o zaman..ev boş kurulu değil daha..onu yetiştirir mi bi de tanıdık biri kadına çok yük olsun istemiyorum bende hamileyim ufak ufak mutfak dolaplarını temizlerim diye düşünmüştüm

sadece duvarları sildireyim mi o zaman..ev boş kurulu değil daha..onu yetiştirir mi bi de tanıdık biri kadına çok yük olsun istemiyorum bende hamileyim ufak ufak mutfak dolaplarını temizlerim diye düşünmüştüm

Önce duvarları sildirin, eğer eli çabuk biriyse belki bitirir, camlara geçer.
Hamileyken nolur kendinizi yormayın ama, eşinize yaptırın, mümkünse bir gün daha çağırın yardımcıyı.

inşallah bakalım duvarlarla başlattırayım en acıl onlar cunku esya yerleştikçe digerleri olur..eşim de cok yardımcı ama kadın eli gibi olmuyor..sağ ol canım uzak yerlere uzanmam inşallah ..en cok korktugum sey o zaten , bebek kordondan düşer diye..ama millete bakıyorum hopur hopur her işini yapıor hamileyken

Bu saydiginiz islerin hepsini ayni günde ve mesela sabah 09:00 aksam 17:00 arasinda tek bir kadinin hem de oruclu bir kadinin yapmasi cok zor yazik günah. Insanlar ihtiyaci icin calisiyor iyi tamam da bu kadari da fazla. Benim yasadigim yerde bu is en az iki üc kisiyle ve bizdeki en az 2 asgari ücret karsiligi yapiliyor.

Bence bir güne çok fazla iş vermişsiniz. Ya sadece evi silip süpürüp banyo wcişi ve belki mutfak olmalıydı ya da sadece pencere kapılar koltuk silme yani bitirebildiğine şükretmek lazım. Bir de oruç haliyle tamam siz iki güne yayabilirsin demişsiniz ama o zorunlu hissetmiştir söyleyince. Eğer evde olan biriyseniz o kadarlığı da siz yapın artık. Çok birşey değil olmayan yerler.

bizim eve iki haftada bir geliyor, ev de üç katlı zaten bir günde yetiştirmesi mümkün değil, genelde şöyle yapıyorlar daimi gittikleri evlere, bi gelişinde koltuk duvar silme, bi gelişinde dolap cam silme gibi bölüştürerek. ama atladığı veya memnun olmadığımız bir yer olmadı şimdiye kadar.

Back
X